تولید بار اول اقلام راهبردی، نویدبخش تداوم دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز

نماینده مجلس گفت: تفاهم نامه همکاری وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند در راستای دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز کشور بسیار راهگشا باشد و با کمک شرکت های دانش بنیان به سمت توسعه ی صادرات منابع نفت و گاز، فرآوری و بهبود زیرساخت ها گام برداریم و از خام فروشی فاصله بگیریم.
کد خبر: ۱۱۶۶۳۳۴
|
۱۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۱ 03 March 2023
|
8333 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ به تازگی وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه ای با محورهای بومی سازی و ساخت تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت، کاهش ارزبری و وابستگی صنایع نفت با هدف توسعه ی اقتصاد دانش بنیان در راستای تولید اقلام مورد نیاز در این صنعت، ارتقای تاب آوری ملی و رقابت پذیری بین المللی در تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور منعقد کرده اند. این تفاهم نامه در راستای استفاده ی حداکثری از توان دانش بنیانی داخلی کشور، کاهش وابستگی به دیگران، افزایش ارزآوری برای کشور و توسعه ی صنعتی کشور امضا شده است.

تحریم فروش تجهیزات و اقلام راهبردی صنایع مختلف از بخش‌های نفت و گاز گرفته تا زنجیره ارزش فولاد یکی از راهبردهای مهم غرب بر علیه کشورمان طی سال های اخیر بوده است. سیاست مورد بحث به دنبال ضربه زدن به صنعت ایران و به زانو در آوردن کشورمان است. این اقدام در نهایت هزینه تولید در کشور را به میزان زیادی افزایش داد. از آنجائیکه راهکارهای قبلی شامل دور زدن تحریم ها و رفع آن ها با مذاکره نتیجه بخش نبود، وزارت نفت درصدد اعمال روش های مقابله ای هدفمند برآمد. در این راستا، تکیه به توان داخلی برای دانش بنیان کردن صنعت نفت و گاز و تولید اقلام راهبردی در داخل کشور در دستور کار قرار گرفته است. در ادامه نظرات کیومرث سرمدی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس را در خصوص تفاهم نامه ی همکاری وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می خوانید.

سرمدی با اشاره به اینکه ما کمبودهای زیادی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی داریم و باید در راستای رفع آن ها گام برداریم، تصریح کرد: به علت مشکلاتی که در زیرساخت های استخراج و تولید داریم حتی در زمان اوج مصرف برای تأمین انرژی مورد نیاز کشور به مشکل می خوریم. این مشکلات در بحث صادرات و استحصال در منابع مشترک نیز ما را دچار چالش کرده است. با بهره مندی از توان شرکت های دانش بنیان که در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی فعال هستند می توانیم این نقایص را پوشش دهیم و در نهایت به دانش بنیان کردن این صنایع بپردازیم.

وی در ادمه گفت: تفاهم نامه ی همکاری وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند در راستای دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز کشور بسیار راهگشا باشد. شرکت نفت این امکان را دارد که به عنوان یک اسپانسر برای شرکت های دانش بنیان شناسایی شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عمل کند. در نهایت در قالب قراردادهای متقابل می توان به سمت اصلاح زیرساخت ها و دستیابی به فناوری های نوین گام برداشت. این تفاهم نامه می تواند نویدبخش تداوم دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز و اتفاقات خوبی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور باشد و با کمک شرکت های دانش بنیان به سمت توسعه ی صادرات منابع نفت و گاز، فرآوری و بهبود زیرساخت ها گام برداریم و از خام فروشی فاصله بگیریم.

سرمدی در ادامه گفت: تحقق محور اول تفاهم نامه مبنی بر بومی سازی و ساخت تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت بستر ساز جلوگیری از خروج ارز از کشور به عنوان محور دوم تفاهم نامه خواهد بود. در صنایعی که نتوانسته ایم از بومی سازی بهره بگیریم و از توان داخلی استفاده کنیم، شرکت های خارجی هر وقت اراده کرده اند ما را تنها گذاشته اند و از این وابستگی ما به نفع خودشان بهره برده اند. بنابراین، تلاش در راستای کاهش وابستگی به کشورهای دیگر یک اصل مهم است که باید با تمام توان پیگیری شود. بومی سازی تجهیزات و اقلام راهبردی در تمامی صنایع کشور به ویژه در صنعت راهبردی نفت، گاز و پتروشیمی مورد نیاز است و به افزایش اعتماد عمومی به دولت کمک می کند و مسائل ارزی ما را سامان می دهد. تمامی این موارد در نهایت به افزایش تاب آوری ملی و رقابت پذیری بین المللی در تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت منجر می شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: الان پیشرفت های خوبی در صنعت نفت و گاز کشور شاهد هستیم که به مثابه ی گام های اولیه به سوی دانش بنیان شدن این صنایع می توان از آن ها یاد کرد. مواردی همچون تولید کک اسفنجی هایی با ارزش حرارتی بالا، دستیابی به فناوری شیرین سازی گاز، تولید تاپ درایوهایی با امکان حفاری در اعماق زیاد، نوسازی تجهیزات پالایشگاهی دیگر کشورها از جمله ونزوئلا و سوریه، افزایش تولید در پارس جنوبی، صادرات کاتالیست به روسیه و امکان فروش توربین به این کشور از نمونه هایی هستند که می توانیم در این زمینه به آن ها اشاره کنیم. 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟