به گزارش ایسنا، حدود ۵۸ درصد خانههای معامله شده در تهران با قیمتی کمتر از متوسط شهر خرید و فروش میشوند. از نظر متراژ نیز واحدهای ۵۰ تا ۶۰ متر رتبه اول را در معاملات دارد. همچنین منطقه ۵ بالاترین میزان معاملات را به خود اختصاص میدهد.
با توجه به نوسانات بازار مسکن، خانههای کوچک از اقبال بهتری نسبت به واحدهای بزرگ متراژ برخوردارند؛ به طوری که ۵۷ درصد معاملات در واحدهای کمتر از ۸۰ متر انجام میشود و تنها شش درصد معاملات به واحدهای بالای ۱۵۰ متر تعلق دارد.
اگرچه بازار مسکن در روزهای فروردین ۱۴۰۲ کساد است اما به گفتهی مشاوران املاک، محدودی معاملات در واحدهای کوچک متراژ انجام میشود. مالکان خانههای قدیمی و کمامکانات نیز بعضا واحدهای خود را زیر قیمت عرضه میکنند.
بازار مسکن پایتخت هنوز از رکود فروردینی رها نشده است. آنطور که مشاوران املاک میگویند فاصله گرفتن نرخهای پیشنهادی با قدرت خرید، مهمترین عامل در کسادی معاملات مسکن محسوب میشود.
یکی دیگر از عوامل رکود به تردید خریداران برمیگردد که امیدوارند بازار از التهابات فعلی رها شود؛ تجربهای که بعضا در سالهای گذشته دیده شده است. از طرف دیگر دیده میشود که بعضا واحدهایی با نرخهای پایینتر از عرف منطقه عرضه میشود که این عامل، امیدواری خریداران بالقوه را در پی دارد.
مسالهی سوم به عقبنشینی مالکان واحدهای نوساز و مرغوب برمیگردد. این گروه را میتوان فروشندگان خاموش دانست که تحت تاثیر تفکرات قالبی درخصوص انتظارات تورمی نسبت به فروش احتیاط میکنند. گروه دیگر، مالکانی هستند که آپارتمان خود را با نرخهای فراتر از عرف بازار عرضه کردهاند و البته مشتری برای آنها نیست.