سلیقه و گرایش سیاسی نباید مانع نامزدی انتخابات شود

یک عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در بحث انتخابات و تأیید صلاحیت ها مسئولان سه قوه وظیفه دارند به گونه ای عمل کنند تا مردم به کار و نتیجه انتخابشان امیدوار شوند.
کد خبر: ۱۱۷۱۲۹۹
|
۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱ 15 April 2023
|
2859 بازدید

به گزارش «تابناک»، مهرداد ویس کرمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با مسئولان در خصوص ضرورت سعه صدر شورای نگهبان برای حضور تمام سلایق در انتخابات آینده، بیان کرد: یکی از باورها و اعتقادات جدی مقام معظم رهبری که از ابتدای انقلاب و به خصوص از زمان آغاز دوران رهبری مد نظر داشته اند، بحث لزوم مشارکت فعال مردم در مسائل کشور است که در انتخابات تجلی پیدا می کند. یعنی وقتی می خواهیم حضور مردم را در عرصه سیاسی و مدیریتی کشور محک بزنیم و حتی میزان رضایت مردم از طرف مسئولان را بسنجیم میزان مشارکت در انتخابات مطرح می شود.

برگزاری سالی یک انتخابات از افتخارات نظام اسلامی است

وی افزود: یکی از افتخارات نظام اسلامی این است که در ۴۰ سال گذشته حداقل سالی یک انتخابات به طور متوسط برگزار شده است.

نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در ادامه در رابطه با اینکه مشارکت مردم تابع چه مسائل و عواملی است و شورای نگهبان چه جایگاهی دارد؟ مطرح کرد: حضور پرشور مردم در انتخابات به این معنی است که مردم احساس می کنند انتخاب آنها در سرنوشت و معیشت آنها تاثیر دارد و از سوی دیگر اگر این دیدگاه در ذهنیت مردم ضعیف شود تصور خواهند کرد که به هر کسی رأی بدهند و یا هر مجلسی سر کار بیاید در شرایط اقتصادی کشور تفاوتی ایجاد نمی شود و به طور طبیعی انگیزه آنها برای مشارکت کم می شود.

ویس کرمی با تاکید بر اینکه نباید در این راستا دچار خطای در تحلیل بشویم، اظهار کرد: خطایی که می تواند اتفاق بیفتد این است که گمان شود که اگر صلاحیت ها را نادیده بگیریم و اجازه بدهیم هر کسی با هر شرایطی در جایگاه های مدیریتی کشور قرار گیرد به نفع کشور خواهد بود. وظیفه ذاتی شورای نگهبان این است که صلاحیت افراد را برای ریاست جمهوری و مجلس احراز کند. اتفاقا یکی از دلایلی که باعث می شود مشارکت مردم پائین بیاید ناکارآمدی مدیران قبلی است. نکته اساسی این است که اگر افراد فاقد صلاحیت در جایگاه حاکمیتی قرار بگیرند، در درازمدت موجب ناکارآمدی دولت، مجلس و نهادهای انتخابی می شوند و پس از آن خود به خود روی مشارکت مردم اثر منفی می گذارد.

رها کردن تأیید صلاحیت در درازمدت به کشور آسیب می زند

وی با تاکید بر اینکه ما افراد سالمی که بتوانند در عرصه انتخابات شرکت کنند و دارای سلایق و گرایش های سیاسی مختلف باشند کم نداریم، تصریح کرد: بحث سلیقه و گرایش سیاسی افراد تا جایی که مطابق با چهارچوب قانون اساسی باشد، نباید از نامزد شدن کسی در انتخابات مانع شود اما از سوی دیگر نیز باز و رها کردن تایید صلاحیت در درازمدت به کشور آسیب وارد می کند. به طور مثال اینکه حدود ۹۰ نماینده در یکی از  مجالس گذشته رد صلاحیت می شوند و بعد مطرح می شود که در مقطعی مسائل مالی داشته اند ممکن است با علت عدم دقت یا سهل انگاری در تایید صلاحیت ها ارتباط داشته باشد. بنابراین غفلت در تایید صلاحیت افرادی که شایستگی نداشته‌اند به این مساله منجر می شود که بعدها باید تصمیمات سخت تری گرفت و تاوان آن را نظام، کشور و مردم بدهند.

این عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از ارکان جمهوری اسلامی بحث مشارکت مردم در کنار حاکمیت احکام الهی است، یعنی این مردم هستند که باید اسلام را در جامعه پیاده کنند. تاکید مقام معظم رهبری بر مشارکت نوعی هشدار به مسئولین است تا عملکردشان به نحوی باشد تا مردم احساس کنند تغییر مسئول و انتخاب آنها تاثیری در حل مشکلاتشان دارد و البته در حال حاضر مشکل اول مردم مشکلات معیشتی و اقتصاد کشور است، بنابراین فرمایشات رهبری ناظر بر این بود که حتما مسئولین به گونه ای عمل کنند که شور و نشاط اجتماعی ایجاد شود.

به اندازه کافی در گروه های مختلف سیاسی افراد سالم و صالح داریم

ویس کرمی در عین حال خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که ما به اندازه کافی در میان سلیقه ها و گروه های مختلف سیاسی افراد سالم و صالح داریم که در انتخابات حضور یابند و انتخابات پرشوری داشته باشیم. البته این نباید اینگونه تفسیر شود که افزایش مشارکت مستلزم سهل انگاری در احراز صلاحیت نامزدهاست بلکه کوتاهی در احراز صلاحیت‌ها باعث می شود که در آینده افراد ناصالحی وارد عرصه مدیریتی کشور شوند و مشکلات جدیدی برای کشور ایجاد کنند و مجددا مردم از انتخاب خودشان سرخورده شده و در انتخابات شرکت نکنند بنابراین مسئولین سه قوه وظیفه دارند به گونه ای عمل کنند که مردم به کار و نتیجه انتخابشان امیدوار شوند.

وی در ادامه تاکید کرد: شورای نگهبان باید با همان ضابطه ها و ملاک های قانونی که دارد و پرهیز از اعمال سلیقه در صلاحیت ها و بر اساس مرّ شرع و قانون وظیفه خود را انجام دهد و از ورود افراد ناصالح از هر سلیقه، جناح و گروهی جلوگیری کند. چون در میان سلیقه ها و گروه های سیاسی مختلف همانطور که افراد صالح بسیاری وجود دارد افراد ناصالح نیز وجود دارد، پس اگر ملاک صلاحیت باشد دیگر نباید نگران سلیقه و گرایش سیاسی افراد باشیم.

وی افزود: بدیهی است کسانی که اصل نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی را قبول ندارند نباید در جایگاه حاکمیتی قرار گیرند و این مساله در همه جای دنیا نیز پذیرفته شده که فقط کسانی مجازند در جایگاه حاکمیتی قرار بگیرند که اصل نظام و قانون اساسی کشور را قبول داشته باشند.

تأکید رهبری بر این بود که مردم احساس کنند شرکت در انتخابات بر سرنوشت آنها تاثیر دارد

نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: همه مردم ایران چه داخل کشور و چه خارج از آن حق و حقوقی به عنوان شهروند دارند که آن هم در چهارچوب قانون اساسی برای همه به رسمیت شناخته شده است اما بحث الان ما در مورد صلاحیت قرار گرفتن در مناصب حاکمیتی است که در این خصوص چون بحث حاکمیت و مسئولیت و امانت مطرح است قطعا وسواس و دقت بیشتری می طلبد.

ویس کرمی افزود: برخلاف آن کسانی که تصور می کنند اگر شورای نگهبان راه را باز کند و همه نوع افراد را با هر مدل اخلاق و اعتقاد وارد کند وضع بهتر می شود، معتقدم اتفاقا این موضوع باعث خواهد شد تا بعضا افراد ناصالحی وارد شده و نارضایتی را عمدا یا سهوا بیشتر کنند و در آینده باعث کاهش مشارکت شود.

ویس کرمی در پایان تاکید کرد: به نظر بنده هشدار مقام معظم رهبری با توجه به اینکه در دیدار با مسئولان نظام مطرح شد بیشتر هم ناظر به مسئولان کشور بود که به گونه ای عمل کنند که انتخاب مردم معنادار شود و مردم احساس کنند شرکت در انتخابات در سرنوشتشان به خصوص در معیشت آنها تاثیر دارد و معنای آن اصلا رها بودن گزینش و تأیید صلاحیت ها نبوده و چنین برداشتی قطعا با فرمایشات دیگر مقام معظم رهبری و چهارچوب فکری که از ایشان، قانون اساسی و دستورات شرعی سراغ داریم، بیگانه است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟