به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، سخنان اخیر امام جمعه رشت مبنی بر اینکه از زنانی که در این جلسه حجاب ندارند، بیزارم، واکنشهای منفی زیادی را به همراه داشت. عمده واکنشها هم این بود که یک امام جمعه به جای اعلام بیزاری از بخشی از مردم باید سعی کند با محبت آنها به رعایت فرایض دینی جذب کند، نه آنکه با اعلام بیزاری بر شکاف میان آنها و دینداری بیفزاید. واکنشها تا جایی بود که حتی حجتالاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی، هم گفت: «نمیتوانیم بگوییم حالا که او دچار انحراف شده است، نسبت به او بیزاریم! این جوانان، فرزندان اسلام و ایران و انقلاب ما هستند و ما وقتی انحرافی در اینها میبینیم، باید در هدایت آنها بیتابی کنیم نه بیاعتنایی. باید در بین نسل جوان برویم. با آنها حرف بزنیم. انس بگیریم. احترام کنیم. گوش شنوا برای سخنانشان داشته باشیم. فقط عادت نکنیم ما حرف بزنیم».
عباس امیریفر، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «حتما امام جمعه رشت دچار اشتباه شده است و گفتن بیزارم به بخشی از مردم اینسرزمین کار درستی نبود و خدا کند که این اشتباه اصلاح شود. سخنی که او بر زبان آورده روش رسول خدا(ص)، انبیا و اولیای خدا نیست. خداوند در قرآن خطاب به پیامبر(ص) میفرماید که با همه به نرمی رفتار کن و اگر با خشونت رفار کنی مردم از دور تو پراکنده میشوند. روش اسلام رأفت و مهربانی است و رعایت اخلاق یکی از مهمترین آداب اسلامی است. همه خواندهایم که وقتی یک یهودی بر سر پیامبر(ص) خاکستر میریخت پیامبر به جای خشونت علیه او، دعایش میکرد و روزی که او خاکستر نریخت پیامبر(ص) سراغش را گرفت که گفتند مریض است و رسول خدا(ص) به عیادت آن فرد توهینکننده رفت و او نیز بسیار شرمنده رفتار خود شد و همان جا مسلمان شد. این روش و شیوه پیامبر(ص) نسبت به غیرمسلمانان توهینکننده بوده است چه رسد به مسلمانی که حالا بر اساس ناآگاهی یا سهو حجاب خود را رعایت نکرده است. چگونه میشود که به او گفت از شما بیزارم».
او ادامه داد: «باید برای خانمهایی که حجابشان را رعایت نمیکنند توضیح دهیم و با کلامی آرام آنها را توجیه کنیم که حجاب باعث تکریم زنان است، برای شما امنیت ایجاد میکند و شما را از شر نگاههای شهوتانگیز در امان نگاه میدارد؛ نه آنکه با آنها با تندی و با استفاده از کلمات خشن مواجه شویم».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «روش رهبر انقلاب و امام خمینی(ره) هم برخورد محبتآمیز با مردم بوده است و همواره بر جذب حداکثری و دفع حداقلی تأکید کردهاند. ببینید در اسلام حتی نمیشود همسر یا مهمان را بدون داشتن اجازه برای نماز صبح از خواب بیدار کرد؛ یعنی تا این حد در دین اسلام به رعایت حال دیگری تأکید شده است و فقط پدر آن هم از باب ولایت میتواند فرزند خود را بیدار کند. اتفاقا مسئولیت روحانیون برای جذب جامعه به احکام اسلامی بالاتر است و حتما این وظیفه با گفتن جملاتی که از شما بیزارم محقق نمیشود».
امیریفر در پایان گفت: «آمران به معروف هم باید آموزش ببینند و نباید به زور متوسل شوند و به یک تذکر ساده و مودبانه کفایت کنند و در تذکرشان هم بگویند حجاب هم حکم اسلام است و هم قانون کشور و سعی کنند با ادبیات جذبکننده صحبت کنند و درگیری فیزیکی ایجاد نکنند».