به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، محمدرضا غلامرضا در نخستین همایش آموزش منطقهای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری که با حضور فرمانداران پنج استان به میزبانی مجتمع نفت محمود آباد مازندران برگزار شد، آموزش در فرایند انتخابات را مهم قلمداد کرد و گفت: مقوله آموزش از جایگاه ممتازی برخوردار است که همه عوامل اجرایی باید این نکته مهم را مد نظر داشته باشند.
وی گفت: انتقال تجربه در انتخابات نیز بسیار حائز اهمیت است که این امر توسط همه باید جدی گرفته شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: قوانین انتخابات باید آنقدر در ذهن عوامل اجرایی تکرار و تمرین شود تا آنان به همه امور مسلط شوند.
غلامرضا با بیان اینکه در این وادی دشمن به هیچ عنوان بیکار نخواهد نشست و با تبلیغات سوء به دنبال ایجاد تردید در ذهن مردم است، تصریح کرد: جایگاه ممتاز جهاد تبیین در این مقطع حساس مشخص میشود که باید با روشنگری، واقعیتهای درست را برای مردم بیان کرد.
این مقام مسوول نقش فرمانداران و بخشداران در برگزاری انتخابات را بسیار با اهمیت دانست و گفت: هم اکنون باید حساسیت این موضوع را دنبال کنید.
به دنبال برگزاری انتخابات باشکوه هستیم
رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه، ما به دنبال برگزاری یک انتخابات باشکوه و با مشارکت حداکثری هستیم، افزود: امروز دامنه شبکههای اجتماعی گسترده است و از این ظرفیت باید به خوبی استفاده کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در انتخابات گذشته پیش ثبت نام نداشتیم ولی در انتخابات پسش رو داریم افزود: موضوع تناسبی شدن انتخابات در تهران مهم است.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: در مصوبه جدید برای اولین بار هیات مرکزی اجرایی هم مثل انتخابات ریاست جمهوری شکل خواهد گرفت.
وی در خصوص علت منطقه ای شدن انتخابات گفت : ما می خواهیم برگزاری انتخابات برای ما ملکه شود.
غلامرضا گفت: پیشران سلامت انتخابات این است که مجری خوبی باشیم و این رخداد را به درستی برگزار کنیم ، نباید از کنار یک نکته هم به راحتی عبور کنیم ،مسئولیت سنگینی داریم و ممکن است در ساعت صفر جایی گرفتار شویم که آن زمان دیر باشد و اگر عقب بمانیم خدشه به اصل انتخابات وارد می شود.
کمک احزاب در برگزاری انتخاباتی پرشور را می پذیریم
معاون سیاسی وزیر کشور در نشست خبری که در خلال این همایش با حضور اصحاب رسانه برگزار شد ،انتخابات را یک رویداد ملی و سیاسی برشمرد و گفت : این اتفاق می تواند مظهر و تجلی مردم سالاری دینی باشد و سرنوشت یک ملت مشروط به برگزاری انتخاباتی سالم و انتخاب اصلح است.
محمد رضا غلامرضا افزود: دشمن در یک جنگ ترکیبی و شناختی بر علیه ملت بزرگ ایران در حال توطئه و برنامه ریزی است و این دشمنی همچنان ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: رسانهها در خنثی سازی جنگ ترکیبی دشمن نقش بسیار برجستهای دارند و نباید از این مهم غافل شد.اگر در حوزه روایتگری نقاط ضعفی داریم، باید آن را رفع کنیم و خبرنگاران ما تلاش کنند تا روایت گری درست و دست اول داشته باشند.
غلامرضا با اشاره بر متوازن بودن سیاست های جمهوری اسلامی در دولت سیزدهم در عرصه منطقه ای و بین المللی بیان کرد: دولت ها و کشورهایی از منطقه و جهان که تا دیروز نقطه مقابل ما بوده اند، امروز با عملکرد مقتدرانه و تعامل دولت سیزدهم، خواهان دوستی با جمهوری اسلامی هستند و ما این اقتدار را مدیون خون حاج قاسم ها، همت ها، خرازی ها و دیگر شهدای نظام هستیم.
غلامرضا گفت: در عرصه اقتصادی هم دستاوردهای ارزشمندی داشتیم و این عملکرد در ابعاد مختلف قابل ملاحظه است.
معاون سیاسی وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: هرچه انتخابات اسفند ماه امسال با مشارکت حداکثری انجام شود دستاوردهای ارزشمندی در منطقه و عرصه بین الملل برای ایران خواهد داشت.
وی رفع نواقص احتمالی انتخابات قبلی و بهره مندی از تجارب هم را یکی از اهداف مهم برگزاری همایش منطقهای برشمرد و تصریح کرد: آموزش همه عوامل اجرایی در فرایند انتخابات از جایگاه ممتازی برخوردار است و قوانین انتخابات باید آنقدر در ذهن عوامل اجرایی تکرار و تمرین شود تا آنان به همه امور مسلط شوند.
رئیس ستاد انتخابات کشور به جایگاه ممتاز رسانه ها در جهاد تبیین اشاره کرد و گفت : دشمن ذهن مردم و جوانان را نشانه گرفته است و با روی آوردن به یک جنگ ترکیبی و شناختی قصد وارونه جلوه دادن واقعیتها را دارد و دائم از کاستی ها و ضعف ها سخن می گوید.
رئیس ستاد انتخابات کشور، با بیان اینکه به دنبال ایجاد هیات اجرایی مرکزی در انتخابات هستیم، افزود: اعضای هیات اجرایی بر اساس چهارچوبهای تعیین شده انتخاب میشود و فرایند بررسی و تایید صلاحیتها نیز قاعدهمند شده است.
درحال آماده کردن زیر ساخت ها برای برگزاری انتخابات الکترونیک هستیم
وی در این نشست در جمع خبرنگاران درباره حق الزحمه هیاتها و اعضای اجرایی گفت: تلاشهای زیاد و جلسات متعددی برگزار شد تا حق الزحمه مناسبی را برای اعضای هیات اجرایی در نظر گرفته شود و این طرح نهایی شده است.
همچنین به نهایی شدن افزایش حق الزحمه هیات اجرایی انتخابات اشاره کرد و گفت : در حال آماده کردن زیرساختهای انتخابات الکترونیکی در این دوره هستیم .
محمدرضا غلامرضا افزود : اگر وزارت کشور مکلف به برگزاری انتخابات تناسبی شود، سعی میکنیم انتخابات حوزه تهران را به صورت تناسبی برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه انتخابات تناسبی باید به صورت الکترونیکی باشد، گفت: بیش ازچهار هزار شعبه رای گیری در تهران وجود دارد و از این روز انتخابات در فرمانداریهای تناسبی باید الکترونیکی باشد.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد :در حال آماده کردن زیرساختهای انتخابات الکترونیکی هستیم و اگر بنا شد تعهدات جدیدی به وزارت کشور سپرده شود، تلاش میکنیم به تعهدات خود عمل کنیم.
غلامرضا با اشاره به اصلاح ساختار و قانون انتخابات گفت: ایجاد هیات اجرایی مرکزی در انتخابات از جمله برنامهها است چراکه در گذشته این هیات فقط در انتخابات ریاست جمهوری فعال بود.
رییس ستاد انتخابات درباره افزایش شمار نمایندگان مجلس گفت: این طرح در دورههای قبلی رای نیاورد و به احتمال قوی برای دورههای بعدی مطرح میشود.
تعامل خوب وزارت کشور با احزاب
غلامرضا گفت: تعامل خوبی را با احزاب شروع کردیم که در گذشته وجود نداشته است. احزاب به هر میزانی که بتوانند در حوزه انتخابات کمک کنند میپذیریم تا به آنان نقش دهیم و یکی از الگوها برای جلب مشارکت، الگوی محله محوری است و صدای مردم باید از کانال حزب، تشکل صنفی ورسانه ها و غیره منتقل شود.
رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه از گذشته درباره نحوه کارکرد هیات اجرایی بحثهایی وجود داشته است گفت: میخواهیم نقش هیاتهای اجرایی تشریفاتی نباشد و در این راستا برابر قانون عمل خواهیم کرد از این رو تدابیر سختگیرانه اندیشیده شده و دستورالعملی نوشته شده است و قرار نیست در انتخاب هیئتهای اجرایی سلیقهای عمل شود.
غلامرضا گفت: اعضای هیات اجرایی بر اساس چهارچوبهای تعیین شده انتخاب میشوند و فرایند بررسی و تایید صلاحیتها نیز قاعدهمند شده است.
رییس ستاد انتخابات کشور با عنوان اینکه ساز و کارهای لازم برای ارتقای سلامت انتخابات طراحی شده است، گفت: در فرایند رد صلاحیت شدگان ملاک امروز افراد خواهد بود و هیاتهای اجرایی از مراجع چهارگانه استعلام خواهند کرد.
نخستین همایش آموزش منطقهای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضور فرمانداران استانهای تهران، سمنان، گلستان، البرز، مازندران و گیلان به مدت سه روز در محمودآباد برگزار شد است.
بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار میشود.