در ششمین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟

مخبر: از طریق حاکمیت ریال، پول ملی جایگاه خود را در برابر ارز‌های خارجی بازمی‌یابد/ فرزین: جلوگیری از فرار سرمایه در کشور با اجرای طرح حکمرانی ریال

رئیس کل بانک مرکزی گفت: از مهمترین راه‌های جلوگیری از فرار سرمایه در کشور اجرای طرح حکمرانی ریال است که اگر دستگاه‌های مختلف با بانک مرکزی همکاری نمایند قطعاً به افزایش ارزش پول ملی و حکمرانی ریال در کشور کمک شایان توجهی می‌شود.
کد خبر: ۱۱۸۴۴۴۰
|
۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۵ 22 July 2023
|
15196 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در ششمین جلسه شورای اقتصاد در سال جاری که صبح امروز (شنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، عملکرد سه ماهه دولت در خصوص مصوبه تحقق شعار سال ۱۴۰۲، اهم اقدامات انجام شده در خصوص برنامه مهار تورم و رشد تولید، گزارش پیشرفت طرح حکمرانی ریال و سه پیشنهاد دستگاه‌های مختلف بررسی، تصمیم گیری و مصوب شد.  

محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور  در این جلسه با اشاره به نام گذاری سال جاری با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» و تعیین معیار‌های کمی برای رسیدن به اهداف محقق شده در سال جاری اظهار داشت: تدوین مصوبه تحقق شعار سال ۱۴۰۲ و تعیین اقدامات دستگاه‌های مختلف در نوزده بند در خصوص برنامه مهار تورم و رشد تولید نشانگر عزم جدی دولت در راستای اجرای تأکیدات رهبر معظم انقلاب است.

ضرورت اجرای طرح حکمرانی ریال

وی پس از شنیدن گزارش پیشرفت طرح حکمرانی ریال از سوی بانک مرکزی بر ضرورت همکاری تمامی دستگاه‌های دولتی و در اختیار قرار دادن اطلاعات مورد نیاز به بانک مرکزی تأکید کرد و گفت: از طریق حاکمیت ریال، پول ملی جایگاه خود را در برابر ارز‌های خارجی بازمی یابد.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه که وزرای اقتصاد، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صمت، نفت و روسای سازمان انرژی اتمی، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان دستگاه‌های مربوطه حضور داشتند، دستور داد مصوبات و اقدامات مورد نیاز برای اجرای طرح حکمرانی ریال با مشخص شدن وظایف سازمان‌های مختلف هر چه سریعتر تهیه و تدوین شود.  

داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این جلسه با بیان اینکه با توجه به مصوبه تحقق شعار سال جاری دستگاه‌های مختلف مکلف به اجرای اقدامات در ۱۹ بند در خصوص مهار تورم و رشد تولید هستند، تأکید کرد: تاکنون انتظارات دولت در خصوص مصوبه تحقق شعار سال جاری برآورده شده است که البته برای تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد در پایان سال جاری تلاش بیشتر و هماهنگی همه دستگاه‌ها ضرورت دارد.  

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز با اشاره به اهمیت و اقدامات بانک مرکزی دولت سیزدهم در خصوص طرح حکمرانی ریال تصریح کرد: از مهمترین راه‌های جلوگیری از فرار سرمایه در کشور اجرای طرح حکمرانی ریال است که اگر دستگاه‌های مختلف با بانک مرکزی همکاری نمایند قطعاً به افزایش ارزش پول ملی و حکمرانی ریال در کشور کمک شایان توجهی می‌شود.

 

مخبر: از طریق حاکمیت ریال، پول ملی جایگاه خود را در برابر ارز‌های خارجی بازمی‌یابد/ فرزین: جلوگیری از فرار سرمایه در کشور با اجرای طرح حکمرانی ریال

گفتنی است در این جلسه سازمان برنامه و بودجه گزارشی از آخرین عملکرد سه ماهه دستگاه‌های اجرایی مختلف در راستای مصوبه تحقق شعار سال جاری شامل تحلیل وضعیت شاخص‌های کلی اقتصاد، آخرین وضعیت تورم در سه ماهه اول سال به ویژه کاهش تورم نقطه به نقطه نسبت به مدت مشابه سال قبل، نرخ رشد هدف و عملکرد نقدینگی در چارچوب برنامه پولی سال ۱۴۰۲ و تحولات نرخ رشد دوازده ماهه نقدیندگی ارائه کرد.  

در این گزارش همچنین رشد شاخص تولید صنعتی بورسی و شاخص تولید صنعتی مرکز آمار ایران در سه ماهه جاری نسبت به مشابه سال قبل، نمودار رشد تولید صنایع مختلف در سه ماهه اول سال و افزایش رشد تولید این بخش در خرداد سال جاری نسبت به سال قبل، شاخص‌های بازار کار جمعیت پانزده ساله و بیشتر کل کشور در فصل اول سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، نرخ بیکاری جمعیت پانزده ساله و بیشتر، شاخص مدیران خرید کل اقتصاد به عنوان معیار پیش بینی پذیری اقتصاد و وضعیت صادرات غیرنفتی و واردات سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ مطرح شد.

در ادامه نیز اهم اقدامات انجام شده نوزده بندی در خصوص برنامه مهار تورم و رشد تولید و تنظیم برنامه جامع تأمین مالی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی تشریح شد.  

میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای تحقق رشد اقتصادی هدف گذاری شده و ظرفیت تأمین مالی کشور، برنامه عملیاتی کاهش شکاف سرمایه گذاری مورد نیاز، اقدامات بانک مرکزی به منظور اجرای فرایند حل و فصل برای بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی قرار گرفته در طبقه ناسالم و غیرقابل بازسازی، اقدامات بانک مرکزی به منظور بهبود نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها و موسسات مالی اعتباری غیربانکی، اقدامات وزارت اقتصاد برای افزایش سرمایه بانک‌ها از جمله اقدامات انجام شده در راستای برنامه مهار تورم و رشد تولید است.  

از دیگر اقدامات برنامه مهار تورم و رشد تولید دولت می‌توان به اقدامات بانک مرکزی به منظور کنترل ماهانه ترازنامه بانک‌ها و اصلاح سقف تسهیلات، اقدامات بانک مرکزی به منظو رتدوین دستورالعمل و اعطای مجوز به بانک‌ها برای انتشار اوراق، تسهیل دسترسی عموم جامعه به تسهیلات بانکی، برنامه مدیریت پایه پولی، شناسایی پروژه‌های دارای بازدهی و ارزآوری، اصلاح ساز و کار‌های گمرکی و برنامه جذب منابع سرمایه گذاری خارجی اشاره کرد.  

بانک مرکزی نیز در این جلسه گزارش پیشرفت طرح حکمرانی ریال با محوریت شفافیت، عدالت و مبارزه با مفاسد اقتصادی در سه لایه زیرساخت داده‌ای یکپارچه، لایه تحلیل و بینش اطلاعات، شفافیت اقتصادی، مقابله با پولشویی و تقلب و لایه حقوق عامه، عدالت مالیاتی و حمایت هوشمند و هدفمند ارائه کرد.

همچنین در این جلسه مصوبه پایش سوخت مصرفی ناوگان حمل و نقل برون شهری (سپهتن) اصلاح شد و در ادامه زمان بندی دریافت و پرداخت تسهیلات خارجی و فاینانس پالایشگاه آبادان که قبلاً به تصویب شورای اقتصاد رسیده و فاز اول آن اجرایی شده بود اصلاح و تمدید شد. همچنین تکمیل واحد‌های سیکل ترکیبی هشت نیروگاه بر اساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در حدود دو و نیم میلیارد یورو به تصویب رسید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟