بالا رفتن هزینههای زندگی به هر دلیلی میتواند میزان پس انداز افراد را کاهش داده و آنها را از رسیدن به اهدافی که برای کوتاه مدت یا بلند مدت مشخص کردهاند، دور کند؛ با وجود این هنوز هم روشهایی وجود دارند که بتوان با استفاده از آنها از هزینهها کم و به پس انداز اضافه کرد. در ادامه با چند راه ساده آشنا میشوید که به مدیریت بهتر هزینههای ماهانهتان کمک کرده و باعث میشوند، بتوانید هر چند اندک، مقدار بیشتری پس انداز کنید.
به صورت کلی خرید کنید
یکی از روشهای خوبی که میتوان از طریق آن مقداری از هزینهها کم کرد، انجام خرید به صورت کلی است. سعی کنید در ابتدای هر ماه فهرستی از محصولات مورد نیاز آن ماه را تهیه کرده و برای خرید به فروشگاههایی سر بزنید که تخفیف مناسبی را به شما ارائه میدهند. با این کار روی تعداد زیادی کالای خریداری شده، تخفیف نسبتا خوبی دریافت خواهید کرد.
توجه داشته باشید، تهیه لیست خرید کلی برای یک ماه، نیازمند این است که بتوانید مقدار مصرف ماهانه خود از محصولات مختلف را بررسی کرده و حدودا بدانید که از هر چیز، چه مقدار مورد نیازتان است.
میزان مصرف منابع اولیه را کاهش دهید
سعی کنید، توصیههای مربوط به کاهش آب، برق و ... را جدی بگیرید. از روشن کردن وسایل برقی در ساعات اوج مصرف بپرهیزید، لامپهای فضای اطراف خود را کم مصرف کنید، مقدار مصرف آب را به هر روشی که میتوانید، از کم کردن زمان استحمام تا تعمیر شیرهای خراب، کاهش دهید و سعی کنید مثل یک مدیر تمام عیار مدیریت منابع را بر عهده بگیرید تا هزینه قبضهای پایان ماه به کمترین مقدار خود برسد.
روابطتان را مدیریت کنید
رفت و آمد با دوستان و اعضای خانواده دست کمی از تراپی ندارد و برای سلامت روان کاملا ضروری است؛ با وجود این بسیاری افراد نمیتوانند روابط خود را از نظر هزینهها مدیریت کنند. اگر دوست دارید، در پایان هر ماه از دیدن جمع هزینههای کافهنشینی و رستوران گردی هر شبه اعصابتان به هم نریزد، سعی کنید تعداد دفعات بیرون رفتنتان را کاهش دهید و در عوض با یک پذیرایی ساده در منزل دور هم جمع شوید؛ البته این موارد، کافهنشینی و رستوران گردی، کمترین تفریحات هستند و حق شما به حساب میآیند؛ اما وقتی صحبت از فشار اقتصادی شود، چارهای جز مدیریت بیشتر نیست. شما میتوانید دوستان را به صرف یک عصرانه ساده و تماشای فیلم یا سریال مورد علاقهتان دعوت کنید و با هزینه کمتری از دید و بازدیدتان لذت ببرید.
رد هزینهها را بزنید
اگر نتوانید رد هزینههایتان را بگیرید، نمیتوانید مدیریتشان کنید. برای پس انداز بیشتر پول به صورت ماهانه، یک سر رسید یا اپلیکیشن مناسب برای ثبت هزینهها تهیه کنید و تمامی هزینههای هر روز، از جزئیترین تا کلیترین موارد را ثبت کنید و روشهای مدیریت هزینه را یاد بگیرید. سپس در انتهای هر ماه تکتک هزینهها را بررسی کنید. با این کار به راحتی متوجه میشوید، کدام هزینهها زائد بودهاند و کدام یک ضروری به شمار میآیند. اگر به طور کلی اهل پسانداز هستید و برای مثال بخشی از درآمد هر ماهتان را به خرید انواع طلا از شمش طلا یک گرمی گرفته تا شمش 10 گرمی اختصاص میدهید، قیمت این موارد را جدا از هزینههای جاری در نظر بگیرید. برای مثال در کنار جمع کل هزینههای ماه بنویسید؛ مقدار پس انداز این ماه به شکل شمش سوئیسی، طلای آب شده، سکه و ... فلان مقدار بوده؛ چون در نهایت خرید این موارد هزینه نبوده و نوعی پسانداز و سرمایهگذاری طولانی مدت به شمار میآید.
هدفتان را فراموش نکنید
یکی از مواردی کمک میکند، حتی به صورت ناخودآگاه هم مراقب دخل و خرجتان باشید، به خاطر سپردن اهداف بزرگتر است. برای مثال اگر قصد خرید ماشین دارید، اما مرتب درآمدتان را خرج سفرهای غیر ضروری یا خرید چیزهایی میکنید که واقعا به آنها نیاز ندارید، هدف بزرگتر را به خودتان یادآوری کنید. حتی میتوانید روی کارت یا داخل کیف پولتان یک جمله انگیزشی با مضمون «به خرید ماشین فکر کن» را قرار دهید تا قبل از کشیدن کارت یا درآوردن پول هدف اصلی و مهمتر به شما یادآوری شود و بیشتر مراقب هزینههایتان باشید.
عادتهای خریدتان را عوض کنید
احتمالا شما هم شنیدهاید که نباید وقتی گرسنه هستید، برای خرید وارد یک فروشگاه شوید؛ چون در این شرایط ریسک انجام خریدهای غیر ضروری بیشتر است. این مسئله را در مورد هر چیزی در نظر داشته باشید؛ برای مثال وقتی لباس زیبایی میبینید که قیمت مناسبی دارد، اول به این فکر کنید که آیا واقعا به آن نیاز دارید و اگر جواب مثبت است، آیا سایر اجزای استایلتان هم به این لباس میآید یا مجبور هستید برای تکمیل آن دست به خرید چیزهای دیگری هم بزنید؟
گاهی وقتها همین تغییر به ظاهر ساده در عادتهای خرید، بعد از مدتی کوتاه مقدار خوبی پسانداز به شما میدهد که میتوانید آن را به خریدهای بهتری همچون خرید سکه اختصاص دهید! شما میتوانید هرازگاهی با همین تغییرات ساده از سکه طلا گرمی گرفته تا تمام سکه را بعد از بررسی قیمت لحظه ای از طریق پلتفرمهای ارائه دهنده قیمت آنلاین و مقایسه آن با بودجه در دسترس خود خریداری کرده و به عنوان یک سرمایه کنار بگذارید تا در آینده صرف موارد ضروریتر و بهتری شود.
نویسنده: تارا ذکائی
انتهای رپرتاژ آگهی/