به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، کشورمان در زمینه کاهش مرگ مادران باردار جزو کشورهای برتر دنیا به شمار می رود؛ اما این روزها در فضای مجازی مرگ دو مادر باردار در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از هر زمان دیگری این بیمارستان را مورد انتقاد مردم قرار داده و سبب نارضایتی و حتی نگرانی هایی در بین خانواده ها شده است.
کاهش مرگ و میر مادران باردار و کودکان در حال تولد به عنوان یکی از شاخصه های سلامت مطرح بوده که بر اساس اظهارات مسئولان علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در حوزه سلامت، در این زمینه جایگاه استان از میانگین کشوری بالاتر است.
بنا بر نظر کارشناسان بهداشت، ارتقای خدمات در بخش درمان تا حد زیادی می تواند آمار مرگ و میر در بین زنان باردار را کاهش دهد؛ اما تغذیه مناسب و سبک زندگی زنان باردار نیز در کاهش این مقوله تاثیر گذار است.
محمود شهامت، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به مرگ دو مادر باردار در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج می گوید چون این دو مورد با فاصله اندکی اتفاق افتاد کمی شائبه برانگیز شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در رابطه با دو مرگ مادر باردار ۳۴ و ۳۵ ساله که در بیمارستان امام سجاد یاسوج اتفاق افتاد، تصریح کرد: مادر دومی بارداری خارج از رحم داشت و با فشار بسیار پایین و وضعیت نامطلوب وارد بیمارستان شد که کمیته اولیه مرگ و میر این مورد تشکیل شد و روند بررسی آن در دانشگاه و مراکز نظارتی در جریان است و به محض مشخص شدن نتیجه به اطلاع عمومی رسانده می شود و با فرد یا افراد متخلف در صورت وجود تخلف، طبق قانون برخورد میشود.
شهامت در خصوص مرگ مادر باردار اولی نیز تاکید کرد: این خانم سابقه سکته مغزی داشت و تحت درمان بود که پزشکان متخصص توصیه کردند که این خانم نباید باردار شود که پرونده این موضوع نیز در حال بررسی است و نتیجه آن مکتوب اعلام می شود.
وی با مقایسه مرگ مادران باردار در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به میانگین کشوری، خاطرنشان کرد: اگر چه حتی یک مرگ مادر باردار برای ما تاسف برانگیز و ناراحت کننده است و ما پیگیر این مسأله هستیم، اما کمیته مرگ مادران باردار حتی در صورتی که کسی شکایت هم نکند به راحتی از کنار چنین مواردی نمیگذرد و با افراد متخلف برخورد میکند.
وی با بیان این مطلب که ۹۵ درصد مرگ مادران باردار در استان کهگیلویه و بویراحمد در سنوات گذشته علل پیش بیمارستانی داشتند، تاکید کرد: برخی بعلت بیماری زمینهای مادر بود. یا مادر دیر به بیمارستان مراجعه کرده بود و یا مراجعات مکرر و منظم نداشت و یا طبق نظر پزشک متخصص، از باردار شدن منع شده بودند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با تاکید بر این مطلب که پزشکانی داریم که شبانه روز بدون هرگونه چشم داشتی کار و تلاش می کنند و به مردم خدمات ارائه می دهند، گفت: اما در مواردی که مشکلی ایجاد شود حتما بررسی میکنیم؛ مثلا سال گذشته دو پزشک در استان را از تمام اتاق عملهای خصوصی و دولتی به مدت دو ماه محروم کردیم و هرکسی شکایت داشت و به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کرده بود، هزینهکرد خود را پس گرفت و پزشکان متخلف نیز به کمیسیون ماده ۱۱ تعزیرات معرفی شدند.
وی تاکید کرد: هر پزشکی که پول غیرمتعارف از بیماران گرفته است ضمن اینکه باید پول را به بیمار برگرداند، برابر آن نیز جریمه خواهد شد.
این بیمارستان هم اکنون ۲۵۳ تخت دارد. زیربنای ساختمان فیزیکی زایشگاه این بیمارستان بیش از یک هزار و ۴۰۰ متر مربع است.
این زایشگاه دارای ۱۴ اتاقLDR (اتاق زایمان) است که از این تعداد سه تخت مربوط به LDR پره اکلامپسی (مادران مبتلا به پرفشاری)، یک اتاق زایمان در آب و یک اتاق نیز برای اعمال اورژانسی زنان است.