مانند ارجاع طرح صیانت به کمیسیون خاص؛

لایحه عفاف و حجاب هم «اصل هشتاد و پنجی» شد

طبق اصل ۸۵ قانون اساسی « سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون‌گذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند.
کد خبر: ۱۱۸۷۵۶۵
|
۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ 13 August 2023
|
16893 بازدید
|

تابناک _ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی لایحه عفاف و حجاب طبق اصل ۸۵ قانون اساسی (بررسی در کمیسیون به جای صحن) موافقت کردند. در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس تقاضای رسیدگی به لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب (حمایت از سلامت اجتماعی) طبق اصل ۸۵ قانون اساسی مطرح شد.

بعد از صحبت های متقاضی اعمال اصل ۸۵ قانون اساسی و نمایندگان مخالف و موافق، این موضوع به رای مجلس گذاشته شد و نمایندگان با ۱۷۵ رای موافق، ۴۹ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر تصویب کردند که لایحه عفاف و حجاب طبق اصل ۸۵ قانون اساسی بررسی شود.

طبق اصل ۸۵ قانون اساسی «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون‌گذاری را به شخص یا هیئتی واگذار کند ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌نماید به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.»

نیک بین به عنوان متقاضی اعمال اصل ۸۵ برای بررسی لایحه عفاف و حجاب:بررسی لایحه مذکور با ۱۶۰۰ پیشنهاد ماه‌ها زمان می‌طلبد/با اعمال اصل ۸۵ لایحه‌ای آزمایشی و قابل تصحیح در حوزه حجاب خواهیم داشت/نخبگان و نمایندگان سایر کمیسیون‌ها می‌توانند در کمیسیون تخصصی حضور پیدا کنند

نماینده مردم کاشمر در مجلس تأکید کرد: اگر در کمیسیون لایحه عفاف و حجاب به صورت اصل ۸۵ قانون اساسی بررسی شود، در نهایت قانونی در حوزه حجاب داریم که به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و فرصت تصحیح و تنقیح مجدد آن وجود دارد. این در حالی است که اگر در صحن بررسی شود امکان اصلاح وجود ندارد.

جواد نیک بین در نشست علنی امروز (یکشنبه، 22 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به  لایحه یک فوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب طبق اصل 85 قانون اساسی در اجرای ماده 164 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به عنوان متقاضی این موضوع گفت: نکته اول این است که اگر لایحه مذکور در کمیسیون تخصصی بررسی شود، نخبگان و نمایندگان سایر کمیسیون‌ها می‌توانند در جلسه حضور پیدا کنند و نقطه نظرات خود را مطرح کنند، این در حالی است که اگر لایحه در صحن علنی بررسی شود نخبگان اجازه حضور در جلسه را نخواهند داشت.

نماینده مردم کاشمر و بردسکن و خلیل آباد، کوهسرخ در مجلس ادامه داد: همچنین نمایندگانی که عضو کمیسیون تخصصی بررسی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب نیستند نیز می توانند به عنوان موافق و مخالف صحبت کنند، از سوی دیگر در 3 سال گذشته قوانین بسیار زیادی در حوزه اقتصادی در مجلس دنبال شده است که لازم است در سال آخر تکمیل شود از این رو  اگر لایحه عفاف و حجاب که 1600 پیشنهاد دارد به صحن بیاید، باید چندین ماه زمان برای بررسی آن در نظر بگیریم.

وی گفت: لازم است لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب با سرعت البته با دقت، درایت کافی و جامع بررسی شود، در کمیسیون فرصت این وجود دارد که نخبگان و صاحب نظران حضور پیدا کنند و اظهارنظر کنند، این لایحه 70 ماده دارد که می‌خواهیم در عرصه عفاف و حجاب قانون مترقی برای اجرای درست آن تصویب کنیم، بنابراین نباید کتاب چندجلدی و آیین‌نامه‌های متنوع داشته باشد از این رو در کمیسیون می‌توانیم بهتر چکش‌کاری کنیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه لایحه مذکور چندین هفته در انظار عمومی قرار گرفته است، بیان کرد: اینکه گفته می‌شود قرار است در اتاق‌های بسته لایحه عفاف و حجاب تصویب شود، درست نیست. ما قبول داریم لایحه اشکالات متعددی دارد و باید با نقد جامع و کامل موارد را برطرف کنیم، قرار نیست چون اشکالاتی دارد مجلس درباره عفاف و حجاب سکوت کند.

نیک‌بین با تأکید بر اینکه عفاف و حجاب فقط در حوزه زنان معنا پیدا نمی‌کند و باید برای این حوزه برنامه ریزی کرد، اظهار داشت: سال گذشته در سفر اربعین، افسر عراقی علت مسئله بودن حجاب در ایران را این می‌دانست که عالم استکبار ضد ایران است چرا که غرب نمی‌تواند در حوزه‌های نظامی، هسته‌ای و نانو در مقابل ایران ایستادگی کند، از این رو حجاب را مورد هدف قرار داده است، بنابراین در مجلس باید محکم ایستادگی کنیم و قانون تصویب کنیم.

وی ادامه داد: اگر در کمیسیون لایحه عفاف و حجاب به صورت اصل 85 قانون اساسی بررسی شود، در نهایت قانونی در حوزه حجاب داریم که به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و فرصت تصحیح و تنقیح مجدد آن وجود دارد. این در حالی است که اگر در صحن بررسی شود امکان اصلاح وجود ندارد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تأکید کرد: مجلس موافق حجاب و مخالف بی‌بند وباری است، باید در مقابل متعرضین به زنان باحجاب ایستادگی کند. از این رو بررسی لایحه مذکور در صحن به دلیل تعداد زیاد پیشنهادها به دلیل عدم تصویب خواهد بود اما در کمیسیون می‌توانیم تمام پیشنهادات را جمع‌بندی و اعمال کنیم. خواهش می‌کنم کسی نگوید می‌خواهیم پنهان‌کاری و پشت درب‌های بسته موضوع را بررسی کنیم، همه پیشنهاداتی که در سامانه ثبت شده است را در کمیسیون جمع بندی می‌کنیم و حتی نمایندگانی که عضو کمیسیون نیستند نیز می‌توانند در نشست‌ها حضور پیدا کنند و اظهارنظر داشته باشند.

نیک‌بین بیان کرد: تعدادی از نمایندگان مخالف بررسی لایحه به استناد اصل 85 قانون اساسی هستند، که این مخالفت به دلیل عدم آگاهی از ماهیت اصل 85 قانون اساسی است چرا که قرار نیست فقط عده خاص موضوع را در کمیسیون بررسی کنند بلکه این فرصت برای اظهارنظر همه نمایندگان در کمیسیون فراهم است و مردم و نخبگان به دعوت نمایندگان می‌توانند در کمیسیون حاضر شوند و اعمال نظر کنند.

نوری قزلجه در مخالفت با تقاضای بررسی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب به صورت اصل ۸۵:این لایحه در مسائل حقوقی دارای ایراد و اشکالات عمده‌ای است/لایحه فوق همه آحاده جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد

غلامرضا نوری قزلجه در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۲ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با تقاضای اصل ۸۵ شدن لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب گفت: اینکه ما باید قانونی برای پوشش و زیست عفیفانه در جامعه داشته باشیم، شکی نداریم و این مسئله از ملزومات است، منتهی کم و کیف کار باید با رعایت دقیق قوانین و قوانین بالادستی صورت گیرد و در این امر نیز کسی شکی ندارد.

وی افزود: در جامعه‌ای که زیست عفیفانه دچار اخلال شود و اخلاق از بین رود، حتما در غیاب اخلاق هر چیزی به جامعه تحمیل خواهد شد.

نماینده مردم بستان آباد در مجلس یازدهم با بیان اینکه لایحه فوق با ۹ ماده از سوی قوه قضائیه به دولت ارجاع و نهایتاً تحویل مجلس شورای اسلامی شد، افزود: پیرو بررسی این لایحه در کمیسیون مربوطه مواد این لایحه به ۷۰ ماده رسید. به واقع ایجاد ۷۰ ماده در لایحه فوق نشان از شاکله ذهنی و منویات کمیسیون تخصصی در برخورد با این موضوع دارد.

نوری قزلجه با بیان اینکه تقاضای اصل ۸۵ شدن لایحه فوق دارای خطراتی است، تاکید کرد: در مورد تقاضای اصل ۸۵ شدن این لایحه آیین نامه تاکید دارد که تنها موارد ضرورت باید در قالب این اصل مطرح شود. این در حالی است که شورای نگهبان در موضوع قانون تجارت که چند صد ماده داشت، تاکید کرد که ضرورتی ندارد که این موضوع در قالب اصل ۸۵ بررسی شود، بنابراین چه ضرورتی دارد که لایحه عفاف و حجاب با چنین مکانیزمی در صحن علنی بررسی شود.

وی با بیان اینکه لایحه فوق همه آحاده جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تاکید کرد: چرا ما باید موضوع به این مهمی را که همه جامعه با آن سروکار دارند را در پستو و یا به صورت اصل ۸۵ بررسی کنیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با توجه به محتویات لایحه فوق تصریح کرد: این لایحه اشکال مبنایی زیادی دارد، همچنین مبانی فقهی و شرعی در این لایحه ایراداتی دارد که باید برطرف شود. همچنین این لایحه در مسائل حقوقی هم دارای ایراد و اشکالات عمده‌ای است.

نوری قزلجه با اشاره به موضوع عدم مطابقت جرم با مجازات در این لایحه افزود: این لایحه هزینه زیادی را برای کسب و کار‌ها دارد و همه باید در محیط‌های کسب و کار خود دوربین نصب کنند و این برای کسبه هزینه خواهد داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه حتی به حوزه دانش آموزی نیز ورود کرده است، بیان کرد: متاسفانه براساس موادی از این لایحه اگر یک دانش آموز ۱۰ ساله‌ای در مدرسه‌ای خلاف این قانون عمل کند، حتما اگر شما صبح دانش آموز خود را به مدرسه فرستاده باشید، شب باید وی را از کلانتری تحویل بگیرید و این می‌تواند جامعه را بهم بریزد.

وی گفت: شاکله‌ای که در ۷۰ ماده فوق پیشنهاد شده اگر به صورت اصل ۸۵ بررسی شود، مطمئن باشید حتما سخت‌تر و بدتر خواهد شد و هیچ زیست عفیفانه و پوشش عفیفانه تعریف نخواهد شد.

محمودزاده در مخالفت با تقاضای بررسی لایحه حمایت از عفاف و حجاب بر اساس اصل ۸۵:بررسی لایحه ۷۰ ماده‌ای عفاف و حجاب بر اساس اصل ۸۵ به صلاح جامعه نیست/برخورد چکشی با موضوع ارزشی مثل حجاب می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد

جلال محمودزاده در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۲۲ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با بررسی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب بر اساس اصل ۸۵، با بیان اینکه بر اساس این اصل سمت نمایندگی قائل به شخص بوده و قابل واگذاری به دیگری نیست و مجلس نمی‌تواند کار قانونگذاری را به شخص و هیأتی را جز در موارد ضروری واگذار کند، گفت: در اصل ۸۵ موارد ضروری ذکر شده است که به نظر می‌رسد در بحث این لایحه که بسیار مهم بوده و تمام آحاد جامعه و کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد، نباید با عجله و در یک کمیسیون بررسی شود.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه موضوع حجاب و عفاف را مسأله فرهنگی مهمی دانست که نیاز به اقدامات فرهنگی در سطح جامعه دارد که باید در این زمینه فعال باشیم، عنوان کرد: در اکثر مفاد لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب جرم انگاری و مجازات‌های جزایی و نقدی پیش بینی شده است.

وی افزود: وقتی در این لایحه انواع برخورد‌های قضایی را داریم و بر اساس این لایحه با افرادی که کشف حجاب می‌کنند برخورد قضایی صورت می‌گیرد چرا باید آن را در کمیسیون قضایی و حقوقی به تصویب برسانیم و همه آحاد جامعه از آن مطلع نباشند لذا همه نمایندگان مجلس باید در جریان این لایحه باشند و نظرات مثبت و منفی خود را مطرح کرده و مردم نیز در جریان نحوه بررسی آن باشند.

محمودزاده همچنین با بیان اینکه تا کنون برای لایحه بیش از هزار و ۵۰۰ پیشنهاد مطرح شده که کمیسیون تا کنون به هیچکدام از آن‌ها اهمیت نداده است، اظهار داشت: نباید قانونی به این مهمی که تمام کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد در اختیار یک کمیسیون و تعداد معدودی نماینده قرار بگیرد از این رو اگر بررسی این لایحه به صورت اصل ۸۵ رأی بیاورد یعنی یک لایحه مهم تنها با رأی ۸ نفر به تصویب رسیده و سرنوشت کل کشور را تعیین می‌کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با اشاره به اشکالات مد نظر خود از این لایحه بیان داشت: این لایحه در مبانی فکری، شرعی و حقوقی اشکالات جدی داشته و رعایت اصل شخصی بودن جرم در لایحه دیده نشده به این معنا که اگر کسی در تاکسی کشف حجاب کند، راننده تاکسی باید پاسخگو باشد و جریمه بدهد و اگر فردی در یکی از محل‌های کسب و کار اقدام به کشف حجاب کند، صاحب آن کسب و کار به خاطر جرم مرتکب نشده، باید جریمه پرداخت کند که اصل شخصی بودن جرم را رعایت نمی‌کند و عادلانه نیست.

وی همچنین افزود: برخورد چکشی با موضوع ارزشی مثل حجاب می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد و دوقطبی در جامعه ایجاد کند و مردم روبروی هم قرار بگیرند همچنین این شیوه برخورد با نظر اکثر علمای اسلام نیز در تضاد است. این لایحه چه به صورت اصل ۸۵ بررسی شود و چه به صورت عادی، نمایندگان باید نسبت به آن پاسخگو باشند که اگر قانونی دارای ایرادات اجرایی است، همه نمایندگان مسئول هستند.

محمودزاده در ادامه خطاب به رئیس مجلس عنوان کرد: شما سوگند خورده اید که بی طرف باشید و نمی‌توانید درباره این لایحه اظهار نظر کنید. شما گفتید الزامی برای دختران با سن پایین دیده نشده، اما در تبصره ۴ ماده ۴۶ این لایحه اسم محصلین آمده که زیر سن ۱۸ سال هستند در حالی که شما گفتید برای آن‌ها احضار در نظر گرفته نشده است.

عضو مجمع نمایندگان استان ادامه داد: از سوی دیگر چطور می‌شود فردی را به خاطر حجاب به دادگاه احضار کرد مگر این اقدام نباید از سوی نیروی انتظامی صورت بگیرد. در این لایحه آمده که اگر خانمی چادر، روسری، مقنعه یا شال بر سر نداشته باشد در وهله اول قاضی می‌تواند به تناسب شرایط متخلف، در جزای نقدی ۴ تا ۶ میلیون تومان، اعمال بخشش کند یعنی قاضی زمانی که به موضوع رسیدگی می‌کند فرد از طریق نیروی انتظامی این مسأله صورت گرفته و خاطی را به دادگاه احضار کرده لذا این موضوع در این محل صدق نمی‌کند.

وی ادامه داد: در وهله دوم جزای نقدی ۲۴ تا ۵۰ میلیون تومان تعیین شده که قاضی می‌تواند متناسب با شرایط متخلف، تخفیف اعمال کند و در صورت تکرار تخلف به جزای نقدی ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان محکوم می‌شود که بحث احضار خانم‌ها در این زمینه در لایحه پیش بینی شده است.

محمودزاده در ادامه با بیان اینکه موافقان بررسی این لایحه به صورت اصل ۸۵ معتقدند که نمایندگان، نخبگان و صاحبنظران می‌توانند نظرات خود را به کمیسیون بدهند، یادآور شد: این لایحه خروجی کمیسیون است و در هنگام بررسی لایحه از نظرات استفاده کرده و اکنون دیگر ضرورتی برای بررسی بیشتر به پیشنهادات ندارد. گفته شد همه می‌توانند در کمیسیون حضور داشته باشند و نظر بدهند، اما وقتی لایحه تمام شده چگونه نظر بدهیم بلکه در صحن علنی است که می‌توانیم نظرات خود را بیان کنیم.

عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس اضافه کرد: گفته شده که این لایحه با سرعت، اما با دقت بررسی می‌شود لذا چگونه می‌شود لایحه‌ای به صورت اصل ۸۵ بررسی شود، اما دقت در آن باشد. لایحه‌ای که ۷۰ ماده دارد بسیار مهم است و باید در مجلس و صحن علنی مطرح شده و همه مردم با شنیدن مذاکرات درباره آن، نظر بدهند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: تصویب بررسی چنین لایحه‌ای به صورت اصل ۸۵ به صلاح نیست و در جامعه نتیجه عکس می‌دهد.

غضنفرآبادی در موافقت با تقاضای بررسی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب به صورت اصل ۸۵:قوای سه‌گانه برای بررسی لایحه عفاف و حجاب اتفاق نظر دارند/لایحه مذکور نه در پستو و نه به صورت پنهانی تنظیم شده است

موسی غضنفرآبادی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۲ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با تقاضای بررسی لایحه یک فوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب (حمایت از سلامت اجتماعی) طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در اجرای ماده ۱۶۴ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: همان طور که اطلاع دارید کشف حجاب یک حرام شرعی و سیاسی است که مقام معظم رهبری فرمودند.

نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس تصریح کرد: در جنگ ترکیبی که دشمن خیلی دقیق به آن پرداخت، اتفاقاتی رخ داد و خساراتی وارد شد که یکی از آسیب‌هایی که هنوز ادامه دارد، یا بهتر است اینگونه بگویم که برخی از دختران و بانوان به قصد حمایت از فوت یک دختر، پس از اینکه حقیقت روشن شد، جبهه خود را عوض کردند، ولی برخی هنوز واقعیت برایشان روشن نشده و برخی دیگر نیز از بیرون یک جنگ ترکیبی ادامه‌دار را هدایت می‌کنند.

وی اضافه کرد: لایحه تنظیم شده نه در پستو و نه پنهانی تدوین شده است و تعداد ۸ نفر نیز آن را تدوین نکرده‌اند بلکه جمع بزرگی از عقلا، اندیشمندان جامعه اسلامی آن را تنظیم کرده‌اند، محور کار نیز این بوده که قوانین و مقررات قبلی کفاف رسیدگی به موضوع را نمی‌دهد لذا سه قوه به این نتیجه رسیدند که قانون قبل نمی‌تواند جلوی این موضوع را بگیرد و قوه قضائیه لایحه خود را تنظیم و تقدیم مجلس کرد و مجلس کار بسیار بزرگی را انجام داد.

غضنفرآبادی با اشاره به برگزاری جلساتی از طرف مجلس با حضور نمایندگانی از نخبگان و دانشگاهیان و مرکز پژوهش‌ها در مشهد و تهران عنوان کرد: دشمن به دنبال این است که این لایحه به نتیجه نرسد تا بتواند بر مرکب جهالت خود بتازاند.

وی افزود: هوشمندی نمایندگان مجلس در رأی‌گیری استمزاجی حاکی از نگاه بلند آن‌ها در اینکه این لایحه به صورت اصل ۸۵ بررسی شود، بود. این لایحه بسیار عجیب است چرا که در این ۳ الی ۴ دوره‌ای که در مجلس حضور داشتم تابحال ندیدم هجمه‌هایی به این وسعت علیه یک طرح و لایحه وجود داشته باشد. مشخص است که این هجمه‌ها برای چیست.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: البته برخی از دوستان متدین نیز در یک موضوع با ما اختلاف نظر دارند که نگاهشان با ما متفاوت است. در این لایحه دخالت فیزیکی پلیس به حداقل رسیده است، به این دلیل که موضوعاتی اتفاق افتاد که همه در جریان هستیم و به همین دلیل سعی شد این دخالت به حداقل برسد لذا برخی نگرانند که اقتدار پلیس به خطر بیفتد، اما اقتدار پلیس سر جای خود است، ولی شیوه کار نرم و ملایم خواهد بود.

نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس با بیان اینکه همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند دشمن مدبرانه کار خود را پیش می‌برد و ما هم باید با تدبیر کار خود را پیش ببریم، گفت: این لایحه یک اعتبار، حیثیت و آبرو برای این مجلس است و هرچه سریعتر مجلس این لایحه را به تصویب برساند، یک روز به اعتبار، جایگاه و حیثیت خود افزوده است.

وی افزود: خدای ناکرده اگر هر روز گناهی رخ دهد، اگر تصویب این قانون به تأخیر بیفتد، ما در آن شراکت خواهیم داشت. امروز اشک‌های مادران شهیدی که صحنه‌های فجیعی را در جامعه می‌بینند و خطابشان به مجلس و مجلسیان است را باید دید که‌ای مجلس! دولت! قوه قضائیه! چرا کاری انجام نمی‌دهید؟!

غضنفرآبادی تأکید کرد: بررسی اصل ۸۵، تصمیم‌گیری در پستو نیست بلکه بر اساس یک اصل از قانون اساسی است که به مجلس این مجوز را داده است. این اصل اتفاقاً مهم، بلند و بزرگ است. خدای ناکرده اگر اصل ۸۵ برای بررسی این لایحه رأی نیاورد باید فاتحه این لایحه را خواند و یک نقص و عیب را در کارنامه من و شما ثبت کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه حدود ۱۵۰۰ پیشنهاد در خصوص این لایحه ثبت شده است، گفت: بنابراین تصمیم گیری در خصوص این لایحه به هیچ عنوان در پستو نیست. آقای نوری به عنوان مخالف این لایحه بیشترین پیشنهادات را ارائه کرد و درخواست ما از نمایندگان این است که به اصل ۸۵ رأی دهند و پیشنهادات خود را نیز به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع دهد.

وی با یادآوری اینکه این لایحه در دو بخش فرهنگی و قضایی به موضوع پرداخته است، گفت: این لایحه، تنها لایحه‌ای است که در طول دوران مجالس بیشترین توجه را به خود داشته و همگان موضوعات و مواد لایحه را ملاحظه کرده‌اند.

غضنفرآبادی تصویب اصل ۸۵ این لایحه را خواست خانواده شهدا، متدینین و جانبازان دانست و افزود: الحمدالله مجلس انقلابی همواره خود را در روز‌های سخت نشان داده است و امروز نیز یکی از آن روز‌های مهم برای مجلس شورای اسلامی در ایام سوگواری سیدالشهدا و یاران عزیزش است.

رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به ثبت پیشنهادات ۵۹ نفر از نمایندگان برای بررسی این لایحه بیان کرد: پیشنهادات بسیار خوبی برای بررسی این لایحه واصل شده و تفاهم بسیار خوبی بین سه قوه در این زمینه ایجاد شده است.

 

بانکی پور فرد در موافقت با تقاضای بررسی لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب به صورت اصل ۸۵؛دشمن می خواهد عَلم حجاب را بر زمین بزند/ زمان کافی برای بررسی این لایحه در صحن نداریم

امیرحسین بانکی پورفرد در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۲ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با لایحه یک فوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب (حمایت از سلامت اجتماعی) طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در اجرای ماده ۱۶۴ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گفت: امروز مجلس در موقعیت بسیار حساسی قرار دارد و رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که خواص باید در لحظه تصمیم گیری مراقب باشند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هفته گذشته وقتی ۱۵۰۰ پیشنهاد در مورد لایحه ارائه شده ذهن‌ها به سمتی رفت که چاره‌ای جز اعمال اصل ۸۵ قانون اساسی در مورد این لایحه وجود ندارد، زیرا در حال حاضر لایحه برنامه هفتم و به زودی بودجه ۱۴۰۳ را در دستورکار خواهیم داشت و زمان کافی برای بررسی این لایحه در صحن علنی نداریم.

وی افزود: موضوع ضرورت توجه به حجاب و زمان کافی برای رسیدگی به آن مدنظر ما است و نمی‌توان به صورت عادی لایحه را بررسی و تصویب کرد بنابراین رأی به اصل ۸۵ تعیین تکلیف لایحه حجاب توسط مجلس است؛ خانواده شهدا، انقلابیون و متدینین چشمشان به تصمیم امروز مجلس است.

بانکی پور فرد با یادآوری اینکه ایرادات لایحه با انجام اصلاحاتی به حداقل رسیده است، گفت: ۸۰ درصد متن لایحه مورد وفاق صاحبنظران و مسئولان مربوطه بود و ۱۵۰۰ پیشنهاد توسط ۵۹ نماینده در مورد این لایحه مطرح شد که خوشبختانه غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضائی با طیب خاطر تمامی این پیشنهادات را با حضور نمایندگان بررسی و مدنظر قرار داد، زیرا این پیشنهادات ناظر بر ایرادات گرفته شده توسط جامعه بود و نیروی انتظامی، وزارت کشور و مسئولان و شخصیت‌های مختلف با حضور در نشست نظرات خود را به صورت مستقل ارائه کردند و چنانچه این لایحه به صورت عادی در صحن مطرح شود نمی‌توان تمامی نظرات را در مورد آن مطرح کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: اغلب پیشنهادات ۵۹ نماینده در مورد لایحه اعمال شده تا کمیسیون در مورد آن رأی دهد و در آئین نامه پیش بینی خوبی انجام شده که براساس آن ۴۸ ساعت باید پیشنهادات بارگذاری شود و چنانچه در این مدت زمان اعمال نشود و تنها یک کمیسیون تصمیم گیری کرد راه برگشت برای این لایحه به صحن وجود دارد؛ کمیسیون قضائی حقوقی همراهی خوبی در مورد مسائل فرهنگی این لایحه با کمیسیون فرهنگی داشت البته مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هم ضمانت اجرایی پیدا کرده و قرار شده برنامه‌های اقدام آن مشخص شود و در واقع لایحه راه اجرای مصوبات را باز کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: در لایحه برای سرحلقه ها، جریان‌های سازمان یافته، مدیران و سلبریتی‌ها مجازات‌های سختی در نظر گرفته شده و چنانچه در خانواده مدیران کسی تخلفی انجام داد هیچگونه تخفیفی برایش در نظر گرفته نمی‌شود.

بانکی پور فرد ادامه داد: اکنون لحظه آزمون مجلس است، زیرا در رابطه با حجاب جنگ ترکیبی به راه انداخته اند و حجاب عَلمی است که می‌خواهند بر زمین بزنند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵۷
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۱۵۰
رضا
|
Turkey
|
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
نتایج علنی ها دیدیم
خدا یا به خودت پناه می بریم
پاسخ ها
مجتبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
جالبه تابناک جان همه کسانی که میاد می خونن اخبارتو طیف مذهبی هستند چون غیر مذهبی نمیاد بخونه .جالب اینجاست 90 درصد بیشتر مخالف حجاب اجباری
هستند به مدیران بفهمونید دارن در جامعه اختلاف شدیدز ایجاد می کنن
مجتبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
حرف حقی زدم سانسور کردین؟
ناشناس
| France |
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
دلار نیمایی از واردات گوشت قرمز حذف شد

وزارت صمت در نامه‌ ای اعلام کرد که انواع گوشت تازه یا سردکرده به گروه کالایی ۲۲ (ارز از محل تالار دوم) منتقل شدند.

تالار اول نیما شامل کالاهای اساسی، دارو و مواد غذایی و غیره هستند که بر اساس نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان ارز به آنها تعلق می‌گیرد. در تالار دوم کالاهای غیر اساسی و در واقع مورد نیاز تولید کنندگان صنایع و غیره می‌باشد که تأمین ارز آنها بر اساس فروش
حاصل از صادرات است


این اولین چشمه از ازاد سازی دلارررررررررررر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
خدایا برای بیکاران کاری فراهم کن این نمایندگان در عین اشتغال انگار بیکارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
به نظرم اگه مجلس تعطیل بشه
هزینه ها کم می شه
هیچ قانونی معطل نمی مونه
هیچ اتفاق خاصی نمی افته
چند نفر بمونن هر چی می خوان تصویب کنن
هر قانونی می خوان درست کنند
وقتی شور و مشورتی نیست
وقتی شورا در کار نیست اصل مجلس شورای اسلامی اتوماتیک می ره زیر سوال
بقیه قوانین که مهم نیستند چون اجرا نمی شوند
قوانینی که با سرنوشت مردم سر و کار داره که باید با شور و مشورت انجام بشه بدون مشورت تصویب و اجرا می شه!
پس خاصیت مجلس شورای اسلامی چیه واقعا؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
خیلی ها امروز ناهار هیچی ندارند بخورند
اونوقت این نماینده ها که خرج یک ساعت از جلسات آنها می تواند هزاران گرسنه راسیر کند
دارند راجع به چه امور پیش پا افتاده ای جلسه تشکیل می دهند.

یا پنچ تن آل عبا نجاتمون بده
.......................
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
مگه 84تا شو قبول داشتیم که اینم بیاد روش؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
در دین مبین اسلام و قرآن هیچ کجا روسری و چادر به زور سر بانوان کردن نیامده
اگر در قرآن آیه ای راجع به آن آمده بود کلیه کشورهای مسلمان با حجاب کامل بودندولی می بینیم در همه ی کشور های مسلمان به غیر از افغانستان پوشش اختیاری است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
اسمش را بگذارید دستورالعمل پوشش اجباری نه قانون حجاب و عفاف
آزادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
لایحه مورد حمایت اقلیت ۱۰ درصدی بدون پشتوانه مردمی که مثل بقیه طرح های شما محکوم به شکسته
پاسخ ها
سیدمهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
بخدا کامنتای همین صفحه خودش یه نظرسنجی از عموم مردم هست
خوانندگان تابناک همگی از مردم کوچه بازار و کف خیابون هستن
وقتی نظر عموم مردم مخالف با حجاب اجباری هست چرا با مردم دشمنی میکنید؟
رضا اهوازی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
من تو کامنتا زیاد دیدم میگن اقلیت ۱۰ درصدی ۲۰ درصدی
اینا زیر ۵ درصد هستن تو منفی مثبت ها هم نگاه کنید مشخصه
چرا الکی امارشون رو بالا میبرید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
خطاب به آزادی؛
آزادی آری ولی بی بند و باری نخیر.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
ناشناس|
)|۱۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲

آزادی از نگاه شما یعنی همانند شما بپوشد ، بیندیشد و هرکس اینگونه نبود بی بند و بار ، عامل بیگانه و .... می باشد .
حجاب اختیاری حداقل آزادی یک شهروند است در سراسر دنیا و کشورهای اسلامی

فهمیدنش سخت نیست ،ولی نمی خواهید متوجه شوید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
این لایحه خلاف شرع و خلاف قانون اساسی و آزادی ها ی مصرح در آن است.
یعنی مجلس یک کشور خلاف قانون اساسی می خواهد قانون جدید تصویب کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
12:35 بفکر بی بند و باری انقلابیون باش داشتن یا نداشتن روسری نه نشانه عفت است نه بی عفتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
كمسيون محرمانه - اجراي محتاطانه
بابا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
وقتی زن و دختر خونه نخواد روسری سرش کنه و بابت روسری دست به کتک میشه، مجلس که هیچ، NATO هم کاری از دستش بر نمیاد.
مخصوصا اونایی که به چند فرزندی پایبند هستند و سه تا دختر دارن!
برادرهم داشته باشن که دیگه یا خود خدا
عمرا بشه بهشون حرفی زد

حالا هی زلم زیمبو آویزون لایحه تون کنین و عین کباب رو منقل بچرخونیدش که خوب برشته بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
این دخترها و بعضا خانم هایی که در کوچه و خیابان روسری از سر می اندازند نزدیک در منزل که می رسند از ترس پدر و مادر و شوهرانشان چنان مقنعه ها را محکم می کنند که لاخ مویی از زیر آن نمایان نباشد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
12:34 اون عزیزانی که شما می گی مقعنه سفت می کنند همان هایی هستند که فکر می کنید چادری هستند!
همین نشان میده اونا همک دیگه اعتقادی ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
اکثر کسانی که الان لایحه تصویب می کنند
از پوشش خانواده خود عاجز هستند.
حسين
|
Sweden
|
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي

زماني مردم به مفاهيم فوق اميد بستند و انقلاب كردند.

اگر سايت تابناك معياري براي ارزيابي موارد فوق بيابد، در خصوص تحقق يافتن اين مفاهيم چهارگانه، به هر كدام از يك تا ده، چه نمره يي مي دهد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
خطاب به حسین؛
آزادی با بی بند و باری فرق دارد در اسلام هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود دارد و حفظ پوشش زن برای بالا بردن کرامت انسانی زن و پاکی جامعه از فساد است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
ناشناس|
)|۱۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲

حجاب اختیاری هیچ منافاتی با کرامت انسانی زن ندارد ، در ۲۵۷ کشور ، حجاب اختیاری است .

کسی که خواب است را میشه بیدار کرد ولی کسی که خودش را به خواب زده را هرگز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
۱۲:۳۲
از این حرفای صد من یه غاز بدون پشتوانه که نظر شخصی شماست و هیچ ارزشی ندارد خسته نشدین؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۳
خیلی ها دنبال بی بند و باری نیستند و فقط دارند اعتراض می کنند. همین همفکر شما یامین پور رو برو نظر معروفش درباره حجاب رو بخون که می گه فلان چیز رو می زنند...، من خجالت می کشم حتی بنویسم. همین میرسلیم در زمان گشت ارشاد می گفت مردم می خوان لخت مادرزاد بیان بیرون. الان که گشت ارشاد تعطیل شده برو بیرون ببین لخت مادرزاد می بینی؟
بالاخره مقداریش هم توهمه دیگه. همه اش که خیالی نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
مردم ساده دل مشغول کن عقب ماندگی و گرانی انجام بده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
آفرین. زدی تو هدف
مرغ پرواز کرد
گوشت قرمز که نگو ونپرس
حبوبات. میوه. اجاره خونه.. خودرو....
زندگی غیر ممکن شده
بعداز سر شکم سیری نمایندگان چون توانایی انجام هیچ کاری ندارند و همه چیز را رها کردند
چسبیدن به دوتار موی بانوان
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
جالب است که مثلا برای رسمی کردن سندهای عادی که حداقل 5 میلیون پرونده در سال دارد و حداقل 40 میلیون نفر از مردم را اسیر کرده و صدها میلیارد به مردم و کشور ضرر می رساند، چنین اهتمامی وجود ندارد.
حقوقدان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
احتراما با چند حقوقدان و جامعه شناس مستقل مناظره کنید و ببینید این قواعد و مقرراتتون ویران است کاری به غیر دموکراتیک بودن جریان ندارم...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
اصلا نیازی به صحبت با حقوقدان و غیر حقوقدان نیست، خود مردم می دانند که پوشش مناسب به نفع جامعه است و این جنگ فرهنگی که یحتمل توسط آمریکا دنبال می شود در آینده نزدیک توسط هوشیاری ملت خنثی خواهد شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
اجبار از هر نوعش که با نظر اکثریت مردم مغایر باشد ، رفتاری غیر دموکراتیک و ..... است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
این لایحه نشان می دهد که مسئولان فکر می کنند ، صلاح مردم را از خودشان بهتر می دانند.
واین رفتار توهین آمیزی است .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
جناب ناشناس
به نظر شما مردم همان 10 درصد چادری هستند
خیر 90 درصد دیگر هم حق زندگی دارند
تصویب این لایحه امنیت را خدشه دار می کند
به این معنی که مردم را رو در روی یکدیگر قرار می دهد
دیگر نه چادری آسایش خواهد داشت و نه بدون روسری
درگیری و نزاع با تصویب این لایحه تبدیل به رویه ای روزمره و خطرناک می شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
فاتحه مع صلوات
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
صحن علنی معلوم میشه کی چی گفته و چی رای داده
امسال هم زمان انتخابات هست میخواهند با این ترفند از زیر مسئولیت فرار کنند و فردا بگن ما نبودیم ما رای ندادیم
باید رای ایشان مشخص باشه برای مردم
که خوب مخفی میخواهند رای دهند
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
شما ميرود راي بدهيد ؟ من در هر صورت راي نخواهم داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
رای نخواهم داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
من و شما ما می شویم و در اسفندماه با حضور میلیونی خود پای صندوق های رای حماسه ای دیگر خلق خواهیم کرد و آبادانی و پیشرفت کشور را بدست خودمان رقم خواهیم زد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
رای بی رای
رای یعنی ما هم در این وضعیت سهیم هستیم
kh
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
من رای نخواهم داد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۳
امیدوارم همان چند میلیون ارزشی و دولتی رای بدهند.
جناب رییسی که با رای ۳۰٪ از کل مردم دارای حق رای بالا اومد.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
قسمت بامزه داستان اینجاست که خود نمایندگانی که دارند این قانون را تصویب میکنند هم در ته دلشان میدانند که هیچ خاصیتی این قانون نخواهد داشت و تاثیری بر وضعیت حجاب نمیگذارد فقط چون باید یک کاری بکنند که نمایش بدهند نگران هستند و پیگیر این مساله هستند این ماجرا به راه افتاده است وگر خودشان بهتر از من شما میدانند وضعیت مملکت چیست
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
اصل مطلب همینه و همه میدونن این مجلس اگه خاصیتی داشت این همه ارگانهای موازی برای قانونگذاری در کشور ایجاد نمیشد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟