به گزارش
تابناک؛ امروز (۲۵ مرداد ۱۴۰۲) نشست خبری هلدینگ پترو پالایش اصفهان با حضور محسن قدیری، مدیر عامل برگزار شد. او در پاسخ به سوال خبرنگار تابناک مبنی بر اینکه پروژه سرمایهگذاری چینیها در راهاندازی خطوط انتقال مواد نفتی به کجا رسید، پاسخ داد: شرکتهای خارجی چینی و آلمانی که با ما وارد تفاهمنامه شدند تو زرد از آب درآمدند!
وی ادامه داد: همکاری با این شرکتها، شرایط سختی را برای ما رقم میزد؛ برای نمونه، برای راهاندازی یک پروژه ساده باید سالها منتظر گرفتن تاییدیه از سوی این شرکتها میماندیم. به این ترتیب، تصمیم گرفتیم با مدیریت داخلی، میزان سرمایه لازم برای راهاندازی از خطوط انتقال مواد نفتی را تامین کنیم و دیگر به شرکتهای خارجی وابستگی نداشته باشیم.
قدیری توضیح داد: این شرکتهای خارجی میخواستند ما را درگیر یک پروسه طولانی برای راهاندازی خطوط انتقال مواد نفتی کنند. در حالی که ما زمان کافی نداشتیم؛ مثلا یک شرکت چینی برای گرفتن مصوبه راهاندازی خطوط انتقال مواد نفتی در ایران پروژه به سه سال زمان احتیاج داشت. در حالی که چنین بازه زمانی برای ما قابل قبول نبود؛ بنابراین خودمان در یک بازه دو ساله پروژه را راهاندازی کردیم.
وی تفاهمنامه امضاشده بین پتروپالایش اصفهان و شرکتهای چینی و آلمانی را ۵۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با توجه به موانعی که ذکر شد، این تفاهمنامه ادامه پیدا نکرد و و خوشبختانه خودمان به تامین سرمایه پروژه پرداختیم.
قدیری در ادامهی این نشست بیان کرد: میزان تولید بنزین این پتروپالایشگاه در گذشته ۱۲ میلیون لیتر در روز بود، در حالی که امروز به ۱۴ میلیون لیتر افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین، در صورت بروز ناترازی در تولید و مصرف بنزین، میتوان روی ما حساب باز کرد.
محسن قدیری افزود: در حال حاضر بیش از ۴۵۰ پروژه در پتروپالایش اصفهان وجود دارد که با به کارگیری متخصصان و شرکتهای دانشبنیان رو به پیشرفت است.
او درباره اهداف این پتروپالایشگاه در سال ۱۴۰۵ اظهار کرد: هدف ما این است که در پنج سال آینده ۲۰۰ مدیر توانمند تربیت کنیم. همچنین دستیابی به سود ۴/۲ میلیارد دلاری و کسب ضریب پیچیدگی بالای ۱۲ را دنبال میکنیم.
مدیر عامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با اشاره به استراتژیهای پتروپالایشگاه گفت: ما یازده استراتژی داشتیم که توسعه پایدار، توسعه سیستم هوش مصنوعی، اصلاح و بهبود زیرساخت آب و انرژی، حفظ و تامین خوراک و تولید محصولات از جمله آنهاست.
قدیری درباره شرکتهای تابعه این پتروپالایشگاه عنوان کرد: شش شرکت تاسیس کردیم که پویا مشعل و میرداماد از جمله آنها هستند. ۷۰ درصد پروژهها در این شرکتها و ۳۰ درصد دیگر در هلدینگ پیگیری میشوند.
وی افزود: اولین سیستم کنترل سیستم ایرانی در شرکت مشعل پویا در حال ساخت است و هزار میلیارد تومان پروژه در دست این شرکت است. در حال حاضر در حال نصب سه کولینگ هیبریدی و در حال خرید سیستم گلکسی از آلمان و مهمترین تولید کننده سوخت جت با گوگرد کمتر از یک ppm در کشور هستیم.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان درباره آب این مجموعه اظهار کرد: در بخش آب ۲۳ پروژه تعریف کردیم. یکی از اهداف ما کاهش ۷۵ درصد مصرف آب پتروپالایشگاه تا نیمه اول سال آینده است.
وی با اشاره به هدررفت ۱۰۴ میلیارد دلاری انرژی صرفهجویی ۱۱/۷۸ درصدی در بخش انرژی تا سال ۱۴۰۵ را نیز از جمله برنامههای این پتروپالایش اعلام کرد که از این طريق میتوان نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان ماهانه صرفهجویی کرد.