ارزیابی کابینه رئیسی از نگاه ۸ سیاستمدار

۸ چهره سیاسی به بررسی عملکرد دولت رئیسی در ۲ سال اخیر پرداخته و معتقدند پاشنه آشیل دولت مشکلات اقتصادی و معیشت است.
کد خبر: ۱۱۸۹۷۸۴
|
۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۲ 27 August 2023
|
3696 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، ساز انتقاد از دولت رئیسی از مدت ها قبل کوک شده است، از یک سو برخی سیاسیون منتقد دولت از ‌احتمال تک دوره‌ای بودن ریاست جمهوری رئیسی می‌گویند و از سویی دیگر، برخی یاران و حامیان دیروز رئیسی نیز درحال پیوستن به صف منتقدان هستند.

انتقادات اهالی سیاست به دولت رئیسی

البته در این میان هستند اصولگرایانی که هنوز از دولت متبوع خود حمایت می‌کنند اما در لابه‌لای اظهارات خود، نقدهایشان را هم مطرح می کنند. آنچنان که ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا به مناسبت هفته دولت و بررسی علمکرد در طی ۲ سال گذشته به خبرآنلاین گفت: «مجموع دولت نمره خوبی را نمی‌گیرد مگر آنکه با یک ارفاق‌هایی نمره قابل قبولی کسب کند.»

اما حسین سبحانی‌نیا، نماینده ادوار مجلس نگاهی دیگر دارد و به خبرآنلاین می گوید؛ «دولت در حوزه‌های سیاست خارجی، برخی مسائل عمرانی و حل پروژه‌های ناتمام و ارتباط مستقیم با مردم عملکرد خوبی داشته و نمره خوبی می‌گیرد. در برخی موارد مانند مسائل اقتصادی از دولت انتظارات بیشتری وجود داشت که به دلیل ضعف عملکردی و عدم نظارت دولت در این بخش‌ها، تبعات آن روی دوش مردم است و هزینه آن را می‌دهند.»

مصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی اصلاح طلب نیز از چهره هایست که معتقد است این دولت نمره مطلوبی نمی گیرد چرا که اساسا برنامه ای برای حل مشکلات کشور ندارد.

پاشنه آشیل دولت

اما «پاشنه آشیل دولت رئیسی چیست؟» سوالی که در اکثریت موارد به یک گزینه و پاسخ مشخص یعنی «اقتصاد و معیشت» می رسد. سیاسیونی که با خبرآنلاین گفتگو کرده اند نیز معتقدند مشکلات اقتصادی و عملکرد برخی وزرای اقتصادی می تواند پاشنه آشیل این دولت باشد. پاشنه آشیلی که حتی بنا به گفته غلامعلی رجایی می تواند دولت رئیسی را تک دوره ای نیز بکند.

اسدالله بادامچیان هم برخی وزرای اقتصادی را پاشنه آشیل دولت می داند و به خبرآنلاین می گوید؛«امیدواریم که آقای رئیسی بتواند تغییر و تحولاتی را در ارتباط با مسائل معیشتی مردم به ویژه در بحث گرانی ها و تثبیت قیمت ها انجام دهد که بهتر است هر چه زودتر صورت گیرد.»

در جدول زیر ۸ چهره سیاسی اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدال گرا در گفتگو با خبرآنلاین، به سوالاتی درباره عملکرد دولت رئیسی، وزرای قوی و ضعیف دولت، نقاط قوت و ...پاسخ داده اند.

اسم/ سمت

نمره به عملکرد دولت

نقاط قوت و ضعف دولت

قوی ترین و ضعیف ترین عضو دولت

پاشنه آشیل دولت

ناصر ایمانی/ اصولگرا

مجموع دولت نمره خوبی را نمی‌گیرد مگر آنکه با یک ارفاق‌هایی نمره قابل قبولی کسب کند.

 

*دولت در حوزه اقتصادی، فرهنگ، اجتماعی و مسائل سیاست داخلی ضعیف عمل کرده است، مقداری در زمینه سیاست خارجی خوب عمل کرده است، اما این موضوع تا وقتی نتوان از آن استفاده کرد، بی‌فایده است.

*به طور مثال، شما عضو سازمان‌های شانگهای یا عضو گروه بریکس هستید، اگر در داخل ظرفیتی برای استفاده از امکانات سیاست‌ خارجی وجود نداشته باشد، عضویت در این سازمان‌ها بی‌فایده است.

در این زمینه نمی‌توانم قوی‌ترین را انتخاب کنم، من نسبت به معاونین آقای رئیسی ابهام دارم اما پیش‌بینی می‌کنم وزیر صمت بتواند موفق شود اما عملکرد وزرای دیگر محل بحث است.

*پاشنه آشیل دولت اقتصاد بوده و هست.

 

*مسائل اقتصادی مبدا بسیاری از مسائل من جمله حوزه فرهنگ، روحیه مردم، ناامیدی و تمایل به مهاجرت است.

غلامعلی جعفرزاده/ اعتدالگرا

*مسلما نمره مردود را به دولت می دهم، در یک روز قیمت ارز ۱۵ درصد افزایش پیدا می کند.

 

*اشتغال، بیکار، فقر و تنش اجتماعی، گرفتاری‌های مردم، اینترنت و حذف رفاهیات مردم از عملکرد دولت است.

 

*دولت از پیشرفت می‌گوید اما واقعیت در سفره‌های مردم است.

*من در دولت سیزدهم چیزی به عنوان نقطه قوت نمی‌بینم اما هزارتا نقطه ضعف دارد.

 

*نرخ دلار چندبرابر شد، نرخ کالاهای اساسی چندبرابر شد، در وضعیت داروها چقدر مشکل داریم، تداوم تورم نجومی را داریم یا خیر.

 

*چقدر کودکان کار داریم که نتوانستند به مدرسه بروند. فرار بی‌سابقه جوانان از کشور را چگونه می‌توان توجیه کرد.

*نمی‌توانم به وزرا نمره بدهم چرا ک بر اصل شایسته سالاری انتخاب نشدند.

 

*کابینه براساس جناح‌بندی و گروه‌بندی انتخاب شد درحالی که اگر دولت قوی بود می‌گفت مخالف من بتواند برای مردم کار کند، بسم‌الله.

 

* در زمان آقای میرکاظمی سازمان برنامه و بودجه تعطیل شد، در شهرداری تهران اوضاع خوبی نیست. دولت در برابر قانون ایستادگی می‌کند.

*دولت آنقدر بد چیده شده، که خودش پاشنه‌آشیل خودش است.

 

*این دولت دیگر توان درست کردن ندارد. بهتر است یا استعفا بدهند یا رئیسی دیگر کاندیدای انتخابات نشود.

غلامعلی رجایی/ اعتدالگرا

عملکرد دولت، یک عملکرد ترکیبی است، دولت در برخی زمینه‌ها اصلا خوب عمل نکرده است و باید نمره زیر ۵ به آن داد؛ در برخی زمینه‌ها می‌توان روی نمره ۱۰ ایستاد اما به طور میانگین نمره متوسط می‌دهم.

 

*نقطه ضعف دولت، ناکارآمدی آن است و در این موضوع کلی مطلب خوابیده است و نقطه قوت دولت هم تلاش برای حل مشکلات است.

*اگر شعارهای آقای رئیسی را مبنا قرار بدهیم، مشخص است که این وعده‌ها و شعارها محقق نشده و این یک ملاک ارزیابی است.

*در مسائل سیاست خارجی مثل ارتباطات با عربستان عملکرد خوبی داشت هر چند که خروجی آن محقق نشده است. همچنین ارتباط با غرب می‌تواند وضعیت را متحول کند.

 

من وزیر قوی نمی‌شناسم و ارزیابی دقیقی ندارم اما قاعدتا تیم اقتصادی آقای رئیسی یکی از ضعیف‌ترین تیم‌های اخیر است.

 

*دولت با چالش ناکارآمدی مواجه است و همین کار دولت را ساخته است.

*برخی معتقد هستند ما با بی‌دولتی مواجه هستیم.

*دولت باید در فرصت باقی‌مانده، مسائل اقتصادی مانند حل مشکلات سفره مردم و بهبود روابط خارجی برجام پاشنه آشیل خود قرار بدهد. اگر در بر روی همین پاشنه بچرخد ما با یک دولت تک دوره‌ای مواجه هستیم و عواملی در تمدید این دولت دخیل نشوند.

 

حسین سبحانی نیا/ اصولگرا

* دولت در حوزه‌های سیاست خارجی، برخی مسائل عمرانی و حل پروژه‌های ناتمام و ارتباط مستقیم با مردم عملکرد خوبی داشته و نمره خوبی می‌گیرد.

 

* در برخی موارد مانند مسائل اقتصادی از دولت انتظارات بیشتری وجود داشت که به دلیل ضغف عملکردی و عدم نظارت دولت در این بخش‌ها، طبعات آن روی دوش مردم است و هزینه آن را می‌دهند.

در یک حوزه‌هایی مانند بخش نظارتی ضعف مدیریت بوده است و یک سری کارهای مثبت در استان‌ها و در سیاست خارحی انجام شده است.

* مردم عملکرد وزرا و معاونین و تاثیرات آن را در سطح جامعه می‌بینند، به طور مثال در بخش نیرو، یک وزارتخانه‌ای است که با توجه به تاثیرات گرما مسئله آب و برق تلاش کردند مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

 

* در حوزه مسکن هم مشکلاتی داریم که یک ماهه نمی شود به آن نگاه کرد و باید یک برنامه‌ریزی یکی یا دو ساله برای آن در نظر گرفت تا وزیر بتواند اقداماتی انجام دهد و از آثار آن بهره ببرد و نیازها در حوزه خانه‌های خالی مرتفع شود.

 

*در بخش اقتصاد هم ما مشکلاتی مانند نوسانات ارز و تورم داریم، تیم اقتصادی رئیس جمهور قوی نبوده و نیست.

پاشنه آشیل دولت سیزدهم حوزه احتماعی است که مسائل جدی در آن داریم و باید با یک تدبیری به آن نگاه شود.

 

*در مسائلی مثل حجاب چالش‌هایی داریم که دولت باید جدی‌تر ورود کند.

 

* در مسائل معیشتی مردم دولت باید کنترل و نظارت بیشتری داشته باشد.

احمد کریمی اصفهانی/ اصولگرا

در مجموع من نمره ۱۸ را به دولت می دهم.

 

* نقطه قوت دولت این است که وزرای سالمی را انتخاب کرده ولی بخشی از تخصص را در برخی وزرا من نمی بینم که باید با اهل فن و نخبگان مشورت کنند.

* در دولت کاری که برای مردم نارضایتی ایجاد کرده است، طول کشیدن پاسخ‌گویی به استعلام‌ها و گاهی عدم‌پاسخ گویی به آنان است.

* در سازمان‌های دولتی به وفور رشوه داده می‌شود که این‌ها از نمره دولت کم می‌کند.

*همچنین به پایان رساندن پروژه‌های نیمه ‌کاره، سفرهای استانی و ارتباط چهره به چهره یکی از نقاط خوب دولت است.

وزیر امور خارجه قوی‌ترین وزیر دولت بوده است که دیپلماسی کشور قوی عمل کرده است.

* وزرای اقتصادی و وزرای صمت نتوانستند مشکلات را حل کنند و پاسخ‌گوی نیاز مردم نبوده است.

 

*عمده مسائل کشور مسائل اقتصادی است و قوه قضائیه و قوه مقننه هم باید به دولت کمک کنند. اگر دولت همه مسائل را کنار گذاشته و مسائل اقتصادی را دنبال کند؛ اولویت مهم دولت خواهد بود.

 

اسماعیل گرامی مقدم/ اصلاح‌طلب

این سوال سختی است که بخواهم نمره بدهم ودولت در بخش های مختلف، نمرات مختلفی می گیرد اما من فقط می‌توانم به صورت کلی بگویم که دولت تلاش‌های زیادی کرده اما در حوزه اقتصادی، سیاسی و ... نمره قبولی نمی‌توان داد.

* یکی از نقاط ضعف دولت در حل و فصل پرونده هسته‌ای بود، یعنی در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، آقای رئیسی در شورایعالی امنیت ملی، اختیارات تام را داشت که در مذاکرات با غرب به نقطه قابل قبولی برسد و تفاهم امروز با آمریکا را یک سال گذشته هم می‌توانستند حل کنند.

 

* همچنین تحریم‌ها وضعیت معشیتی مردم را تحت تاثیر قرار داد و تورم‌های ۶۰ تا ۷۰ درصد، باعث شد میلیون‌ها انسان زیر خط فقط بروند.

 

* گناه آقای رئیسی خیلی بیشتر از آقای روحانی است به این دلیل که آقای روحانی همواره می‌گفت مسائل اقتصادی به حل مسائل هسته‌ای مرتبط است اما آقای رئیسی در تبلیغات انتخاباتی‌شان گفتند مسائل اقتصادی را به برجام گره نخواهند زد.

به وزرای دولت آقای رئیسی نمی‌توانم نمره خوبی بدهم اما آقای میرکاظمی یکی از قوی‌ترین چهره‌های دولت بود. آقای علی آبادی هم یکی از وزرای قوی دولت است.

*مسئله اساسی بحث کسری بودجه و افزایش قیمت سوخت است و عدم امکان افزایش قیمت نان و سوخت یکی از پیچیده‌ترین مشکلات دولت است.

 

*تنش‌زدایی در منطقه را به همین فرمان ادامه بدهند.

محمود میرلوحی/ اصلاح‌طلب

*من نمره‌ ۵ را به دولت می‌دهم چرا که آمدن آقای رئیس جمهور پرهزینه و با یک انتخابات مهندسی‌شده همراه بود.

 

 

*نقطه قوت دولت همراهی با رفقایشان است که این نقطه ضعف هم هست.

 

*وزرای و نیروهای این دولت همه از دانشگاه امام صادق آمدند و دیگر نیروهای متخصص کشور را مورد بی‌احترامی قرار دادند، بنابراین نمی‌توان گفت که دولت کارآمد است. البته خدا قوت به دولت که فعال است و تلاش می‌کنند.

با استانداردهایی که فکر می‌کنیم باید افرادی با تجربه، با قدرت تیم‌سازی بالا روی کار بیایند که بخش خصوصی را هم به کار بگیرند. این نیروها در دولت اقای رئیسی نیست.

پاشنه آشیل دولت باید انتخابات آزاد و رقابتی باشد تا همه آقای رئیسی را از خودشان بدانند، آقای روحانی هم با مشکلات و اعتراضاتی روبه‌رو شد اما مردم او را منتخب خود دانشته و حمایت می‌کردند.

 

*برنامه‌ها و وعده‌های دولت جنبه شعاری داشت. اگر فهرستی از شعارهای کاندیداهای انتخابات تهیه کنید، نوشته بلندبالایی است و ورزای دولت هم شعارمحور عمل کرد.

 

*وضعیت مسکن را مشاهده می‌کنید که حداقل ۲ میلیون مسکن هم نساختند.

مصطفی هاشمی‌طبا/ اصلاح‌طلب

* به نظرم دولت نمره مطلوبی نمی‌گیرد. دولت رئیسی دولتی فعالی است اما به آنچه وعده داده بود، عمل نکرد و شرایط کلی و سرزمینی کشور روز به روز بدتر شده است.

 

 

نوع تبلیغات دولت و بزرگ جلوه دادن مسائل از نقاط مثبت دولت است و به دلیل نداشتن پایگاه اجتماعی بین مردم حقایق را بازگو نمی‌کنند.

-

بزرگترین مشکلی که دولت‌ دارد این است که متاسفانه توصیه پذیر نیست.

* دولت، برنامه‌ای برای حل مشکلات ندارد و لایحه هفتم توسعه حاکی از بهبود شرایط کشور در آینده نخواهد بود. تقریبا دولت بی توجه به مسائل کشور است.

 

 

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟