بین الملل تابناک: پانصد و پنجاه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به سفر وزیر امور خارجه آمریکا به اوکراین گفت که واشنگتن در کمکهایش به هزینهای که شهروندان اوکراینی میدهند، توجه ندارد.
دیمیتری پسکوف روز چهارشنبه اظهار داشت: ایالات متحده وقتی برای حمایت از کییف در شرایط جنگی کنونی برنامهریزی میکند، هیچ توجهی به هزینههایی که شهروندان اوکراین میپردازند، نمیکند.
رسانهها به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفتند که آنتونی بلینکن در این سفر از کمک یک میلیارد دلاری کشورش به اوکراین خبر داده است.
پسکوف به خبرنگاران گفت: ما بارها این سخن را از زبان آمریکاییها شنیدهایم که واشنگتن تا جایی که لازم باشد از کییف حمایت خواهد کرد.
وی اضافه کرد: آنها تا آخرین نفر از شهروندان اوکراینی برای ادامه جنگ برنامه ریزی کردهاند ولی این پولها نمیتواند بر روند عملیات نظامی روسیه در اوکراین تاثیر بگذارد.
وزیر خارجه آمریکا که امروز (چهارشنبه) در سفری اعلامنشده وارد کییف شد، مدعی شد که ضدحمله اوکراین علیه روسیه پیشرفت خوبی دارد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده در کییف به خبرنگاران گفت: ما شاهد پیشرفت خوبی در ضدحمله بودهایم.
او همچنین برای چندمین بار تاکید کرد که واشنگتن شریک قدرتمند اوکراین است و آمریکا قصد دارد مطمئن شود اوکراین هم برای ضدحمله و هم در درازمدت هرچه برای پیروزی لازم دارد را در اختیار داشته باشد.
این اظهارات بلینکن یک روز پس از آن مطرح شد که سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه ضدحمله اوکراین را یک «شکست» دانست و گفت که نیروهای این کشور متحمل تلفات سنگینی شدهاند.
علاوه بر این، بر اساس گزارش رسانههای غربی، تلاش کییف برای پسگرفتن قلمرو خود تا به اینجا دستاورد کم و تلفات بالایی داشته و این در حالی است که تا شروع فصل سرما، تنها چند هفته باقی مانده است.
روسیه همزمان با سرگرمکردن نیروهای اوکراینی در جبهه شمال شرقی با انجام عملیاتهای تهاجمی، این فرصت را داشته تا خطوط دفاعی خود در جنوب را تقویت کند، از جمله با مینگذاریهای گسترده و حفر کانالهای عمیق و تودرتو.
کییف عملیات ضدحمله خود را بر بازپسگیری مناطق جنوب اوکراین و رسیدن به دریای آزوف متمرکز کرده است. اوکراین هرگز اهداف نهایی خود از ضدحمله را بیان نکرده، اما قصد دارد با رسیدن به دریای آزوف، پل زمینی که شبهجزیره کریمه را به سرزمین اصلی روسیه متصل میکند، تخریب کرده و خطوط تدارکات روسیه را مختل کند.
روسیه در سال ۲۰۱۴ شبهجزیره کریمه در جنوب اوکراین را به خاک خود ضمیمه کرد، اما هیچ راه زمینی میان سرزمین اصلی روسیه و این شبهجزیره وجود نداشت. ازاینرو، مسکو به فکر ساخت پلی در تنگه کرچ افتاد؛ پلی که در ۲۰۱۸ توسط شخص ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه افتتاح شد.
پارلمان اوکراین، امروز (چهارشنبه) با ۳۳۸ رأی موافق و بدون رأی مخالف و ۲۱ رأی ممتنع، رسماً «رستم عمروف» را بعنوان وزیر دفاع جدید اوکراین مورد تأیید قرار داد.
خبرگزاری رویترز در این خصوص گزارش کرد، «یاروسلاو ژلزنیاک» یکی از نمایندگان پارلمان اوکراین، امروز (چهارشنبه) در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان پارلمان این کشور از انتخاب «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در برگزیدن عمروف بعنوان وزیر دفاع جدید این کشور اروپایی حمایت کردند.
روز دوشنبه هفته جاری، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که «الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع پیشین اوکراین را از سمت خود برکنار کرده است و رستم عمروف معاون حزب صدا را نامزد جانشینی او کرده است.
زلنسکی در پاسخ به درخواست اتحادیه اروپا، وعده داد بود که مبارزه با فساد در اوکراین را تقویت کند. یکی از شروط اتحادیه اروپا برای بررسی درخواست کییف برای پیوستن به این اتحادیه را مبارزه با فساد عنوان کرده است.
فرانس پرس گزارش کرده است که اخیراً چندین مورد رسوایی فساد در اوکراین شناسایی و رسانهای شده است که یکی از آنها به وزارت دفاع این کشور مرتبط میشود.
گزارشها حاکی از آن است که عمروف از چهرههای برجسته جامعه تاتار ساکن در شبهجزیره کریمه است که در روزهای آغازین جنگ اوکراین در مذاکرات با روسیه مشارکت کرده بود.
روزنامه «آیدین لیک» ترکیه گزارش کرد که «رستم عمروف» وزیر دفاع جدید اوکراین بعنوان مجری طرحهای ایالات متحده در منطقه فعالیت خواهد کرد.
وزیر دفاع انگلیس نابودی بیسابقه یک فروند تانک «چلنجر 2» در اوکراین را تایید و اعلام کرد که لندن آن را جایگزین نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، گرانت شپس، وزیر دفاع انگیس ضمن تایید نخستین نمونه از نابودی تانک انگلیسی چلنجر۲ در اوکراین، گفت که لندن قصد ندارد تانک جدیدی برای جایگزینی آن ارسال کند.
در روز سهشنبه ولادیمیر روگوف، مقام ارشد منطقه زاپوریژیا اعلام کرد که یک تانک چلنجر۲ در نبرد با نیروهای روسیه نابود شده و ظاهراً این نخستین مورد از نابودی این تانکها در عمر ۳۰ ساله آنهاست.
وزیر دفاع انگلیس گفت: بله، تایید میکنم. این احتمالاً نخستین مورد از انهدام این تانک است.
در روز سهشنبه ویدیوی منتشرشده در کانالهای تلگرامی روس نشان داد که تانک انگلیسی چلنجر ۲ ارتش اوکراین توسط نیروهای مسلح روسیه نابود شده است.
این در حالی است که طبق هشدارهای مکرر کرملین، کمکهای تسلیحاتی غرب نمیتواند اوکراین را به پیروز این میدان تبدیل کند، بلکه تنها جنگ را به درازا میکشد.
تانکهای چلنجر ۲ در اختیار تیپ ۸۲ نیروهای مسلح اوکراین قرار دارد؛ تیپی که به گفته اوکراینیها قرار بود به شبهجزیره کریمه برسد، اما در برابر استحکامات دفاعی روسیه ناتوان ظاهر شده است.
تا اینجای کار، تلاش کییف برای پسگرفتن قلمرو خود دستاورد کم و تلفات بالایی داشته و این در حالی است که تا شروع فصل سرما، تنها چند هفته باقی مانده است.
کییف عملیات ضدحمله خود را بر بازپسگیری مناطق جنوب اوکراین و رسیدن به دریای آزوف متمرکز کرده است. اوکراین هرگز اهداف نهایی خود از ضدحمله را بیان نکرده، اما قصد دارد با رسیدن به دریای آزوف، پل زمینی که شبهجزیره کریمه را به سرزمین اصلی روسیه متصل میکند، تخریب کرده و خطوط تدارکات روسیه را مختل کند.
حمله سنگین موشکی روسیه به سراسر اوکراین
صدای آژیر خطر در سراسر اوکراین به دنبال حمله موشکی گسترده روسها شنیده میشود.
بر اساس این گزارش، ارتش اوکراین اعلام کرد که سامانه دفاع هوایی این کشور حمله هوایی به کییف را خنثی کرده است. شهردار کییف هم گفت که روسیه پایتخت اوکراین را موشکباران کرده است.
ارتش اوکراین اعلام کرد که سامانه دفاع هوایی اوکراین در حال رهگیری موشکهای شلیک شده به سمت پایتخت است.
در بیانیه ارتش اوکراین آمده است: ما هفت موشک کروز روسیه را بر فراز کییف ساقط کردیم. همچنین ۱۵ پهپاد از ۲۵ پهپادی که اودسا را هدف قرار دادند، سرنگون کردیم.
خبرنگار الجزیره از حمله پهپادی سنگین روسها به اودسا هم خبر داد.
همزمان فرمانده نیروی زمینی اوکراین اعلام کرد: اوضاع در جبهه شرقی بسیار دشوار است.
روسیه: یک پهپاد اوکراین در منطقه بریانسک سرنگون شد
وزارت دفاع روسیه گفت، یک پهپاد اوکراین در حمله به خاک این کشور توسط سیستمهای پدافند هوایی بر فراز منطقه بریانسک منهدم شد.
وزارت دفاع روسیه افزود: حدود ساعت ۲۳:۴۰ سه شنبه به وقت مسکو، تلاش رژیم کی یف برای انجام یک حمله تروریستی توسط یک پهپاد خنثی شد.
روسیه افزود: هواپیمای بدون سرنشین بر فراز آسمان بریانسک منهدم شد و پدافند هوایی منطقه کاملا آماده باش مقابله با هرگونه تحرکات کی یف در فضای آسمان منطقه هستند.
پیشتر شهردار مسکو در کانال تلگرامی خود نوشت: سامانههای پدافند هوایی روسیه، پهپادهایی را که به سمت مسکو پرواز میکردند، بر فراز مناطق کالوگا و ایسترا سرنگون کردند.
سرگئی سوبیانین افزود: هیچ خبری مبنی بر زخمی شدن افراد یا خسارات وارده به زیرساختها بر اثر سقوط این پهپادها گزارش نشده است.
اوکراین در هفتههای اخیر، حملات پهپادی متعددی را در مسکو انجام داده است که شماری از این پهپادها توسط سامانههای پدافند هوایی روسیه منهدم شدند.
جلسه شورای امنیت درباره اوکراین
در حالی که حمایتهای همه جانبه غرب از کییف ادامه دارد، آمریکا و آلبانی به دنبال برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع اوکراین در تاریخ هشتم سپتامبر (هفدهم شهریور) هستند.
یک منبع آگاه در سازمان ملل به خبرگزاری دولتی «تاس» روسیه خبر داد که آمریکا و آلبانی درخواست برگزاری یک نشست شورای امنیت این سازمان با موضوع اوکراین را مطرح کردند.
آلبانی به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل، در ماه جاری ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد.
به گفته منبع آگاه استنادی خبرگزاری تاس، «آلبانی و ایالات متحده ابتکار برگزاری نشست (درباره اوکراین در شورای امنیت) را مطرح کردند.»
گفته میشود که موضوع نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک، سالگرد برگزاری همهپرسی در مناطقی از اوکراین و الحاق آنها به روسیه است؛ همه پرسی که غرب و اوکراین آن را غیرقانونی خواندهاند.
برگزاری نشست هشتم سپتامبر درباره اوکراین در شرایطی انجام خواهد شد که قرار است، شورای امنیت سازمان ملل در بیستم سپتامبر (۲۹ شهریور) یک نشست با موضوع اوکراین برگزار کند.
درخواست آمریکا و همراهی آلبانی با برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین در ادامه حمایتهای غرب از این کشور و فشارها علیه روسیه انجام میگیرد.
واشنگتن از آغاز جنگ اوکراین در حال ارائه حمایتهای همه جانبه تسلیحاتی، اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک به اوکراین است و همزمان فشارهای بی سابقهای علیه روسیه اعمال کرده است.
خبر درخواست آمریکا و آلبانی برای برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در شرایطی رسانهای شده است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت جو بایدن، روز چهارشنبه (امروز) در سفری از قبل اعلام نشده، وارد کییف پایتخت اوکراین شد و قرار است با مقامهای این کشور دیدار کند.
سفر وزیر خارجه آمریکا به اوکراین در ادامه دید و بازدیدهای مقامهای واشنگتن و کییف از پایتختهای دو کشور صورت میگیرد و انتظار میرود، در این سفر، مقام ارشد دولت بایدن بر تداوم حمایتهای آمریکا از اوکراین در جنگ با روسیه تاکید کند.