بین الملل تابناک: پانصد و پنجاه و شش روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت دفاع روسیه آخرین تحولات میدان نبرد با اوکراین را در قالب گزارش روزانه خود اعلام کرد.
وزارت دفاع روسیه روز سهشنبه در گزارش روزانه خود آورد که در درگیری در محور دونتسک، ارتش اوکراین بیش از ۲۵۵ نظامی خود را از دست داد.
بنا به این گزارش ۵ حمله ارتش اوکراین در این محور دفع شد.
بنا به اعلام وزارت دفاع روسیه، در محور دونتسک جنوبی نیز ۱۴۰ نظامی اوکراینی کشته شدند. همچنین یک انبار مهمات ارتش اوکراین به دست نیروهای روسی منهدم شد.
وزارت دفاع روسیه همچنین از دفع ۳ حمله نظامیان اوکراین در محور زاپروژیا خبر داد. در جریان این حملات ۳ خودروی زرهی بردلی ساخت آمریکا متعلق به ارتش اوکراین منهدم شدند.
بنا به این گزارش، ارتش روسیه برای اولین بار یک راکتانداز چندمنظوره تی -۱۲۲ ساکاریا ساخت ترکیه را در جریان درگیری با نیروهای ارتش اوکراین منهدم کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه امروز (سهشنبه) در مجمع اقتصادی در خاور دور روسیه تصریح کرد ارسال جنگندههای «اف-۱۶» به اوکراین، تنها جنگ اوکراین را طولانیتر میکند.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، مقامهای اوکراینی اخیراً اعلام کردند که نیروهای مسلح این کشور به زودی جنگندههای اف-16 را از متحدان غربی کییف دریافت خواهند کرد.
وی در این خصوص گفت: «آنها میخواهند جنگندههای اف-۱۶ ارسال کنند. آیا چیزی تغییر خواهد کرد؟ فکر نمیکنم. فقط این جنگ طولانیتر می شود».
اواخر مرداد ماه، به دنبال فشار آمریکا به متحدان غربی برای ارسال تسلیحات مدرن به اوکراین، وزیر دفاع دانمارک اعلام کرد که کپنهاگ، 19 جنگنده اف-16 به کییف تحویل خواهد داد.
پیش از این نخستوزیر هلند در دیدار با ولودیمیر زلنسکی که به این کشور سفر کرده بود، وعده داد که بعد از برطرف شدن شرایط مورد نیاز، هلند و دانمارک به اوکراین اف-۱۶ خواهند داد.
تصمیم واشنگتن برای ارسال این جنگندهها به اوکراین، موجی از انتقادات را به همراه داشته است به طوریکه «رابرت اف کندی جونیور» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا از این اقدام به شدت انتقاد کرد.
او هشدار داد که «(ارسال) اف-۱۶، جلوی فروپاشی ارتش اوکراین را نخواهد گرفت (موضوعی که برخی کارشناسان میگویند، قریب الوقوع است). این هواپیماها به آموزش و نگهداری زیادی نیاز دارند. ماجرا شبیه فیلمهای سینمایی نیست».
وزیر تحول دیجیتال اوکراین گفت که از آغاز ضدحمله، هر ماه ۱۰ هزار پهپاد از دست دادهایم.
به گزارش آرتی، میخائیلو فدوروف، وزیر تحول دیجیتال اوکراین تصریح کرد: اوکراین از زمان شروع ضد حمله، حدود سه ماه قبل، هر ماه ۱۰ هزار پهپاد را از دست میدهد.
او تاکید کرد که تنها امید اوکراین در مقابل میادین مین و مزیت هوایی روسیه، ایجاد «ارتش هواپیماهای بدون سرنشین» است.
فدوروف اذعان داشت که در این زمینه، اوکراین کاملاً به شرکای غربی خود وابسته است.
رسانههای غربی گزارش کردند که ایالات متحده برای تأیید ارسال موشکهای دوربرد مجهز به مهمات خوشهای برای اوکراین آماده میشوند.
خبرگزاری رویترز گزارش کرد که واشنگتن برای مدتها از پذیرش درخواستهای کییف برای ارسال چنین تسلیحاتی امتناع ورزیده است زیرا نگران است که این تسلیحات برای حملاتی درون خاک روسیه مورد استفاده قرار گیرد.
چهار مقام ارشد آمریکایی روز گذشته (دوشنبه) در حالی که خواستند نام آنها فاش نشود به رویترز گفتند که کاخ سفید به صدور مجوز انتقال سامانههای موشکی تاکتیکی ارتش (ATACMS) یا سامانههای موشک پرتاب چندگانه هدایتشونده (GMLRS) یا هر دو سامانه به اوکراین نزدیک شده است.
هنوز مشخص نیست که چه زمانی تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ شود اما این منابع گفتهاند که موشکها احتمالاً در محموله تسلیحات بعدی به اوکراین که قرار است این هفته ارسال شود، قرار خواهد گرفت.
ATACMS بردی معادل ۳۰۶ کیلومتر دارد که دوربردترین سامانه موشکی محسوب میشود که ایالات متحده تاکنون در اختیار کییف قرار میدهد و این در حالی است که GMLRS قادر است به اهدافی در فاصله ۷۲ کیلومتری حمله کند. هر دو این سامانهها قابلیت مجهز شدن به بمبهای خوشهای را دارا هستند که پیش از این واشنگتن در بستههای تسلیحاتی در اختیار کییف قرار داده است.
مقامهای اوکراینی در سراسر جنگ این کشور، به طور مکرر خواستار موشکهای دوربرد بودهاند اما تاکنون درخواستهای آنها با مخالفت روبرو شده است زیرا ایالات متحده تمایلی ندارد با استفاده از این تسلیحات حملاتی در قلمروهای روسیه همچون کریمه صورت گیرد.
حمله شش پهپاد اوکراینی به نزدیکی بزرگ ترین نیروگاه اتمی اروپا
در شرایطی که درگیریهای نظامی اوکراین و روسیه ادامه دارد، رسانههای دولتی روسیه شامل اسپوتنیک و ریانووستی به نقل از «آلکسی لیخاچف» رئیس شرکت روس اتم، از حمله شش پهپاد به نزدیکی نیروگاه اتمی زاپوروژیا خبر دادند.
«آلکسی لیخاچف» رئیس شرکت روس اتم با اعلام این خبر، تأکید کرده که حمله پهپادی کییف به نزدیکی نیروگاه اتمی زاپوروژیا ناکام مانده است. به گفته لیخاچف، اوکراین با ارسال شش پهپاد به شهر «انرگودار» در منطقه زاپوروژیا حمله کرد؛ اما این حمله ناکام ماند و آسیبی به نیروگاه زاپوروژیا وارد نشد.
در زاپوروژیا که تا قبل از جنگ در اختیار اوکراین قرار داشت، بزرگ ترین نیروگاه اتمی اروپا قرار دارد؛ اما بعد از جنگ روسیه و اوکراین، نیروهای روسی اختیار این نیروگاه را به دست گرفتند.
رئیس شرکت روس اتم روز سه شنبه (امروز) در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست «مجمع اقتصادی شرق» در ولادی وستک گفت: «دیروز (دوشنبه) حمله پهپادی بزرگی به شهر انرگودار انجام شد. از عملیات شش پهپاد حدود ساعت ۱۸ عصر گزارش شد که دو پهپاد نابود گشت و چهار پهپاد هم هدف قرار گرفت».
به گفته آلکسی لیخاچف، ایمنی فناوری نیروگاه اتمی زاپوروژیا کامل تضمین شده است، اما خطر حمله به آن از سوی کییف وجود دارد.
رئیس شرکت روس اتم افزود، هدف اقدامات کییف ارعاب بیشتر ساکنان شهر و کارمندان نیروگاه اتمی زاپوروژیا است.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارش خود درباره حمله پهپادی به نیروگاه زاپوروژیا نوشت: «اوکراین از زمان آغاز ضد حمله در اوایل ماه ژوئن، تقریباً هر روز پهپادهای خود را به خاک روسیه میفرستد.»
حملات پهپادی اوکراین به شهر ریلسک روسیه
رومن استاروویت، فرماندار منطقه کورسک دوشنبه گفت که نیروهای مسلح اوکراین (AFU) بارها با استفاده از پهپاد به شهر ریلسک در منطقه کورسک حمله کردند.
به گزارش ارینا زا خبرگزاری تاس، استاروویت در کانال تلگرامی خود نوشت که در این حمله به شماری از ساختمان های اداری خسارت وارد شده است اما تلفات جانی نداشت.
به گفته وی، سقف ساختمان اداری فرمانداری آسیب دیده و چند شیشه شکسته است.
پیشتر روز شنبه سامانههای دفاع هوایی روسیه شنبه سه پهپاد اوکراینی را بر فراز شبهجزیره کریمه منهدم کردند. همچنین یک پهپاد در شمال غرب و دو پهپاد در غرب شبهجزیره کریمه سرنگون شدند.
در همین حال، خبرگزاری تاس نیز به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش داد که نیروهای سامانههای دفاع هوایی این کشور یک پهپاد را که در پی حمله به فدراسیون روسیه بود، منهدم کردند.
ادعای انگلیس درباره حمله روسیه به یک کشتی باری
ریشی سوناک که درباره سفرش به هند برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ به نمایندگان مجلس گزارش میداد، مدعی شد که مخالفت روسیه با تمدید توافق صادرات غلات از طریق دریای سیاه، «تمایل آنها را برای گسترش تاثیرات ناشی از جنگ آشکار می کند. روسیه تنها در یک ماه، بیش از ۲۷۰ هزار تن غلات را نابود کرده که برای تغذیه یک میلیون نفر برای یک سال کافی است.»
وی ادعا کرد: به لطف دسترسی به اطلاعات طبقهبندی شده، میدانیم که ارتش روسیه یک کشتی باری غیرنظامی را در دریای سیاه در ۲۴ آگوست (۲ شهریور) با موشکهای متعدد هدف قرار داد و این مساله نشان میدهد که ولادیمیر پوتین چقدر مستأصل است.
پیشتر وزارت خارجه انگلیس طی بیانیه ای اعلام کرده بود که موشکهای روسیه یک کشتی باری با پرچم لیبریا را که در بندر پهلو گرفته بود هدف قرار داد اما موشک ها با موفقیت سرنگون شدند. این موشک ها شامل دو فروند موشک "کالیبر" بود که از یک ناو موشک انداز ناوگان مستقر در دریای سیاه شلیک شده بود.
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس در همین پیوند گفته بود: پوتین تلاش می کند در جنگی پیروز شود که در آن موفق نخواهد شد و این حملات نشان می دهد که او چقدر مستأصل است. روسیه با هدف قرار دادن کشتیهای باری و زیرساختهای اوکراین به جهان آسیب میزند.»