بین الملل تابناک: پانصد و هفتاد و دو روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
ارتش اوکراین اعلام کرد جنگجویان سابق واگنر به میدان نبرد در شرق اوکراین و منطقه باخموت بازگشتهاند.
سرهی چرواتی معاون فرمانده ارتباطات ارتش اوکراین در شرق، گفت: جنگجویان سابق واگنر به جبهه جنگ با اوکراین بازگشتهاند و اکنون به صورت فردی و نه به عنوان عضوی از یک گروه (مثل واگنر) برای وزارت دفاع روسیه یا ساختارهای وابسته به آن کار میکنند.
چرواتی افزود: در حال حاضر چند صد نفر از جنگجویان سابق واگنر در نقاط مختلف جبهه شرقی وجود دارند.
معاون فرمانده ارتباطات نیروهای اوکراینی در شرق با بیان اینکه اکنون ارتش روسیه با مشکل نیروی انسانی در جبهه نبرد با اوکراین مواجه است، تاکید کرد: آنها از حضور هر فردی که قادر به جنگیدن برای آنها باشد، استقبال میکنند.
به نوشته سیانان، سربازان اوکراینی مستقر در منطقه باخموت نیز به این خبرگزاری گفتند که نیروهای سابق واگنر به این منطقه بازگشتهاند.
میخائیلو پودولیاک مشاور ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین نیز در این رابطه، گفت: گروهی از جنگجویان سابق واگنر قراردادهایی را به طور مستقیم با وزارت دفاع روسیه امضا کرده و برای جبران کمبود نیروهای روسی در منطقه باخموت به این منطقه اعزام شدهاند.
پودولیاک در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: البته به یاد داشته باشید که دیگر گروهی به نام گروه واگنر وجود ندارد.
الکساندر تارنافسکی ژنرال اوکراین که فرماندهی عملیات ضد حمله این کشور در جبهه جنوب را برعهده دارد هم در این رابطه، گفت: واقعیت این است که جنگجویان سابق واگنر همچنان بهصورت متناوب در بازههای زمانی متفاوت در نقاط مختلف خط مقدم جنگ دیده میشوند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین روز پنجشنبه پس از دیدار با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعلام کرد که هیچ شواهدی مبنی بر اینکه ایران به روسیه موشک فروخته باشد، وجود ندارد.
زلنسکی گفت: تاکنو اطلاعات دریافتی از دستگاههای ذیصلاح و شرکایمان نشان میدهد که هیچ مدرکی بر اینکه ایران به روسیه موشک فروخته باشد، وجود ندارد.
وی اعلام کرد که سرویس امنیتی اوکراین به شراکت با سرویسهای امنیتی خارجی به رسیدگی به این مسئله ادامه میدهند.
ایالات متحده ایران به ارائه مهاجر ۶ و دیگر پهپادها به روسیه در جنگ با اوکراین متهم کرده است. رسانههای غربی نیز مدعی شدهاند که روسیه در ازای دریافت این پهپادها سلاخهای سایبری در اختیار ایران میگذارند.
دولت آلمان از تصمیم خود جهت تعویق در ارسال موشکهای «تاروس» به اوکراین خبر داده و صدراعظم این کشور عنوان کرده نگران امنیت جانی تکنسینهای آلمانی است که قرار است برای آموزش مربوط به چگونگی نگهداری و بهرهبرداری از این سلاح موشکی پیشرفته به اوکراین سفر کنند.
برخی از مقامات آلمانی این موضوع را تایید کردهاند که ترس برلین از رویارویی مستقیم با روسیه موجب شده تا این کشور برای ادامه روند ارسال کمکهای نظامی به اوکراین تردید به خود راه دهد.
در همین راستا، سخنگوی صدراعظم آلمان هم عنوان کرده این کشور هیچ برنامه فوری جهت تحویل موشکهای تاروس به اوکراین ندارد. ضمن اینکه گفته شده اگر ایالات متحده آمریکا برنامهای برای ارسال تجهیزات مشابه به اوکراین داشته باشد، ممکن است برنامه آلمان جهت ارسال موشک تاروس از سر گرفته شود.
گفته شده سران سه حزب ائتلافی سوسیال دموکرات، سبزها و دموکراتهای آزاد (لیبرالها) آلمان در اصل با تحویل موشک تاروس به اوکراین کاملا موافق بودند با این حال «اولاف شولز» صدراعظم آلمان این تصمیم را به دلیل نیاز به وجود نیروهای آلمانی در خاک اوکراین متوقف کرد.
برخی از مقامات آلمانی از تصمیم صدراعظم این کشور برای توقف ارسال موشکهای دوربرد و بسیار دقیق تاروس حمایت کرده و گفتهاند، دخالت احتمالی تکنسینهای آلمانی در نگهداری موشکهای تاروس در اوکراین میتواند آلمان را به رویارویی جدی با روسیه نزدیک کند.
وال استریت ژورنال در مقالهای با اشاره به اظهارات مقامات آلمانی عنوان کرده حتی اگر عرضه این موشکها به اوکراین به زودی انجام شود، استقرار تسلیحات آن از سوی کشور اوکراین زمانی زیادی میبرد.
تاروس یک موشک کروز هواپرتاب سوئدی-آلمانی است که از سوی آلمان، اسپانیا و کره جنوبی مورد استفاده قرار گرفته است. این موشک یکی از قدرتمندترین سلاحهای متعارف ناتو است که میتواند اهدافی در فاصله ۵۰۰کیلومتری را هدف قرار دهد.
وال استریت ژورنال گزارش کرده بود اوکراین قصد دارد از این موشکها برای ضربه زدن به پل کریمه و قطع دسترسی روسیه به کریمه استفاده کند.
سفر ناگهانی مقامات ارشد ناتو و وزرای دفاع انگلیس و فرانسه به اوکراین
وزیر دفاع انگلیس با سفر به کییف با رئیسجمهور اوکراین دیدار و گفتوگو کرد. وزیر دفاع فرانسه نیز وارد پایتخت اوکراین شد.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، «گرنت شاپس»، وزیر دفاع انگلیس که به تازگی به این سمت منصوب شده است، در جریان سفر به کییف با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد.
طبق تصاویر منتشره در شبکههای اجتماعی، «سباستین لکورنو» وزیر دفاع فرانسه نیز برای دیدار با زلنسکی وارد کییف شده است.
سفر وزیر دفاع انگلیس به پایتخت اوکراین در ویدئویی که زلنسکی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) به اشتراک گذاشته شد، مورد تایید قرار گرفت.
آنطور که این ویدئو نشان میدهد، شاپس وزیر بریتانیایی در کنار مقامات نظامی هر دو کشور با رئیسجمهور اوکراین دیدار میکند.
زلنسکی در پیام خود نوشت: من عمیقاً از بریتانیا برای همه حمایتهای مالی، بشردوستانه و نظامی، از جمله قابلیتهای حیاتی دوربرد سپاسگزارم. ما درباره افزایش همکاری دفاعی و گامهایی برای تقویت دفاع هوایی اوکراین گفتوگو کردیم.
سفر گرنت شاپس به اوکراین به عنوان وزیر دفاع انگلیس در حالی انجام شده است که اکنون، اوایل دوران کاری او به شمار میآید و به تازگی در پایان ماه اوت به این سمت منصوب شده است. او پیشتر نیز یکسری سمتهای ارشد دولتی را بر عهده داشت.
بر پایه تصاویر منتشره، «تونی راداکین» رئیس ستاد دفاع انگلیس و «رستم اومروف» وزیر دفاع جدید اوکراین نیز در این جلسه حضور داشتند.
شاپس نیز در پیامی در ایکس از دیدار خود با رئیس جمهور اوکراین در کییف خبر داد و نوشت: من این هفته به کییف رفتم تا از رئیسجمهور زلنسکی بپرسم برای پیروزی به چه چیزی نیاز دارد.
وی افزود: با بازپس گیری سرزمینهای اوکراین، حمایت بریتانیا تزلزل ناپذیر میماند. ما خستگیناپذیر تلاش خواهیم کرد تا شرکای خود را گرد هم بیاوریم تا به اوکراین کمک کنیم و پوتین را شکست دهد.
رسانههای اوکراینی همچنین گزارش دادهاند، وزیر دفاع فرانسه بیست نماینده از شرکتهای دفاعی را به کییف آورده است.
سفر غیرمنتظره دبیرکل ناتو به کییف
"ینس استولتنبرگ" دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) امروز پنجشنبه در سفری غیرمنتظره به کییف با "ولودیمیر زلنسکی" رئیس جمهور اوکراین دیدار و درباره وضعیت جنگ و نیازهای نظامی اوکراین با وی گفتوگو کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، زلنسکی در خصوص دیدارش با دبیرکل ناتو گفت: استولتنبرگ موافقت کرد در جهت جلب اعضای ناتو به منظور ارائه سیستم های دفاع هوایی بیشتر به منظور حفاظت از نیروگاه ها و زیرساخت های انرژی اوکراین تلاش کند.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین حملات مداوم روسیه را که به گفته وی اغلب مناطق غیرنظامی کشورش را مورد حمله قرار می دهد، از جمله ۴۰ حمله هواپیماهای بدون سرنشین در طول شب گذشته را به دبیرکل ناتو یادآوری کرد.
زلنسکی گفت: «در مواجهه با چنین حملات شدیدی علیه اوکراینیها، شهرها و بنادر ما که برای امنیت غذایی جهانی حیاتی هستند، به افزایش فشار بر روسیه و تقویت دفاع هوایی خود نیاز داریم.»
رئیس جمهوری اوکراین اظهار داشت: «جهان باید ببیند که روسیه چگونه ضعیف می شود تا ارزش های مشترک ما در نهایت پیروز شود.»
دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نیز در این دیدار گفت: ناتو قراردادهایی به ارزش ۲.۴ میلیارد یورو برای اوکراین تدارک دیده که شامل گلوله های ۱۵۵ میلی متری هویتزر و موشک های هدایت شونده ضد تانک و مهمات تانک می شود؟
وی خاطرنشان کرد: «هرچه اوکراین قویتر شود، به پایان دادن به تجاوز روسیه نزدیکتر میشویم. روسیه میتواند سلاحها را زمین بگذارد و به جنگ خود پایان دهد. اوکراین این گزینه را ندارد.»
به گفته دبیرکل ناتو، «تسلیم اوکراین به معنای صلح نیست. این به معنای اشغال وحشیانه روسیه است. صلح به هر قیمتی اصلاً صلح نخواهد بود.»
اوکراین از همیشه به ناتو نزدیکتر است
روزنامه پرشمارگان لو فیگارو فرانسه نیز با انتشار گزارشی از این دیدار، به نقل از استولتنبرگ نوشت: «اوکراین از همیشه به ناتو نزدیک تر است. به نوبه خود، اطمینان میدهم که الحاق کییف به این ائتلاف تنها "مساله زمان" است.»
بر اساس این گزارش، دبیرکل ناتو در حالی که متحدان اوکراین از دادن جدول زمانی برای الحاق کییف به این پیمان نظامی در آخرین اجلاس این سازمان در ماه ژوئیه در لیتوانی خودداری کردند، اظهار داشت: «ما هر کاری انجام میدهیم تا لحظه پیوستن اوکراین به ناتو را نزدیک تر کنیم.»
استولتنبرگ ضمن محکوم کردن آنچه «توهمات امپریالیستی مسکو» مینامید، مدعی شد که ضد حمله اوکراین علیه ارتش روسیه «به آرامی در حال تقویت است.»
اعزام ۱۴ هزار نیروی چچنی با میدان نبرد با اوکراین
از آغاز جنگ اوکراین ۱۴ هزار داوطلبان در دانشگاه نیروهای ویژه روسیه در چچن آموزش دیدند و به منطقه عملیاتی و جنگ اعزام شدند.
این افراد از سراسر کشور به دانشگاه نیروهای ویژه روسیه حضور یافته و چهارده روز در زمینه اطلاعاتی-ایدئولوژیکی، تاکتیکی، آتش نشانی، مهندسی، فنی، توپوگرافی و پزشکی آموزش می بینند.
به گفته وی، علاوه بر داوطلبان، مربیان دانشگاه، افسران مجری قانون روسیه و برخی کشورهای دوست را آموزش می دهند.
آموزش نیروهای دواطلب مستمر است و علاوه بر موارد بالا در زمینه تک تیراندازی و نحوه کار با هواپیماهای بدون سرنشین آموزش میبینند.
دانشگاه نیروهای ویژه روسیه در گودرمس واقع شده و مجموعه ای چند منظوره از ۹۵ ساختمان و سازه است که به جدیدترین تجهیزات فناوری اطلاعات ویژه مجهز شده است. این دانشگاه حوزه هایی مانند تاکتیک های ویژه، آموزش هوابرد، کوهستان و همچنین آموزش محافظان و خبرنگاران نظامی را پوشش می دهد.