بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد هشتمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و به نظر می رسد پیامدهای غیرقابل ترمیم زیادی را برای این رژیم به دنبال خواهد داشت.
گردانهای القسام اعلام کرد که با دهها موشک شهر تل آویو را در واکنش به ادامه جنایت رژیم صهیونیستی هدف قرار داده است.
در پی این حمله آژیر حمله موشکی در شهر تل آویو به صدا در آمده است.
بر اساس این گزارش، نیروهای مقاومت فلسطین همچنین فرودگاه شهر اللد واقع در جنوب شرق تل آویو و همچنین أشدود و عسقلان را نیز هدف حملات موشکی قرار دادند.
سارا الحطاب، سخنگوی یونیسف روز شنبه به وقت محلی برابر با ۱۴ اکتبر ۲۰۲۳ و ۲۲ مهرماه جاری در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گفت: «طبق آخرین گزارشهای مقامات سلامتی و رسانههای محلی، حداقل ۲ هزار و ۲۱۵ فلسطینی از جمله بیش از ۷۰۰ کودک کشته و بیش از ۸ هزار و ۷۱۴ نفر از جمله بیش از ۲ هزار و ۴۵۰ کودک زخمی شدند.»
یونیسف روز جمعه اعلام کرده بود "صدها کودک در غزه کشته و زخمی شده اند." به گفته این نهاد بین المللی، این آمار هر ساعت افزایش می یابد.
جیمز الدر دیگر سخنگوی یونیسف نیز گفت: کشتار کودکان باید متوقف شود. "تصاویر واضح هستند: کودکانی با سوختگیهای هولناک، جراحت های ناشی از خمپاره و دست و پاهای قطع شده و بیمارستانها برای درمان آنها کاملا ناتوان هستند."
وی درخواستهای جامعه بینالمللی را تکرار کرد و گفت: «کودکان اسرائیلی که در غزه به گروگان گرفته شده اند باید فورا به خانوادهها و عزیزانشان ملحق شوند.»
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه شنبه اعلام کرد که یک موشک که از خاک سوریه به سوی سرزمینهای اشغالی شلیک شده بود را رهگیری کرده است.
بر اساس گزارشها، در پی شلیک این موشک، صدای آژیر خطر در مناطق جولان جنوبی به صدا در آمده است.
جنگندههای رژیم صهیونیستی عصر روز پنجشنبه بود که دو فرودگاه حلب و دمشق سوریه را بمباران کرده بودند. در این حملات باند فرود هر دو فرودگاه هدف قرار گرفت.
در حالیکه محافل آمریکایی و صهیونیستی در روزهای اخیر به صراحت گفتهاند که مدرکی دال بر حمایت ایران از حماس در اختیار ندارند، دولت فرانسه بدون اشاره به جنایتهای صهیونیستها علیه مردم غزه، مدعی حمایت ایران از نیروهای حماس در نبرد با نظامیان رژیم صهیونیستی شد.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «سیجیتیان» دولت فرانسه شنبه شب به وقت تهران اعلام کرد: «ایران باید از افزایش تنش و حمایت عملیاتی از حماس خودداری کند.»
یکی از سخنگویان ارتش رژیم صهیونیستی بار دیگر به توان موشکی حزب الله لبنان اشاره کرد.
به گزارش منابع خبری، یکی از سخنگویان ارتش رژیم صهیونیستی روز شنبه گفت: «۱۳۰ هزار تیر موشک و راکت حزب الله اسرائیل را تهدید میکند.»
«بروس هافمن» تحلیلگر ارشد اندیشکده آمریکایی «شورای روابط خارجی» اخیرا در تحلیلی در زمینه توان موشکی حزب الله لبنان نوشت: «در سال ۲۰۰۶، حزب الله زرادخانهای از ۱۵ هزار موشک در اختیار داشت. امروزه ۱۰ برابر این عدد را داراست. خطر یک جنگ دو جبهه یا شاید سه جبهه در صورت بروز خشونت در کرانه باختری، اسرائیل را تهدید میکند.»
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز شنبه به وقت محلی برابر با ۱۴ اکتبر ۲۰۲۳ و ۲۲ مهرماه جاری در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «آمریکا با دولتهای اسرائیل، مصر، اردن و با سازمان ملل برای افزایش حمایتها از کاهش تبعات انسانی حمله حماس، ایجاد شرایط مورد نیاز برای از سرگیری جریان کمکها، و حمایت از اجرای قانون جنگ همکاری میکند.»
رئیس جمهور آمریکا روز جمعه نیز در سخنرانی خود در ایالت فیلادلفیا ادعا کرد که واشنگتن به شدت درحال تلاش برای رسیدگی فوری به وضعیت بشردوستانه غزه است.
به گزارش ایرنا از "سی ان ان", بایدن ادعا کرد: "ما نمیتوانیم از این واقعیت غافل شویم که اکثریت قاطع فلسطینیها هیچ ارتباطی با حماس ندارند. اما آنها به دلیل اقدامات حماس رنج میبرند. "
رئیس جمهور آمریکا با این حال با حمایت از جنایتهای رژیم صهیونیستی افزود: «آمریکا اطمینان حاصل خواهد کرد که اسرائیل همه امکانات برای دفاع از خود را در اختیار دارد.»
تبادل آتش توپخانه میان حزب الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی در مزارع اشغالی شبعا در شمال فلسطین اشغالی همچنان ادامه دارد.
حزبالله لبنان امروز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که سایتهای رادار، رویسات العلم، زبدین و السماقه در کفرشوبای اشغالی هدف حمله راکتی و خمپارهای مقاومت لبنان قرار گرفت.
منابع خبری لبنانی از حمله به مواضع ژیم صهیونیستی در ارتفاعات اشغالی «کفرشوبا» واقع در جنوب این کشور خبر دادند.
شبکه خبری المیادین گزارش داد که این حملات، موشکی بوده و همچنان ادامه دارد. نظامیان اسرائیلی نیز با حملات توپخانهای، مناطق مرزی لبنان و فلسطین اشغالی را بمباران کردند.
خبرنگار المیادین که در جنوب لبنان حضور دارد، گفت که حملات موشکی به مناطق «رویسه العلم»، «السماقه» و «زیدین» صورت گرفته است که در اشغالی رژیم صهیونیستی قرار دارد.
حزب الله لبنان در رابطه با درگیریهای مرزی با ارتش رژیم صهیونیستی بیانیهای به شرح زیر صادر کرد:
﴿ أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَیٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ﴾
گروهی از مجاهدان مقاومت اسلامی ساعت 3:15 عصر امروز شنبه 2023//10/14 پایگاههای صهیونیستی را در مزارع اشغالی شبعا با موشکهای هدایتشونده و راکت مورد حمله قرار داده و تلفات مستقیمی به دشمن تحمیل کردند.
این پایگاهها به این شرح است: الرادار، رویسات العلم، السماقه، زبدین و رمثا.
وما النصر إلا من عند الله العزیز الحکیم
وی با اشاره به اینکه این حملات به سمت منطقه «جبل دوف» صورت گرفته است، گفت که نیروهای صهیونیستی نیز در حال پاسخ به این حملات هستند.
منابع اسرائیلی خبر دادند که رژیم صهیونیستی از همه شهرکنشینان اسرائیلی که در مرزهای فلسطین اشغالی و لبنان حضور دارند، خواسته است که وارد پناهگاهها شوند.
حزب الله با انتشار بیانیهای خبر داد که این حملات در ساعت ۱۵ و ۱۵ دقیقه به وقت محلی صورت گرفت که در جریان آن، مواضع صهیونیستها در مزارع شبعا مورد حملات موشکی و خمپارهای قرار گرفت که به زخمی شدن عناصر اسرائیلی منجر شد.
آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطین «آنروا» اعلام کرد، آب شرب دو میلیون تن در نوار غزه رو به اتمام است و این مساله مرگ و زندگی است.
به گزارش روسیا الیوم، این سازمان اعلام کرد، ساکنان غزه در صورت عدم انتقال سوخت و آب شرب میمیرند.
آنروا اعلام کرد، نزدیک به یک میلیون تن ظرف یک هفته در نوار غزه آواره شدهاند و کمکهای انسانی باید به این منطقه برسد.
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در پیام فوری به دبیرکل سازمان ملل به تجاوزات وحشیانه و خشونتهای هولناک ارتش رژیم صهیونیستی اشاره کرد که به سطح جنایت جنگی میرسد.
به گزارش النشره، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در پیام فوری به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به تجاوزات وحشیانه و خشونتهای هولناک ارتش اشغالگر اشاره کرد که بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو، به سطح جنایت جنگی میرسد، همچنین سخنان وزیر جنگ این رژیم که تاکید کرده است ارتش آن محاصرهای را بر غیرنظامیان بی دفاع در غزه از طریق ممانعت از ورود نیازهای اساسی ساکنان از جمله نیازهای پزشکی و غذایی و سوخت اجرا کرده است.
هنیه از گوترش خواست تا مسئولان رژیم صهیونیستی را به عنوان قدرت نظامی اشغالگر مجبور به توقف فوری این جنایتها و احترام به تعهدات قانون انسانی بینالمللی کند.
وی بر ادامه حق مردم فلسطین برای مبارزه تا زمان آزادی و استقلال و تشکیل کشور مستقل فلسطین با پایتختی قدس بر اساس قطعنامههای بینالمللی ذی ربط تاکید کرد.
وزیر خارجه عربستان بر لزوم آتشبس در غزه و حل بحران انسانی تأکید کرد.
به گزارش صدی البلد، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در ریاض بر لزوم تحقق آتشبس در غزه و تلاش برای تضمین ورود کمکهای بشردوستانه به غزه تأکید کرد.
وی گفت: ما به تلاش جمعی برای توقف خشونت نیاز داریم.
وزارت خارجه لبنان اعلام کرد: لبنان به خاطر جان باختن و زخمی شدن خبرنگاران در حمله روز گذشته نیروهای صهیونیست به منطقه علما الشعب در جنوب لبنان به شورای امنیت شکایت می کند.
در حمله هوایی روز جمعه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، «عصام عبدالله» عکاس و خبرنگار رویترز کشته و چند خبرنگار دیگر زخمی شدند.
این وزارتخانه افزود: حمله به خبرنگاران جنایت علیه حق آزادی اندیشه و مطبوعات و حقوق بشر و قانون بین المللی است.
وزارت خارجه لبنان تاکید کرد: عدم جلوگیری از حملات رژیم صهیونیستی، کل منطقه را به آتش خواهد کشید و تهدید کننده صلح و امنیت بین المللی است.
حزب الله لبنان نیز در بیانیه ای حمله رژیم صهیونیستی به خودرو حامل خبرنگاران را محکوم و اعلام کرد که این جنایت زشت در به قتل رساندن شهروندان لبنانی و اتباع دیگر کشورها در خاک لبنان توسط رژیم صهیونیستی و هرگونه تجاوز به امنیت ملت و کشور، بدون پاسخ و مجازات مناسب باقی نمی ماند.
در این بیانیه آمده است: این جنایت رژیم صهیونیستی در ادامه جنایت هایش درباره رسانه ها در غزه و کشتار اصحاب رسانه برای جلوگیری از انتقال تصاویر تجاوزهای وحشیانه است.
حزب الله با تسلیت به خبرگزاری رویترز، شبکه الجزیره و خبرگزاری فرانس پرس، از همه نهادهای رسانه ای، حقوقی و قانونی خواست، تجاوز رژیم اشغالگر صهیونیستی به لبنان و ایستادگی آشکار و بی پرده نهادهای موسوم به جهان آزاد را در کنار قاتلان، جنایتکاران و متجاوزان را محکوم کنند.
وزارت بهداشت فلسطین از افزایش شمار شهدای غزه به ۲۲۱۵ نفر و شمار مجروحان به ۸۷۱۴ نفر در هشت روز جنایت رژیم صهیونیستی خبر داد.
همچنین وزارت بهداشت فلسطین امروز اعلام کرد که شمار شهدای کرانه باختری از شنبه گذشته تاکنون به ۵۴ نفر و شمار زخمی ها به بیش از ۱۱۰۰ رسیده است.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی از «حمله سازماندهی شده و بسیار دقیق حماس علیه اسرائیل» میگوید؛ حملهای که حماس براساس آن درک عمیقی از «ضعف اسرائیل» داشته و از اسرار ارتش آن مطلع بوده است.
نیویورک تایمز در پیرو گزارش خود نوشته است: حماس با برنامهریزی دقیق و آگاهی فوقالعاده از اسرار و ضعفهای اسرائیل، امتداد جبهه اسرائیل با غزه را تحت تاثیر قرار داد و ملتی را که مدتها به برتری ارتش خود ایمان راسخ داشت، در بهت فرو برد.
حماس با استفاده از پهپادهایی برجهای نظارتی و تجسسی کلیدی را در مرز با غزه تخریب کرد و نقاط کور زیادی را در ارتش اسرائیل برجای گذاشت.
نیویورک تایمز مینویسد: اسناد برنامهریزیهای حماس، ویدئوهای مربوط به حمله و مصاحبه با مقامات امنیتی نشان میدهند که حماس درک فوقالعادهای از نحوه عملیات ارتش اسرائیل، محل استقرار واحدهای خاص و حتی زمان لازم برای رسیدن نیروهای کمکی را داشته است.
«علی برکه» یکی از رهبران حماس طی مصاحبه تلویزیونی گفت: حماس، اسرائیلیها را وادار کرده تا فکر کنند حماس مشغول اداره غزه است اما در این مدت به طور مخفیانه آماده چنین حمله بزرگی شده است.
نیویورک تایمز طبق بررسی ویدئوهایی و مصاحبه با مقامات رژیم صهیونیستی میگوید: ۱۰ مرد مسلح در غزه میدانستند که چگونه مرکز اطلاعاتی اسرائیل را پیدا و به آن ورود کنند. آنها پس از آنکه وارد اسرائیل شدند با پنج موتورسیکلت که بر روی هر موتور دو نفر نشسته بود، به سمت شرق حرکت کردند. ده مایل جلوتر، از جاده منحرف شدند و به یک پایگاه نظامی رسیدند. آنها با انفجار کوچکی دیوار را تخریب کردند و وارد این پایگاه شدند. ابتدا مطئمن نبودند که به کدام سمت بروند اما یکی از آنها یک نقشه رنگی از این پایگاه را از جیبش خارج کرد و با کمک آن وارد ساختمانی شدند که مملو از سیستم و رایانه بود. این قسمت مرکز اطلاعات نظامی اسرائیل بود.
این روزنامه آمریکایی دو ویدئو را یکی از دوربینی که بر سر یکی از افراد مسلح غزه کار گذاشته شده بود و بعدا کشته شد و دیگری دوربین این پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی، بررسی کرده و پس از مصاحبه با مقامات امنیتی این رژیم، چنین روایتی را ثبت کرده است.
میخائیل بوگدانوف معاون وزیر خارجه روسیه به خبرگزاری ریا گفت که این هفته قصد سفر به قطر را دارد و در آنجا احتمالا با مقامهای حماس دیدار خواهد کرد.
بوگدانوف با اشاره به دیدارهای قبلیاش با مقامهای ارشد حماس در قطر، تاکید کرد: هر زمان که من آنجا بودم، معمولا با رهبری حماس دیدار کردیم. اگر آنها بخواهند، ما همیشه این تماس را حفظ خواهیم کرد.
رسانههای فلسطینی به نقل از وزارت بهداشت غزه، صبح امروز (شنبه)، از افزایش شمار شهدای فلسطینی خبر دادند.
رسانههای فلسطینی گزارش دادند از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه شمار شهدای فلسطینی به ۲۰۰۰ و تعداد مجروحان به ۷۶۹۶ نفر افزایش یافته است.
منابع آگاه گفتند، وزیر خارجه آمریکا به رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اطلاع داده، هدف از جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه که آمریکا کاملا از آن حمایت میکند، پایان دادن به جنبش حماس و مقاومت در غزه است.
این منابع به العربی الجدید گفتند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اردن از او خواست، به تضمین برقراری امنیت و ثبات در کرانه باختری ادامه دهد.
این درخواست با اظهارات بلینکن در نشست خبری در دوحه یکسان است که روز جمعه در این نشست گفت، مذاکرات خوبی با عباس داشته و تشکیلات خودگردان برای اطمینان از وجود ثبات امنیتی در کرانه باختری تلاش میکند و این مساله جای قدردانی دارد. تشکیلات خودگردان باید کما فی السابق با صهیونیستها در این باره همکاری کند. این موضوع امنیت مهم است و نباید این درگیری گسترش یابد.
منابع دیگری به العربی الجدید گفتند، آمریکا از عباس خواسته که به جای رام الله با او در اردن دیدار کند و شرط کرده که پیش از اقدام بلینکن برای محکومیت و مخالفت با کشتن صهیونیستهای غیرنظامی این دیدار انجام شود اما عباس به فرمول مخالفت با قتل غیرنظامیان یا سوءاستفاده از آنها توسط طرفین درگیر پایبند بود و این همان چیزی است که اتفاق افتاد.
این منابع گفتند، بلینکن به صراحت به عباس گفت که فلسطینیها با مقاومت راه به جایی نخواهند برد و اتفاقی که خواهد افتاد این است که پس از اینکه رژیم صهیونیستی به نبرد خود با مقاومت در نوار غزه پایان داد، عباس مجبور خواهد شد درباره پایان دادن به این درگیری آن هم تنها از طریق بازگشت به میز مذاکرات صحبت کند.
به گفته منابع مذکور، عباس هم درمورد لزوم بازگشایی فوری گذرگاههای انسانی نوار غزه، تهیه لوازم پزشکی، انتقال آب، برق، سوخت به فلسطینیهای غزه با بلینکن صحبت کرد و او هم پاسخ داد، در این مورد بعدا با مصر هماهنگی میشود. اما هیچ سقف زمانی برای این «بعدا» مشخص نکرد.
در این دیدار حسین الشیخ، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین، ماجد فرج، رئیس سرویس اطلاعات عمومی، مجدی الخالدی، مشاور دیپلماتیک عباس و عطا الله خیری، سفیر فلسطین در اردن حضور داشتند.
«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل پس از نشست پشت درهای بسته شورای امنیت این سازمان درباره درگیریها بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، هشدار داد منطقه در آستانه یک جنگ تمامعیار و فاجعه انسانی بیسابقه است. وی افزود: بگذارید واضح بگویم، مسؤولیت جنگ قریب الوقوع در خاورمیانه تا حد زیادی برعهده ایالات متحده است.
به گفته این دیپلمات روس، «این واشنگتن است که بی پروا و خودخواهانه کار میانجیگران بینالمللی چهارجانبه خاورمیانه را در تلاش برای انحصار روند صلح و محدود کردن آن به تحمیل صلح اقتصادی با اسرائیل به فلسطینیان و سایر کشورهای عرب بدون حل مسئله فلسطین مسدود کرد. ما به طور مداوم در این خصوص هشدار دادیم و گفتیم یک روز نتیجه عکس خواهد داد و همینطور هم شد».
نبنزیا در ادامه گفت سالها ایالات متحده مانع هر واکنش و سیگنالی از سوی شورای امنیت سازمان ملل شد و ادعا کرد دیپلماسی منطقهای «آرام» آن موثرتر است. او افزود: نباید این را نادیده بگیریم که شعلهور شدن خشونتهای کنونی در پی نقض سیتماتیک تصمیمات شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل از جمله گسترش غیرقانونی شهرکها که به طور منظم از سوی اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو سازمان ملل محکوم شده، رخ داده است.
نماینده روسیه در سازمان ملل در پایان تاکید کرد مسکو صراحتاً خشونت، کشتار و وحشیگری را محکوم میکند و افزود هر گونه کشتار و خشونت علیه غیرنظامیان مسالمتجو غیرقابلقبول است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفرش به لبنان، با «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار تحولات جاری منطقه بویژه تحولات فلسطین پس از عملیات طوفان الاقصی توسط گروههای مقاومت فلسطینی و تهاجم مستمر رژیم صهیونیستی به غزه و جنایات جنگی و ضدبشری رژیم غاصب و متجاوز صهیونیستی علیه غیرنظامیان و همچنین اقدامات تجاوزکارانه این رژیم علیه مسجدالاقصی و کرانه باختری و آمادگی کامل گروههای مقاومت فلسطینی برای مقابله با تهاجم رژیم صهیونیستی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
طرفین در این دیدار با محکوم کردن حمایت یکجانبه آمریکا و برخی کشورهای غربی از تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین و تجلیل از حمایتهای گسترده مردمی از مقاومت فلسطینی در اقصی نقاط جهان، بر ضرورت وحدت و انسجام ملتها و دولتهای اسلامی و آزادیخواهان جهان و اقدام فوری و هماهنگ برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
سید حسن نصرالله گفت: امروز وضعیت مقاومت عالی است و همه سناریوها کاملا آماده است.
شبکه سی ان ان به نقل از مقامات آمریکایی از استقرار واحد واکنش سریع تفنگداران دریایی آمریکا در نزدیکی فلسطین اشغالی خبر داد.
براساس این گزارش، این واحد نظامی که هم اکنون روی ناو تهاجمی «یو اس اس باتان» مستقر است متشکل از 2 هزار تفنگدار دریایی و ملوان است.
مقامات آمریکایی میگویند از وظایف اصلی این واحد عملیات تخلیه و همچنین کمکهای بشردوستانه است.
به نوشته سی ان ان، مقامات دفاعی در روزهای اخیر بارها گفتهاند که پنتاگون قادر خواهد بود نیروها و ظرفیت بیشتری را در صورت لزوم به سرعت به منطقه اعزام کند.
سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که در حملات رژیم صهیونیستی به غزه اعضای کامل ۵۰ خانواده فلسطینی شهید شدهاند.
اشرف القدرة، سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه خواهان توقف فوری جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین شد و گفت: رژیم صهیونیستی شهروندان را فریب داده و آنها را مجبور به کوچ اجباری میکند و بعد آنها را هدف قرار میدهد. در حمله عصر روز جمعه ۲۷۰ شهروند شهید و زخمی شدند. تمام قربانیان این حمله اعضای کامل خانوادهها و حتی جنینی در شکم مادر است. سه آمبولانس نیز هدف قرار گرفت که ۱۰ تن از کارکنان آن در زمان تخلیه مجروحان زخمی شدند. جنایتهای رژیم صهیونیستی منجر به کشتار اعضای کامل ۵۰ خانواده در داخل منازلشان و در زمان کوچ اجباری آنها شده است. کشتار این ۵۰ خانواده منجر به شهادت ۵۰۰ نفر شده است. رژیم صهیونیستی همچنان به هدف قرار دادن کادر پزشکی ادامه میدهد که منجر به شهادت ۱۵ تن از آنها و زخمی شدن ۲۷ تن دیگر شده است. همچنین این حملات منجر به انهدام ۲۳ آمبولانس شده است.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی سما، القدره گفت: رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن بیمارستانها و مراکز پزشکی نیز ادامه میدهد. ۱۵ مرکز پزشکی در این حملات دچار آسیب شده و فعالیتشان متوقف شده است. حملات رژیم صهیونیستی منجر به تخلیه بیمارستان کودکان الدره در شرق غزه و انتقال بیماران و کادر پزشکی آن به بیمارستان کودکان النصر شده است. این بیمارستان با بمبهای فسفری هدف قرار گرفت و بعد از بیمارستان بیت حانون دومین بیمارستانی است که فعالیت آن به دلیل حملات رژیم صهیونیستی متوقف شده است.
وی گفت: حملات رژیم صهیونیستی به کادر پزشکی و نهادهای پزشکی و آمبولانسها تجاوز آشکاری به قوانین و منشورهای بینالمللی است که بر حمایت از کادر پزشکی در زمان جنگ تأکید دارد. تشدید تجاوزات رژیم صهیونیستی و هدف قرار دادن محلههای مسکونی و مسدود کردن راههای منتهی به بیمارستانها یک چالش بزرگ در مقابل کادر پزشکی برای خارج کردن قربانیانی است که تعداد زیادی از آنها همچنان زیر آوارها هستند.
القدره نسبت به پیامدهای خطرناک قطعی برق بر هزاران مجروح هشدار داد و گفت: سوخت موتورهای برق در بیمارستانها رو به پایان است. هزاران شهروند که منازلشان هدف قرار گرفته در محوطه بیمارستانها میخوابند و این در حالی است که ما با تعداد زیادی از مجروحان مواجه هستیم. وزارت بهداشت به دلیل تمام شدن داروها و سوخت و تکمیل اتاقهای جراحی و تختهای بیمارستانها زنگ خطر را به صدا در میآورد و تاکید میکند که در آینده با شرایط بدتری مواجه هستیم. ما خواهان تلاش فوری برای ایجاد گذرگاه امن برای تضمین رسیدن کمکهای پزشکی، سوخت، تخت و آمبولانس و اجازه دادن به خروج صدها مریض هستیم.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه با اشاره به افزایش شهدای تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۱۹۰۰ شهید، تاکید کرد که سرعت افزایش آن سریع است.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه امروز شنبه گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۶ فلسطینی شهید شدهاند که بین آنها ۲۰ تن کودک هستند. به گفته این وزارتخانه، طی این مدت ۱۷۸۸ تن دیگر نیز زخمی شدهاند.
از سوی دیگر یونیسف از شهادت ۵۰۰ کودک در غزه و زخمی شدن ۱۶۰۰ تن دیگر از آغاز حملات رژیم صهیونیستی علیه این منطقه ظرف یک هفته گذشته خبر داد.
سلیم عویس، مسؤول اطلاع رسانی دفتر صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) در خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: تعداد کودکان فلسطینی که در غزه تاکنون در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند به ۵۰۰ نفر رسیده است. در حالی که ۱۶۰۰ کودک نیز زخمی شدهاند و این تعداد همچنان رو به افزایش است.
سازمان ملل اعلام کرد، از زمان آغاز بمباران شدید رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بیش از ۴۲۳ هزار تن مجبور به ترک منازلشان از این منطقه شدهاند.
دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل (اوچا) با صدور بیانیهای اعلام کرد، تعداد آوارگان در این منطقه پرجمعیت تا شامگاه پنجشنبه با ۸۴.۴۴۴ تن افزایش به ۴۲۳.۳۷۸ تن رسیده است.
طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، سازمان ملل روز پنج شنبه خواستار جمعآوری فوری بسته کمکی به ارزش ۲۹۴ میلیون دلار به منظور کمک به ساکنان نوار غزه و کرانه باختری شد.
دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل اعلام کرد، این مبلغ با هدف کمک به بیش از ۱.۲ میلیون تن در غزه و کرانه باختری تعیین شده است.
اوچا همچنین هشدار داد، نهادهای بشردوستانه دیگر منابع لازم برای فراهم کردن نیازهای فلسطینیان آسیب دیده را ندارند.
«سالم عبدالله الجابر الصباح» وزیر امور خارجه کویت، مخالفت شدید کشورش با درخواست رژیم صهیونیستی برای کوچ اجباری ساکنان نوار غزه و ادامه کشتار و تخریب بی هدف زیرساختهای این منطقه را اعلام کرد.
وی در مصاحبه با خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، با تاکید بر اینکه تداوم تشدید تنش و کشتار و ویرانگری کور زیرساختهای نوار غزه، ناقض حقوق بشر و حقوق بینالملل است، گفت که درخواستهای مکرر رژیم صهیونیستی برای کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه، به افزایش درد و رنج ملت فلسطین که هم اکنون از بمباران و محاصرهای که صدها کشته برجای گذاشته است، منجر خواهد شد.
وی در ادامه از جامعه بینالملل و شورای امنیت خواست تا برای توقف این تنش خطرناک وارد عمل شوند و به این جنگ که هیچ تفاوتی میان اهداف نظامی و غیرنظامی نمیگذارد، پایان دهد.
وزیر خارجه کویت، همچنین خواستار توقف، هدف قرار گرفتن غیرنظامیان شد و از همه طرفها خواست تا به وظایف سیاسی و انسانی خود عمل کنند و جامعه بینالملل نیز، فورا برای رفع محاصره و تضمینت ورود کمکهای انساندوستانه، پزشکی، تامین آب و غذا برای مردم دوست و برادر فلسطین از طریق سازمان ملل و نهادهای زیرمجموعه آن و سازمان های بشردوستانه غیردولتی اقدام کند.
حزبالله لبنان حمله رژیم صهیونیستی به اصحاب رسانه لبنانی در مرزهای لبنان با اراضی اشغالی را محکوم کرد.
به گزارش روزنامه رأی الیوم، دفتر اطلاع رسانی حزبالله لبنان در بیانیهای اعلام کرد: حمله دشمن صهیونیستی به تعدادی از اصحاب رسانه در مرزهای لبنان در جریان پوشش دادن تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه لبنان در راستای اقدامات متجاوزانه این رژیم علیه نهادهای رسانهای در غزه و منهدم کردن کامل آن و قتل تعدادی از کارکنان این نهادها است و هدف از آن ممانعت از انتشار اخبار جنایتها و تصاویر تجاوز وحشیانه این رژیم علیه غیرنظامیان و بی گناهان است.
حزبالله لبنان به خانواده عصام العبدالله، خبرنگاری که در حمله رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و خبرگزاری رویترز، الجزیره و خبرگزاری فرانسه و سایر اصحاب رسانه تسلیت گفت و برای زخمی شدگان شفای عاجل از خداوند خواست.
حزبالله لبنان از تمام مؤسسات رسانهای، نهادهای بشردوستانه و حقوقی خواست حمله رژیم صهیونیستی علیه لبنان و جانبداری آشکار برخی مؤسسات جهانی از مجرمان و قاتلان را محکوم کنند.
حزبالله لبنان تأکید کرد: جنایت شنیع قتل شهروندان لبنانی و افراد مقیم در خاک لبنان و هرگونه تجاوز به امنیت ملت و کشور ما بدون پاسخ مناسب باقی نخواهد ماند.
تلویزیون سیانان به نقل از منابعی گزارش داد، آژانسهای اطلاعاتی آمریکا اندکی پیش از شروع حملات حماس علیه رژیم صهیونیستی به دولت واشنگتن نسبت به یک درگیری احتمالی هشدار داده بودند اما یکی از این منابع خاطرنشان کرده «آنچه که میان حماس و اسرائیل رخ میدهد به لحاظ تاریخی طبیعی است و این گزارشها چیز جدیدی نداشت».
جامعه اطلاعاتی آمریکا دست کم دو ارزیابی را بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط رژیم صهیونیستی تهیه کرده است.
سیانان در گزارشی نوشت: براساس جریانهای اطلاعاتی متعدد، یک اطلاعیه در تاریخ ۲۸ سپتامبر هشدار داد که حماس آماده حملات موشکی در سراسر مرز است. در تاریخ ۵ اکتبر سازمان سیا درباره احتمال افزایش خشونتها هشدار داد و سپس روز ۶ اکتبر (۱۴ مهر) روز پیش از حمله حماس، مقامات آمریکایی گزارشی از سوی اسرائیل منتشر کردند که حاکی از فعالیتهای غیرطبیعی حماس بوده است؛ نشانههایی که اکنون مشخص است و حمله قریبالوقوع بود.
اما با این حال منابعی گزارش دادند که این ارزیابیها هیچ نشانهای مبنی بر «مقیاس و اندازه» حمله حماس منتشر نکردند.
سیانان به نقل از یکی از این مقامات گزارش داد: مشکل این است که هیچکدام یک از این گزارشها جدید نیست. این چیزی است که به لحاظ تاریخی میان حماس و اسرائیل طبیعی میباشد. فکر میکنم آنچه رخ داد این بود که همه افراد این گزارشها را دیدند.
ارتش رژیم صهونیستی بامداد شنبه اعلام کرد که درپاسخ به نفوذ یک شئ ناشناس که مورد هدف قرار گرفت و در واکنش به شلیک به سوی یک پهپاد متعلق به ارتش اسرائیل، یک هدف متعلق به حزب الله را در جنوب لبنان بمباران کردیم.
پیشتر رسانه ها از فعال شدن سامانه های پدافندی رژیم صهیونیستی در منطقه الجلیل در شمال فلسطین اشغالی خبر داده بودند.
منابع دیپلماتیک جمعه شب به وقت محلی برابر با ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ و ۲۱ مهرماه جاری در گفتگو با خبرنگار ایرنا در نیویورک در خصوص دومین نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ میان فلسطین و رژیم اسرائیل در پی عملیات طوفان الاقصی گفتند: در این نشست، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرده که با همه طرفها و کشورها برای کاهش تنش در منطقه در ارتباط است.
منابع دیپلماتیک افزودند: دبیرکل سازمان ملل در این نشست اقدامات حماس را محکوم اما از وضعیت نوار غزه و ضرب الاجل رژیم اسرائیل برای تخلیه غزه بسیار ابراز نگرانی کرده و گفته است که هرگونه اقدام این رژیم می تواند فاجعه انسانی رقم بزند.
این منابع اضافه کردند: دبیرکل سازمان ملل بر فراهم کردن دسترسی های بشردوستانه به نوار غزه و و رسیدن بدون مانع کمک ها و نیز رعایت حقوق بشردوستانه تاکیده کرده است.
به گفته این منابع، اعضای شورای امنیت همچنین از تلاش های کشور مصر درباره نوار غزه قدردانی کرده اند.
نگرانی از سرازیر شدن تنش ها به کرانه باختری و لبنان
منابع دیپلماتیک همچنین درباره دیگر نگرانی های مطرح شده در این نشست غیر علنی شورای امنیت گفتند: یکی از نگرانی های مهم مطرح شده دیگر در این نشست، سرازیر شدن تنش ها به کرانه باختری و لبنان بوده است.
مسکوت ماندن قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره آتش بس فوری
منابع دیپلماتیک در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره قطعنامه پیشنهادی روسیه برای ایجاد آتش بس فوری و کمک های بشردوستانه گفتند: قطعنامه پیشنهادی روسیه در این نشست مسکوت گذاشته شد.
به گفته منابع دیپلماتیک، روسیه همچنین از غیرعلنی بودن نشست شورای امنیت بشدت انتقاد کرده است.
روسیه در قطعنامه پیشنهادی خود خواهان برقراری این آتشبس به صورت طولانیمدت و احترام همه طرفها به آن شده است.
در قطعنامه پیشنهادی روسیه آمده است: تضمین راه حل درازمدت برای مناقشه اسرائیل و فلسطین تنها از راه های مسالمت آمیز امکان پذیر است.
بر اساس پیشنویس این قطعنامه پیشنهادی روسیه، شورای امنیت سازمان ملل به شدت تمام خشونت ها و خصومت هایی که علیه غیرنظامیان انجام می شود را محکوم می کند.
در این قطعنامه پیشنهادی ضمن آنکه آزادی فوری افراد به اسارت گرفته شده درخواست شده است، بر ارائه و توزیع بلامانع کمکهای بشردوستانه از جمله غذا، سوخت و درمان پزشکی و همچنین ایجاد شرایط برای تخلیه امن غیرنظامیان نیازمند تأکید شده است.
افزایش تلفات در غزه
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از آغاز حملات صهیونیستها از روز شنبه گذشته تاکنون تعداد شهدای فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری به ۱۹۵۱ شهید رسیده است. روز جمعه در کرانه باختری و بیت المقدس اشغالی ۱۷ نفر از جمله خردسالان بر اثر اصابت گلوله نیروهای رژیم صهیونیستی شهید شدند. شمار شهدای کرانه باختری از آغاز نبرد طوفان الاقصی به ۴۸ نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه نیز با اشاره به افزایش تلفات شهدای تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۱۹۰۰ شهید، تاکید کرد که سرعت افزایش آن سریع است.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه امروز شنبه گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۶ فلسطینی شهید شدهاند که بین آنها ۲۰ تن کودک هستند. به گفته این وزارتخانه، طی این مدت ۱۷۸۸ تن دیگر نیز زخمی شدهاند.
همچنین به گزارش الجزیره، نیروهای اشغالگر به تجاوزات خود را به نوار غزه ادامه میدهند و حملات رژیم صهیونیستی به مناطق پرجمعیت نوار غزه ادامه دارد و تعداد قربانیان به حدود ۱۹۰۰ شهید و ۷۶۹۶ مجروح رسیده است.
وزارت بهداشت غزه با بیان اینکه در میان شهدا ۶۱۴ کودک و ۳۷۰ زن وجود دارد، اعلام کرد که نیروهای اشغالگر کاروانی از آوارگان را بمباران کردند که منجر به شهادت ۷۰ شهید و بیش از ۲۰۰ زخمی شد.
دفتر رسانهای دولت غزه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی پس از اینکه به ۱.۱ میلیون ساکن شمال نوار غزه اطلاع داده بود ظرف ۲۴ ساعت به سمت جنوب حرکت کنند دست به قتل عام جدیدی زد.
این دفتر رسانهای در بیانیهای اعلام کرد: قتل عام جدیدی که اشغالگران در حق سه کاروان از شهروندان در مکانهای مختلف در خیابانهای صلاح الدین و الرشید انجام دادند پس از آن بود این شهروندان قصد داشتند بنا به درخواست و هشدار نیروی ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر تخلیه شمال غزه، خود را به جنوب غزه برسانند. این کشتار ۷۰ شهید بر جای گذاشته که بیشتر آنها کودک، زن هستند، درحالیکه بیش از ۲۰۰ تن نیز زخمی شدند.
به نوبه خود، بیمارستان العوده در جبالیا، در شمال نوار غزه تاکید کرد که این بیمارستان توسط نیروهای اشغالگر صهیونیست تهدید به تخلیه شده است.
بمباران زمینی و دریایی گسترده غزه توسط ارتش اسرائیل
صبح امروز شنبه هواپیماهای ارتش رژیم صهیونیستی یک ساختمان مسکونی چهار طبقه در رفح و یک خانه در خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف قرار دادند. رسانههای فلسطینی از شهادت دو نفر در رفح بر اثر بمباران این ساختمان مسکونی توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی خبر دادند.
خبرنگار المیادین گزارش داد که حملات هوایی خشونت آمیز به شهرهای غزه ادامه دارد و تاکید کرد که حملات توپخانهای مناطقی در شرق استان خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف قرار داد.
حملات هوایی هواپیماهای اشغالگر یک خانه مسکونی در محله شجاعیه در شرق شهر غزه را هدف قرار داد که خبرنگار این شبکه تاکید کرد که در نتیجه بمباران و ورود مجروحان شهدایی وجود داشته است.
خبرنگار الجزیره نیز گفت: قایقهای ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی سواحل غزه را هدف قرار دادند و بر اثر بمباران خانهای در دیرالبلح غزه توسط هواپیماهای صهیونیست بسیاری از فلسطینیها مجروح شدند.
طبق گزارش المیادین، در حملات موشکی اشغالگران به منطقه السکافی در بیت لاهیا در شمال غزه پنج تن شهید شدند. اشغالگران یکی از منازل این منطقه را با سه فروند موشک هدف قرار دادند.
همچنین در کشتاری دیگر در بازار اردوگاه النصیرات در مرکز غزه تعدادی شهید و زخمی شدند. پیکر سه شهید که دو تن آنها برادر هستند به بیمارستان مرکز غزه منتقل شده است.
مقاومت فلسطین بامداد روز شنبه یک فروند موشک به سمت شهر حیفا شلیک کرد
روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارشهایی مبنی بر وقوع یک انفجار قوی در منطقه کریات (در حیفا) منتشر کرد.
ساکنان کریات تأیید کردند که یک انفجار قوی در این منطقه رخ داده است، بدون اینکه هیچ آژیر خطری به صدا درآمده باشد. این رویداد در دست بررسی است.
این در حالی است که رسانههای عبری افزودند، آژیرهای خطر در منطقه حیفا به ظن نفوذ یک پهپاد به صدا درآمدند. به ادعای این رسانهها دو هدف ناشناس در آسمان حیفا رهگیری شده است.
عربستان حمله علیه مردم بی دفاع غزه را محکوم کرد
وزارت خارجه عربستان نیز حمله رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع نوار غزه را محکوم کرد.
در بیانیه وزارت خارجه عربستان همچنین آمده است: «بر مخالفت قاطع خود در خصوص هر گونه دعوت به کوچاندن اجباری ملت فلسطین از غزه تأکید میکنیم».
در بیانیه مذکور آمده است که محروم کردن مردم غزه از نیازهای اساسی برای زندگی شرافتمندانه، نقض آشکار حقوق بشر و قانون بینالمللی است.
تظاهرات همبستگی با فلسطین در کشورهای عربی
مردم چند کشور عربی به نشانه یاری فلسطینیان در نوار غزه به خیابانها آمده و در محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی شعار سر دادند.
در اردن هزاران نفر از مردم این کشور با برگزاری تظاهراتی مقابل مسجد الحسینی و میدان النخیل، در حمایت از مقاومت فلسطین شعار سر دادند.
اردنیها پس از اقامه نماز جمعه شعارهایی در حمایت از مقاومت در غزه و دستآوردهای آن در عملیات پیروزمندانه طوفان الأقصی، سر دادند.
تظاهراتکنندگان خواستار رفع محاصره ۱۷ ساله علیه غزه شده و بر ضرورت توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه که به شهادت صدها نفر و زخمی شدن هزاران نفر منجر شده است، تأکید کردند.
شرکتکنندگان در این تظاهرات شعار میدادند: «ملت خواهان آزادی فلسطین است».
بنابر گزارش وبگاه فلسطینی «عمون»، صدها نفر از مردم اردن نیز در تلاش برای رسیدن به مناطق نزدیک به مرز فلسطین اشغالی، در منطقه الأغوار تجمع کردند.
در قطر نیز پس از برگزاری نماز جمعه، تظاهراتی در حمایت از غزه و مردم فلسطین برگزار شد. در بغداد پایتخت عراق نیز راهپیمایی میلیونی برای یاری فلسطین در میدان التحریر برگزار شد و تظاهراتکنندگان در حمایت از آرمان فلسطین شعار سر دادند.
همچنین صدها لبنانی در تظاهرات بزرگ حمایت از فلسطینیان در نوار غزه مشارکت کردند. تظاهراتکنندگان درباره تداوم محاصره تحمیلی بر نوار غزه هشدار دادند و صدها لبنانی نیز در تلاش برای عبور از دیوار مرزی، به سمت مناطق مرزی اراضی اشغالی فلسطین حرکت کردند.
در لیبی نیز مردم این کشور با برگزاری تظاهراتی کشتار افراد بیگناه به ویژه کودکان در غزه را محکوم کردند.
دهها هزار نفر در شهرهای یمن نیز با برگزاری تظاهراتی در میادین، خشم خود را از جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان غزه ابراز کردند.
تظاهراتکنندگان یمنی شعار میدادند «لبیک ای غزه»، «جانم فدای غزه».