به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، آنفلوانزا شبیه سرماخوردگی است و علائمی از جمله سرفه، تب، عطسه، بدن درد، کوفتگی، استفراغ مداوم، درد سینه، سردرد، گیجی و کوتاه شدن تنفس را به دنبال دارد و از طریق هوا و توسط سرفه و عطسه فرد بیمار و همچنین از طریق تماس با سطحآلوده منتقل میشود که بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا رعایت بهداشت فردی و تنفس است.
به گفته برخی از پزشکان، کسانی که علائم سرماخوردگی دارند باید رعایت نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و کسانی که علائم سرماخوردگی دارند بهتر است در محل کار حاضر نشوند و در خانه بماند و مراقبت شوند و مایعات فراوان مصرف کنند.
ویروس آنفلوآنزا و فصل پاییز
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۳۶ درصد آزمایشهای انجام شده برای ابتلا به آنفلوانزا مثبت بوده است، گفت: از ابتدای شهریورماه تا نیمه مهرماه ۷۶۷ مورد نمونهگیری آنفلوانز در بیمارستانهای استان انجام شد که از این تعداد ۱۰۴ مورد مثبت بود.
سمیه جوادی در گفت و گو با ایرنا افزود: در این مدت هشت درصد آزمایشهای انجام شده از بیماران مبتلا به کرونا بودند، که ۳۷۹ مورد آزمایش کرونا انجام شد و تنها یک مورد بیماری مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
وی با اشاره به افزایش شیوع بیماری آنفلوانزا از شهریورماه و ادامه آن در مهرماه، نسبت به فراگیری و شیوع این بیماری در بین همه افراد هشدار داد و گفت: موارد افزایش آنفلوانزا در ماههای اخیر بیشتر از کرونا گزارش شده است.
جوادی با تاکید بر اینکه بیماریهای تنفسی با همدیگر تفاوت ندارد و پیشگیری از این بیماریها مانند آنفلوانزا و کرونا دستورالعمل یکسان دارد، گفت: افراد باید در زمان حضور در تجمعات به خصوص در فضاهای سرپوشیده فاصله ۱.۵( یک و نیم متری) را رعایت و از ماسک استفاده کنند و در صورت حضور جمعیت در فضای بسته، در این فضا تهویه مناسب هوا در نظر گرفته شده باشد.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری به همه افراد توصیه کرد، در صورتی که دارای علائم سرماخوردگی و یا آنفلوانزا هستند، در جمع حاضر نشوند و در صورت لزوم برای حضور از ماسک استفاده کنند.
به گفته وی، با کاهش آمار شیوع کرونا ضرورت استفاده از ماسک و دستورالعملهای بهداشتی کاهش پیدا کرد و افرادی که خودشان احساس میکنند، ناخوش احوال هستند و علائم تنفسی از جمله سرفه و عطسه دارند، بهتر است در زمان حاضر شدن در تجمعها از ماسک استفاده کنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
وی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و آنفلوانزا رعایت بهداشت فردی و خود مراقبتی و شستشوی مرتب دستها به مدت ۳۰ ثانیه توصیه میشود.
جوادی اظهار داشت: در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا، خانوادهها باید از حضور دانشآموزان در مدارس و کلاس درس جلوگیری کنند و توصیه میشود دانشآموزان در منزل بمانند و استراحت کنند و مایعات گرم مصرف کنند.
وی گفت: افراد بالای ۶۵ سال، کودکان و همچنین زنان باردار و بیماران زمینههای و خاص و افرادی که داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی مصرف میکنند و بیمارانی که عضو دریافت کردند، در صورت مشاهده علائم به پزشک مراجعه کنند.
جوادی اظهار داشت: زمان مناسب برای واکسن آنفلوآنزا برای این بیماران اواسط شهریورماه به بعد است.
توزیع واکسن آنفلونزا
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریها مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: توزیع ۲هزار و ۸۰۰ دز واکسن آنفلوانزا در بخش دولتی آغاز شد که به صورت رایگان در اختیار جامعه خطر قرار خواهد گرفت.
اصغر نوروز زاده در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به قرار گرفتن در فصل پاییز و لزوم ایجاد ایمنی در مقابل بیماریهای تنفسی با تاکید بر بیماری آنفلوآنزا، گروههای در معرض خطر به صورت رایگان از این واکسن بهرهمند خواهند شد.
وی اظهار داشت: واکسن آنفلوانزا ایرانی برای کارکنان شاغل در بیمارستانها و آزمایشگاههای تشخیصی و تحقیقاتی، کارکنان شاغل در درمانگاهها و کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی، دانشجویان گروههای پزشکی و پیراپزشکی که در فصل سرد سال وارد بخشهای بیمارستان میشوند و کارکنان شاغل در نظام بهداشتی توزیع خواهد شد.
نوروز زاده افزود: کارکنان شاغل در پایگاههای اورژانس پیشبیمارستانی و سازمان دامپزشکی و سازمان حفاظت محیطزیست، کارکنان نیروهای نظامی انتظامی و حفاظتی شاغل در بخشهای ارائه خدمات بهداشتی درمانی، بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی، گروههای پرخطر در جامعه ایثارگران و جانبازان، کارکنان و سالمندان ساکن در مراکز نگهداری سالمندان، زنان باردار و مادران تا ۲ هفته پس از زایمان میتوانند از واکسن رایگان ایرانی بهرهمندشوند.
به گفته وی، سایر گروههای پرخطر از طریق بخش خصوصی و داروخانهها واکسن آنفلوآنزا را دریافت کند.
به گزارش ایرنا، بیماری آنفلوانزا یک عفونت حاد تنفسی است که سالیانه پنج تا ۱۵ درصد از جمعیت را آلوده میکند و به سه نوع ویروس آنفلوآنزا به نامهای آ.ب.ث تقسیمبندی میشود
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون نفر جمعیت است ماههای پاییزس این این استان سرد است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.