بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد هفدهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
پهپادهای صهیونیست با چندین موشک اطراف شهرک "کفرشوبا" در بخش شرقی جنوب لبنان را بمباران کردند.
پیش از این ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده بود: یک هسته [متعلق به حزب الله] که برای شلیک موشک و راکت از منطقه مزارع شبعا در مرز لبنان آماده میشد، هدف قرار دادیم.
دقایقی پیش صدای انفجار در مناطق جنوب لبنان شنیده شد.
نیروهای مقاومت به مناسبت آزادی دو اسیر اسرائیلی که به دلایل انسان دوستانه و به علت بیماری آنها را آزاد کرده است، فیلمی از رفتار انسان دوستانه این نیروها با این ۲ اسیر را منتشر کرده است.
در این فیلم که با آرم "طوفان الاقصی" منتشر شده، "نوریت اسحاق" و "یوخفد لیوشیتز" به همراه دو تن از نیروهای مقاومت دیده می شوند.
این دو اسیر با میانجیگری مصر و قطر و به انگیزه انسان دوستانه آزاد شدند.
پیشتر رژیم صهیونیستی از تحویل این دو اسیر اسرائیلی خودداری کرده و مدعی شده بود که جنبش مقاومت حماس قصدی برای آزادی این دو فرد ندارد.
ابو عبیده شنبه شب نیز اعلام کرد که در پی تلاشهای قطر و در راستای انگیزههای بشردوستانه دو اسیر آمریکایی (مادر و دختر) را آزاد کردیم.
وی در بیانیهای آزادی این دو تبعه آمریکایی را با این هدف دانست تا به مردم آمریکا و جهان ثابت شود ادعاهای بایدن و دولت فاشیستی آن در بدرفتاری با اسرا دروغین بوده و بیاساس است.
بایدن دوشنبه شب در کاخ سفید در پاسخ به این پرسش که آیا وی از توافق «گروگانها در ازای آتشبس» حمایت میکند، گفت: باید گروگانها آزاد شوند، سپس در این باره میتوان صحبت کرد.
این اظهارات پس از آن بیان شد که گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در پیامی اعلام کرد که این گردانها شامگاه دوشنبه دو اسیر صهیونیستی را با انگیزه بشردوستانه آزاد کرده است.
-رسانه "آکسیوس" آمریکا دوشنبه شب فاش کرد که جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا یک ژنرال سه ستاره تفنگداران دریایی و چند افسر نظامی دیگر را برای مشاوره پیش از عملیات زمینی در غزه اعزام به تل آویو فرستاد.
آکسیوس گزارش داد: جیمز گلین فرمانده پیشین عملیات ویژه تفنگداران دریایی آمریکا و سایر افسران ارشد نظامی ایالات متحده بنا به دستور دولت بایدن برای مشاوره به ارتش اسرائیل در مورد عملیات آینده در غزه و منطقه، موظف شدهاند.
این درحالی است که این پایگاه خبری پیشتر در خصوص موضع بایدن در قبال جنگ غزه نوشته بود: بایدن رویکردی دوگانه، در قبال بحران غزه در پیش گرفته است. او قاطعانه در انظار عمومی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل حمایت می کند درحالی که در خلوت سعی می کند او را کنترل کند.
براساس گزارش این پایگاه خبری، ایالات متحده آمریکا از اسرائیل حمایت می کند اما نمی خواهد وارد عملیات نظامی بزرگ یا طولانی دیگری در خاورمیانه شود. گذشتن از این پیچ سخت، بزرگترین چالش جاری دولت بایدن است.
تام نایدز سفیر پیشین آمریکا در سرزمین های اشغالی چند روز پیش به آکسیوس گفت که این سخنرانی در بین رهبران سیاسی و در بین مردم اسرائیل مورد استقبال قرار گرفت و باعث بیشتر شدن اعتبار بایدن در ابتدای بحران شد.
نایدز گفت: چه بایدن را دوست دارید یا از او متنفر هستید، نمیتوانید از تعهد او به اسرائیل شکایت کنید.
آکسیوس پیشتر نوشت: یکی از اهداف اصلی بایدن جلوگیری از تبدیل درگیری غزه به یک جنگ منطقه ای است. فرستادن ناوهای هواپیمابر به منطقه بخشی از این تلاش است، همانطور که پیامهایی که ایالات متحده به ایران و حزبالله فرستاده چه به صورت علنی و چه خصوصی ارسال کرده است.
آکسیوس ادامه داد: مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفتند، بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، به اسرائیلیها گفتهاند که اجازه دادن برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه به نفع اسرائیل است و انجام این کار به حفظ حمایت بین المللی از عملیات اسرائیل علیه حماس کمک می کند.
جوسپ بورل در پایان نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا، در نشست با خبرنگاران در لوکزامبورگ ادعا کرد: ما یک بار دیگر اعلام کردیم که اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند، اما این حق باید مطابق با قوانین بینالمللی و به ویژه حقوق بشردوستانه بین المللی انجام شود.
وی با بیان اینکه، این اظهارات در حد شعار نیست و باید به معنای کلمه رعایت شود، به کنایه هشدار داد که این مقوله به سرنوشت روند سازش و راهحل موسوم به تشکیل دو دولت فلسطین و اسرائیل، دچار نخواهد شد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که از نظر اتحادیه، حق دفاع «حد و حدودی دارد که در چارچوب حقوق بینالمللی تبیین شده است. این بدان معناست که نمی توان آب و برق را برای جمعیت غیرنظامی قطع کرد. طبق قوانین بشردوستانه، جمعیت تحت محاصره را نمی توان از آب و برق محروم کرد.»
وی در ادامه با اشاره به بحران انسانی در غزه گفت که پیش از آغاز درگیریها جگ روزانه ۱۰۰ کامیون وارد غزه می شد اما اکنون ۲۰ کامیون وارد میشود. بورل تصریح کرد که این میزان باید از نظر سرعت و کمیت افزایش پیدا کنند.
بورل عنوان کرد که در جلسه امروز، «ما چشم انداز صلح در منطقه را مورد بحث قرار دادیم و تصمیم گرفتیم که اروپا باید به راه اندازی مجدد یک روند سیاسی متعهد باشد.» وی ادامه داد: «برای من، این پنجمین جنگی است که در غزه می بینم. من بارها از طرف اسرائیلیها شنیده ام: "این بار، ما به حماس پایان خواهیم داد." اما مهم است که وضعیت مردم فلسطین در غزه را نیز در نظر بگیریم.
خالد مشعل رهبر حماس در خارج تاکید کرد در صورتی که شرایط مهیا و مناسب باشد، تمامی غیرنظامیان اسرائیلی در غزه آزاد خواهند شد.
مشعل این سخنان را در گفت و گو با شبکه "اسکای نیوز" بیان کرده است.
سخنان مشعل دقایقی پس از آن صورت می گیرد که گردانهای القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در پیامی اعلام کرد که این گردانها شامگاه دوشنبه دو اسیر صهیونیستی را با انگیزه بشردوستانه آزاد کرده است.
ابوعبیده نام این دو اسیر را "نوریت اسحاق" و "یوخفد لیوشیتز" به شماره شناسایی اعلام کرد که با میانجیگری مصر و قطر و به انگیزه انسان دوستانه آزاد کرده است.
وی افزود که آزادی این اسیران در حالی صورت گرفت که دشمن از جمعه گذشته حاضر به تحویل گرفتن این دو اسیر نشده بود.
ابوعبیده با بیان این که رژیم صهیونیستی همچنان هیچ ارزشی برای موضوع اسرای خود قائل نیست، افزود: به علت بیماری شدید و انگیزه بشردوستانه و با وجود آن که رژیم صهیونیستی بیش از ۸ بار توافقی که با طرفهای میانجیگر بر سر آن برای تحویل این دو اسیر توافق شده بود، زیر پا گذاشته بود، اما تصمیم گرفتیم که بالاخره آنها را آزاد کنیم.
جنبش حزبالله لبنان دوشنبه شب در بیانیهای از حمله موفقیتآمیز به یک سایت رژیم صهیونیستی در مرز با این کشور خبر داد.
در بیانیه این جنبش آمده است که مجاهدان مقاومت لبنان سایت "المرج" را ا موشک هدایت شونده و سلاح مناسب که به آن اشاره نشد، هدف قرار دادند.
حزبالله به شمار تلفات احتمالی و خسارت مادی این حمله هیچ اشارهای نکرده است.
منابع رسانهای عصر دوشنبه نیز گزارش دادند که حملات موشکی از خاک لبنان به سرزمینهای اشغالی و حملات متقابل رژیم صهیونیستی به خاک این کشور از سر گرفته شده است.
روزنامه صهیونیستی معاریو عصر امروز اعلام کرد که چند راکت به شهرک کریات شمونه در شمال فلسطین اشغالی اصابت کرده است.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که دو موشک هدایت شونده ضد زره از خاک لبنان به سمت مواضع مرزی ارتش این رژیم شلیک شده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی همچنین از اصابت یک موشک ضد زره شلیک شده از خاک لبنان به شهرک مرگلیوت در الجلیل خبر دادند.
در همین راستا شبکه الجزیره نیز اعلام کرد که یک پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی اقدام به بمباران مناطقی در اطراف شهرک کفر شوبا در جنوب شرق لبنان کرد.
بر پایه این گزارش همچنین یگانه توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی مناطقی را در اطراف دو شهرک مرکبا و حولا در جنوب لبنان هدف قرار داد.
تحلیلگران نظامی اذعان کردند که کمیت و کیفیت زرادخانه حزب الله لبنان به حدی است که میتواند معادلات را برهم بزند.
وبگاه «دیفنس اکسپرس» روز دوشنبه در خصوص توانمندی حزب الله لبنان نوشت، حزب الله با توجه به کمیت زرادخانهاش که میتواند به راحتی بر پدافند هوایی اسرائیل غلبه کند، معالات را بر هم میزند. نوع همچنین کیفیت و تنوع پهپادها و موشک های بالستیک کوتاه برد حزب الله لبنان با حماس قابل قیاس نیست.
«کریگ» تحلیلگر ارشد کالج «کینگ لندن» نیز گفت: «حزبالله میتواند به توپخانه و موشک و همچنین به انبار گسترده پهپادهای خودروی بیاورد.»
او گفت: «فناوری پهپادهای حزب الله بسیار پیچیده است و میتوانند به بر دفاع اسرائیل غلبه کنند.»
موسس گروه مطالعاتی «اوراسیا» نیز با تاکید بر توانمندی حزب الله لبنان، نسبت به گشوده شدن جبهه جدید با رژیم صهیونیستی هشدار داد. «ایان برمر» کارشناس علوم سیاسی و موسس گروه «اوراسیا» روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه خبری «ان دی تی وی» گفت:«این امکان وجود دارد که حزبالله که از نظر نظامی بسیار توانمندتر است و مورد حمایت ایران است، مستقیماً در جنگ با اسرائیل شرکت کند.»
برمر هشدار داد که ممکن است جبهههای جدیدی در درگیری کنونی بین (رژیم ) اسرائیل و غزه ایجاد شود.
روزنامه «تایمز اسرائیل» نوشت، حدود ۲۰۰ هزار شهرکنشین صهیونیست از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی و تشدید تنشها در مرزهای لبنان و غزه، مجبور شدهاند منازل خود را ترک کنند.
سخنگوی دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد، برای حدود نیمی از این ۲۰۰ هزار تن دستور تخلیه از ۱۰۵ شهرک نزدیک به مرزهای غزه و لبنان در جنوب و شمال صادر شد؛ این در حالی است که نیمی دیگر از آنها به خواست خود به دلیل نزدیکی به مناطق درگیری این مناطق را ترک کردهاند.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از طریق کمیته مدیریت شرایط اضطراری اعلام کرد، حدود ۱۲۰ هزار صهیونیست از ۲۵ شهرک در چهار کیلومتری نوار غزه و از ۲۸ شهرک دیگر از دو کیلومتری مرزهای با لبنان دستور تخلیه دریافت کردهاند.
در همین راستا، یکی از مسئولان این وزارتخانه تاکید کرد، این اعداد به دو دسته اصلی تقسیم شده است: افرادی که به طور کامل منازل خود را تخلیه کردهاند و افرادی که در مهمانخانههای موقت تحت حمایت دولت مستقر هستند.
جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد: سوخت تمام بیمارستان های نوار غزه تمام شده است و کمکهایی که در دو روز گذشته به این منطقه رسیده است برای رفع نیازهای مردم کافی نیست. حماس بر لزوم افزایش تلاشهای کشورهای عربی و سازمان ملل برای ایجاد گذرگاه انسانی فوری برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه تأکید کرد.
به گزارش سایت النشره، جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد: ورود مقادیر بسیار محدودی از کمکهای بشردوستانه به نوار غزه ظرف دو روز گذشته نیازهای روز افزون ملت ما را در سایه ادامه تجاوز و محاصره وحشیانه و کاهش شدید تمام مواد غذایی، دارو و سوخت بیمارستانها برطرف نمیکند.
در این بیانیه آمده است: کشورهای عربی و اسلامی، سازمان ملل و تمام طرفهای ذیربط باید تلاشهای خود را برای ایجاد گذرگاه انسانی فوری برای ورود سوخت، مواد غذایی، دارو و لوازم پزشکی جهت ممانعت از فاجعه انسانی و کشتار جمعی و در راستای مخالفت با سیاستهای ضد بشری اشغالگران افزایش دهند.
فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در روند صلح خاورمیانه گفت: غیرنظامیان در غزه به آب، غذا و سوخت نیاز دارند.
«اسون کوپمنز» روز دوشنبه در گفت وگو با شبکه الجزیره افزود: اسرائیل باید به قوانین بین المللی پایبند باشد.
وی اضافه کرد: برای محافظت از جان غیرنظامیان در غزه و دیگر مناطق، فشار می آوریم.
نتایج جدیدترین نظرسنجی منتشر شده در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نشان می دهد که ۷۵ درصد ساکنان سرزمین های اشغالی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر را مسئول شکست هفتم اکتبر (عملیات غافلگیرکننده مقاومت فلسطین در ۱۵ مهرماه) می دانند.
پیشتر رسانههای صهیونیستی از اختلافات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ارتش این رژیم و عدم توان تصمیمگیری برای حمله زمینی به غزه خبر دادند.
«نداف ایال» تحلیلگر روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» اعلام کرد که با گذشت ۱۶ روز از جنگ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هنوز هشیار نشده و کابینه وی اکنون بدون راهبرد روشن و واضح مدیریت می شود.
وی گفت که مدیریت کابینه نتانیاهو بد است و رهبری تقریبا در آن وجود ندارد.
همچنین «حاییم بیبس» عضو کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی و رئیس حکومتهای محلی در این رژیم اعلام کرده که ارتش اسراییل بعد از صربهای که خورد، بیدار شد و بعد از دو روز کار خود را آغاز کرد، حکومتهای محلی نیز یک روز بعد از ضربهای که خوردند، هوشیار شده و کار خود را آغاز کردند، اما کابینه نتانیاهو تا این لحظه هم به خود نیامده و در سایه وضعیت اضطراری نتوانسته امور را مدیریت کند.
پیشتر رئیس پیشین ستاد ارتش رژیم صهیونیستی نیز ضمن مخالفت با انجام عملیات زمینی در غزه گفته بود: راه حل جادویی برای نابودی حماس وجود ندارد.
«موشه یعلون» در اظهاراتی با انجام عملیات زمینی در نوار غزه مخالفت و تاکید کرد: قبل از اینکه بهای بیشتری بدهیم، باید وضعیت کنونی را متوقف کنیم.
وی افزود: اگر چیزی باشد که مرا نسبت به عملیات «جرف الصلب» سال ۲۰۱۴ پشیمان کند، این است که ما وارد آن عملیات شدیم.
یعلون اضافه کرد که راهحل سحرآمیزی برای نابودی حماس وجود ندارد.
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت: در صورتی که دشمن اقدام به حمله زمینی به غزه کند، این فرصتی بی نظیر برای تحمیل خسارت های سنگین به آن و گرفتن اسیران بیشتر است.
به گزارش رسانه های فلسطینی، «عبداللطیف القانوع» افزود: دیوانگی دشمن صهیونیستی در بمباران غیرنظامیان نشانه دستپاچگی و برهم خوردن توازن روحی فرماندهان نظامی این رژیم و ناتوانی آن ها در مدیریت نبرد است.
وی اضافه کرد: مقاومت قدرتمند و ثابت قدم است و توانایی و آمادگی بالایی برای مقابله با هر هجوم زمینی به غزه را دارد.
القانوع اظهار داشت: در صورتی که دشمن اقدام به حمله زمینی به غزه کند، این فرصتی بی نظیر برای تحمیل خسارت های سنگین به آن و گرفتن اسیران بیشتر است و عملیات روز گذشته در منطقه النقب، یکی از پیام هایی بود که دشمن دریافت کرد.
به گفته سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، رژیم صهیونیستی با ویران کردن غزه، کشتار و قتل عام غیرنظامیان نیز نمی تواند به اهدافش دست یابد و خود را پیروز معرفی کند.
وی تصریح کرد: تظاهرات ملت ها در شهرها و پایتخت های مختلف سراسر جهان، پشتیبانی از پایداری و مقاومت ملت فلسطین است و انتظار می رود که این حمایت و پشتیبانی ها ادامه و گسترش یابد.
ارتش رژیم صهیونیستی که تاکنون خسارات سنگینی را متحمل شده، ۳۶۰ هزار تن از نیروهای ذخیره خود از سراسر جهان را برای جنگ در غزه فراخوانده است.
روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» در گزارشی نوشت، پروازهای مختلفی از نیویورک، لندن، لس آنجلس، پاریس، بانکوک و آتن وارد سرزمینهای اشغالی میشوند.
طبق این گزارش، حتی اگر پروازها به تلآویو لغو شوند، از آنجایی که نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی در سراسر جهان برای جنگ توسط این رژیم فراخوانده شدهاند، راهی برای ورود به سرزمینهای اشغالی پیدا میکنند.
گفته شده است که بیش از ۱۰ هزار نیرو تاکنون از آمریکا با پروازهای تجاری و چارتر پرواز کردهاند که برخی مستقر شدهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی برای ادامه جنایاتش، ۳۶۰ هزار تن از نیروهای ذخیره خود از سراسر جهان را فراخوانده است تا در جنگ علیه فلسطین شرکت کنند.
سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق از پرواز دو فروند هواپیمای حامل کمکهای بشردوستانه از این کشور به مقصد نوار غزه خبر داد.
به گزارش سایت شبکه خبری المیادین، یحیی رسول، سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق اعلام کرد که برای اولین بار، دو فروند هواپیمای حامل کمکهای بشردوستانه از این کشور به مقصد نوار غزه به پرواز درآمدند.
به گفته یحیی رسول این محموله شامل ۱۸ تن کمکهای بشردوستانه و امدادهای مردم عراق است.
روز یکشنبه نیز ۱۵ دستگاه کامیون حامل کمکها که اجازه عبور به آنها داده نمیشد، از گذرگاه رفح در شمال سیناء وارد غزه شدند.
کمکهای بشردوستانه عراق در حالی برای ساکنان غزه ارسال شده که بمباران و محاصره این منطقه توسط رژیم صهیونیستی ادامه دارد و تنها به چند دستگاه کامیون حامل کمکها اجازه ورود به این منطقه داده شد.
آستان حسینی در عراق نیز آمادگی خود را برای انتقال فسلطینیهای زخمی شده در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و مداوای رایگان آنها در بیمارستانهایش اعلام کرد. همچنین این مرکز اعلام کرد که هزینههای انتقال، درمان و اسکان فلسطینیها در استان کربلا را متقبل میشود.
روز شنبه نیز ۲۰ دستگاه کامیون حامل کمکهای بشردوستانه که شامل دارو، تجهیزات پزشکی و غذا بود، وارد نوار غزه شد و هلال احمر مصر آنها را به هلال احمر فلسطین تحویل داد.
وائل ابو محسن، مسؤول اطلاعرسانی گذرگاه زمینی رفح در گفتوگو با المیادین تاکید کرد: تمهیداتی برای بازگشایی کامل گذرگاه رفح جهت انتقال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه آماده و در دست انجام است.
محمد شویدح، مدیر مرکز پناگاهی وابسته به آنروا (آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی) به المیادین گفت: شمال نوار غزه و شهر غزه از کمکهایی که وارد غزه میشوند، مستثنا شدند و آنروا منطقه شمال و شهر غزه را تخلیه کرده و به سمت جنوب عقبنشینی کرد.
عدنان ابو حسنه، سخنگوی آنروا در این خصوص به المیادین گفت: غزه برای رفع نیازهای آوارگان، روزانه به صد دستگاه کامیون نیاز دارد.
ابو حسنه در ادامه نیز بر لزوم بازگشایی گذرگاه رفح برای ورود این تعداد کامیون به نوار غزه تاکید کرد و گفت: سوخت باید به غزه منتقل شود چراکه برای راهاندازی خدمات اساسی ضروری است، همینطور دارو و آب باید به صورت مداوم منتقل شود، کمکهای غذایی موجود در انبارهای آنروا رو به اتمام است یک فاجعه واقعی وجود دارد که در صورت استمرار تعطیلی گذرگاهها عمیقتر میشود.
اسامه حمدان، از رهبران جنبش حماس نیز بازگشایی دائمی گذرگاه رفح و انتقال شبانهروزی مواد غذایی به نوار غزه را خواستار شد و تاکید کرد، سوخت باید فورا به نوار غزه منتقل شود تا بیمارستانها به گورهای جمعی تبدیل نشوند.
در بحبوحه افزایش کمکهای غرب به رژیم موقت صهیونیستی و حمایتها از حملات جنایتکارانه این رژیم به نوار غزه، اتحادیه اروپا از لزوم دستیابی به راهکار سیاسی صحبت کرد.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که او هم مانند دیگران سران غربی از حملات رژیم تروریست صهیونیستی به فلسطینیها حمایت میکند، امروز (دوشنبه) گفت: «باید به دنبال راهکار سیاسی باشیم اما اولیت کمک کردن به غزه است».
بورل پیش از ورود به نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا توضیح داد: «[در این نشست] درباره وضعیت غزه و اولویتهای خود برای ارائه کمکهای بشردوستانه بحث خواهیم کرد».
به نوشته خبرگزاری فرانسه، وی با بیان اینکه سوخت و تدارکات مورد نیاز برای فعالیت بیمارستانها باید به نوار غزه وارد شود، افزود: «ما باید به فکر فلسطینی های بی گناهی باشیم که به خاطر قربانی بودن کشته میشوند».
دولت آمریکا درباره حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه دو شرط برای این رژیم تعیین کرده است.
به نظر میرسد که رهبری رژیم صهیونیستی در مورد گزینهها و اشکال حمله زمینی که ارتش اشغالگر تهدید میکند در چارچوب تجاوز مستمر خود به نوار غزه انجام میدهد، سردرگم است.
آموس هارئیل، تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه هاآرتص گفت، علت تردید درباره گزینهها و اشکال این حمله زمینی سوالات مطرح شده پیرامون شانس موفقیت آن و نیز محدودیتهایی است که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تحمیل کرده است.
وی با بیان اینکه اختلافات میان دو سطح سیاسی و نظامی در تلآویو درباره حمله زمینی هنوز حل نشده است، احتمال داد، این حمله خشونتآمیز باشد. ارتش رژیم صهیونیستی برای این حمله مصمم است و علنا آن را اعلام میکند.
به گفته هارئیل، ارتش اشغالگر در این حمله فلسطینیهای بیشتری از نوار غزه و شمال آن اخراج خواهد کرد.
وی افزود، تهدیدهای رهبران سیاسی و نظامی برای از بین بردن توان نظامی جنبش حماس، انتظارات افکار عمومی را در اراضی اشغالی افزایش داده است و همین امر باعث شد تا این رهبران تاکید کنند که جنگ غزه طولانی خواهد شد.
هارئیل درباره میزان تردید رهبری سیاسی رژیم صهیونیستی درمورد گزینهها و اشکال این حمله گفت، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ژنرال ذخیره اسحاق بریک، فرمانده سابق پیاده نظام که جزء فرماندهانی بود که بیشترین انتقاد را به آمادگی ارتش برای جنگ داشت، ملاقات کرد. بریک که با یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز ملاقات کرد، در چندین مصاحبه تلویزیونی خواستار عدم آغاز عملیات زمینی «در حال حاضر، زمان گرفتن و عدم کار بر اساس انتظارات جنبش حماس» شد.
به نظر هارئیل، تشدید تنشها در مرزهای شمالی مجوزی برای نتانیاهو است تا این حمله زمینی را به تعویق اندازد زیرا رژیم صهیونیستی تلاش میکند از رویارویی نظامی مستقیم با حزبالله لبنان اجتناب کند.
در مورد محدودیتهای تحمیلی آمریکا، هارئیل گفت، بایدن علیرغم حمایت از نابودی جنبش حماس به عنوان هدف جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه، دو محدودیت اساسی ایجاد کرد که این رژیم را در تمامی مسائل مربوط به عملیات زمینی محدود میکند و آن دو محدویت، تعهد تلآویو به قوانین بینالمللی و عدم اشغال نوار غزه است.
در عین حال، واشنگتن نگران است که عملیات زمینی در نوار غزه منجر به آسیب رساندن به منافع استراتژیک این کشور در منطقه شود. هارئیل در این باره به مقاله اخیر توماس فریدمن، نویسنده نزدیک به بایدن در مجله «نیویورک تایمز» استناد کرد که هشدار داد، حمله زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه تهدیدی برای ائتلاف پشتیبان آمریکا در منطقه است که هنری کیسنجر، وزیر خارجه سابق این کشور پس از جنگ ۱۹۷۳ تشکیل داده است.
هارئیل در مورد این تردیدهای رهبری رژیم صهیونیستی پیرامون حمله زمینی به تبعات اقتصادی و اجتماعی آن در اراضی اشغالی پرداخت به خصوص که رژیم صهیونیستی مجبور خواهد بود برای مدتی طولانی تعداد زیادی از نیروهای ذخیره را به خدمت بگیرد.
وی همچنین به هشدارهایی مبنی بر اینکه ارتش اشغالگر ممکن است متحمل خسارات انسانی قابل توجهی شود و اینکه عملیات زمینی منجر به کشته شدن تعداد زیادی در میان غیرنظامیان فلسطینی شود و همین مساله فشار بینالمللی بر رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ را تشدید خواهد کرد، اشاره کرد.
در مقابل هارئیل گفت که ارتش رژیم صهیونیستی علاقه دارد از جنگ در نوار غزه برای پس گرفتن جایگاه منطقهای این رژیم و متقاعد کردن کشورهای عضو پیمان ابراهیم برای این امر که رژیم صهیونیستی همچنان قوی است استفاده کند و از این طریق پایبندی این کشورها به اتحاد خود با تلآویو را تضمین کند.
رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که ارتش این رژیم برای اولین بار از سلاحی مرگبار علیه ساکنان غزه استفاده کرده است.
به گزارش روسیا الیوم، رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند که ارتش رژیم صهیونیستی برای اولین بار، از سامانه خمپاره انداز و خمپاره« Iron Sting» (نیش آهنین) برای حمله به نوار غزه استفاده کرده است.
یگان «ماجلان» ارتش رژیم صهیونیستی از این سلاح استفاده کرده است.
این رسانه ها به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی گزارش دادند که این سامانه برای اولین بار مورد استفاده عملی قرار گرفت و توسط شرکت صهیونیستی« Elbit Systems» توسعه یافته است.
اولین بار وزارت جنگ ارتش رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ میلادی از این سامانه رونمایی کرده بود.
این سامانه از یک خمپاره ۱۲۰ میلی متری بهره میبرد که از سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) و هدایت لیزری برای اصابت به اهداف استفاده می کند.
رسانه صهیونیستی «جروزالم پست» از دقت این سلاح خبر داده و اینکه برد آن ۱۲ کیلومتر است و توان رخنه به بتون را دارد.
رادیو رژیم صهیونیستی اعلام کرد: اسراییل منتظر نیروهای آمریکایی برای آغاز عملیات زمینی علیه غزه است.
به گزارش رادیو رژیم صهیونیستی، اسرائیل با درخواست تعویق حمله زمینی به غزه تا رسیدن نظامیان بیشتر آمریکایی موافقت کرده است.
این در حالی است که به گزارش الجزیره، «جاناتان کونریکوس» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد: اگر حماس اسیران را آزاد و بدون قید و شرط تسلیم شود، عملیات زمینی در غزه انجام نخواهد شد.
وی در گفت وگو با رادیو «ای بی سی» استرالیا مدعی شد: اگر حماس ۲۱۲ اسیر ما را آزاد کند و بدون قید و شرط تسلیم شود، جنگ تمام خواهد شد. اگر این کار را نکند، ما مجبور به ورود به غزه خواهیم شد تا کار را تمام کنیم.
این مقام نظامی رژیم صهیونیستی درباره علت تعویق حمله زمینی با وجود احتمالات درباره آن، توضیحی نداد و فقط ادعاهای خود علیه حماس را تکرار کرد.
سخنگوی نیروهای مسلح عراق گفت که نخستین محموله کمک های انسانی عراق برای ساکنان جنگ زده نوار غزه درحال بارگیری و ارسال است.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، سرلشکر «یحیی رسول» افزود: این محموله شامل ۱۸ تن کمک های انسانی از سوی ملت عراق برای مردم غزه است که با دو هواپیما ارسال می شود.
وی اضافه کرد: این کمک ها پس از ارسال به فرودگاه «العریش» مصر، توسط هلال احمر عراق برای انتقال به نوار غزه به هلال احمر مصر تحویل می شود.
نظامیان صهیونیست به نابلس، رام الله، اریحا، الخلیل، جنین و طولکرم یورش بردند.
بر اساس این گزارش، نیروهای مقاومت فلسطین در نابلس با نظامیان صهیونیست درگیر شدند و آنها را به گلوله بستند.
نظامیان صهیونیست همچنین با یورش به شهرک بیت ریما واقع در شمال غرب رام الله دهها فلسطینی را بازداشت کردند.
در غرب جنین نیز نیروهای مقاومت فلسطین با نظامیان رژیم اشغالگر درگیر شدند و موفق شدند تا صهیونیستها را به عقب برانند.
یورش صهیونیستها به کرانه باختری در حالی صورت گرفت که حملات شدید رژیم صهیونیستی در طول بامداد دوشنبه به مناطق مختلف غزه ادامه داشت و در این حملات دهها فلسطینی شهید و زخمی شدند.
جنگندهای رژیم صهیونیستی مناطقی را در جنوب شهرک عیترون از سمت مارون الراس واقع در جنوب لبنان هدف قرار دادند.
در همین رابطه ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد، به تعدادی از مواضع حزب الله در جنوب لبنان شامل تاسیسات نظامی حمله کرده است.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین در ساعات اولیه بامداد دوشنبه تصاویری را منتشر کرد و مدعی شد که این تصاویر مربوط به حمله به مواضع حزب الله است.
حزب الله لبنان روز یکشنبه در سه بیانیه جداگانه از حمله به پایگاهها و مقرهای «العباد»، «مسکاف عام»، «بیاض بلیدا»، «المالکیه» و «رئیسات العلم» رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی و مزارع شبعا خبر داده بود.
حزب الله لبنان در روزهای اخیر و در پی جنایات هولناک رژیم صهیونیستی در نوار غزه و به خاک و خون کشیدن شمار زیادی از فلسطینیان در این شهر، مواضع نظامی این رژیم را در شمال سرزمینهای اشغالی هدف قرار داده؛ موضوعی که سبب هراس صهیونیستهای شهرک نشین در این مناطق شده است.
بمباران وحشتناک غزه توسط جنگنده های اسرائیل+ فیلم
منابع خبری بامداد دوشنبه از موج جدید حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه خبر دادند.
جنگندههای رژیم صهیونیستی از دقایقی پیش مناطق مختلف غزه را هدف حملات هوایی شدید خود قرار دادند.
بر اساس این گزارش، در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به اردوگاه جبالیا واقع در شمال غزه دستکم ۳۰ فلسطینی شهید و دهها نفر زخمی شدند.
این گزارش میافزاید، نظامیان صهیونیست مناطق مسکونی را هدف حملات خود قرار دادند و دهها خانه را ویران کردند.
همچنین گزارش ها حاکی از آن است، رژیم صهیونیستی اطراف بیمارستان الشفا واقع در غرب غزه را هدف قرار داده و موج انفجار آن باعث تخریب شیشههای بیمارستان شده است.
از سوی دیگر منابع درمانی در غزه گزارش دادند، نظامیان صهیونیست به همه بیمارستانهای این باریکه پیام هشدار تخلیه آنها را داده است.
پیش تر وزارت بهداشت فلسطین در غزه گفته بود که وضعیت پزشکی در غزه در بدترین شرایط به سر میبرد و در حال فروپاشی است.
همچنین مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت گفته بود که از ۳۵ بیمارستان غزه ۲۰ بیمارستان فعالیتشان متوقف شده است.
شهدای غزه به ۴۷۴۱ نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین در بیانیهای از افزایش تعدادی شهدای جنگ غزه به ۴۷۴۱ شهید خبر داد.
وزارت بهداشت فلسطین بامداد امروز دوشنبه(اول آبان) اعلام کرد که آمار شهدای غزه در ۱۶ روز جنگ صهیونیستی علیه این منطقه، به ۴۷۴۱ نفر افزایش یافته است.
وزارتخانه یادشده اعلام کرد که در میان شهداء ۱۸۷۳ کودک، ۱۰۲۳ زن و ۱۸۷ سالخورده وجود دارد.
همچنین شماره مجروحان فلسطینی به ۱۴۲۴۵ نفر رسیده است.
تماس تلفنی اسماعیل هنیه و امیرعبداللهیان
گروه مقاومت حماس از تماس تلفنی اسماعیل هنیه رهبر حماس و حسین امیرعباللهیان وزیر خارجه ایران خبر داد.
براساس گزارش الجزیره، حماس گفته: هنیه و امیرعبداللهیان در این گفتوگو آخرین تحولات مربوط به تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه را مورد بررسی قرار دادهاند.
حماس همچنین اعلام کرد که در تماس هنیه و وزیر امور خارجه ایران چگونگی استفاده از همه روشها برای توقف جنایات دشمن صهیونیستی در غزه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
اسرائیل عمدتا مناطق مسکونی را هدف قرار میدهد
وزیر بهداشت غزه در مصاحبه با شبکه الجزیره تاکید کرد که وضعیت پزشکی در غزه در بدترین شرایط به سر میبرد و از فروپاشی پس از فروپاشی در رنج است.
وی در ادامه تاکید کرد که رژیم صهیونیستی عمدتا محلهها و مناطق مسکونی را هدف قرار میدهد.
وی ادامه افزود: مشکل بزرگ ما اکنون سوخت است که تمام شده است و هیچ یک از کامیونهای کمکهای بشردوستانه یک قطره سوخت به غزه حمل نکردهاند. او در ادامه تاکید کرد که ما نیاز فوری به سوخت داریم زیرا بسیاری از بیماران به دلیل کمبود سوخت با خطر مرگ روبرو هستند.
مقام صهیونیست: آتش بسی وجود نخواهد داشت
در بحبوحه تلاشهای آمریکا و قطر برای آزادی بیش از 200 اسیر در بند حماس، یک مقام ارشد اسرائیلی میگوید که هیچ آتش بسی درکار نخواهد بود.
این مقام ارشد اسرائیلی با اشاره به اینکه اطلاعی از درخواست واشنگتن برای به تاخیر انداختن عملیات زمینی عیله غزه ندارد گفت: هم اسرائیل و هم آمریکا میخواهند که همه گروگانها در سریعترین زمان ممکن آزاد شوند.
با این حال این مقام صهیونیست افزود: «نمی توان اجازه داد که تلاشهای بشردوستانه بر ماموریت نابودی حماس تأثیر بگذارد.»
بیانیه شش کشور غربی در حمایت از اسرائیل
آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس در بیانیهای مشترک حمایت کامل خود را از اسرائیل و حق دفاع از خود مجدا اعلام کردند.
سران این شش کشور غربی بدون اشاره به جنایات این رژیم علیه زنان و کودکان غزه گفته اند: ما حمایت خود را از اسرائیل و حق آن برای دفاع از خود اعلام می کنیم.
در بیانیه سران این شش کشور غربی بر تعهد آنها در زمینه حمایت از شهروندان خود و خروج کسانی که مایل به ترک غزه هستند تاکید شده است.
درحالیکه رژیم صهیونیستی هر دقیقه درحال نقض تمامی قوانین حقوق بشری و حتی قوانی جنگی است، رهبران آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا در بیانیه خود بدون اسم بردن از هیچ طرفی خواستار پایبندی به قوانین بینالمللی بشردوستانه و حمایت از غیرنظامیان شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا نیز خطاب به شهروندان خود در لبنان گفته، شهروندان آمریکایی که مایل به ترک لبنان هستند همین الان باید اقدام کنند چرا که وضعیت امنیتی غیرقابل پیش بینی است.
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا شامگاه یکشنبه تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفتوگو کرد.
به گزارش شبکه خبری المیادین، این هفتمین گفتوگوی تلفنی بایدن و نتانیاهو از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی است.
رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که این مکالمه در سایه فشار آمریکا بر رژیم صهیونیستی برای تاخیر عملیات زمینی به دلیل موضوع گروگانها صورت گرفته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.