هر تهرانی روزانه چند لیتر آب مصرف می‌کند؟

سرانه آب شرب هر نفر در شبانه‌روز در تهران حدود ۱۳۰ لیتر است اما در حال حاضر مصرف واقعی حدود ۸۰ لیتر بالاتر از الگو یعنی۲۱۰ لیتر است و ضرورت دارد به مساله مدیریت مصرف توجه ویژه شود.
کد خبر: ۱۲۰۰۳۳۷
|
۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۵ 24 October 2023
|
5932 بازدید
|
۸

به گزارش «تابناک»، فیروز قاسم زاده - سخنگوی صنعت آب، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تأمین مصارف آب در سطح کشور از طریق سدها، ایستگاه‌های پمپاژ، چاه، چشمه، قنات و نهارها صورت می‌پذیرد و بر اساس آماربرداری سراسری مرحله دوم منابع و مصارف آب، حدود ۴۵ درصد از منابع آب سطحی و ۵۵ درصد از منابع آب زیرزمینی تأمین می‌شود، اظهار کرد: در مصارف بخش شرب کشور نیز سهم آب سطحی و زیرزمینی تقریبا مشابه همین درصدهاست.

وی با بیان با توجه به کاهش ورودی به مخازن سدهای کشور در سال‌های اخیر، درصد پرشدگی مخازن سدهای مهم کشور متفاوت بوده و برخی سد های کشور در شرایط کنونی خالی و برخی دارای شرایط پرشگی کامل هستند، افزود: همین امر باعث شده‌ برنامه منابع و مصارف سدها در سطح حوضه‌های آبریز کشور به‌صورت جدی و دقیق تنظیم و پایش شود و در سدهایی همچون سد کرخه، سد زاینده رود، سدهای استان تهران و مواردی از این قبیل که حجم ذخایر پایین است، تأمین آب با رعایت اولویت تأمین شرب و تضمین عدم کمبود آب برای شرب در ماه‌های آتی دنبال شود.

سخنگوی صنعت آب اظهار کرد: توجه ویژه به مدیریت مصرف آب، فاکتور کلیدی در مدیریت منابع آبی است که باید به صورت ویژه به این مهم توجه شود.

قاسم‌زاده با اشاره به پیامدهای افت سطح آب زیرزمینی، گفت: خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌ها، از بین رفتن پوشش گیاهی، افزایش گرد و خاک، فرونشست زمین، ایجاد فروچاله‌ها و شکاف‌های طولانی در دشت‌ها و شور شدن آب زیرزمینی در این مناطق از پیامدهای جدی افت سطح آبهای زیرزمینی خواهد بود.

وی درباره اقدامات انجام یافته در قالب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی تاکید کرد: فعالیت‌های مهمی  در حوزه انسداد چاه‌های غیرمجاز، تجهیز چاه‌ها به ابزار اندازه گیری، جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز، اجرای پروژه‌های تغذیه مصنوعی و فرهنگ‌سازی انجام شده اما این اقدامات کافی نبوده و اثر بخشی لازم را نداشته و همین امر باعث شده است انحراف از برنامه های طرح مذکور در حوزه کاهش کسری مخزن آبخوان‌ها وجود داشته باشد.

سخنگوی صنعت آب مدیریت مصرف آب یا به عبارت بهتر مصرف بهینه آب در بخش های مختلف مصرف را یک ضرورت جدی برای دستیابی به اهداف مدیریت منابع آبی دانسته و از آن به‌عنوان کلیدی ترین فاکتور در احیا و تعادل بخشی آبخوان ها یاد کردکه با مشارکت تمام ذیعنفعان و ذی‌مدخلان قابل دستیابی خواهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
طبق آمار خودتان 25 درصد آب در اثر فرسودگی لوله ها و سیستم آبرسانی هدر می رود همچنین جمعیت دقیق تهران به دلیل مهاجرت های کوتاه مدت میلیونی برای چنین محاسباتی بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن است البته آمار مسئولان برای مشکلات همیشه مردم را مقصر معرفی می کنند
سامان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
بهتره سری به استخرهای سرپوشیده و جکزی آپارتمان های لاکچری شمال تهران، لواسانات و اوشان و فشم و دماوند و اطراف کرج بندازیید. آپارتمان هایی هستند که در هفته دو بار آب استخرهای عریض و طویلشون رو عوض می کنن و اونقدر پول دارن آدم بخرن تا کنتورهاشون رو دستکاری کنه و روی چاه های عمیقشون سرپوش بگذاره. وگرنه ما تو تهرون روزی 10 لیتر آب مصرف نداریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
یک کولر ابی روزی بین 500 تا 1000 متر مکعب اب مصرف میکنه و همینه که سرانه را بالا برده. از طرفی زیرساخت نیروگاهی و انتقال برق بسیار ضعیف هست و کولر گازی هم از طرف اقایون مشکل ساز اعلام میشه و اینقدر برق را گرون کردن که ملت باز برن سراغ کولر ابی غافل از اینکه خسارت جبران ناپذیری به محیط زیست زده میشه.
با اینهمه تابش خورشیذ بهترین روش خنک کردن برای کشور خشکی مثل ایران کولر گازی هست با برق غیر فسیلی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۳
متر مکعب؟!!!!! احتمالن منظورت لیتره!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
سرانه 120 لیتری برای کشورهای اروپایی هست که نه آلودگی هوای ما را دارند ، نه آب و هوای گرم و خشک ، نه فرهنگ ایشان با ما یکی هست و نه سبد غذایی یکی داریم همه اینها را مد نظر قرار دهیم 260 لیتر سرانه هر نفر باید باشد که 50 لیتر کمتر مصرف میشود
در ضمن مصرف شهری کلا 6% از کل مصرف آب در کشور هست و 54% ما پرت آب داریم که مسئولیتش با همین حضرات هست نه مردم
آگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
تعارف رو بذار کنار ، میخواییم برای چندمین بار ، گرون کنیم ، البت برای ونک به پایین !!!!!!!!!!!!! دیگه اینهمه آسمون ریسمون بافتن نداره که !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
ميخواهين بميريم راحت شين اي بر پدر و مادرتون .....
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۳
آقا جان بنده به عنوان کسی که دو منطقه آب و فاضلابی رو مطالعات مرحله اول و دوم شون انجام دادم که شامل مناطق 9،10،11،17،18 شهرداری تهران،(منطقه 5 آبفا تهران و 2،5 و6 شهرداری تهران (منطقه 3 ابفا تهران)را شامل میشه و شامل نزدیک به سه میلیون جمعیت ساکن-منهای جمعیت وارده در روز_ بذارین بهتون بگم متوسط این مناطق بالای 300 لیتر در روز به ازای هر نفر هست و حتی در برخی مناطق مثل چهارراه ولی عصر به 650 لیتر در روز (یعنی هر نفر در روز 650 لیتر آب مصرف می کند) می رسه
اطلاعات بیشتر خواستین در خدمتتون هستم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟