آنفلوانزا در راس ویروس‌های تنفسی در گردش در کشور

دیده‌وری مولتی پلکس دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت پوشش استان تهران از مرداد ماه سال جاری به منظور رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی آغاز شد و در مهرماه، تعداد ۱۰۲ نمونه از نظر ۲۱ ویروس، تحت آزمایش قرار گرفت. بر اساس این گزارش نتایج نشان دهنده این است که ویروس آنفلوانزا با ۳۴.۲ درصد در راس ویروس‌های در گردش قرار دارد.
کد خبر: ۱۲۰۰۵۰۴
|
۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۴ 24 October 2023
|
2972 بازدید

هر چند که شیوع بیماری‌های تنفسی در تمام ایام سال دور از انتظار نیست؛ اما همواره در فصول سرد سال این شیوع با روندی افزایشی همراه است؛ چراکه علاوه بر سرماخوردگی عادی، معمولا پیک بروز آنفلوآنزا نیز از پاییز آغاز شده و تا اواخر زمستان ادامه خواهد داشت. در این بین از سال ۱۳۹۸ کرونا نیز یکی از متهمین اصلی شیوع بیماری‌های تنفسی است که هرچند با تزریق واکسن، کنترل شده اما همچنان قربانی می‌گیرد.

به گزارش «تابناک»، آنفلوانزا یک بیماری ناشی از ویروس‌های آنفلوآنزا است که باعث آلودگی دستگاه تنفسی بسیاری از حیوانات، پرندگان و نیز انسان می‌شود. آنفلوانزای انسانی بیماری بشدت واگیرداری است که معمولا به وسیله سرفه و عطسه فرد بیمار منتشر می‌شود و با بیماری سرماخوردگی متفاوت است.

آنفلوآنزا با بیماری سرماخوردگی متفاوت است؛ آنفلوآنزا و سرماخوردگی هر دو بیماری‌های مربوط به سیستم تنفسی هستند، اما توسط ویروس‌های مختلفی ایجاد می‌شوند. آنفلوانزا به دلیل آلودگی همه قسمت‌های سیستم تنفسی به ویروس ایجاد می‌شود. سیستم تنفسی درگیر در آنفلوانزا شامل بینی، گلو، مجاری تنفسی و حتی ریه است.

بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، ویروس سرماخوردگی نیز اغلب باعث ایجاد عفونت در سیستم تنفس فوقانی می‌شود که شامل بینی و گلو است. اهمیت آنفلوانزا در سرعت انتشار بیماری، وسعت و تعداد مبتلایان و شدت عوارض آن است. آنفلوانزا نسبت به سرماخوردگی باعث ایجاد حالات بسیار شدیدتر بیماری می‌شود. آنفلوانزا باعث ایجاد علائمی نظیر تب بالا، بدن درد، خستگی و علائمی است که به ندرت در سرماخوردگی مشاهده می‌شود.

در حال حاضر موثرترین راه پیشگیری از بیماری و دفع کردن شدت آن انجام واکسیناسیون بویژه در گروه‌های پرخطر و همچنین رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است.

بنابر اعلام دفتر مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در حال حاضر ویروس آنفلوانزا با ۳۴.۲ درصد در راس ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی، قرار دارد.

به دنبال اعلام این مرکز؛ دیده‌وری مولتی پلکس دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت پوشش استان تهران از مرداد ماه سال جاری به منظور رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی آغاز شد و در مهرماه، تعداد ۱۰۲ نمونه از نظر ۲۱ ویروس، تحت آزمایش قرار گرفت.

بر اساس این گزارش نتایج نشان دهنده این است که ویروس آنفلوانزا با ۳۴.۲ درصد (آنفلوانزای نوع A با ۳۱.۴ درصد و آنفلوانزای نوع B با ۲.۸) در راس ویروس‌های در گردش قرار دارد و پس از آن، ویروس کووید۱۹ با ۳۰ درصد و سپس رینوویروس با ۲۰ درصد در رتبه سوم قرار دارند.

آنفلوانزا در راس ویروس‌های تنفسی در گردش در کشور

پیش از این نیز رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرده بود که احتمالا اولین پیک شیوع آنفلوآنزا در کشور اوایل تا اواسط آبان‌ ماه رخ خواهد داد. همچنین مدتی پیش از این دکتر فرشیدی _ معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز درباره وضعیت بروز آنفلوآنزا در کشور طی سال جاری به ایسنا گفته بود: « پیش‌بینی می‌کنیم امسال موارد آنفلوآنزا افزایشی باشد زیرا با کاهش موارد کرونا دیگر ویروس غالب آنفلوآنزا خواهد بود.»

این مقام مسئول همچنین درباره سویه‌های در گردش کرونا در ایران گفته بود: «اکنون سویه‌های مختلف اومیکرون شامل ۲۰ زیرسویه با شیوع بالاتر XBB در گردش است و سویه جدیدی در کشور شناسایی نشده است.»

در این میان و بنابر اعلام وزارت بهداشت، آخرین وضعیت بررسی و رصد کرونا در کشور (از یکشنبه هفته گذشته تا ۲۹ مهرماه سال جاری) روند ابتلا به کرونا نسبت به هفته ماقبل کاهشی بوده است.

تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه از علائم بیماری آنفلوآنزا است. سرفه اغلب شدید و برای مدتی ادامه می‌یابد ولی سایر نشانه‌های بیماری بعد از ۲ تا هفت روز خود به خود بهبود پیدا می‌کند. دفع ویروس معمولا بین سه تا پنج روز بعد از بروز نشانه‌های بیماری و در کودکان تا هفت روز ادامه خواهد داشت.

افراد در صورت ابتلا به آنفلوانزا بهتر است در منزل بمانند و تا زمانی که تب‌شان قطع نشده از منزل بیرون نیایند. معمولا یک روز پس از قطع تب، بیماری قابل سرایت نیست و افراد می‌توانند به کار خود بازگردند. ماندن در خانه و استراحت نه تنها مانع از انتشار ویروس می‌شود بلکه به فرد کمک می‌کند سریع‌تر بهبود یابد.

با توجه به اینکه عامل بیماری‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی ویروس است، آنتی بیوتیک‌ها هیچ تاثیری روی این بیماری‌ها ندارند. اگر بیماری شروع به بهبود کرده ولی ناگهان مجدداً عود کند احتمالا فرد دچار عفونت باکتریایی شده‌ است. در این هنگام باید با مراجعه به پزشک در صورت نیاز برای درمان عفونت باکتریایی، آنتی بیوتیک مصرف کند.

بروز علائمی همچون مشکل و سختی در نفس کشیدن، تب پایدار، استفراغ، بلع دردناک، سرفه و سردرد پایدار ممکن است بیانگر مشکلات جدی مانند پنومونی باشد؛ بنابراین در صورت بروز این علائم باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

ویروس آنفلوانزا می‌تواند باعث عفونت ریه‌ها شده و مشکلی جدی مثل پنومونی ایجاد کند از این رو افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، سالمندان، خانم‌های باردار، نوزادان و کسانی که به بیماری‌های مزمن دچار هستند بیش از سایرین در معرض عوارض خطرناک ناشی از آنفلوانزا قرار دارند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟