بین الملل تابناک: ششصد و یک روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
دفتر ریشی سوناک روز جمعه با صدور بیانیهای از گفتوگوی تلفنی رهبران دو کشور خبر داد و نوشت: «نخستوزیر بر تعهد بلندمدت و تزلزل ناپذیر بریتانیا به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید و تکرار کرد که درگیری در خاورمیانه این رویکرد را تغییر نخواهد داد.»
سوناک بر اساس این بیانیه مدعی شد: «اصل نظم مبتنی بر قانون، که در آن مردم بتوانند در صلح و ثبات زندگی کنند، باید هم در اوکراین و هم در خاورمیانه محافظت شود.»
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز نخست وزیر انگلیس را در جریان آخرین وضعیت جنگ در این کشور قرار داد و با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: حمایت بریتانیا از اوکراین تزلزل ناپذیر است و من از این بابت قدردان هستم.
وی افزود که دو طرف درباره «همکاریهای دفاعی بیشتر، بهویژه قابلیتهای موشکی و ضد پهپادی برای تقویت نیروی هوایی اوکراین بحث کردیم.» گفتنی است که انگلیس پس از آمریکا، دومین تامین کننده تسلیحات جنگی اوکراین است و تاکنون بیش از یک هزار و ۱۰۰ شهروند روس و افزون بر ۶۰۰ سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده است.
«مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با زیرسئوال بردن درخواست دولت «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا برای اختصاص بودجه به اوکراین گفت: ما می خواهیم بدانیم هدف نهایی از ارائه این کمک ها به اوکراین چیست؟ کاخ سفید هنوز در اینباره توضیحی ارائه نکرده است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، هفته گذشته از کنگره خواست یک بسته امنیتی ۱۰۶ میلیارد دلاری را تصویب کند که ۶۱.۴ میلیارد دلار کمک اضافی برای اوکراین و ۱۴.۳ میلیارد دلار دیگر برای کمک به رژیم صهیونیستی را شامل می شود.
خبرگزاری تاس با اشاره به مخالفت برخی اعضای جمهوری خواه کنگره آمریکا، وضعیت تصویب این بسته امنیتی را نامشخص دانست.
آنتونوف: کمک آمریکا به اوکراین، ریختن بنزین روی آتش است
«آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا نیز در اینباره به رسانه ها گفت: اقدامات تحریک آمیز آمریکا بیشتر شبیه بنزین ریختن روی آتش است.
این دیپلمات روس با اشاره به مخالفت مردم آمریکا با هزینه شدن بودجه این کشور در جنگ اوکراین، خطاب به دولت آمریکا گفت: به نظر مردم خود احترام بگذارید و نسبت به سرنوشت کسانی که توسط سلاح های شما کشته می شوند بی تفاوت نباشید.
شرکت آلمانی راین متال، قیمت گلولههای توپ ۱۵۵ میلیمتری خود برای تحویل به ارتش اوکراین را ۵۰ درصد افزایش داده است.
گزارشات نشان میدهد این شرکت آلمانی که اتفاقاً خود را شریک بزرگ طرف اوکراینی میداند از زمان آغاز درگیریهای نظامی بین روسیه و اوکراین سود بسیار خوبی هم به جیب زده است.
البته به نظر میرسد پول گلولههای تولید این شرکت که راهی اوکراین میشود از سوی دولت آلمان پرداخت میشود.
اسناد محرمانه حاکی از آن است که دولت آلمان در قرار اخیر خود با راین متال، برای هر گلوله قیمتی حدود ۳۸۱۳ دلار متعهد شده و این در حالی است که این رقم در ابتدای جنگ اوکراین کمی بیشتر از ۲۰۰۰ دلار بوده است.
قرار شده شرکت آلمانی ۳۳۳ هزار و ۳۳۳ عدد گلوله توپ برای تأمین نیاز ارتش آلمان و اوکراین تولید و تحویل دهد.
نکته جالب اینکه گفته میشود قرار است قیمت این گلولهها بیش از این هم افزایش یابد.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان امروز جمعه اعلام کرد: کاملاً عیان است که بسیاری از کارشناسان نظامی بر این باورند که اوکراین در جنگ پیروز نخواهد شد اما سیاستمداران اروپایی جرات اعلام آن را ندارند.
وی افزود: این کاملاً روشن است که موفقیتی در کار نخواهد بود و اوکراینی ها در جبهه ها پیروز نخواهند شد و این موضوعی است که همه کارشناسان نظامی روی آن اتفاق نظر دارند اما سیاستمداران جرات ندارند بگویند که راهبرد بدی را انتخاب کردند.
به گفته اوربان، در آغاز درگیری، غرب دیدگاه خود را درباره روند تحولات به کی یف تشریح کرد: شما جنگیدید، خون ریختید، بسیاری از مردم کشته شدند، تلفات اوکراین بسیار زیاد است، ما پول و ابزار نظامی و پیروزی کیف را فراهم می کنیم. به نظر یک سناریوی واقعی بود، اما همه در حال حاضر می دانند که این استراتژی شکست خورده است.
نخست وزیر مجارستان گفت: روسها در جنگ شکست نخواهند خورد و بحثی درباره برکناری رئیس جمهور روسیه که اصولاً بخشی از راهبرد غرب بود، نمی توان کرد.
اصابت دو موشک بالستیک اوکراین به سامانه های اس ۴۰۰ روسیه+ فیلم
مایک جانسون از کاخ سفید خواست پاسخگوی بودجه هزینه شده در اوکراین باشد
مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بامداد امروز، جمعه، در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت که مردم ایالات متحده خواستار پاسخگویی کامل کاخ سفید برای دلارهایی هستند که برای حمایت از اوکراین هزینه شده است.
وی با اظهار نظر در مورد درخواست کاخ سفید از کنگره برای تخصیص بودجه اضافی برای سال مالی جدید، به ویژه برای کمک به اوکراین و اسرائیل، خواهان جداسازی این دو بسته کمکی شد و گفت: «من امروز به کاخ سفید گفتم که اجماع نظر جمهوریخواهان این است که باید این موضوعات را از یکدیگر جدا کنیم.»
رئیس مجلس افزود: «کاخ سفید اطلاعاتی در مورد هدف نهایی ایالات متحده در درگیری اوکراین به کنگره ابلاغ نکرده است. ما نگران این مسئله هستیم. کنگره مسئولیت مدیریت امور مالی مردم آمریکا را دارد و ما باید مطمئن شویم که کاخ سفید این دلارها را مسئولانه خرج میکند.»
به عقیده برخی کارشناسان، انتخاب مایک جانسون جمهوری خواه به عنوان رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا، خبر نگران کنندهای برای مقامات کییف است که به حمایت واشنگتن وابسته هستند. چرا که اگر کمکی از سوی واشنگتن نرسد، همه از سرنوشت آینده اوکراین آگاه هستند.
کارشناسان یادآور شدند که انتخاب مایک جانسون اختلافات سیاسی در ایالات متحده در خصوص ادامه حمایت از اوکراین را شدیدتر میکند، او پیش از این چندین بار به حمایت بیشتر به کییف رای منفی داده است.
نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت اوکراین
نمایندگی دائمی برزیل در سازمان ملل به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت اعلام کرد که نشست علنی این شورا در خصوص وضعیت اوکراین روز جمعه، ۲۷ اکتبر ساعت ۱۵:۰۰ به وقت محلی (۲۲:۰۰ به وقت مسکو) برگزار خواهد شد.
در این پیام یادآوری شده که بنا به درخواست روسیه، این نشست با موضوع "تهدیدات صلح و امنیت بین المللی" در زمینه اوکراین برگزار می شود.
پیش از این، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، گفته بود که طرف روسی درخواست کرده است نشست شورای امنیت درباره عواقب ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین برگزار شود.
چین قصد ندارد در نشست صلح اوکراین در مالت شرکت کند
آژانس خبری بلومبرگ صبح امروز، جمعه به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که چین قصد ندارد نمایندهای به نشست بین المللی حل و فصل مناقشه اوکراین که در تاریخ ۲۸ تا ۲۹ اکتبر در کشور مالت برگزار میشود، بفرستد.
به گفته منبع خبری این آژانس، فهرست شرکت کنندگان شامل نمایندگان گروه هفت و همچنین قطر، آفریقای جنوبی، هند و ترکیه است. احتمال دارد که برخی کشورها به ویژه برزیل و شیلی، مجازی در این رویداد شرکت کنند.
بلومبرگ افزود که غیبت طرف چینی، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ناامید میکند، چرا که او میخواهد حمایت جهانی بیشتری برای ترویج «طرح صلح» خود جذب کند.
روز گذشته ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که نشست آتی در قالب کپنهاگ درباره اوکراین که قرار است در مالت برگزار شود، غیرسازنده بوده و هیچ چشماندازی نخواهد داشت.
اعتراف واشنگتن به وجود مزیتهای تاکتیکی ارتش روسیه در ماههای آینده
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید در نشست خبری شب گذشته، پنجشنبه، اعتراف کرد که ایالات متحده می پذیرد که نیروهای مسلح روسیه در ماههای آینده و فصل سرما، از لحاظ مسائل فنی و تاکتیکی بر ارتش اوکراین برتری خواهد داشت.
کربی گفت: روسیه مجدداً شروع به انجام اقدامات تهاجمی در چندین جهت گیری از جمله در منطقه آودیوکا، لیمانسکی و کوپیانسک کرده است. ما انتظار داریم که طرف روسی حملات جدیدی را انجام دهد. این یک درگیری پویاست و ما باید به یاد داشته باشیم که روسیه همچنان دارای قابلیتهای تهاجمی زیادی بوده و ممکن است در ماههای آینده به برخی از مزایای تاکتیکی نیز دست یابد.