به گزارش تابناک اقتصادی، دیروز در مجلس نمایندگان آمریکا، طرحی تصویب شد که بر اساس آن فشار تحریمها علیه صادرات نفت ایران افزایش پیدا کرد. در جزئیات این طرح اعلام شده است که خرید هرگونه نفت ایران توسط بنادر و پالایشگاههای خارجی بهعنوان نقض تحریمهای آمریکاست و عواقبی دارد. البته این طرح تا تایید نهایی و تبدیل به قانون هنوز فاصله دارد، چون مجلس سنا و جوبایدن، رئیس جمهور آمریکا، هنوز آن را تایید نکردهاند.
اما در هر صورت مشخص است که تمرکز آمریکا برای تشدید تحریمهای نفتی ایران معطوف به خریداران است. حتی مایک لاولر، نماینده جمهوریخواه و جرد موسکوویتز، نماینده دموکرات نیز در بیانیهای تاکید کردند که این طرح پیامی روشن و قوی به بازیگرانی همچون چین است که به ایران برای دور زدن تحریمها کمک نکند؛ بنابراین، باید عملکرد چین نسبت به این موضوع چه خواهد بود؟ آیا چین در برابر آمریکا قدعلم میکند یا تن به اجرای این طرح میدهد؟
هادی بیگینژاد، نایب رئیس دوم کمیسیون انرژی، در این باره به تابناک توضیح داد: آمریکا مدام در حال رصد نفتکشهای ایران است تا راههای دور زدن تحریمها را شناسایی و سپس طرحهای جدیدی برای ایجاد محدودیتهای بیشتر اعمال کند. این روند سیزده سال است که ادامه دارد و اتفاق جدیدی نیست.
وی در پاسخ به این که آیا ممکن است چین به طرح آمریکا تن دهد و خرید نفت ایران را تحریم کند، پاسخ داد: مواضع کلی چین مخالفت با آمریکاست؛ اما هیچ رفتاری هم از سوی این کشور بعید نیست. کما اینکه در گذشته نیز شاهد رفتارهایی از سوی این کشور بودیم که انتظارش را نداشتیم و مطابق با خواسته ایران عمل نکردند.
بر اساس این گزارش، این اولین باری نیست که موضوع تشدید تحریمهای نفتی ایران توسط مجلس آمریکا مطرح شده است و بیش از یک دهه چنین سناریویی در حال تکرار است؛ بنابراین، فروش نفت ایران با مشکل جدی مواجه نخواهد شد؛ اما یکی از مشکلاتی که تشدید تحریمها برای ایران به وجود میآورد، افزایش هزینه فروش نفت ایران است که باید چارهای برای آن اندیشید.