به گزارش تابناک، روزنامه همشهری نوشت: بسیاری از مسافران و گردشگرانی که در راهها و جادههای بین شهری ایران تردد میکنند، از کمبود سرویس بهداشتی مناسب گلایه دارند و بررسی آماری سرویسهای بهداشتی فعال در راههای کشور هم از فاصله زیاد امکانات موجود در این زمینه با استانداردهای جهانی حکایت دارد.
براساس استاندارد جهانی هر ۱۱۰۰مرد و هر ۵۵۰زن به یک چشمه سرویس بهداشتی مناسب نیاز دارند. همچنین براساس اعلام سازمان ملل، دسترسی به سرویس بهداشتی مناسب، حق مسلم هر انسان است و به همین دلیل روز ۱۹نوامبر (۲۸آبان) را «روز جهانی توالت» نامگذاری کرده است.
چدرحالیکه در ایران بسیاری از مسافران و گردشگرانی که در راهها و جادههای بین شهری تردد میکنند، از کمبود سرویس بهداشتی مناسب گلایه دارند،بررسی آماری سرویسهای بهداشتی فعال در راههای کشور هم از فاصله زیاد امکانات موجود در این زمینه با استانداردهای جهانی حکایت دارد.
برهمین اساس، عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ضمن تأیید کمبود سرویسهای بهداشتی عمومی در راههای کشور، کمبود سرویسهای بهداشتی را یکی از موانع توسعه صنعت گردشگری کشور میداند. او که شهریور ماه امسال از تشکیل «ستاد ساماندهی سرویسهای بهداشتی» در این وزارتخانه خبر داده بود، حالا از حل معضل کمبود سرویسهای بهداشتی در راهها و جادههای کشور تا پایان دوره وزارتش در دولت خبر میدهد.
وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت راه و شهرسازی به تازگی برای ایجاد و توسعه مجموعه مجتمعهای رفاهی در مسیرهای گردشگری و جادههای مواصلاتی توافق کردهاند و هفته پیش این توافقنامه برای اجرا ابلاغ شده است.
براساس این طرح که «تیپ» نام دارد، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با سازمان راهداریها و وزارت راه توافق کرده است که بهصورت ملی و با تأثیر از فرهنگ ایرانی- اسلامی، این مجتمعهای رفاهی که کارکردی مثل کاروانسراهای قدیمی دارند را بسازند.
در این طرح وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، سرمایهگذار را معرفی میکند و سازمان راهداری هم در زمینه مکانیابی و ایمنی راه مشارکت دارد. وزارت میراث فرهنگی همچنین در زمینه سایر مسائل زیرساختی برای ایجاد مجتمعهای رفاهی بین راهی به بخش خصوصی کمک میکند. در این مجتمعهای رفاهی علاوه بر نمازخانه و سرویس بهداشتی، ۲ مجموعه فروشگاه و رستوران هم پیشبینی شده است تا برای سرمایهگذاران توجیه اقتصادی داشته باشد.