سن بازنشستگی ۱۲ سال و حتی بیشتر افزایش یافته؛ مجلس چه چیزی را تکذیب می‌کند؟!

هرچند برخی نمایندگان مجلس و به طور ویژه رئیس مجلس در تلاش هستند تا ماجرا را جور دیگری وانمود کنند، بر اساس مصوبه اخیر، سن بازنشستگی ۱۲ سال و حتی بیشتر افزایش یافته است. این را می‌شود با اندک تاملی در مصوبه ایشان دریافت که ظاهرا خوب نخوانده یا با ذکر مثال، در آن دقیق نشده‌اند تا دریابند چیزی که تکذیب می‌کنند، واقعیت دارد!
کد خبر: ۱۲۰۵۹۲۴
|
۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰ 22 November 2023
|
45097 بازدید
|

سن بازنشستگی ۱۲ سال و حتی بیشتر افزایش یافته؛ مجلس چه چیزی را تکذیب می‌کند؟!هرچند برخی نمایندگان مجلس و به طور ویژه رئیس مجلس در تلاش هستند تا ماجرا را جور دیگری وانمود کنند، بر اساس مصوبه اخیر، سن بازنشستگی ۱۲ سال و حتی بیشتر افزایش یافته است!

به گزارش «تابناک»، چند روزی از مصوبه جنجال آفرین مجلس شورای اسلامی می‌گذرد، اما بحث و جدل پیرامون آن هنوز پایان نیافته تا جایی که رئیس مجلس لازم می‌بیند هر روز دست کم یک بار در این باره مواردی را متذکر شده و مصوبه مذکور را تشریح و توضیح دهد. مثل این:

تعداد بازدید : 1021
قالیباف: «سنوات خدمت برای مردان حداکثر ۳۵ سال و برای زنان حداکثر ۳۰ سال است. متوسط افزایش مدت بازنشستگی حدود چند ماه است. فقط کسانی که تازه وارد خدمت می‌شوند، حداکثر باید ۳۵ سال خدمت کنند.»

توضیحاتی که در همه آن‌ها روی یک موضوع، تاکید ویژه شده است؛ اینکه حداکثر افزایش مدت بازنشستگی ۵ سال است نه بیشتر. ادعایی که خبرگزاری مجلس با تکیه بر آن، انتشار خبر «افزایش ۱۲ ساله سن بازنشستگی» در شبکه‌های اجتماعی را ادعایی دروغ خوانده که «مشکوک و هماهنگ» در حال انتشار است!

اما واقعیت از چه قرار است؟ آیا به راستی سن بازنشستگی تنها ۵ سال افزایش یافته نه ۱۲ سال؟ متن مصوبه مجلس چه می‌گوید؟ بیایید ماجرا را به روایت طرح و تصمیم گیری در نشست علنی نوبت صبح روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی مرور کنیم که بند خ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه توسط مجلس مردود گردید و به جایش بند الحاقی‌ طرح شد و به تصویب رسید که حالا حاشیه ساز شده است.

۱۴۰۲/۰۹/۰۱ - ۱۰:۱۲

با شروع بررسی بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه توسعه، ارجاعی از کمیسیون تلفیق، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم خلاف اصل ۸۵ قانون اساسی است، چون خواسته است تا تصمیم گیری نظام تأمین اجتماعی به دولت واگذار شود که با اصل ۸۵ قانون اساسی مغایر است.

در ادامه محسن نجفی خواه، معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی امور حقوقی دستگاه‌های اجرایی به نمایندگی از دولت در موافقت با بند الحاقی به بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاعی از کمیسیون تلفیق مجلس اظهار کرد: یکی از مشکلات دولت حل مشکلات ناترازی صندوق‌های بازنشستگی است یکی از مسائل کشور هم تغییر سیاست‌های جمعیتی است لذا از یک سو کاهش باروری داریم و از سوی دیگر افزایش سن امید به زندگی داریم که در مردان ۷۶ و زنان ۷۸ سال است حوزه سلامت و سبک زندگی و شرایط حاکم بر کشور به گونه‌ای است که سن امید به زندگی در جامعه افزایش یافته که از افتخارات نظام اسلامی است.

وی افزود: وضعیت برخی صندوق‌ها به گونه‌ای است که سن بازنشستگی در آن‌ها پیش بینی شده مثلا معلمان در ۴۸ سالگی می‌توانند بازنشسته شوند در این حکم خواسته ایم تا این افراد بتوانند به کار خود ادامه دهند؛ لذا با این مکانیزم پلکانی در کمیسیون تلفیق، حقوق مکتسبه افراد تضییع نمی‌شود در نهایت سن مردان در بازنشستگی با ۶۲ و زنان با ۵۵ سال با میزان سابقه کار، بازنشسته شوند؛ مشکل اشتغال و ناترازی صندوق‌ها هم برطرف می‌شود. اما با تبصره‌های ۵ و ۶ مخالفیم.

محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت:، چون قرار شد حقوق بازنشستگان متناسب سازی شود، دولت به دنبال آن است تا سن بازنشستگی را افزایش دهیم که دولت گفته بود به ازای سال باقی مانده از خدمت ۴ ماه افزایش یابد، ولی ما آن را تغییر دادیم.

قالیباف، رئیس مجلس توضیح داد: این موضوع ابهام ندارد و به جای ۳۰ سال خدمت، در ۳۰ سال و ۵۰ ماه خدمت بازنشسته می‌شوند؛ اما درباره تبصره ۵ و ۶ این بند که نماینده دولت گفت نیز باید بگویم این قانون برای افرادی است که در مسیر خدمت هستند و برای ورودی‌ها به اشتغال محسوب نمی‌شود، اما اگر تنقیح نیاز داشت، بعدا آن را اعمال می‌کنیم.

بند الحاقی بند «خ» ماده ۲۹ با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به رأی گذاشته شد که به تصویب رسید.

۱۴۰۲/۰۹/۰۱ - ۱۰:۱۱

ماده ۲۹ بند «خ» بندالحاقی- به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها در انجام تکالیف محوله:

۱- بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آن‌ها برای بازنشستگی اضافه نمی‌گردد.

۲- بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌گردد.

۳- بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می‌گردد.

۴- بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می‌گردد.

۵- بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌گردد.

تبصره ۱- اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.

تبصره ۲- اصلاحات فوق در قوانین صندوق‌های بازنشستگی به استثنای صندوق‌هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آن‌ها از ارقام مذکور در تبصره (۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می‌گردد.

تبصره ۳- ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.

تبصره ۴ – اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه‌های ذی ربط میتوانند بدون نیاز زمان‌های مذکور در بند‌های (۲) الی (۵) تا سقف سن موضوع تبصره (۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.

تبصره ۵- چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد میتوانند بدون لحاظ زمان‌های مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

تبصره ۶- افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آن‌ها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بند‌های (۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرارخواهد شد.

بدین ترتیب بازنشستگی در کشور به ظاهر در یک قالب مشخص، اما در دو بعد مجزا و با فرمولی خاص و حتی عجیب، تغییر یافت. دو بعد: یکی درباره شاغلان فعلی که قرار است بسته به سنواتی که بیمه پرداخته اند، با افزایش سنوات مواجه شوند و دیگری، آن‌هایی که قرار است از این به بعد به کار گرفته شوند و با این مصوبه، طول دوره خدمت شان یکباره ۱۲ سال افزایش خواهد یافت!

البته در مصوبه فوق اثری از این دسته بندی‌ها دیده نمی‌شود و به ظاهرا آن‌هایی که قرار است از این به بعد استخدام شده و بیمه بپردازند، از اساس دیده نشده، اما اگر به ردیف ۵ بند الحاقی دقت کنیم، پی خواهیم برد که این گروه از افراد را هم شامل می‌شود و فرمول افزایش مدت بازنشستگی ایشان را ارائه کرده است؛ ۵ ماه اضافه به ازای هر سال فاصله تا زمان بازنشستگی.

با این فرمول، اگر کسی در ۲۰ سالگی شروع به پرداخت بیمه کند، اگر مرد باشد، با مبنا قرار دادن ۳۰ سال خدمتی، می‌بایست به ازای هر سال، ۵ ماه و در مجموع ۱۵۰ ماه (۱۲ سال و نیم) بیشتر خدمت کند که معنایش ضرورت خدمت وی تا ۶۲.۵ سال است، اما از آنجایی که تبصره ۱ این بند الحاقی حداکثر سن را برای مردان ۶۲ سال تعیین کرده، این فرد با ۱۴۶ ماه (۱۲ سال) اضافه خدمت، بازنشسته خواهد شد.

البته مردان در ایران عمدتا برای اشتغال و بیمه پردازی نیازمند گذراندن خدمت هستند و لذا بهترین زمان برای شروع دوره کاری برای ایشان، همان ۲۰ سال است، اما اگر فردی به هر شکل زودتر از این شروع به پرداخت بیمه نماید، مجبور به گذران سال‌های بیشتری به صورت اضافه خواهد بود به این صورت که مرد ۱۹ ساله می‌بایست ۱۳ سال اضافه خدمت کند و مرد ۱۸ ساله، ۱۴ سال!

سن بازنشستگی ۱۲ سال و حتی بیشتر افزایش یافته؛ مجلس چه چیزی را تکذیب می‌کند؟!

برای زنان اوضاع کمی متفاوت است به این صورت که اگر از ۲۰ سالگی بیمه پرداخت نمایند، با توجه به سقف ۵۵ سال که در تبصره ۱ آمده، مشمول ۶۰ ماه (۵ سال) اضافه خدمت هستند. اضافه خدمتی که اگر شروع به کارشان ۱۸ سالگی باشد، ۸۴ ماه (۷ سال) می‌شود. همان خدمتی که تا پیش از تصویب مصوبه اخیر، نهایتا ۳۰ سال برای مردان و زنان به طول می‌انجامید!

بدین ترتیب جای تعجب دارد که مجلس چگونه افزایش ۱۲ سال و حتی بیشتر را تکذیب می‌کند؟ آیا غیر از این است که در مصوبه اخیر، نه تنها قانون عطف به ماسبق شده و شاغلان (جز آن‌هایی که ۲۸ سال یا بیشتر بیمه پرداخت کرده اند) هم ملزم به اضافه خدمت هستند، بلکه فرمولی تدارک دیده شده که بر اساس آن، کسانی که از این به بعد شاغل خواهند شد، می‌بایست تا ۱۲ سال اضافه خدمت را به جان بخرند؟!

چگونه است که رئیس مجلس به رغم آنچه در متن مصوبه تصریح شده، تاکید دارد «کسانی که تازه وارد خدمت می‌شوند حداکثر باید ۳۵ سال خدمت کنند»؟! آیا آنچه به عنوان مصوبه مقابل ایشان قرار گرفته، با آنچه منتشر شده، متفاوت است و یا قرار شده در بند و تبصره دیگری درباره تازه شاغلان تصمیم گرفته شود که رئیس قوه مقننه از آن آگاه است و عموم از آن بی اطلاعند؟!

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
نمایندگان چند درصدی که حالا تبدیل به میزان شدند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
گیریم که سن بازنشستگی افراد را افزایش دادید تا صندوق های بازنشستگی را برای چند صباح کوتاهی از ورشکستگی کامل نجات دهید.
فساد، سوء مدیریت، حیف و میل در این صندوقها و شرکتها و کارخانه های تحت مالکیت آنها را می خواهید چه کار کنید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
کل مملکت را به ورشکستگی رسانده اند.
آن از بانکها و کارخانجات و.....، این هم از صندوقهای بیمه و شرکت های تابعش.

چرا نمی خواهید به پذیرید که شماها این کاره نیستید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
باید این اجازه به کارمندان و کارگران و کل حقوق بگیران داده شود، تا خودشان به جای دادن حق بیمه به دولت و صندوقهای بیمه، راساً آن را هر کجا که مایل باشند سرمایه گذاری کنند. مثلاً طلا بخرند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
با این نرخ گرانی و تورم سرسام آور بالای 100%، حقوق بگیران روزشماری می کردند تا زودتر بازنشسته شوند و بتوانند علاوه بر دریافت حقوق بازنشستگی در جای دیگری هم مشغول شوند و درآمد دیگری را هم کسب نمایند.
با تصویب این قانون و افزایش سن بازنشستگی تا 12 سال، این کار دیگر عملی نخواهد بود و حقوق بگیران در سنین بالا دچار مشکلات مالی بیشتری خواهند شد.
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
مقصر خودمونیم که امید به زندگیمون زیاد شده باید تو۳۰ سالگی بمیریم
مهرداد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
یه مثال ساده
شما تانک خونتون سوراخ بشه چیکار میکنید چلو سوراخ را میگیرید یا آب بیشتری تو تانک میریزید تا جبران سوراخ بشه؟؟؟؟
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
الان من ماهي 1 ميليون دارم به بيمه ميدم اگر نخواهم اون به بيمه بدم بخوام تو بورس سرمايه گزاري كنم بايد كي روببينم تامين اجتماعي تبايد توسط دولت اداره شود و بايد مستقل باشد دولت بايد 450 هزار ميليارد بدوهي خودش به صندوق تامين اجتماعي بپردازد
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
کاری نداره که!چند صباح دیگه دورباره 5 سال اضافه می کنن.هرکجا دزدی زیاد شد و پول کم اومد مردم بدبخت بیچاره هستند، جبران میکنن دیگه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
رئیس مجلسی که نتواند 4تا جمع وضرب ساده را حساب کند آیا بهتر نیست استعفا دهد واین مقام راه به اهلش بسپارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
مجلس مردمی!!!! خخخخخخخخخخخ
پاسخ ها
متخصص مغز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
مغز براندازان هم اکنون
سن بازنشستگی رو بردن بالا که خرج غزه دربیاد

تشخیص
درمان موثری یافت نشده است. فعلا ماسک بزند.
عاشق ایران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
سرلشگر دکتر خلبان شهردار رییس مجلس قالیباف !!؟؟

چرا میگوید فقط دو سال اضافه شده است ؟؟؟؟؟

ایشان یا خودش هنوز نفهمیده که چکار کرده اند!؟

و یا میداند و عمدا و علناً خدای نکرده دروغ میگوید!؟

در هر دو صورت وااسفا برای او

و وامصیبتا برای کشور و مردم ایران عزیز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
2 هفته پیش اعلام شد که میانگین سن فوت شدگان در 6 ماه اول سال جاری، 65 سال بوده است.

حال که سن بازنشستگی را تا 62 سال بالا برده اند، و وقتی بیمه ها در بهترین حالت تنها 30
درصد مخارج دوا و درمان را تقبل می کنند، چرا باید افراد باید تمایل به بیمه شدن و پرداخت ماهانه
حق بیمه داشته باشند؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
کامران ندری اقتصادان: به جای بیمه، طلا بخرید

?اگر یک فرد که بیمه‌ی خود را شخصا پرداخت می‌کند؛ به جای سپردن این پول به دولت، ماهانه یک گرم طلا خریداری کند، در پایان بازنشستگی خود ۳۶۰ الی ۴۰۰ گرم طلا در اختیار دارد که به پول امروز ۱ میلیارد تومان محاسبه می‌شود؛ بازنشستگی که دولت به فرد می‌دهد نهایتا ۱۰ میلیون تومان است، اما سود بانکی حاصل از پرداخت بیمه ۲۳ تا ۲۵ میلیون تومان می‌شود؛ به نظر شما دیگر انگیزه‌ای برای افراد جهت پرداخت بیمه می‌ماند؟/رخداد اجتماعی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
یعنی تا پای گور باید کار کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
کار قشنگی که اخیرا مجلس کرده وضع اخذ عوارض مضاعف خروج از کشور به یورو بوده است انشاالله همه کارهای مالی در ایران از ریال به بورو تغییر کند و کلا ریال را بایگانی کنند‌
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
ببخشین این کجاش قشنگه ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
هنر اينها در تكذيب كردن است و آمار غلط ارائه دادن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
یعتی خودشون هم نمی دونن چی رو تصویب کردن . یکی از بهترین مجالس هستن اینا.
از روی چیزی که تصویب کردن یک بار نخوندن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
مجلس بله قربان گو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
وقتی مردم عنان زندگیشون رو میدن دست این ..... معلومه اخرشم این میشه. اخه قالیباف کدوم حرفش راست بوده که اینقدر عاشقش هستید ک نمایندتون باشه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
والا ما ندادیم ، فک و فامیل های طرف یک ده هزار تا رای بش دادن برای 85 میلیون نفر داره بدبختی درست می کنه
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
مملکت را بدین اهلش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
عزيزم مردم بيچاره حق انتخاب ندارن اينا رو خودشون انتخاب مي كنند و بعد به مردم مي گن از بين انتخاب هاي ما خودتون انتخاب كنيد افراد شايسته هم هميشه به بهانه صلاحيت وغيره پشت در مجلس مي مونن
ارش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
مجلسی که از هیچ چیز خبر ندارد جمع کند برود
کهنمویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
]چند میلیون کارگر افغانی در ایران کار می کنند که حق بیمه پرداخت نمی کنن. بعد باید جورش رو ما بکشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۱
من نمیدونم این نمایندگان تو کدام عالم در حال سیر هستند.

منی که قرارداد ندارم نمیدونم فردا سرکار هستم یا نه چطور میتونم این مدت مد نظر اقایون را پر کنم؟هر روز باید دست و دل من و همکارام بلرزه که نکنه صاحب کار امروز از دنده چپ بلند شده باشه و یهو بیرونمون کنه.

تاوان دزدی ها و ناکارامدی مدیران را ما قشرکارگر باید بدیم؟چکار کردید که صندوقاتون ناتراز شده؟کسی از مدیران ناکارامد و فاسد تا الان بازخواست کرده؟من تو سنین بالا بیکار بشم کی به من کار میده که بخوام سابقه ام کامل بشه؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟