راهکارهایی برای تقویت تاب‌آوری در لحظات سخت زندگی

توانایی سازگاری خوب در مواجهه با شرایط سخت یک مهارت ارزشمند برای بزرگسالان جوان است؛ شما با رعایت ۱۰ نکته تاب‌آوری خودتان را بالا ببرید.
کد خبر: ۱۲۰۶۲۴۷
|
۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۵ 23 November 2023
|
2891 بازدید
|
۱

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، نوجوانی دوره‌ای است که در آن افراد با با زندگی بزرگسالانه و تصمیم‌های مهم روبرو می‌شوند در حالی که هنوز مهارت‌های مقابله‌ای آن‌ها به اندازه بزرگسالان نیست. تاب‌آوری از مهارت‌هایی است که می‌تواند به نوجوانان کمک کند این دوره را به سلامت سپری کنند. خوشبختانه و بر خلاف تصور رایج تاب‌آوری بسیار وابسته به یادگیری است و می‌توان آن را در نوجوانان پرورش داد.

توانایی سازگاری خوب در مواجهه با شرایط سخت یک مهارت ارزشمند برای بزرگسالان جوان است. بر خلاف آنچه انتظار می‌رود، نوجوانی می‌تواند تبدیل دوره تلخ و سخت زندگی شود. از مرگ یک دوست گرفته تا مشکل قلدری در مدرسه می‌تواند روزگار روشن نوجوانی را تیره و تار کند. این اتفاقات ممکن است برای بسیاری از نوجوانان رخ دهد، اما چه چیزی باعث می‌شود برخی از آن‌ها بتوانند پس از این قبیل اتفاقات روند بهبودی و بازگشت به زندگی عادی را طی کنند و برخی دیگر نمی‌توانند؟ تفاوت در میزان تاب‌آوری در این نوجوانان است.

خبر خوب این است که تاب‌آوری چیزی نیست که شما با آن متولد شده باشید که یا آن را داشته باشید یا نداشته باشید. بلکه مهارتی است که می‌توان آن را آموخت. تاب‌آوری توانایی سازگاری خوب در مواجهه با شرایط سخت است. انگار برخی افراد هنگام بروز رویداد‌های ناگوار توانایی بیشتری برای تحمل و سازگاری دارند، این‌ها افرادی هستند که تاب‌آوری بالایی دارند.

۱۰ نکته برای یادگیری انعطاف‌پذیری:
۱- با هم بودن: با دوستان خود و حتی والدین خود صحبت کنید. درک کنید که والدین شما ممکن است تجربه زندگی بیشتری نسبت به شما داشته باشند، حتی اگر به نظر می‌رسد که آن‌ها هرگز به سن شما نبوده‌اند. از بیان عقیده خود نترسید، حتی اگر والدین یا دوستان‌تان نظر مخالف داشته باشند. به جامعه خود متصل شوید، خواه به عنوان بخشی از یک گروه مذهبی، ورزشی و یا تحصیلی.

۲- به خودتان سخت نگیرید: هنگامی که اتفاق بدی در زندگی شما رخ می‌دهد، استرس‌های ناشی از آن استرس کار‌های روزمره را نیز افزایش می‌دهد که به می‌تواند به خاطر هورمون‌ها و تغییرات فیزیولوژیکی در بدن باشد. بهتر است که آماده این موارد باشید و سعی کنید حداقل برای مدت کوتاهی توقع‌تان از خود را پایین آورید و پیامد‌های اتفاق استرس‌زا را بپذیرید.

۳- یک منطقه امن برای خود ایجاد کنید: اتاق یا آپارتمان خود را به یک منطقه بدون دردسر تبدیل کنید.

سعی کنید همیشه یک محیطی برای خود داشته باشید که در آن احساس آرامش بیشتری می‌کنید. این محیط می‌تواند در اتاق، مدرسه یا باشگاه ورزشی یا کارگاه هنری شما باشد.

۴- به یک برنامه پایبند باشید: در زمان استرس شدید یک روال را برای خود ترسیم کنید و به آن پایبند باشید. ممکن است در حال انجام انواع کار‌های جدید باشید، اما روال‌هایی را که به شما آرامش می‌دهند را فراموش نکنید (از تماس تلفنی شبانه به یک دوست تا بیرون رفتن برای قدم زدن)

۵- از خودتان مراقبت کنید: از نظر جسمی، ذهنی و روحی. بی توجهی به سلامت جسمی یا روانی ممکن است در درازمدت و در بزرگسالی عواقب آزاردهنده‌ای داشته باشد. سعی کنید در زمان‌های پر فشار توجه به سلامتی خود را از یاد نبرید.

۶- تا آنجا که می‌توانید کنترل اوضاع را در دست بگیرید:

به این فکر کنید که چه چیزی در کنترل شما است و می‌توانید کاری برای آن انجام دهید و چه چیزی خارج از کنترل شماست. زمان‌های سخت باعث می‌شود که ما احساس کنیم از کنترل خارج شده‌ایم. حتی در میان تراژدی یا عدم اطمینان می‌توانید هر بار یک قدم کوچک به سمت اهداف خود حرکت کنید. شاید بعضی وقت‌ها بلند شدن از رختخواب و رفتن به مدرسه تنها کاری باشد که می‌توانید تحمل کنید، حتی انجام آن هم خیلی مفید خواهد بود.

۷- خودتان را ابراز کنید: تراژدی و چالش‌های مهم می‌توانند احساسات متضادی را به همراه داشته باشند، اما گاهی اوقات صحبت کردن با کسی در مورد آنچه احساس می‌کنید بسیار سخت است. اگر صحبت کردن کارساز نیست، برای تسخیر احساسات خود می‌توانیدکار دیگری مانند شروع یادگیری یک هنر انجام دهید.

۸- به دیگران کمک کنید: هیچ چیز مانند حل مشکلات دیگران ذهن شما را از مشکلات خود دور نمی‌کند. سعی کنید در جامعه یا مدرسه خود کار‌های داوطلبانه انجام دهید، خانه یا اتاق خود را تمیز کنید یا به یک دوست در انجام تکالیف‌اش کمک کنید.

۹- دیدگاه خود را گسترش دهید: چیزی که شما را تحت استرس شدید قرار داده است ممکن است تمام آن چیزی باشد که به آن توجه می‌کنید، اما معمولا این دوران‌های بد به پایان می‌رسند. سعی کنید چند تکنیک تمدد اعصاب را بیاموزید، خواه تجسم یک مکان آرام، فکر کردن به یک آهنگ خاص در زمان استرس یا کشیدن نفس عمیق. به چیز‌های مهمی فکر کنید که ثابت مانده‌اند، حتی در حالی که دنیای بیرون در حال تغییر است. وقتی در مورد زمان‌های بد صحبت می‌کنید، مطمئن شوید که در مورد زمان‌های خوب نیز صحبت خواهید کرد.

۱۰- سواد رسانه‌ای: سعی کنید تعداد اخبار دریافتی خود را محدود کنید، در زمان‌هایی که خودتان مضطرب هستید تماشای این اخبار فقط استرس و اضطراب را در شما بیشتر می‌کند.

شما می‌توانید تاب‌آوری را یاد بگیرید. اما فقط به این دلیل که تاب‌آوری را یاد می‌گیرید به این معنی نیست که احساس استرس یا اضطراب نخواهید کرد. ممکن است اوقاتی داشته باشید که حال‌تان خوب نیست و این طبیعی است و اشکالی ندارد. تاب‌آوری یک سفر است و هر فردی مسیر خود را در آن طی خواهد کرد. شما ممکن است از برخی از نکات بالا بهره‌مند شوید، در حالی که برخی از دوستان شما ممکن است از برخی دیگر سود ببرند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
حمیدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۲
انسان هایی که اهل مطالعه‌ و پیشرفت زندگی خود هستند ، با بالا رفتن درکشون نسبت به زندگی و جهان هستی، قدرت تاب آوری بیشتری خواهند داشت...
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات