بین الملل تابناک: ششصد و سی و دو روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
سخنگوی نیروی هوایی اوکراین روز دوشنبه گفت که روسیه در فصل زمستان بر استفاده از پهپادها برای حمله به اوکراین تمرکز خواهد کرد.
به گزارش وبگاه «پراودا»، «یوری ایحنات» سخنگوی نیروی هوایی اوکراین افزود که ارتش روسیه از حملات موشکی دست نخواهد کشید.
بر اساس این گزارش، روسیه اکنون نزدیک به ۲ ماه از پرتاب موشکهای پیشرفته کروز خود از ناوگان بمب افکنهای سنگین خودداری کرده است و احتمالاً به این کشور این امکان را میدهد تا انبار قابل توجهی از این سلاحها را داشته باشد.
این مقام نظامی اوکراین گفت: «باید برای تشدید حملات پهادی روسیه آماده باشیم. به نظر من، روسیه در حال حاضر از پهپادها چند برابر موشک استفاده خواهد کرد.»
یک رسانه آمریکایی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین را به دلیل تواناییاش در جذب حمایتهای غرب، قدرتمندترین فرد اروپا دانست.
روزنامه پالتیکو امروز (دوشنبه) ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین را «قدرتمندترین فرد اروپا» معرفی کرد؛ حال آنکه اوکراین با رهبری زلنسکی بخش زیادی از خاک خود را در شرق و جنوب شرقی از دست داده است.
از سوی دیگر، به اذعان فرماندهان ارشد ارتش اوکراین، ضدحمله این کشور برای پس گرفتن این مناطق هم با وجود حمایتهای گسترده غرب، به بنبست رسیده و اساساً تداوم حمایتهای نظامی آمریکا از کییف در هالهای از ابهام قرار گرفته است. از این رو، اعطای چنین عنوانی به زلنسکی جای تعجب دارد.
نکته اینجاست که معیار پالتیکو برای معرفی زلنسکی به عنوان قدرتمندترین فرد اروپا نه موفقیتآمیز بودن سیاستهای او در جنگ با روسیه، بلکه موفقیت او در کشاندن پای غرب به این مناقشه بوده است.
در گزارش پالتیکو از اعطای این مقام به زلنسکی آمده است: رئیسجمهور اوکراین جنگ را به غرب کشانده و مردم این بلوک قدرت را متقاعد کرد که در جنگ اوکراین و روسیه، پای آنها هم دخیل است؛ امری که به او این قدرت را داده تا اروپا را وادار به انجام خواستههای خود کند.
به گزارش این رسانه آمریکایی، زلنسکی «اروپا را متقاعد کرده است که سرنوشت این قاره به سرنوشت اوکراین گره خورده است».
رئیس هیات روسی در سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW) اظهار داشت: مسکو شواهد غیرقابل انکاری از مشارکت آمریکا در تامین مواد شیمیایی سمی به اوکراین در دست دارد.
کریل لیسوگورسکی (Kirill Lysogorsky) معاون وزیر صنعت و تجارت روسیه که ریاست هیات روسی در سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW) را بر عهده دارد، در بیست و هشتمین نشست این سازمان در شهر لاهه گفت: مسکو شواهد غیرقابل انکاری دال بر مشارکت ایالات متحده و متحدانش در ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) در ارائه مواد شیمیایی سمی به اوکراین و همچنین وسایل و ابزار تحویل آنها دارد.
وی ادامه داد: روسیه همچنین اطلاعاتی در مورد استفاده از مواد شیمیایی سمی توسط عوامل سرویس ویژه اوکراین علیه رهبری مناطق جدید روسیه دارد.
سرنگونی پهپاد اوکراینی در جنوب غرب روسیه
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد پدافند هوایی این کشور بامداد امروز دوشنبه یک پهپاد مهاجم ارتش اوکراین را در استان «اسمولنسک» در جنوبغربی روسیه رهگیری و سرنگون کرد.
دیروز یکشنبه «سرگئی سوبیانین» شهردار مسکو از حملات پهپادی گسترده ارتش اوکراین به این شهر خبر داد.
وی دراینباره گفت: سامانه پدافند هوایی ارتش روسیه حمله پهپادی گسترده ارتش اوکراین که در حال حرکت به سمت پایتخت بودند، دفع کردند. به گفته شهردار مسکو این پهپادها در نزدیکی شهر «نارو – فومینسک» و منطقه شهری «اودینتسوفکسی» سرنگون شدند.
سوبیانین همچنین افزود سامانه پدافند هوایی ارتش روسیه چند پهپاد را بر فراز مناطق بریانسک، تولیا و کالوگا رهگیری و منهدم کردند. وی همچنین گفت: بر اساس گزارشهای اولیه، سقوط لاشه این پهپادها تلفات جانی و خسارات جدی در پی نداشته است.
وزارت دفاع روسیه هم اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور ۱۱ پهپاد را بر فراز مناطق مسکو، تولا، کالوگا، و بریانسک رهگیری و منهدم کرد.
در همین مقامات اوکراینی روز شنبه اعلام کردند که در پی شلیک بیش از ۷۰ فروند هواپیمای بدون سرنشین روسیه در شبانه روز گذشته به کی یف، حداقل ۵ نفر زخمی شدند.
به گزارش الجزیره، این موضوع به عنوان بزرگ ترین حمله هواپیماهای بدون سرنشین مسکو به کی یف از ابتدای عملیات ویژه روسیه علیه اوکراین گزارش شده است. این مجموعه از حملات پهپادی در ساعات اولیه امروز شنبه آغاز و هشدار حمله هوایی نیز ۶ ساعت به طول انجامید. «ویتالی کلیچکو» شهردار کی یف در این ارتباط گفت که در این حمله ۵ نفر زخمی شدند و به ساختمان های شهر هم آسیب رسید.
وزارت دفاع روسیه پیشتر با انتشار بیانیه ای اعلام کرده بود که ارتش اوکراین با استفاده از ۱۷ پهپاد قصد حملاتی علیه مواضع روسیه در شبهجزیره کریمه و دریای سیاه داشت، اما پدافند هوایی ارتش روسیه همه این پهپادها منهدم یا رهگیری کرد.
در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده بود که «صبح روز ۷ نوامبر، تلاش رژیم کییف برای انجام یک حمله تروریستی با استفاده از ۱۷ هواپیمای بدون سرنشین به اهدافی در خاک روسیه دفع شد. پدافند هوایی ارتش روسیه ۹ پهپاد را منهدم و ۸ پهپاد دیگر را رهگیری و کنترل آنها را بهدست گرفت.»
روسیه: انگلیس به خاطر مداخله در روند صلح اوکراین پاسخگو باشد
سفارت روسیه در لندن از دولت انگلیس درخواست کرد درباره صحبتهای اخیر یک قانونگذار ارشد اوکراینی درباره اینکه «بوریس جانسون»، نخست وزیر اسبق این دولت، در سال 2022 با مداخلهجویی کییف را از مذاکره با مسکو بازداشته و به ادامه جنگ ترغیب کرد، شفافسازی کند.
«دیوید آراخامیا»، رئیس فراکسیون حزب حاکم در پارلمان اوکراین و مذاکره کننده ارشد سابق این کشور با روسیه روز جمعه فاش کرد، «بوریس جانسون»، نخست وزیر اسبق انگلیس کیِیف را در بهار سال 2022 متقاعد کرد امضای توافقی با مسکو برای پایان دادن به جنگ را رد کند. او همچنین اضافه کرد، اوکراین توافق آتشبس را به این دلیل که با دستور کار یورو-آتلانتیک در قانون اساسی این کشور مغایر است رد میکند.
به دنبال صحبتهای این قانونگذار اوکراینی، سفارت روسیه در انگلیس در بیانیهای در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این طور که واضح است، با تلاش موثر بریتانیا اوکراین راه خروج از بحران با راهحل حاصل از مذاکره را از دست داده و این تبعاتی غم انگیز را برای اقتصاد، جمعیت و کشور اوکراین در پی داشت. آیا دولت بریتانیا درباره این ارزیابیهای آراخامیا اظهار نظر میکند؟»
قانونگذار آلمانی: ارتش ما در جنگ تنها دو روز دوام میآورد
«یوهان وادپول»، قانونگذار حزب مخالف «اتحاد دموکراتیک مسیحی» در پارلمان آلمان هشدار داد، ادامه جریان ارسال تسلیحات و مهمات از سوی برلین برای کییف باعث کمبود ذخایر نیروهای مسلح آلمان و تضعیف شدید آمادگی رزمی این نیروها شده است.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، این قانونگذار آلمانی در مصاحبهای بیان کرد: «این کمبودها موجب شدهاند واحدهای حیاتی سربازان ارتش آلمان در یک نبرد تنها برای حداکثر دو روز بتوانند که دوام بیاورند. چنین وضعیتی در مجموع فاجعهبار است.»
او تاکید کرد: «هر کسی که از آماده بودن برای جنگ حرف میزند اما انتظار دارد که ارتش آلمان دست کم برای دفاع از خودش آمادگی داشته باشد باید رخ ندادن یک چنین وضعیت بدی را تضمین میکرد. متاسفانه عکس این اتفاق رخ داد.»
این سیاستمدار آلمانی با تاکید بر اینکه فرآیند بهبود توانایی رزمی ارتش آلمان کند شده است، از عملکرد «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان انتقاد کرده و او را مقصر وضعیت به وجود آمده دانست.
وادپول گفت: «نیروهای مسلح آلمان حتی در فرآیند تامین ادوات جایگزین نیز عملا در حال ضرر هستند. در وضعیت امنیتی کنونی اینکه کمکهای اهدایی به اوکراین در زمینه تسلیحات و مهمات جبران نمیشوند، غیرقابل قبول است.»
این قانونگذار آلمانی از اعمال خدمات سربازی اجباری در آلمان حمایت کرده و آن را لازم دانست.
او بیان داشت: «ما بدون پرسنل نظامی لازم، نخواهیم توانست دفاع موثر ملی را برای آلمان تضمین کنیم.»