رئیس دستگاه قضا که بازدید میدانی را در سرلوحه امور خود قرار داده، در این هفته دیداری از یک مجتمع قضایی داشت که طی آن اتفاقی جالب توجه رقم خورد.
به گزارش «تابناک»، صبح چهارشنبه حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به همراهی جمعی از دست اندرکاران دستگاه قضا راهی جنوب تهران شد تا از مجتمع قضایی بعثت و دادسرای ناحیه ۱۶ بازدید به عمل آورده و از نزدیک در جریان کم و کیف رسیدگی به پروندهها در این واحد قضایی قرار گیرد. دیداری که در بخشی از آن اتفاقی جالب توجه رقم خورد که حتی انتقاد رئیس قوه به یک قاصی بابت حکم صادره را هم در پی داشت.
از نکات متمایزکننده و شاخص این بازدید، تاکید عملی رئیس قوه بر نکته ای بود که پیشتر به کرات مورد تاکید قرار داده بود؛ اینکه در راستای تثبیت و تحکیم امنیت فیزیکی و روانی شهروندان، سارقان سابقهدار همچون مرتکبین جرایم خشن نباید از هیچگونه تأسیسات ارفاقی بهرهمند شوند. نکته ای که موجب شد اژه ای حین بازدید به صورت سرزده وارد جلسه بازپرسی سه متهم به سرقت شود و از نزدیک روند محاکمه را پی بگیرد؛ محاکمه سارقانی که دست بر قضا سابقه دار هم بودند و لذا قاصی القضات ترجیح داد به شخصه با آنها گفتوگو کرده و دفاعیات آنها را مورد موشکافی قرار دهد تا موارد کذب برملا شود.
به این بخش از بازدید رئیس دستگاه قضا دقت کنید:
رئیس عدلیه خطاب به این سه متهمِ سابقهدار گفت چنانچه در این پرونده جرم شما اثبات شود، باید از حضور مجددتان در جامعه جلوگیری کرد تا زمانی که بصورت کامل مجازات قانونی خود را سپری کنید؛ این امر هم صرفاً به سبب دزدیها و کسب مال حرامتان نیست بلکه به سبب تهدید امنیت جانی و روانی شهروندان بواسطه آزادی شماست.
البته این تنها پرونده ای نبود که اژهای حضورا در جریان روند بررسی قضایی اش قرار گرفت و در ادامه در یکی دیگر از دادگاههای رسیدگی به پرونده سرقت حضور یافت و به استماع دفاعیات ۵ متهم این پرونده پرداخت که سه تن از آنها در جلسه دادگاه حضور داشتند و دو تن دیگر از زندان بصورت برخط، محاکمه میشدند؛ همچنین ۴ شاکی نیز که منازلشان مورد سرقت واقع شده بود، در جلسه دادگاه حضور داشتند.
قاضیالقضات در این جلسه با اجازه رییس دادگاه، پس از استماع دفاعیات متهمان، سوالات تخصصی و کارشناسی را با تَوالی و تکرار و بصورت فنی از آنها پرسید، به گونهای که این متهمان در پاسخ، به تناقضگویی افتادند و تناقضات آنان برای همه حاضرین در جلسه دادگاه آشکار شد.
رئیس عدلیه سپس خطاب به این متهمان سابقهدار گفت که مهمتر از آن طلا و یا وجوهی که شما از منازل شهروندان سرقت کردهاید، آن امنیت روانیای است که شما از آنها سلب کردهاید و باز مهمتر از همه اینها، عدم تنبّه و پشیمان و نادم نبودن شماست که این امر به وضوح در مطالبی که میگویید، آشکار است.
قاضیالقضات سپس خطاب قاضی حاضر در دادگاه تصریح کرد که این متهمان چنانچه جرمشان آشکار شد، با عنایت به سابقهدار بودنشان به هیچ وجه نباید مشمول تأسیسات ارفاقی و آزادی مشروط شوند و در فهرست عفو نیز نباید قرار گیرند؛ چرا که ترحم به این قبیل مجرمان، ظلم به مردم است.