بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و یازدهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه پنجشنبه شب اعلام کرد که شمار شهدای غزه از آغاز جنگ تا این لحظه به ۲۵ هزار و ۹۰۰ نفر و شمار مجروحان به ۶۴ هزار و ۱۱۰ نفر رسیده است.
ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته نیز ۲۱ مورد کشتار دیگر را در این باریکه مرتکب شده که طی آن ۲۰۰ نفر شهید و ۳۷۰ نفر هم زخمی شدند.
هزاران نفر نیز همچنان زیر آوار هستند.
منابع خبری همچنین از شهادت دستکم ۲۷ شهروند فلسطینی و زخمی شدن ۱۷۶ نفر دیگر در جنایات بعد از ظهر امروز پنجشنبه ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه خبر دادند.
شهروندان فلسطینی در میدان الکویت در شهر غزه منتظر دریافت کمک های بشردوستانه بودند که هدف بمباران ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفتند.
در این حمله، ۲۰ نفر شهید و ۱۵۰ نفر دیگر زخمی شدند. شماری از شهدا و زخمی ها به بیمارستان الشفاء منتقل شدند.
پس از اینکه انتشار یک نوار صوتی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در انتقاد از قطر، خشم این کشور حاشیه خلیج فارس را برانگیخت، یک سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید اعلام کرد که واشنگتن تمرکز خود را برای توافق با حماس به منظور آزادی «گروگان ها »از جمله در گفتگو با قطر و اسرائیل حفظ کرده است.
جان کربی، سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی درحالی که با خبرنگاران در هواپیمای ایر فورس وان ریاست جمهوری آمریکا گفتگو می کرد، گفت: « نمی خواهم درباره اظهارات افشا شده منتسب به یک رهبر خارجی دیگر اظهار نظر کنم».
کربی، نارضایتی آمریکا از این اظهارنظرها را فاش نکرد، اگرچه گزارش ها حاکی از نارضایتی روزافزون از نتانیاهو در کاخ سفید به دلیل مخالفت عمومی وی با راه کار دو کشوری و عدم پیشرفت در تامین امنیت »گروگان ها» (اسرا) است.
این سخنگوی دولت بایدن گفت: تلاش ها برای دستیابی به یک توافق آزادی گروگان ها که شامل قطر به عنوان یک میانجی می شود با سرعت پیش خواهد رفت.
کربی ادامه داد: «مردم اسرائیل میخواهند عزیزانشان بازگردند، ما میخواهیم مطمئن شویم که گروگانهای آمریکایی را به خانوادههایشان بازگردانیم. انرژی زیادی در سراسر منطقه برای این موضوع صرف می شود،و ما به همکاری اسراییل و قطر در این زمینه ادامه خواهیم داد.»
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه به اروپا اعزام می کند.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد، به گفته مقامات آمریکایی، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قصد دارد در روزهای آتی ویلیام برنز، رئیس سیا را برای کمک به میانجیگری یک توافق بین حماس و اسرائیل که شامل آزادی همه گروگانهای باقیمانده در غزه و توقف طولانی درگیری ها می شود، به اروپا اعزام کند.
به گفته مقامات آمریکایی، انتظار می رود در طول حضور خود در اروپا با روسای اطلاعاتی اسرائیل و مصر از جمله دیوید بارنیا و عباس کامل و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر دیدار کند.
انتظار میرود که گفتگوهای برنز در اروپا بر روی مکالمات تلفنی او با همتایان و همچنین برت مک گورک، مقام ارشد کاخ سفید در خاورمیانه، که این هفته جلساتی را در دوحه پایتخت قطر، و قاهره در مصر برگزار کرده است، باشد.
پیش ازاین، رسانه آمریکایی آکسیوس اعلام کرده بود بایدن تلاش میکند، به معاملهای بزرگ در خاورمیانه در دوران پس از پایان جنگ غزه دست یابد، از این رو امیدوار است این اتفاق تا قبل از انتخابات رخ دهد.
تارنمای آکسیوس در تشریح طرح بایدن افزود: (رژیم) اسرائیل در ازای توافق بر سر دستیابی به راهی برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی و اجازه به تشکیلات فلسطینی برای اداره غزه در آینده، روابط خود با عربستان را عادی میکند.
آکسیوس با این حال بهنقل از مقامات آمریکایی نوشت: رژیم اسرائیل آماده پذیرش این معامله در آینده نزدیک نیست، اما ممکن است در نهایت و تحت تاثیر افزایش فشارهای بین المللی و داخلی در ماههای آینده آن را بپذیرد. بایدن نیاز دارد فشارها بر (رژیم) اسرائیل را بدون آزرده کردن یهودیان آمریکایی در داخل این کشور حفظ کرده و افزایش دهد.
به نوشته آکسیوس، این راهی برای پایان دادن به جنگ نیست بلکه هدف از آن برنامهریزی برای آینده است.
«ابوعبیده» سخنگوی کتائب القسام» شاخه نظامی حماس، شامگاه امروز (پنجشنبه)، طی بیانیهای دستاوردهای رزمندگان این جنبش را طی یک هفته گذشته اعلام کرد.
سخنگوی شاخه نظامی حماس اعلام کرد نیروهای قسام طی هفته گذشته ۵۳ نظامی اسرائیلی را از فاصله صفر و ۹ نظامی اسرائیلی دیگر را از فاصله دور از پا درآوردهاند.
ابوعبیده اضافه کرد رزمندگان مقاومت دهها نظامی اسرائیلی دیگر را نیز طی ۵۷ مأموریت یا از پا درآوردهاند یا مجروح کردهاند. قسام همچنین اعلام کرد طی هفته گذشته نیروهای مقاومت ۴ خانه و ورودی ۲ تونل را هنگام ورود نظامیان اسرائیلی منفجر کردهاند.
او در ادامه اعلام کرد که نیروهای این جنبش در هفته گذشته ۲ پهپاد شناسایی ارتش اسرائیل از نوع «اسکای لارک» را سرنگون کردهاند و ۸ پهپاد دیگر را تحت کنترل خود آوردهاند.
سخنگوی قسام همچنین اشاره کرد نیروهای مقاومت چند تجمع نیروهای اسرائیلی را با خمپاره و راکت در تمامی محورهای جنگ در غزه هدف قرار دادهاند.
ابوعبیده در عین حال اعلام کرد که رزمندگان مقاومت طی هفته گذشته راکتهایی با بردهای متفاوت را به سمت اراضی اشغالی فلسطین شلیک کردهاند.
ارتش رژیم اسرائیل طی بیانیهای بامداد سهشنیه مدعی شده بود که از زمان آغاز تهاجم زمینی به نوار غزه، ۲۰۰ نظامی این خود را از دست داده است.
این در حالی است که گروههای مقاومت فلسطین تاکید دارند تعداد کشتههای ارتش رژیم صهیونیستی از زمان آغاز عملیات «طوفان الاقصی» چند برابر آمار اعلامی تلآویو است.
پیشتر، روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» با انتشار گزارشی در این باره فاش کرده بود که آمار بیمارستانهای اسرائیلی از تعداد کشتههای ارتش اسرائیل بسیار بیشتر از آمار اعلامشده از سوی ارتش اسرائیل است.
منابع خبری فلسطین ظهر امروز گزارش دادند که رزمندگان مقاومت فلسطین شهرک ها و مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در اطراف نوار غزه را با چند فروند موشک هدف قرار دادند.
رزمندگان گردان های القسام نیز از هدف قرار دادن دو دستگاه تانک مرکاوا ارتش رژیم صهیونیستی در نبردهای خود در شهر خان یونس با راکت الیاسین ۱۰۵ خبر دادند.
سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز اعلام کرد: ما در محورهای غرب و جنوب شهر خان یونس با نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی به شدت درگیر هستیم.
سرایا القدس همچنین از حمله به محل های تجمع نظامیان صهیونیست با گلوله های خمپاره در محور خان یونس خبر داد.
منابع خبری از نبرد رزمندگان مقاومت فلسطین با نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در چند محور در شمال و جنوب نوار غزه خبر دادند.
درگیری های شدیدی امروز پنجشنبه بین رزمندگان مقاومت فلسطین و نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در شرق اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه در جریان است.
رزمندگان مقاومت فلسطین با شلیک چند راکت محل تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی در محور التقدم در شرق اردوگاه البریج در جنوب شهر غزه را هدف قرار دادند.
درگیری های شدیدی نیز امروز بین رزمندگان مقاومت و اشغالگران در منطقه خان یونس در جنوب نوار غزه روی داده است.
کمیته های مقاومت ملی فلسطین نیز محل های تمرکز ادوات نظامی رژیم صهیونیستی در گذرگاه کرم ابوسالم در شرق شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را با خمپاره هدف قرار دادند.
این رسانه ها همچنین از حملات توپخانه ای امروز ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان خبر داده و افزودند که توپخانه ارتش رژیم اسرائیل حومه شهرک های «طیر حرفا» و «راشایا الفخار» در جنوب لبنان را گلوله باران کرد.
توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی همچنین مراتع مناطق «اللبونه» و «الهباریه» در جنوب لبنان را گلوله باران کرد. ارتش رژیم صهیونیستی امروز درپی هشدار مبنی بر نفوذ نیروهای مسلح از مرز جنوب لبنان به شمال فلسطین اشغالی به حالت آماده باش درآمد و اقدام به اعزام نیرو به محل کرد.
روزنامه فایننشالتایمز گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی برای اجرای نقشه خود جهت ایجاد یک منطقه حائل در مرز نوار غزه با سرزمین های اشغالی تاکنون یکهزار و یکصد ساختمان را در نزدیکی مرز تخریب کرده است.
روزنامه فایننشالتایمز به نقل از یک منبع آگاه بدون ذکر نام نوشت که هدف از ایجاد این منطقه حائل پاکسازی آن از به زعم او «هرگونه تروریست، موشکانداز و خمپارهانداز» است.
این منبع افزوده است: ایجاد منطقه حائل به تل آویو آزادی عمل در آنجا را خواهد داد.
برپایه این گزارش، رژیم صهیونیستی برای ایجاد این منطقه حائل تاکنون حدود یکهزار و یکصد ساختمان را در امتداد مرز نوار غزه با سرزمین های اشغالی تخریب است.
به نوشته فایننشالتایمز، ارتش رژیم اسرائیل از تایید یا تکذیب این آمار خودداری کرده است، اما ریچارد هچت سخنگوی ارتش این رژیم گفت که نظامیان صهیونیست به منظور جلوگیری از آنچه فعالیت جنبش حماس خواند، ایجاد این منطقه حائل را عملیاتی میکنند.
در حالی که مقامات صهیونیستی از اظهار نظر درباره میزان گستردگی منطقه حائل خودداری کردهاند، اما عاموس یادلین رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی پیشتر گفته بود که پیشبینی میکند تل آویو پس از پایان جنگ علیه نوار غزه، «منطقه حائلی» را به عمق ۵۰۰ متری تا یک کیلومتری در داخل نوار غزه ایجاد کند.
یادلین در نشستی خبری با خبرنگاران افزوده بود: این منطقه حائل برای آن است که مطمئن شویم که ۷ اکتبر [عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهرماه] دیگر تکرار نخواهد شد.
به نوشته فایننشالتایمز، ایجاد چنین منطقه ای در مرز نوار غزه یکی از موضوعاتی است که رژیم اسرائیل و آمریکا درباره آن اختلاف نظر دارند و واشنگتن بارها اعلام کرده است که با هرگونه اقدامی که منجر به کاهش مساحت نوار غزه شود، مخالفت خواهد کرد.
جان کربی سخنگوی امنیت ملی آمریکا روز سهشنبه این موضع را تکرار کرد و مدعی شد: ما به هیچ وجه نمیخواهیم شاهد کاهش قلمرو غزه باشیم.
حزبالله لبنان ساعاتی پس از حمله به ۲ پایگاه رژیم اشغالگر، در بیانیهای از هدف قرار دادن سایت سامانه های پدافند هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
به گزارش ایسنا، در بیانیه حزبالله لبنان در این باره آمده است: مجاهدین مقاومت اسلامی در حمایت از ملت ثابت قدم فلسطین در نوار غزه و در حمایت از مقاومت شجاعانه و شرافتمندانه آنها، ساعت ۱۱:۲۰ صبح روز پنجشنبه با ۲ فروند پهپاد تهاجمی به یکی از سایتهای سامانه پدافندی نیروی هوایی و سکوهای گنبد آهنین ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی شهرک «کفربلوم» حمله کردند.
بر اساس گزارش شبکه المیادین، طبق این بیانیه، در این حمله اهداف مورد نظر به صورت مستقیم و دقیق هدف قرار گرفته شدند.
این حمله درحالی انجام شده است که مقاومت لبنان ظهر امروز نیز دو پایگاه «الرادار» و «جل العلام» را در منطقه «الجلیل غربی» هدف قرار داده بود.
حماس مذاکرات با اسرائیل را تعلیق کرد
رسانههای اسرائیلی امروز (پنجشنبه، ۲۵ ژانویه) گزارش دادند که قطر به تلآویو اطلاع داده جنبش حماس تصمیم به تعلیق مذاکرات درباره توافق تبادل اسرا گرفته است و تا زمان توقف جنگ و عقبنشینی نظامیان اسرائیلی هیچ اسیری را آزاد نمیکند.
تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع مطلع از جزئیات مذاکرات در دوحه بدون اشاره به نام وی، گزارش داد: «حماس به میانجیگران قطری گفته که به عنوان مرحله نخست توافق تبادل اسرا از اسرائیل میخواهد تمام نیروهای خود را از نوار غزه خارج و جنگ را متوقف کند».
بر اساس این گزارش، هنوز دوحه این خبر را تایید یا رد نکرده است و اما سخنگوی وزارت خارجه قطر ماجد الانصاری، چهارشنبه طی پستی در شبکه «ایکس»، نوشته بود که اگر اظهارات منسوب به نخستوزیر بنیامین نتانیاهو درباره تلاشهای دوحه در روند مذاکرات تبادل اسرا صحت داشته باشد، وی «سد راه فرآیند میانجیگری میشود و به آن لطمه میزند».
کانال ۱۲ اسرائیل در بخش خبری خود در روز سهشنبه ۳ بهمن، صدای ضبط شدهای از جلسه ملاقات با خانوادههای گروگانهای اسرائیلی را پخش کرد که در آن، بنیامین نتانیاهو قطر را «مسئلهساز» خوانده و نقش میانجیگرانه آن را سرزنش کرده بود.
الانصاری روز گذشته گفت که تلاشهای میانجیگرانه دوحه میان فلسطینیها و اسرائیل برای توقف جنگ و تبادل اسرا و تضمین ورود کمکها و داروها به داخل نوار غزه همچنان ادامه دارد.
در اول دسامبر، آتش بس موقت بین حماس و اسرائیل با میانجیگری قطری _مصری _ آمریکایی برقرار شد و ۷ روز به طول انجامید و طی آن اسرا مبادله شدند و کمکهای بشردوستانه محدودی وارد نوار غزه شد. رژیم صهیونیستی میگوید که هنوز حدود ۱۳۶ اسیر اسرائیلی نزد مقاومت فلسطین در نوار غزه هستند.
حمله به بندر اشغالی «اشدود»
منابع محلی بامداد پنجشنبه از اقدام گروههای مقاومت در حمله به مواضع رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی خبر دادند.
رسانه عراقی «صابریننیوز» در خبری فوری در اینباره گزارش داد که بندر اشدود در فلسطین اشغالی هدف حمله قرار گرفته است.
خبرنگار شبکه «المیادین» نیز از عراق گزارش داد که حمله به بندر اشغالی اشدود، با هواپیماهای بدون سرنشین انجام شده است.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: جنگ در غزه متوقف نمیشود
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب گفت که جنگ علیه غزه را متوقف نخواهند کرد.
یوآو گالانت گفت: جنگ تا زمانی که اسرا در غزه هستند، متوقف نمیشود.
وی مدعی شد: هیچ چیز ما را در غزه متوقف نمیکند، نه حزب الله و نه ایران و آنها موفق نخواهند شد در بین ما تفرقه ایجاد کنند.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ادعا کرد: حماس در یک بحران بزرگ به سر میبرد و سلاح یا افراد کافی در اختیار ندارد و کنترل خود را در غزه از دست داده است.
از سوی دیگر نیر بارکات وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد که تهران در رأس دشمنان این رژیم قرار دارد و اکنون ایران به هدفی مشروع برای حملات موشکی تلآویو تبدیل شده است.
وی افزود: وقتی آنها میگویند که (رژیم) اسرائیل باید نابود شود، ما باور میکنیم.
بیمارستانهای خانیونس زیر آتش
امروز پنجشنبه (۲۵ ژانویه)، در صد و یازدهمین روز جنگ غزه، در میان افزایش مستمر شمار تلفات غیرنظامی، کودکان و زنان، بمبارانهای کور شهر خانیونس همچنان ادامه دارد. ارتش رژیم صهیونیستی از چند روز پیش همزمان با حملات هوایی و بمباران پناهگاههای آوارگان فلسطینی در حال پیشروی زمینی در خانیونس در جنوب غزه است و در حال حاضر تلاش دارد به بیمارستانهایی که در این شهر هنوز در حال «خدماترسانی در شرایطی بسیار دشوار و غیرقابل تصور به دهها هزار مجروح هستند» نزدیک شود.
به نوشته وبگاه روزنامه «العربی الجدید»، درگیریهای زمینی میان نیروهای مقاومت فلسطین و ارتش اشغالگر در اطراف بیمارستان «ناصر» یکی از بزرگترین بیمارستانهای شهر ادامه دارد و بیمارستانهای دیگر از جمله بیمارستان «الامل» تحت آتش بمباران هوایی قرار دارند.
شبکه العربیه نیز صبح امروز اعلام کرد که نیروهای مقاومت در مناطق غربی خان یونس، اطراف بیمارستان ناصر، منطقه جنوبی محله النمساوی و بیمارستان صحرایی اردن به شدت با اشغالگران درگیر هستند.
وزارت بهداشت فلسطین نیز اعلام کرد که ساختمانهای مرکز بهداشتی و درمانی ناصر، به شدت آسیب دیدهاند و جان بیماران و کادر پزشکی آن در خطر است و بیمارستان الامل نیز در دایره خطر زیاد قرار دارد.
بر اساس این گزارش، میانگین شهدای فلسطینی طی سه روز اخیر به میزان زیادی افزایش یافته است و طی تنها ۲۴ ساعت اخیر، ۲۱۰ فلسطینی شهید شدهاند و شمار شهدا به ۲۵ هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است که اغلب آنها زن و کودک هستند و بیش از ۷ هزار نفر نیز هنوز مفقود یا زیر آوار هستند و کادرهای امدادرسان تجهیزات و توانایی لازم برای بیرون آوردن افراد زیر آوار را ندارند.
در شمال نوار غزه، اشغالگران همچنان از ورود کمکها و امدادرسانی به ۸۰۰ هزار فلسطینی تحت محاصره جلوگیری میکنند و به صورت سیستماتیک به دنبال تشدید بحران معیشتی و گرسنگی دادن به فلسطینیها هستند و همزمان ساختمانهای مسکونی آنها را با بمباران توپخانهای یا حملات هوایی ویران میکنند.
در سطح سیاسی، سخنگوی کاخ سفید جان کربی چهارشنبه اعلام کرد که مشاور امور خاورمیانه رئیسجمهور بایدن در دوحه حضور دارد تا مذاکرات برای احتمال امضای سند تبادل اسرا میان تلآویو و حماس را انجام دهد. این دومین سفر مکگورک به دوحه در ماه جاری برای بررسی موضوع تبادل اسرا است. وی نهم ژانویه نیز به این منظور به قطر سفر کرده بود.