به گزارش تابناک، دیدار یک چهارم نهایی جام ملتهای آسیا روز چهارشنبه ۱۸ بهمنماه میان تیم ملی ایران و قطر برگزار خواهد شد قبل از این دیدار این دو تیم ۲۴ بار مصاف هم در میدان رفته اند که حاصل این بازیها ۱۶ برد برای ایران، ۳ برد برای قطر و در ۵ بازی هم مساوی کرده اند در این ۲۴ بازی ۴۱ گل سهم ایران و ۱۶ گل هم سهم قطر بوده است.
نخستین بازی بین دو تیم ایران و قطر در تاریخ یازدهم آذر ۱۳۶۷ از سری مسابقات جام ملتهای آسیا ۱۹۸۸ برگزار شد که با نتیجه ۲ بر ۰ به سود تیم ملی ایران تمام شد.
بهترین برد ایران در برابر قطر با نتیجه ۶ بر ۱ در بازیهای فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۸ به دست آمده است و بهترین برد قطر در برابر ایران پیروزی ۲ بر ۰ در سال ۱۳۷۶ در مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ میباشد که مانع از صعود مستقیم ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ شد.
تیم ملی فوتبال ایران در فینال تورنمنت ۴ جانبه اردن توانست با چهار گل شاگردان کارلوس کیروش را شکست دهد. نتیجه این بازی دوستانه ایران ۴ - قطر صفر شد.
آخرین برد قطر مقابل ایران
آخرین برد قطر به سال ۱۳۸۸ و مسابقات چهارجانبه بازمیگردد که میزبانی اش را بر عهده داشت. این تیم در آن مسابقه با نتیجه ۳ بر ۲ پیروز شد. دو برد دیگر قطر هم مربوط به سالهای ۷۶ و ۸۰ است.
برد و باخت در بازی ایران قطر سال ۷۶
در تهران با سه گل قطریهای را شکست دادیم و در دوحه با دو گل شکست خوردیم که آن سقوط ما را پشت سر عربستان قرار داد و راهی پلی آف و نبرد با استرالیا کرد.
مروری بر یک بازی خاطره انگیز و پر التهاب ایران و قطر
یکی از هیجانانگیزترین و جنجالیترین رقابتهای دو تیم ایران و قطر به شهریور ۱۳۹۵ باز میگردد. جایی که این دو تیم در نخستین بازی خود در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند. کارلوس کیروش در آن مسابقه هدایت تیم ملی ایران را برعهده داشت و «خوزه دانیل کارینو» روی نیمکت قطری نشسته بود. ورزشگاه آزادی سراسر پر بود و شور و هیجان میان هواداران تیم ملی غوغا میکرد. همه منتظر بودند ایران با پیروزی مقابل قطر شروع خوبی برای حضور در جام جهانی داشته باشد.
بیشتر عکاسان خبری پشت دروازه قطر مستقر بودند و هر لحظه منتظر بودند تصاویر دروازه فروریخته این تیم را ثبت کنند. جو ورزشگاه متشنج بود و نیروهای امنیتی گرداگرد زمین مستقر بودند. فشفشهها در ورزشگاه روشن بود و فضایی ملتهب ایجاد کرده بود.
کارلوس کیروش در کنار زمین آرام و قرار نداشت و مدام با داور بازی صحبت میکرد. همین اتفاق واکنش «کارینو» را برانگیخت. او به داور بازی اعتراض کرد که چرا به کیروش تذکر نمیدهد.
در جریان آن بازی و در یک صحنه حاجصفی با بازیکن قطر درگیر شد و جواد نکونام که روی نیمکت ایران بود در اتفاقی عجیب قصد مداخله و ورود به زمین را داشت که با ممانعت دیگر مربیان تیم مواجه شد.
۹۰ دقیقه به پایان رسیده بود و بازی کماکان بدون گل دنبال میشد. داور ۶ دقیقه زمان اضافه اعلام کرد. نیمی از این زمان گذشت و دیگر امید زیادی برای رسیدن به گل وجود نداشت. اما همهچیز ناگهان تغییر کرد.
دروازه بان قطر اشتباه مرگباری مرتکب شد و به بدترین شکل ممکن توپ را دفع کرد. توپ به انصاریفرد رسید و او نیز در موقعیتی عالی توپ را به قوچان نژاد رساند تا دروازه خالی قطر باز شود. ورزشگاه به انفجار رسید و هیچکس سر از پا نمیشناخت. نکونام وارد زمین شد تا در این شادی گل با بازیکنان سهیم شود، اما در میان راه آغازگر درگیریها شد. به سمت نیمکت قطر برگشت و با بازیکنان این تیم درگیر شد. دامنه درگیریها گسترش پیدا کرد و هیجان و التهاب با هم درآمیختند.
برخی به درگیری مشغول بودند و برخی آنها را جدا میکردند. برخی غرق شادی بودند و برخی ناامیدانه صحنهها را نظارهگر بودند. کارلوس کیروش و کارینو در گوشهای آرام ایستاده بودند و احتمالاً در خصوص آنچه در جریان بود صحبت میکردند.
نیروهای امنیتی وارد زمین شدند و با مداخله آنها درگیریها فروکش کرد. جواد نکونام از روی نیمکت اخراج شد و اینگونه بازی دنبال شد.
وقتهای اضافه ۱۱ دقیقه ادامه پیدا کرد و در نهایت کنترل توپ جهانبخش و شلیک دقیقش همچون تیر خلاصی بود بر پیکر قطر؛ ایران آن بازی را با نتیجه ۲ بر صفر برد و در نهایت هم به جام جهانی راه پیدا کرد.
بیشتر بخوانید: ترکیب احتمالی تیم ملی ایران مقابل قطر
نتایج بازیهای ایران و قطر
۱۳۶۷/۹/۱۱: قطر ۰ – ۲ ایران
۱۳۷۵/۲/۲۸: قطر ۰ – ۲ ایران
۱۳۷۵/۳/۱۱: قطر ۰ – ۱ ایران
۱۳۷۶/۷/۱۱: قطر ۰ – ۳ ایران
۱۳۷۶/۸/۱۶: قطر ۲ – ۰ ایران
۱۳۷۹/۷/۶: قطر ۱ – ۲ ایران
۱۳۸۰/۵/۱۰: قطر ۲ – ۱ ایران
۱۳۸۲/۱۱/۲۹: قطر ۱ – ۳ ایران
۱۳۸۳/۷/۲۲: قطر ۲ – ۳ ایران
۱۳۸۶/۱/۴: قطر ۰ – ۱ ایران
۱۳۸۶/۱۰/۲۰: قطر ۰ – ۰ ایران
۱۳۸۷/۵/۲۱: قطر ۱ – ۶ ایران
۱۳۸۷/۸/۱۹: قطر ۰ – ۱ ایران
۱۳۸۸/۱۰/۷: قطر ۳ – ۲ ایران
۱۳۸۹/۱۰/۷: قطر ۰ – ۰ ایران
۱۳۹۰/۶/۱۵: قطر ۱ – ۱ ایران
۱۳۹۰/۱۲/۱۰: قطر ۲ – ۲ ایران
۱۳۹۱/۳/۲۳: قطر ۰ – ۰ ایران
۱۳۹۲/۳/۱۴: قطر ۰ – ۱ ایران
۱۳۹۳/۱۰/۲۵: قطر ۰ – ۱ ایران
۱۳۹۵/۶/۱۱: قطر ۰ – ۲ ایران
۱۳۹۶/۱/۳: قطر ۰ – ۱ ایران
۱۳۹۷/۱۰/۱۰: قطر ۱ – ۲ ایران
۱۴۰۲/۷/۲۵: قطر ۰ – ۴ ایران
منبع: قدس آنلاین