شیخ حسین انصاریان کیست؟

شیخ حسین انصاریان متولد ٢٧ آبان ۱۳۲۳ در شهرستان خوانسار استان اصفهان است. ایشان فرزند محمدباقر، مفسر قرآن، روحانی، روضه خوان، مؤلف و استاد حوزه علمیه قم است.
کد خبر: ۱۲۳۰۸۶۸
|
۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸ 08 April 2024
|
6495 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک»، انصاریان متولد ٢٧ آبان ۱۳۲۳ خوانسار، پدرش محمدباقر از خاندان حاج شیخ (خوانساری) و مادرش از سادات مصطفوی آن شهر بود. قبر پدر ایشان در سرچشمه خوانسار محل زیارتگاه مردم است.

مهاجرت به تهران

خانواده او از سه سالگی‌اش به تهران آمده و در خیابان خراسان ساکن شدند. در شش سالگی به مدرسه برهان رفت. بعد از اتمام کلاس سوم خانواده‌اش به دلیل مشکلات اقتصادی به خوانسار برگشت. در خوانسار در مدرسه جامعه تعلیمات تحصیل کرد. پس از دو سال تحصیل در خوانسار همراه خانواده به تهران بازگشت. کلاس ششم را در مدرسه برهان خواند. تحصیلات مقدماتی حوزوی (ادبیات) را در تهران تحت تعلیم علی اکبر برهان و علی فلسفی امامان جماعت مسجد لرزاده فرا گرفت. سپس راهی قم شد.

فعالیت‌های انقلابی

در بحبوحه قیام روحانیون، قبل از ملبس شدن در ۱۷ سالگی بعد از درس برای شرکت در سخنرانی امام خمینی ره در کوچه یخچال قاضی به منزل ایشان می‌رفت. همزمان به پخش اعلامیه‌های انقلابی امام اقدام می‌کرد.  ساواک او را متهم به دفاع از بنیانگذار انقلاب اسلامی کرد. 


تحصیلات

انصاریان پس از دوره دبیرستان، راه طلبگی را در پیش گرفت و پس از مشورت با مهدی الهی قمشه‌ای دروس طلبگی را آغاز کرد.

تحصیلاتش در دو حوزه علمیه تهران و قم بوده‌است. در تهران ادبیات را آغاز می‌کند و پس از آن، کتاب معالم الاصول،  لمعتین و معالم را نزد علی فلسفی‌ می‌آموزد. سپس به حوزه علمیه قم مهاجرت می‌کند. در حوزه علمیه قم به محضر شیخ عباس طهرانی‌ می‌رسد و با او به تعامل می‌پردازد. همچنین، در جلسات اخلاقیِ حسین فاطمی شرکت می‌کند. او در این زمینه می‌گوید:
«غالب سخنرانی‌های اخلاقی آیت‌الله فاطمی همراه با اشک چشم و شور و حال از جانب خود آن مرحوم و شاگردان بود».
سرانجام به دست عباس طهرانی ملبس به لباس روحانیت می‌شود و تحصیلات خود را اینگونه ادامه می‌دهد:
رسائل و مکاسب و کفایه را نزد افرادی مانند: آیات عظام اعتمادی، فاضل لنکرانی،  صالحی نجف‌آبادی و صانعی فرامی‌گیرد. پس از اتمام سطوح عالیه وارد مرحله استنباطی فقه و اصول - درس خارج - می‌گردد. در این قسمت هم نزد افرادی چون: سید محمد محقق داماد،  منتظری، ابوالفضل نجفی خوانساری و بالاخص سالیانی،  میرزا هاشم آملی علومی فرا می‌گیرد، که حاصل این برهه از ایام تحصیلی انصاریان، تقریرات گرانمایه فقه و اصول درس میرزا هاشم آملی است که او به رشته تحریر درآورده‌است.
ایشان در قم با عباس تهرانی ارتباط داشت و در جلسات اخلاقی حسین قمی و از دروس مراجع وقت مانند: آیات عظام میلانی،  آخوند همدانی،  میرزا خلیل کمره‌ای، گلپایگانی،  سیداحمد خوانساری،  مرعشی نجفی و سید امام خمینی ره شرکت کرد.


استادان

از جمله اساتید وی می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

علی اکبر برهان امامت جماعت مسجد لرزاده که استاد او را بی همتا می‌دانست.
علی فلسفی، در تهران امام جماعت بعد از درگذشت برهان.
سید محمدتقی غضنفری خوانساری از فقهاء شهر خوانسار و مؤسس و اقامه‌کننده نماز جمعه در ایران قبل از سال ۱۳۱۴ و امام جماعت مسجد دو راه خوانسار.
سید حسین علوی خوانساری که از مجتهدان خوانساری بود
سید محمدعلی ابن الرضا خوانساری است که انصاریان از کودکی به مناسبت نسبت فامیلی که با خوانساری داشت، با او حشر و نشر داشت.
از جمله افرادی که انصاریان با آن ارتباط داشته می‌توان از مهدی الهی قمشه‌ای نام برد که انصاریان در جلسه اخلاق او حضور داشته‌است.

 

شیخ حسین انصاریان در بیمارستان - تابناک | TABNAK

پوزش شیخ حسین انصاریان از مردم 

۲ شهریور ۱۳۹۰ شیخ حسین انصاریان، در مراسم احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان با اشاره به برخی مشکلات و نابسامانی‌های موجود در کشور، از مردم عذرخواهی کرد.  
این واعظ مشهور که مراسم احیای وی یکی از شلوغترین برنامه‌های تهران است و در شب‌های ۱۹ و ۲۱ رمضان از سیما پخش شد، پس از چند بار قسم خوردن گفت: مایی که شعار دادیم، منبر رفتیم، بیانیه دادیم، شما رو فرستادیم جلو که انقلاب کنید، دنبال میز و پست نبودیم و نیستیم، ‫اما این وضعی که پیش اومده رو نمی‌خواستیم.
 وی در برنامه قرآن به سر گرفتن، با سوز و گداز  خطاب به مردم اظهار کرد: ‫مردم! ما رو ببخشید؛ ‫ما به شما وعده‌هایی دادیم که نشد. نمی‌خواستیم شما تو فشار باشید نمی‌خواستیم گرونی باشه و ...
وی ‫با بیان این که در برخی موارد انقلاب دست نامحرمان افتاده، حدود دو سه دقیقه از برخی مشکلات تبری می‌جست و از مردم طلب بخشش می‌کرد.
انصاریان در جای دیگری از صحبتش هم گفت، غیر از امام زمان عج نباید به کس دیگری امید داشته باشیم.  

کرونا

شیخ حسین انصاریان در ۲۱ شهریور ماه سال ۱۳۹۹ به کرونا مبتلا شد و در بیمارستان بستری شد. طی آخرین اطلاعات در ساعت ۲۰ روز ۲۴ شهریور ماه حال عمومی وی رو به بهبودی گزارش شده است.

آثار

در حوزه علمی و دینی، ۴هزار نوار سخنرانی و بیش از ۴۰ عنوان کتاب -حدود ۸۰ جلد- از حسین انصاریان ثبت شده‌است.
در ادامه به بخشی از این موارد اشاره می شود:
تالیفات
ترجمه قرآن کریم.
ترجمه نهج البلاغه.
ترجمه صحیفه سجادیه.
ترجمه و بازنویسی مفاتیح الجنان.
شرح دعای کمیل. چاپ جدید
اهل بیت (علیهم السلام) عرشیان فرش نشین.
معاشرت.
جلوه‌های رحمت الهی.
فرهنگ مهرورزی.
عبرت آموز.
زیبایی‌های اخلاق.
توبه آغوش رحمت.
۱۳- بربال اندیشه (جلد ۱). ۱۴- بر بال اندیشه (جلد ۲) - (در دست چاپ).
با کاروان نور.
سیمای نماز.
لقمان حکیم.
فروغی از تربیت اسلامی.
رسائل حج.
دیوان اشعار (مجموعه غزلیات).
۲۱- پرسش‌ها و پاسخها- ۵ مجلد (در دست چاپ).
نظام خانواده در اسلام.
مونس جان.
۲۴- عرفان اسلامی (شرح مصباح الشریعه) ۱۵ مجلد. چاپ جدید. ۲۵- دیار عاشقان (شرح صحیفه سجادیه) ۱۵ مجلد. (در دست چاپ). ۲۶- سیری در معارف اسلامی جلد۱ (عقل کلید گنج سعادت). ۲۷- سیری در معارف اسلامی جلد۲ (عقل محرم راز ملکوت). ۲۸- سیری در معارف اسلامی جلد۳ (حدیث عقل و نفس)

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵
heidar
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
ان شاءالله سایشون همیشه بالاسر مردم باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
انشاالله سایه مردم بالا سرش باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
چقدر خوب می شد تا از ایشان در رابطه با حسینه جواد الائمه هم سوال پرسیده می شد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
درود بر شرفش
لااقل نون به نرخ روز نیست مثل بعضی از آخوندها
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
سایه شون مستدام
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟