بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و شانزدهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما معتقدیم که هرگونه عملیات اسرائیل در رفح، موضع اسرائیل را در خصوص دستیابی به توافق برای آزادی زندانیان پیچیده و تضعیف خواهد کرد.
میلر تصریح کرد: ما به کار برای رسیدن به آتش بس در غزه که منجر به آزادی گروگان ها شود ادامه خواهیم داد. اظهارات جو بایدن رئیسجمهور آمریکا موضع اسرائیل در مذاکرات را تضعیف نمیکند و حماس را به لجاجت بیشتر وادار نمیکند.
این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: ما در حال رایزنی با طرف اسرائیلی درباره واکنش حماس هستیم و در تلاش هستیم تا اختلافات را رفع و متنی را ایجاد کنیم که همه بر آن توافق داشته باشند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: گذرگاه کرم شالوم باز است و کامیون های کمک رسانی از آنجا وارد غزه شده اند.
او تاکید کرد: واشنگتن به تلاش برای نهایی کردن متن توافق آتش بس ادامه خواهد داد و ورود کمک های بشردوستانه به غزه نباید با مانع مواجه شود یا به تعویق بیفتد.
اداره گذرگاهها و مبادی مرزی غزه در بیانیهای در واکنش به ادعای وزارت خارجه آمریکا مبنی بر بازگشایی گذرگاهها و ورود کمکهای بشردوستانه به این باریکه تاکید کرد که گذرگاههای نوار غزه همچنان بسته و تحت کنترل رژیم صهیونیستی است.
اداره گذرگاهها و مبادی مرزی غزه در این بیانیه، افزود: از آغاز حمله ارتش رژیم صهیونیستی و اشغال گذرگاه رفح و تعطیلی گذرگاه کرم ابو سالم، هیچ کمکی وارد این منطقه نشده است.
پیت نگوین معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی به شبکه سی ان ان گفت: یک کشتی که برای حمل پالت های کمک های بشردوستانه از قبرس به اسکله استفاده می شود، روز پنجشنبه در شرق مدیترانه پهلو خواهد گرفت.
پنتاگون اعلام کرده اسکله و گذرگاه نظامی آمریکا به طور کامل ساخته شده است.
این سخنگوی پنتاگون ادامه داد این کشتی هنوز در بندر اشدود در اسرائیل است. این کمک ها به کشتی دیگری که در حال حاضر در سواحل غزه است منتقل می شود. کشتی که تحت مالکیت ارتش آمریکا قرار دارد، از ماه گذشته در شرق مدیترانه پهلو گرفته است.
سابرینا سینگ، دیگر دستیار و معاون سخنگوی پنتاگون نیز در بیانیهای به خبرنگاران گفت: «ساخت اسکله شناور امروز در هر دو بخش به پایان رسید و در انتظار انتقال آنها به مکان مشخص شده خود در نزدیکی غزه است.»
سینگ افزود: «امروز پیشبینیها همچنان وزش باد شدید و موجهای بلند دریا را پیشبینی میکند که شرایط ناامنی را برای انتقال اجزای اسکله شناور ایجاد میکند، لذا بخشهایی از اسکله و کشتیهای نظامی شرکتکننده در ساخت آن همچنان در بندر اشدود در جنوب اسرائیل هستند.»
معاون سخنگوی پنتاگون تاکید کرد که ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده «سنتکام» «آماده است تا اسکله را در آینده نزدیک به محل خود منتقل کند.»
کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که دولت لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل تصمیم گرفته است که خرید تسلیحات توپخانهای ساخت شرکت صنایع نظامی البیت (رژیم) اسرائیل را با هزینه بیش از ۱۳۰ میلیون دلار متوقف کند.
داسیلوا پیشتر جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه را با واقعه هولوکاست علیه یهودیان مقایسه کرده بود.
وی با بیان اینکه «این جنگ سربازان علیه سربازان نیست»، افزود: این جنگی میان ارتش بسیار آماده با زنان و کودکان است.
یک مقام مصری که نامش ذکر نشده است گفت که پس از دو روز مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری مصر، قطر و آمریکا، هیاتهای حماس و رژیم صهیونیستی بدون هیچ نتیجهای قاهره را ترک کردند.
بر اساس این گزارش، تلاشهای مصر و میانجیگران برای نزدیک کردن دیدگاههای دو طرف به ویژه با توجه به تحولات اخیر در نوار غزه ادامه دارد.
مقاومت اسلامی لبنان پنجشنبه شب اعلام کرد که خودروی زرهی ارتش رژیم صهیونیستی را در شمال فلسطین اشغالی هدف قرار داده است.
مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد که خودروی زرهی ارتش رژیم صهیونیستی را در پایگاه نظامی المالکیه در شمال فلسطین اشغالی با سلاح مناسب هدف قرار داده است.
مقاومت اسلامی لبنان تاکید کرد که در این عملیات این خودرو به آتش کشیده شد و سرنشینان آن کشته و زخمی شدند.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه در دویست و شانزدهمین روز از جنگ طی بیانیه ای اعلام کرد: ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه جنایات خود، در ۲۴ ساعت گذشته، ۴ کشتار علیه ساکنان نوار غزه انجام داد که منجر به شهادت ۶۰ فلسطینی و زخمی شدن ۱۱۰ نفر دیگر شد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، با گذشت ۲۱۶ روز از حملات مستمر ارتش رژیم صهیونیستی به ساکنان نوار، آمار شهدای فلسطینی در این منطقه به ۳۴ هزار و ۹۰۴ نفر افزایش یافت.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه بیان کرد: همچنین طی این مدت، ۷۸ هزار و ۵۱۴ فلسطینی بر اثر حملات رژیم صهیونیستی مجروح شده اند.
مقاومت فلسطین در حالی مواضع و مراکز تجمع نظامیان صهیونیست را با خمپاره هدف قرار داد که گردانهای شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس پیام کوبنده تصویری را علیه اشغالگران منتشر کرد.
به گزارش فلسطین الیوم، همزمان با حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه، رزمندگان مقاومت فلسطین نظامیان صهیونیست را آماج حملات خود قرار دادند.
گردان های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس پیام تصویری خطاب به اشغالگران منتشر کرد.
همچنین گردان های القسام در بیانیه ای از درهم شکستن نیروهای اشغالگر در شرق شهر رفح در جنوب نوار غزه خبر داد.
در بیانیه القسام آمده است: رزمندگان ما مواضع نظامیان دشمن صهیونیست را با خمپاره گلوله باران کردند.
در همین حال، سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد: مراکز تجمع نظامیان صهیونیست را در شرق شهر رفح با خمپاره ۶۰ هدف قرار دادیم.
در پیام سرایا القدس آمده است: قدرت و ابهت ارتش شما را درهم میشکنیم.
گردان های شهدای الاقصی نیز صحنه هایی از عملیات خود علیه مرکز تجمع نظامیان صهیونیست در شرق رفح را منتشر و اعلام کرد که این مرکز و تجهیزات نظامی صهیونیست را هدف قرار داده است.
شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه خود اعلام کرد: مراکز تجمع نظامیان صهیونیست و جنگ افزارهای آنها را در اطراف مسجد علی در جنوب غربی منطقه الزیتون در شهر غزه هدف قرار دادیم.
نتایج نظرسنجی اخیر یک شبکه عبری زبان حاکی از این است که بیش از نیمی از ساکنان اراضی اشغالی باور دارند این رژیم هرگز پیروز نخواهد شد.
شبکه عبری زبان «کان» امروز نتایج نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن ساکنان اراضی اشغالی دیگر به شعار «پیروزی کامل» که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم از روز اول جنگ علیه غزه از آن دم میزد، باور ندارند.
طبق نتایج این نظرسنجی، کمتر از ۴۰ درصد از ساکنان اراضی اشغالی به پیروزی رژیم صهیونیستی باور داشته و بیش از نیمی از آنها از شکست تلآویو در این جنگ اطمینان دارند.
«شموئل روزنر» تحلیلگر صهیونیست نیز با تاکید بر اینکه ساکنان اراضی اشغالی دیگر به شعار «پیروزی کامل» نتانیاهو باور ندارند، گفت: در ماه اکتبر زمانی که جنگ آغاز شد، بیش از ۷۰ درصد اسرائیلیها تصور میکردند که «اسرائیل» در جنگ پیروز خواهد شد، با گذشت زمان و تداوم جنگ و محقق نشدن اهداف مدنظر، باور به این ایده از ۷۰ درصد به ۶۰ و در ادامه به ۵۰ درصد کاهش یافت.
روزنر افزود: این روند کاهشی ادامه داشت و در ماه مه به کمتر از ۴۰ درصد رسید.
این تحلیلگر تاکید کرد: اسرائیل تحت فرماندهی شخصی وارد جنگ شد که در میان مردم باور زیادی به او وجود ندارد.
یکی از اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در دستیابی به توافقی برای آتشبس در نوار غزه جدی نیست، نخست وزیر این رژیم را به بهانهتراشی برای فرار از مذاکرات متهم کرد.
«عزت الرشق»، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد: اسرائیل در دستیابی به توافقی برای آتش بس جدی نیست و از مذاکرات به عنوان پوششی برای یورش به شهر رفح و اشغال گذرگاه آن استفاده میکند.
الرشق در ادامه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را متهم کرد که با بهانهتراشی سعی در فرار از مذاکرات دارد و تنها حماس و میانجیها را مورد سرزنش قرار میدهد.
این عضو دفتر سیاسی حماس تاکید کرد: موافقت حماس با پیشنهاد میانجیها، نتانیاهو را دستپاچه کرد و او را در بنبست قرار داد اما حماس به موضعگیری خود که آن را به میانجیها اعلام کرده یعنی موافقت با پیشنهادشان پایبند است.
واکنشهای تند مقامات رژیم صهیونیستی به تهدید اخیر جو بایدن مبنی بر توقف صادرات سلاح به تلآویو، بیانگر جنجال شدید میان مسوولان این رژیم و نگرانی آنها از سلب اهرم فشار در مذاکرات آتشبس با حماس است.
«ایتامار بنگویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی صبح امروز (پنجشنبه) در واکنش به اظهارات «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا درباره تصمیم واشنگتن برای توقف ارسال سلاح به تلآویو در صورت حمله گسترده به رفح در توییتی کنایهآمیز نوشت: حماس بایدن را دوست دارد!
به گزارش رسانههای اسرائیلی، بن گویر با توئیت خود سعی دارد القا کند حماس که پس از حمله غافلگیرانه به جنوب اراضی اشغالی، رژیم صهیونیستی هفت ماه است برای نابودی آن تلاش میکند، عملکرد و تصمیمات رئیس جمهور آمریکا را دوست دارد و از آن راضی است و این نشانه روشنی است که بایدن آنچه را به نفع دشمنان اسرائیل، یعنی حماس و موجب رضایت آنها است انجام میدهد.
«یائیرلاپید» رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به توییت بنگویر با انتشار توییتی نوشت: اگر بنیامین نتانیاهو امروز بنگویر را اخراج نکند، او همه سربازان و همه اسرائیلیها را در معرض خطر قرار خواهد داد.
همچنین رادیوی ارتش رژیم صهیونیستی گزارش کرد: «اسرائیل نمیتواند تهدید بایدن درباره توقف صادرات سلاح به تلآویو در صورت عملیات زمینی گسترده را نادیده بگیرد. عملیات گسترده در رفح تاکنون متوقف شده است و بایدن با سلب اهرم بزرگ فشار نظامی به جایگاه اسرائیل در مذاکرات لطمه زد.»
همچنین روزنامه «اسرائیل الیوم» به نقل از یکی از مسؤولان صهیونیست نوشت، «باید رفح اشغال شود تا به جهان نشان داد که اسرائیل تحت حمایت آمریکا نیست.»
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا درباره تعلیق ارسال محمولههای سلاح به اراضی اشغالی را که «تلآویو از زمان آغاز جنگ قدردان او بوده»، «سختگیرانه و ناامیدکننده» توصیف کرد.
«گلعاد آردان» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل امروز پنجشنبه در واکنش به تعلیق ارسال محمولههای سلاحهای آمریکایی به اراضی اشغالی ضمن تکرار رویکردهای همیشگی این رژیم درخصوص گروههای مقاومت فلسطینی مدعی شد: «ما با دشمن سرسختی روبهرو هستیم، آیا اکنون زمان مناسبی برای اعمال محدودیتهایی بر تسلیحات اسرائیل است؟»
به گزارش شبکه خبری «روسیا الیوم»، آردان در ادامه اظهارات خود باز هم مدعی شد: «من نیت بدی را به رئیس جمهور (آمریکا) نسبت نمیدهم اما فکر میکنم کاملا روشن است که هرگونه فشاری بر اسرائیل و هر گونه محدودیتی که بر آن اعمال شود حتی اگر از سوی همپیمانان نزدیکی باشد که منافع بهتری را برای ما میخواهند، این اقدام از سوی دشمن که میتواند ایران، حماس و یا حزبالله باشد، به عنوان مسالهای تفسیر میشود که به آنها در مورد موفقیت در اهدافشان امید میدهد و چه بسا آنها را تشویق میکند.»
در همین رابطه نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل ادامه داد: احتمال میدهم اسرائیل پس از تصمیم بایدن عملیات در رفح را توسعه دهد، در نهایت اینها تصمیماتی است که نخستوزیر و کابینه جنگ باید بگیرند، تا این لحظه من چیزی نمیدانم اما جایگزینهای عملیات رفح به اسرائیل ارائه شده و این گزینهها میتوانند «از بین بردن» حاکمیت حماس و ایجاد آینده و افقی شامل آزاد شدن افراد ربوده شده بدون ورود به رفح باشند.
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل با تکرار ادعاهای خود علیه حماس مدعی شد: «اگر اسرائیل اجازه ورود به منطقه مهم و محوری چون رفح را نداشته باشد، چگونه میتوان نابودی حماس را به عنوان هدفی دستیافتنی تعریف کرد؟»
او در پایان نیز اظهارات اخیر بایدن درباره تعلیق ارسال تسلیحات به اراضی اشغالی در صورت آغاز عملیات در رفح را به انتخابات آتی آمریکا مربوط دانست و گفت: این مساله ناامیدکننده و غیر قابل درک است و بسیاری در آمریکا بر این باور هستند که این تصمیم به انتخابات نیز مربوط است.
تصمیم بی سابقه بایدن برای قطع کمک های تسلیحاتی به اسرائیل
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا گفت، در صورتی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دستور یک حمله گسترده به رفح در نوار غزه را صادر کند، انتقال تسلیحات آمریکایی به این رژیم را متوقف خواهد کرد.
بایدن چهارشنبه شب در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان با اشاره به بمبهای دو هزار پوندی که آمریکا در اختیار اسرائیل قرار داده است، اظهار کرد: شهروندان غزه بر اثر این بمبها کشته شدهاند.
وی افزود: به صراحت اعلام کردم اگر آنها (اسرائیل) وارد رفح شوند – تا کنون به رفح نرفتهاند – تسلیحاتی را که بطور تاریخی در رابطه با رفح و سایر شهرها استفاده میشود، تامین نمیکنم.
بایدن گفت، آمریکا به تامین سلاحهای دفاعی برای اسرائیل از جمله سامانه دفاع هوایی گنبد آهنین ادامه خواهد داد اما در صورتی که حمله زمینی گسترده به رفح آغاز شود، ارسال سایر تسلیحات را خاتمه خواهد داد.
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: ما در رابطه با گنبد آهنین و توانایی اسرائیل برای پاسخ به حملاتی که اخیرا در خاورمیانه رخ داد، به تضمین امنیت اسرائیل ادامه میدهیم. اما قصد نداریم سلاح و گلولههای توپخانه ارائه دهیم.
پزشکان بدون مرز: بستن گذرگاه رفح شرایط مردم غزه را وخیمتر میکند
آورلی گودار مسئول تیم پزشکی پزشکان بدون مرز چهارشنبه در بیانیه ضمن درخواست برای بازگشایی گذرگاه رفح گفت: هر چیزی که برای زندگی روزانه حیاتی است، نه کمکهای بشردوستانه، نه تجهیزات پزشکی، نه غذا، نه سوخت دیگر وارد نمی شود.
وی با هشدار درباره اینکه آب، غذا و دارو در نوار غزه تا حد خطرناکی کم شده است، افزود: پس از هفت ماه جنگ که ۱.۷ میلیون نفر را وادار به ترک خانههایشان کرده است، تصمیم به بستن گذرگاه رفح شرایط بد زندگی مردم غزه را وخیمتر میکند.
حملات سنگین ارتش اسرائیل به مناطق مختلف غزه
منابع فلسطینی از حملات همه جانبه رژیم صهیونیستی به منطقه الزیتون در شهر غزه و حملات هوایی این رژیم به شهر رفح در جنوب خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، منابع خبری در دویست و شانزدهمین روز از جنگ نوار غزه، از درگیری های شدیدی خبر دادند که میان رزمندگان مقاومت و نیروهای اشغالگر در جنوب غرب منطقه الزیتون در شهر غزه جریان دارد.
این منابع بیان کردند که مقاومت در حال نبرد سنگین با نظامیان صهیونیست است که از ساعات اولیه بامداد به جنوب منطقه الزیتون در جنوب شرق شهر غزه وارد شده اند.
در جریان حملات نظامیان رژیم صهیونیستی، شماری از غیرنظامیان زخمی شده اند. تانکهای رژیم صهیونیستی مناطق مختلف محله الزیتون را زیر آتش گرفتند و جنگنده های این رژیم به شدت در حال بمباران منطقه الزیتون هستند.
منابع محلی همچنین اعلام کردند که بر اثر گلوله باران توپخانه رژیم صهیونیستی به حومه مسجد علی در خیابان هشتم در جنوب منطقه الزیتون، منازل این منطقه طعمه حریق شدند.
همزمان منابع خبری از شنیده شدن صدای انفجارهای متوالی در شهر رفح در جنوب غزه خبر می دهند. توپخانه رژیم صهیونیستی ساختمان شهرداری رفح را زیر آتش گرفته است.
در همین حال، جنگنده های رژیم صهیونیستی منزلی را در خیابان المضخه داخل منطقه الجنینه در شهر رفح بمباران کردند. همزمان قایق های جنگی رژیم صهیونیستی نیز مناطق غربی این شهر را زیر آتش گرفته اند.
منابع محلی اعلام کردند: مقاومت در حال نبرد سنگین در نزدیکی منطقه المغراقه در مرکز شهر غزه است و توپخانه رژیم صهیونیستی در حال گلوله باران شمال اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه است.
جنگنده های رژیم صهیونیستی همچنین منزلی را در نزدیکی تقاطع السرایا در مرکز شهر غزه بمباران کردند.