به گزارش تابناک ورزشی، جامی که قرار است قهرمان آن صاحب سهمیه پلیآف لیگ نخبگان آسیا شود، به ایستگاه پایانی رسید. در واقع شنبه شب دو دیدار مرحله نیمه نهایی جام حذفی برگزار و فینالیستهای این دوره از مسابقات مشخص شدند.
در یکی از دیدارهای این مرحله، تیمهای فوتبال آلومینیوم اراک و مس رفسنجان در ورزشگاه امام خمینی (ره) اراک مقابل هم صفآرایی کردند که این دیدار در پایان 90 دقیقه و در ادامه 120 دقیقه، به تساوی یک - یک انجامید، اما در ضربات پنالتی مس رفسنجان بهتر عمل کرد و توانست با نتیجه ۴ بر ۲ (در مجموع با نتیجه 5-3) به پیروزی برسد و راهی دیدار فینال جام حذفی شود.
در دیگر دیدار، تیم فوتبال سپاهان در ورزشگاه نقش جهان اصفهان به مصاف گلگهر سیرجان رفت. شاگردان مورایس موفق شدند با درخشش هادی محمدی و دو گلی که به ثمر رساند، با پیروزی ۲ بر یک فینالیست شوند. سپاهانیها پس از ۱۱ سال موفق شدند بار دیگر به فینال جام حذفی صعود کنند و حالا هواداران این تیم امیدوار به پنجمین قهرمانی در دومین رقابت مهم فوتبال ایران هستند. بدین ترتیب سپاهان و مس رفسنجان پنجشنبه هفته جاری (۳۱ خرداد) برگزار کننده دیدار فینال جام حذفی خواهند بود.
توهم VAR و زد و خورد شدید در پایان بازی
دیدار سپاهان و گلگهر با حواشی و اتفاقات عجیبی همراه شد. در دقیقه ۷۰ اریک بانیاما که به عنوان بازیکن تعویضی وارد بازی شده بود در کنار زمین با میلاد زکیپور درگیر شد و موعود بنیادیفر، داور بازی به هر دو بازیکن کارت قرمز نشان داد. بانیاما که شوکه شده بود از زمین بازی بیرون رفت، اما زکیپور که مخالف تصمیم داور بود درخواست VAR برای بازبینی صحنه را داشت! احتمالاً زکیپور فراموش کرده که فوتبال ایران همچنان از تکنولوژی VAR بی بهره است.
با این حال درگیری بین دو تیم پس از سوت پایان بازی به اوج رسید و شاهد اتفاقاتی زشت و زننده بودیم. در واقع زد و خورد شدیدی بین بازیکنان، مربیان و کادر تدارکات سپاهان و گلگهر رخ داد که تا تونل و رختکن هم ادامه پیدا کرد. سوت پایان مسابقه که توسط داور به صدا درآمد، از یکسو بازیکنان سپاهان در حال شکرگزاری برای رسیدن به فینال و به آغوش کشیدن یکدیگر بودند و در سوی دیگر بازیکنان گلگهر، مغموم و ناراحت نای بلند شدن از روی زمین را هم نداشتند که به یکباره کارگردان تلویزیونی مسابقه صحنههای یک درگیری عجیب را به تصویر کشید. جایی که یکی از اعضای تیم فوتبال سپاهان (ماساژور این تیم) در حال فرار از جایی بود که چند بازیکن گلگهر حضور داشتند و این تعقیب و گریز، صحنههای عجیبی را خلق کرد و او نتوانست تعادلش را کنترل کند و مقابل نیمکت سپاهان زمین خورد. در همین حین بازیکنان عصبانی گلگهر و در رأس آنها علی علیزاده به این فرد رسیدند، اما میانجیگری اعضای دو تیم باعث شد که درگیری ادامه پیدا نکند. دقایقی پس از پایان مسابقه نیز فیلمی از درگیریهای اعضای دو تیم منتشر شد و البته درگیریها و زد و خورد برخی از اعضای دو تیم تا رختکن هم ادامه پیدا کرده بود.
کاهش اعتبار جام حذفی با تصمیمات و برنامهریزی اشتباه
اگر از اتفاقات جنجالی دیدار سپاهان و گل گهر بگذریم و منتظر ورود و برخورد کمیته انضباطی باشیم، نکته حائز اهمیت این است که نباید فراموش کنیم برنامهریزیها و تصمیمات نادرست و بعضاً عجیب سازمان لیگ، باعث کاهش اعتبار این جام نزد اهالی فوتبال میشود. در شرایطی که در اکثر کشورها فینال جام حذفی معمولاً چند روز پس از اتمام لیگشان برگزار میشود، اینجا دو هفته پس از پایان لیگ تازه مرحله نیمه نهایی برگزار شد. از سویی شهر و استادیومی که دیدار فینال در آن برگزار میشود، هر ساله به موضوعی پیچیده و سخت مبدل میشود که اغلب اعتراض طرفین یا حداقل یکی از تیمها را به دنبال دارد. امسال هم این ماجرا ادامه دارد و پس از اعلام سازمان لیگ مبنی بر انتخاب ورزشگاه سردار آزادگان قزوین جهت برگزاری مسابقه فینال، مهدی آذربایجانی مدیرعامل باشگاه سپاهان با ارسال نامهای به رئیس سازمان لیگ، مخالفت این باشگاه را اعلام کرد. البته محرم نویدکیا، سرمربی مس رفسنجان هم نسبت به این انتخاب موضع گرفت و گفت: «اعلام کردند که بازی فینال در قزوین برگزار میشود. من از فدراسیون خواهش میکنم که این همه استادیوم باکیفیت داریم و بازیکنانی که یک فصل مداوم تا اینجا آمدند، در یک زمین خوب بازی کنیم».
لازم به یادآوری است که پیش از این هم بارها سیاست گذاریها، تصمیمات و نحوه برنامهریزی نادرست لطماتی را به فوتبالمان وارد کرده است. مثلا دیدار فینال جام حذفی در سال ۱۳۹۸ میان پرسپولیس و داماش گیلان که قرار بود از ساعت ۲۱ آغاز شود، به دلیل ضعف در برگزاری و اختصاص نیافتن جایگاه به هواداران داماش، ابتدا لغو و در نهایت با ۱۴۰ دقیقه تأخیر آغاز شد. در آن شب حدود ۵۰۰ تماشاگر داماش، خود را از رشت به اهواز رسانده بودند و با وجود داشتن بلیت، اجازه حضور در ورزشگاه را پیدا نکردند، چرا که ۳۰ هزار صندلی ورزشگاه «فولاد آرهنا» شهر اهواز را هواداران پرسپولیس به تسخیر خود درآورده بودند. سیاههای از این دست نمونهها و اتفاقات که باعث ایجاد حواشی و نارضایتی علاقهمندان به فوتبال شده، وجود دارد و انتظار میرود مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فکری اساسی کنند و برنامهریزی و انتخابهای درستتری داشته باشند.