احمد جعفری چمازکتی روزنامه نگار و معاون اسبق ایرنا در پاسخ به سئوالی درباره چگونگی حل مشکل اینترنت و فیلترینگ در کشور به تابناک گفت:نیمه دوم دهه هفتاد، وقتی اینترنت در ایران فراگیر شد، انحصار رسانه ای خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) به عنوان تنها افکارساز رسمی نظام سیاسی شکست و رسانه های تخصصی و کوچک در سپهر رسانه ای کشور پدیدار شدند.نام این دهه را آغاز شکاف در دژ مستحکم انحصار اطلاعات می گذارم .معروف است که اطلاعات مولد قدرت و ثروت است.
جعفری ضمن اشاره به پیشرفت در تکنولوژیهای ارتباطی و فراگیر شدن شبکه های اجتماعی گفت:دولت های اقتدارگرا به فکر مهار قدرت روزافزون شبکه های اجتماعی افتادند و اینگونه بود که مهار اینترنت در مرکز توجهات صاحبان قدرت قرار گرفت .
معاون اسبق ایرنا گفت:اینروزها و در آستانه روی کار آمدن دولت چهاردهم، موضوع اینترنت و فیلترینگ یکی از مباحث فراگیر در رسانه های کشور است.اینکه آیا دولت آقای پزشکیان قادر است با عبور از سه گانه" حاکمیت، زیرساخت و تحریمها"، پاسخگوی طرفداران خود باشد، موضوعی است که آینده به آن پاسخ خواهد داد. اما نباید فراموش کرد که موضوع فیلترینگ یک موضوع چند وجهی و حاکمیتی است که تغییرات در آن نیازمند رایزنی های مختلف و زمانبر است و به زودی قابل دسترس نیست.
این فعال رسانه ای ادامه داد:بی گمان رفع فیلترینگ ضمن دسترسی آزاد به منابع و اطلاعات در حوزه های مختلف، منجر به رونق کسب و کارهای آنلاین نیز خواهد شد اما آنچه این دسترسی ها را آسان خواهد کرد، وجود زیرساخت متکی بر تکنولوژیهای جدید است. اگر دسترسی به اینترنت به دلیل اختلال در زیرساخت ها با ترافیک و کندی همراه باشد، برداشتن فیلترینگ هم کارگشا نخواهد بود.
جعفری تصریح کرد:اگر فرض را بر نتیجه بخشی تلاش های داخلی و رایزنی های حاکمیتی کابینه چهاردهم بگذاریم، بازسازی و تقویت زیرساختهای اینترنت در ایران، اصلی ترین گام است که در این مرحله دولت برای واردات تکنولوژیهای جدید، به صخره سخت تحریمهای بین المللی برخواهد خورد.وقتی با کاغذپاره خواندن تحریمها و تهدید به بستن تنگه ها طرفی نبسته ایم، کشتی بان را سیاستی دیگر باید! حالا دیگر دهکده جهانی مارشال مک لوهان در حد نظریه نیست، بخش مهم زندگی در جهان فعلی است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.