لقاب شهرهای ایران
در ادامه با القاب شهرهای ایران آشنا خواهید شد:
شیراز شهر گل و بلبل، شهر راز، طرب و ناز و بهار نارنج
شیراز شهر حافظ و سعدی، شهر زیبا که مملو از باغهایی با شهرت جهانی است که بوی بهارنارنج در سراسر شهر از فاصلههای دور مستتان میکند و مسافران زیادی را به شهر میکشاند، به همین دلیل به شیراز، شهر گل و بلبل و شهر بهار نارنج میگویند. نام این دیار در گذشته شهر راز بوده و به تدریج به شیراز تبدیل شده است. از دیگر القاب مشهور شیراز، شهر طرب و ناز و دارالعلم است.
سیستان و بلوچستان یکی از استان های پهناور واقع در جنوب شرقی ایران است که زادگاه بسیاری از از اسطوره های ایرانی مانند رستم، کیقباد، یعقوب لیث صفاری و... بوده است. این استان زیبا که در کنار کویر و دریا قرار دارد، دارای نخلستان های زیبا و اشعه های زیبای آفتاب است که به آن سرزمین نخل و آفتاب و کویر و دریا می گویند.
احتمالا لقب آبادان را شنیده اید و می دانید که این شهر به برزیل ایران مشهور است. علت شهرت آبادان به برزیل ایران احتمالا به دلیل عشق ویژه آبادانی ها به فوتبال و تیم های فوتبالی پر قدمت و شاید کمی تشابه ظاهری برزیلی ها به آبادنی ها است. شهرت این شهر به جایی رسیده که حتی سفیر برزیل در ایران به دیدار دربی جنوبی ها به آبادان سفر کرد. اگر برای تماشای فوتبال به ورزشگاه های این شهر بروید، پرچم های سبز و زرد برزیل را خواهید دید.
چهابهار منطقه خوش آب و هوا و زیبا است که در کل سال آب و هوای بهاری دارد و نام آن در حقیقت از چهار بهار به چابهار تغییر یافته است.
وجود دریاچه ارومیه و آب فراوان در این شهر باعث شده که به ارومیه شهر آب گفته شود. ارومیه، به جز این لقب به القاب دیگری مانند شهر ادیان، مذاهب و اقوام نیز مشهور است زیرا در این شهر زیبا کردها و ترک ها و مسیحیان زیادی کنار هم زندگی می کنند.
یکی دیگر از القاب ارومیه دارالنشاط است که در زمان قاجار به این شهر داده شده بود زیرا مردم ارومیه به دلیل اعتدال هوا، وجود باغ های میوه بسیار، طبیعت سرسبز، زندگی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب در کنار یکدیگر بیش از پیش نشاط داشته و خونگرم و صلح دوست هستند.
330 سال پیش از میلاد اسکندر مقدونی در دامغان توقف کرد و این شهر به بخشی از امپراتوری سلوکیان و سپس به یکی از نخستین پایتخت های اشکانیان تبدیل شد. دامغان این سرزمین پر قدمت را شهر صد دروازه می نامند زیرا یونانیان به شهرهایی با بیش از چهار دروازه، هکاتومپیلوس می گفتند که به معنای صد دروازه بود.
اردبیل یکی از زیباترین شهرهای ایران است که القابی مانند دارالرشاد، دارالامان، بهشت زنبورداران دارد و به شهر مقدس مشهور است. چرا به اردبیل شهر مقدس می گویند؟ زیرا ریشه اوستایی واژه اردبیل از ترکیب واژه آرتا (به معنی مقدس) و ویل (به معنی شهر) تشکیل شده است و محققان معتقدند زرتشت از این ناحیه پندارهای نیک خود را گسترش داد.
اردبیل در زمان پادشاهان صفوی با نام دارالامان و زمان تیمور با نام دارالرشاد شناخته می شد. علت نام گرفتن این شهر زیبا به بهشت زنبورداران به دلیل سوغات اردبیل و عسل سبلان است.
رامسر شهری زیبا و شمالی است که به عروس شهرهای ایران مشهور است زیرا دارای پوشش گیاهی جذاب، سرسبز، مناطق ییلاقی خوش آب و هوا است که در کنار جنگل و دریا قرار دارد.
اصفهان از بزرگ ترین شهرهای ایران است که نصف جهان لقب گرفته زیرا این شهر زیبا با داشتن شش هزار اثر تاریخی از کاخ و باغ و مسجد و کلیسا تا مناره و خانه های تاریخی شکوه تمدن ایران را به رخ می کشد.
همچنین زیبایی های معماری در این شهر سبب شده این شهر را با نام شهر زیبای خدا بشناسند. از دیگر القاب اصفهان شهر گنبدهای فیروزه ای است که به دلیل معماری باشکوه مساجد و گنبدهای فیروزه ای زیبای اصفهان به این شهر داده شده است.یکی دیگر از القابی که سال ها پیش به اصفهان داده اند، نیز دارالسلطنه بوده است.
رشت سومین شهر گردشگر پذیر ایران و بزرگترین کلانشهر شمال ایران است که به آن شهر باران و بارانهای نقره ای می گویند زیرا در این شهر باران شدید بسیاری می بارد.
اگر به اهواز سفر کرده باشید، احتمالا دلیل اینکه به این شهر، شهر شب زنده دار می گویند را می دانید چرا که مردم اهواز به دلیل آب وهوای گرم این شهر در روز، در شب ها فعالیت می کنند و پارک ساحلی و فست فودی ها و فلافلی های این شهردر شب باز است.
اهواز به شهر پل ها نیز معروف است چرا که بیشترین تعداد پل های موجود در یک شهر را در منطقه خاورمیانه به خود اختصاص داده، مجموع پل های اهواز حدود ده پل است.
رفسنجان یکی دیگر از شهرهای زیباست که به آن شهر طلای سبز می گویند زیرا این شهر دارای بزرگترین جنگل مصنوعی جهان و باغ پسته جهان (باغات 120 هزار هکتاری پسته) است.
ایلام شهری زیباست که زیبایی این سرزمین سبب شده به آن عروس زاگرس بگویند. این شهر زیبا به سرزمین طلوع آفتاب نیز مشهور است زیرا در کتیبه های بابلی نام ایلام به شکل آلام یا آلامتو آمده است که به معنای کوهستان یا کشور طلوع خورشید است.
چنشت یکی از روستاهای خراسان جنوبی است که به آن سرزمین رنگ ها می گویند زیرا تنوع رنگی لباس مردم این سرزمین زیاد است، زنان آن لباس هایی رنگین و شاد مانند پیراهن سبز، قرمز یا آبی، چارقد قرمز یا آبی گلدار و یک کلاه نقره ای و نقره دوزی و مردان آن لباسی شبیه یک پالتوی بلند و شال سر به تن می کنند.
بروجرد شهر کوچک و زیبایی است که اطراف این شهر(همچون پاریس) در مناطق پست قرار گرفته است و به همین دلیل به پاریس کوچولو مشهور است. اگر از بام بروجرد به سمت غرب بنگرید، دهکده هایی را مشاهده می کنید که شما را به یاد چشم اندازهای اروپا می اندازد.
یکی دیگر از شهرهای ایران به نام بجنورد که در مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد، نیز به دلیل خیابان کشی های منظم، باغ ها و نهرهای زیبا به سبک شهرهای اروپایی، راه اندازی اولین کارخانه برق و... به پاریس کوچولو مشهور است.
یکی از شگفت انگیزترین روستاهای ایران روستای ماخونیک است که در شرقی ترین بخش استان خراسان جنوبی قرار دارد. این روستا به روستای لی لی پوت های ایران مشهور است زیرا مردم آن قدی کوتاه دارند و خانه های این روستا بسیار کوچک و ساخته شده از سنگ و خاک و شاخ و برگ درختان است و در ورودی کوتاه تنها منفذ این خانه ها به شمار می آیند.
شهر بروجن با ارتفاع2197 متر از سطح دریا یکی از شهرهایی است که به آن بام ایران می گویند و به یونان کوچک مشهور است زیرا مشاهیر فراوانی در عرصه های مختلف دارد.
سراوان شرقی ترین شهر کشور و هم مرز با پاکستان است که به زادگاه خورشید ایران مشهور است زیرا اولین شهر ایرانی است که خورشید در آن طلوع می کند. طلوع و غروب خورشید در غربی ترین شهر ایران با طلوع و غروب خورشید در سراوان یک ساعت و 17 دقیقه فاصله دارد.
بسطام از دیگر شهرهای ایران زیباست که به شهر عارفان مشهور است. احتمالا نام بایزید بسطامی را شنیده اید اما او تنها عارف شهر بسطام نیست و شیخ ابوالحسن خرقانی از عارفان دیگر این شهر است که مدفن او در دهستان خرقان قرار دارد. یکی دیگر از شهرها که به شهر عارفان مشهور است، شهر شبستر می باشد که شیخ محمود شبستری از اهالی این شهر است.
سرعین شهری زیباست که در نزدیکی کوه آتشفشانی سبلان قرار گرفته است و به سرزمین چشمه های بهشتی معروف است زیرا 12 چشمه آبگرم معدنی در آن وجود دارد. در فرهنگ لغت سرعین به معنای سرچشمه است.