آمریکا: چین قدرتمندترین ارتش در ایندوپاسیفیک‌ است

اگرچه قدرت نظامی ایالات متحده از چین بیشتر است، اما افزایش سرعت تقویت قوای نظامی چین و همچنین درگیری‌های آمریکا در دیگر نقاط جهان، چین را به قدرتمندترین ارتش حاضر در منطقه ایندوپاسیفیک‌ بدل کرده است.
کد خبر: ۱۲۵۵۷۰۰
|
۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۰ 25 August 2024
|
11478 بازدید

رسانه آمریکایی: چین قوی‌ترین ارتش ایندوپاسیفیک‌ را دارد

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، رسانه «ریل کلیر دیفنس» در مقاله‌ای به شرح این نکته پرداخته است که از پایان جنگ جهانی دوم، ایالات متحده قدرتمندترین نیروی نظامی حاضر در منطقه ایندوپاسیفیک‌ (منطقه مابین اقیانوس هند تا آرام) بوده است؛ اما رشد نظامی سریع چین توازن قدرت در این منطقه را تغییر داده است.

به گزارش رسانه آمریکایی، قدرت نظامی چین و ایالات متحده اغلب در مقیاس جهانی مقایسه می‌شود و ارتش ایالات متحده که خود را برای مداخله در سراسر جهان آماده کرده، در مقیاس جهانی برتری آشکاری نسبت به ارتش چین دارد. اما برتری نظامی آمریکا در آسیا رفته‌رفته به چالش کشیده شده و چین به طور فزاینده‌ای توانایی خود را در افزایش توانمندی‌های نظامی مدرن و کنترل بر منطقه نشان داده است.

در این گزارش آمده است: «این تغییرات باید زنگ خطر را در واشنگتن به صدا درآورد. پنتاگون در تازه‌ترین گزارش سالانه خود به کنگره آمریکا در مورد ارتش چین اعلام کرده است که ارتش آزادی‌بخش خلق چین در حال توسعه توانمندی‌های خود برای تقویت قدرت نظامی در مبارزه با آمریکا و شکست دادن آن است. رئیس کمیته چین در مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که چین به‌اندازه کافی سلاح دارد تا از پدافند هوایی و موشکی ما که از پایگاه‌های ایالات متحده در اقیانوس آرام محافظت می‌کنند، عبور کند.»

گزارش‌های مالی رسمی پکن نشان می‌دهد که بودجه نظامی چین در سال ۲۰۲۲ معادل ۲۲۹ میلیارد دلار بوده است، اما تحقیقات تازه نشان داده که میزان واقعی هزینه‌های نظامی این کشور در این سال حدود ۷۱۱ میلیارد دلار بوده است؛ آماری که تقریباً با بودجه دفاعی ایالات متحده در همان سال برابر است.

رسانه آمریکایی: چین قوی‌ترین ارتش ایندوپاسیفیک‌ را دارد

گرچه همین برابری بودجه نظامی آمریکا و چین در سال ۲۰۲۲ می‌تواند برای واشنگتن بسیار نگران‌کننده باشد، اما مزیت واقعی پکن در عرصه نظامی تنها هنگامی آشکار می‌شود که همسایگان این کشور در آسیا مورد بررسی قرار گیرند.

پکن با بودجه دفاعی ۷۱۱ میلیارد دلاری، پنج برابر مجموع بودجه دفاعی بزرگ‌ترین متحدان ایالات متحده و سه برابر سایر کشورهایی که هزینه‌های قابل‌توجهی دارند، هزینه کرده است. «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد می‌خواهد ارتش این کشور را تا پایان سال ۲۰۴۹ به یک «ارتش در سطح جهانی» تبدیل کند و به اذعان رسانه آمریکایی، سرمایه‌گذاری‌های پکن در این راستا مؤثر واقع شده است.

به گزارش ریل کلیر دیفنس، چین بزرگ‌ترین نیروی زمینی، دریایی و موشکی جهان را دارد و در تلاش است تا ضمن ایجاد یک زرادخانه پیشرفته از موشک‌های فراصوت، تا سال ۲۰۳۰ ذخیره سلاح‌های هسته‌ای خود را سه برابر کند.

این در حالی است که به اذعان رسانه آمریکایی، همزمان با افزایش سریع ظرفیت نظامی چین، ارتش آمریکا در تمامی بخش‌ها به سرعت در حال کوچک‌شدن است. «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد تعداد سربازان فعال ارتش را به ۴۴۲ هزار نفر کاهش دهد که کمترین میزان از سال ۱۹۴۰ است. نیروی دریایی آمریکا نیز تا سال ۲۰۳۰ به تنها ۲۹۴ کشتی مجهز خواهد بود، درحالی‌که در این سال تعداد کشتی‌های جنگی چین به ۴۲۵ فروند خواهد رسید.

رسانه آمریکایی: چین قوی‌ترین ارتش ایندوپاسیفیک‌ را دارد

از سوی دیگر، سرعت تولید هواپیماهای جنگی جدید در آمریکا از سرعت حذف هواپیماهای کهنه بیشتر است و نیروی هوایی این کشور نیز در حال کوچک‌شدن است، در همین حال، چین به سرعت در حال به‌روزرسانی ناوگان نیروی هوایی خود با هواپیماهای تولید داخل بوده و به جنگنده‌های رادارگریز مجهز می‌شود.

علاوه بر این، آمریکا خود را در جایگاه رهبری جهان دیده و علاوه بر منطقه ایندوپاسیفیک، در دیگر مناطق مانند غرب آسیا و جنگ اوکراین نیز درگیر است. درحالی‌که ایالات متحده باید توان نظامی خود را میان متحدانش در سرتاسر جهان تقسیم کرده و تنها بخشی از آن را به اقیانوس آرام اختصاص دهد، چین این امکان را دارد که تمام نیروهایش را در این منطقه متمرکز کرده و قدرت بیشتری داشته باشد.

پکن نیز به‌خوبی از این مزیت خود آگاه است و این را می‌توان در افزایش رفتارهای جسورانه‌اش با متحدان آمریکا مانند فیلیپین، ژاپن و استرالیا مشاهده کرد. اگرچه واشنگتن ادوات خود را به آسیا منتقل کرده تا با اقدامات چین مقابله کند، اما این فرایند کند و ناکافی بوده است.

بااین‌همه، کاخ سفید در بودجه پیشنهادی خود برای سال ۲۰۲۵ به این مسئله نپرداخته است. در این سند بودجه، افزایش هزینه نظامی به یک درصد محدود شده و نیروهای نظامی مجبور هستند تصمیمات دشواری اتخاذ کرده و قید افزایش ظرفیت‌های نظامی را بزنند.

در انتهای گزارش رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه کنگره ایالات متحده تلاش‌هایی برای افزایش بودجه نظامی انجام داده، آمده است: «اگر واشنگتن می‌خواهد شکاف عمیق میان استراتژی نظامی و منابع آمریکا را پر کند، باید منابع بیشتری تأمین کند تا قدرت بازدارندگی متعارف آمریکا در آسیا افزایش یابد.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟