کارشناس امور راهبردی عراق در گفت‌وگو با تابناک:

عملیات «یوم الاربعین» قدرت بازدارندگی حزب‌الله را تقویت کرد/ «دروغ‌پردازی» و «سانسور رسانه ای»؛ استراتژی اسرائیل

«علی فاهم» کارشناس امور راهبردی عراق معتقد است عملیات «یوم الاربعین» علیه رژیم صهیونیستی، قدرت بازدارندگی حزب‌الله لبنان را تقویت کرد.
کد خبر: ۱۲۵۶۱۲۰
|
۰۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۱ 28 August 2024
|
5090 بازدید

بین‌الملل تابناک: بامداد یکشنبه چهارم شهریورماه ۱۴۰۳ مصادف با اربعین حسینی، یگان‌های موشکی- پهپادی حزب الله لبنان در مرحله نخست پاسخ به ترور شهید فواد شکر، اهداف نظامی- امنیتی را در شمال و مرکز سرزمین‌های اشغالی به وسیله بیش از ۳۰۰ موشک کاتیوشا و ده‌ها پهپاد هدف قرار دادند.

به گفته کارشناسان امور نظامی چنین عملیات گسترده‌ای از سوی حزب الله از جنگ ۳۳ روزه تاکنون بی‌سابقه بوده است. در جریان این عملیات علاوه بر پادگان‌ها و مقرهای نظامی رژیم صهیونیستی، پایگاه‌های وابسته به موساد، شین‌بت و واحد ۸۲۰۰ رژیم نیز مورد حمله قرار گرفتند. علاوه بر این در جریان این عملیات یک ناوچه وابسته به نیروی دریایی اسرائیل مورد هدف قرار گرفت که موجب کشته و زخمی شدن ۶ صهیونیست شد.

در همین ارتباط، «تابناک» گفت و گویی را با «علی فاهم» کارشناس امور راهبردی عراق ترتیب داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛

حزب الله لبنان اخیرا در عملیاتی غافلگیرانه تحت عنوان «عملیات اربعین» مواضع حساس و استراتژیک رژیم صهیونیستی را در واکنش به ترور فرمانده خود فؤاد شکر هدف قرار داد. ارزیابی شما از این عملیات و میزان موفقیت آمیز بودن آن چیست؟

آنچه که در عملیات «یوم الاربعین» در بامداد روز یکشنبه 25 آگوست سال جاری اتفاق افتاد، در واقع پاسخ نظامی حزب الله لبنان به ترور فرمانده خود یعنی «فؤاد شکر» بود. این پاسخ در شرایطی رخ داد که ایالات متحده آمریکا به طور بی‌سابقه‌ای در منطقه به حالت آماده‌باش درآمده بود. در همین راستا، آمریکایی‌ها کشتی‌های جنگی و ناوهای هواپیمابر خود خود را ـ پیش از پاسخ نظامی حزب‌الله ـ به منطقه منتقل کردند. افزون براین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در منطقه حضور پیدا کرد. بنابراین، پاسخ حزب‌الله لبنان در چنین شرایطی به وقوع پیوست و حامل این پیام مهم، واضح و آشکار بود که تنها راه برقراری آرامش و ثبات در منطقه، متوقف ساخت جنایات رژیم صهیونیستی است. حزب‌الله این پیام را به طرف‌ آمریکایی مخابره کرد که اگر واشنگتن می‌خواهد منطقه روی خوش به خود ببیند، باید نتانیاهوی افسارگسیخته را مهار کند؛ شخصیتی که منطقه را به سمت و سوی جنگ سوق می‌دهد.

به هر حال، قدر مسلّم آن است که آماده‌باش حداکثری آمریکایی‌ها در منطقه برای پشتیبانی از اسرائیل نیز نتوانست مانع از پاسخ نظامی مقاومت لبنان و تثبیت قدرت بازدارندگی آن شود. مقاومت لبنان ثابت کرد که امکانات و تجهیزات نظامی و پیشرفته متعلق به قدرت‌های بزرگ نیز، آن را نمی‌هراساند. همانطور که حزب‌الله در بیانیه خود اعلام کرد، آنچه که در بامداد روز 25 آگوست اتفاق افتاد تنها یک پاسخ اولیه به جنایت رژیم صهیونیستی در ترور فؤاد شکر بود. این بدان معناست که سلسله عملیات‌های دیگری نیز علیه صهیونیست‌ها در راه است. همچنین باید گفت که پاسخ حزب‌الله به طور مستقل از دیگر اجزاء جبهه مقاومت داده شد و همین امر حاکی از برخورداری ارکان مختلف مقاومت از استقلال در تصمیم‌گیری و اجراء است.

حزب‌‎الله لبنان در جریان عملیات استراتژیک خود مواضع مهم صهیونیست‌ها ازجمله مرکز اطلاعات نظامی و یگان 8200 اسرائیل را هدف قرار داد؛ یگانی که کار شنود، جاسوسی و جنگ روانی توسط آن هدایت و رهبری می‌شد. بنابراین، می‌بینیم که مواضع مهم و حساس رژیم صهیونیستی در بانک اهداف حزب‌الله قرار داشته‌اند. در این عملیات حزب‌الله همچنین پایگاه «میرون» را که پیشتر نیز آن را هدف قرار داده بود، مورد هدف قرار داد. پایگاه‌هایی در الجلیل اشغالی و جولان و ... نیز هدف قرار گرفتند. حزب‌الله با این عملیات کاری کرد که در هرگونه مذاکرات آتی موضع قدرت را داشته باشد و نه موضع ضعف؛ کما اینکه کفه ترازو را در مذاکرات آتش‌بس غزه نیز به نفع مقاومت فلسطین سنگین کرد.

مقامات رژیم صهیونیستی مدعی هستند که پیش از انجام این عملیات به نحوه اجرای آن پی برده و در عملیاتی پیشدستانه موفق شدند عملیات حزب الله را خنثی کنند. این درحالی است که سید حسن نصرالله چنین چیزی را تکذیب کرده و مقامات صهیونیست را دروغگو خوانده است. به نظر شما چرا صهیونیستها به طرح چنین دروغ هایی متوسل شدند؟

امروز دیگر بر هیچکس پوشیده نیست که رژیم صهیونیستی سیاست «سانسور رسانه‌ای» را دنبال می‌کند. این بدان معناست که صهیونیست‌ها خسارت‌های انسانی و مادی خود را پنهان می‌کنند. چنین کاری در واقع استراتژیک رژیم اسرائیل برای سرپوش گذاشتن بر خسارت‌های آن در نزد جامعه صهیونیستی است. مقامات صهیونیست نمی‌خواهند با انتقادات جامعه صهیونیستی که خود از تنش‌‎های مختلفی رنج می‌برد، مواجه شوند. همه می‌دانیم که امروز در جامعه صهیونیستی اعتراضات گسترده‌ای وجود دارد؛ اعتراضاتی که سابقه آن حتی به پیش از 7 اکتبر بازمی‌گردد. این اعتراضات، جملگی علیه نتانیاهو و دولت افراطی وی است. پس از 7 اکتبر نیز وضعیت در جامعه صهیونیستی تشدید شد و اعتراضات شدّت و حدّت بیشتری پیدا کرد و اکنون معترضان خواستار آزادی اسرای اسرائیلی هستند و معتقدند که نتانیاهو با تعللی که در تحقق آتش بس به خرج می‌دهد، برای جان اسرای اسرائیلی ارزشی قائل نیست.

براساس تمامی آنچه که گفته شد، صهیونیست‌ها تلاش می‌کنند خسارت‌های خود را پنهان کنند. «دروغ‌پردازی» استراتژیک رژیم صهیونیستی برای سرپوش گذاشتن بر واقعیت‌ها و خسارت‌های تل‌آویو است. در رسوایی این دروغ‌پردازی همین کافی است که صهیونیست‌ها مدعی شدند 6000 هزار سکوی پرتاب موشک حزب‌الله را در جریان یک عملیات پیشگیرانه منهدم کردند. حجم انفجارهایی که در جریان عملیات نظامی صهیونیست‌ها در جنوب لبنان به وقوع پیوست به خوبی نشان می‌دهد که آن‌ها نتوانستند هیچیک از تسلیحات حزب‌الله را هدف قرار دهند. همچنین در جریان عملیات‌ آن‌ها تنها 3 نیروی حزب‌الله به شهادت رسیدند و همین امر نشان می‌دهد که ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر وارد آوردن خسارت‌های انسانی و نظامی گسترده به حزب‌الله پیش از عملیات یکی دروغ محض است.

از سوی دیگر، یکی از دلایلی که باعث می‌شود تل‌آویو به دروغ‌پردازی روی آورد، این است که بتواند چهره‌ای را که رسانه‌های غربی از آن‌ به عنوان قدرت برتر و شکست‌ناپذیر منطقه ساخته‌اند، حفظ نماید. این همان تصویری است که اسرائیل می‌خواهد در ذهن جامعه صهیونیستی باقی بماند؛ تصویر یک رژیمِ برتر و شکست‌ناپذیر. بدیهی است که مقامات صهیونیست برای حفظ پشتوانه خود در جامعه صهیونیستی نیاز به این دروغ‌پردازی‌ها دارد.

به نظر شما «عملیات اربعین» علیه رژیم صهیونیستی تا چه اندازه توانست معادله بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی را تقویت کند؟

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردم، عملیات «یوم الاربعین» در شرایطی رخ داد که آمریکایی‌ها و البته اسرائیلی‌ها در آماده‌باش کامل به سر می‌بردند؛ به ویژه اینکه نیروهای اسرائیلی از مدت‌ها قبل منتظر واکنش بزرگ و کوبنده جمهوری اسلامی ایران به ترور شهید هنیه در تهران، هستند. این بدان معناست که صهیونیست‌ها هم همچون آمریکایی‌ها در آماده‌باش کامل بودند. علیرغم اینکه آمریکایی‌ها تمامی تجهیزات اطلاعاتی خود و ماهواره‌هایشان را برای رصد تحرک رزمندگان مقاومت در منطقه به کار گرفتند و نیز با وجود حضور رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در منطقه، اما پاسخ مقاومت لبنان به ترور فؤاد شکر، غافلگیرکننده و بی‌‎سابقه بود.

واکنش حزب‌الله توانست قدرت بازدارندگی مقاومت لبنان را در سطوح عالی تقویت کند. ضعف اسرائیلی‌ها در پاسخ به عملیات «یوم الاربعین» نشان‌دهنده ترس و وحشت آن‌ها از افزایش تنش‌ها در جبهه شمالی بود. آن‌ها از این مسئله هراس داشتند که اگر واکنش گسترده‌ای به عملیات حزب‌الله نشان دهند، با موشک‌ها و پهپادهای بیشتری، عمق اراضی اشغالی هدف قرار گیرد. این امر بدان معناست که حزب‌الله هنوز هم تجهیزات نظامی بیشتری ـ که تا به حال از آن رونمایی نکرده است ـ برای ضربه زدن به دشمن دارد. حزب‌الله لبنان «تل‌آویو» را هدف قرار داد تا معادله «تل‌آویو در برابر ضاحیه بیروت» را در برابر دشمن تثبیت کند؛ کما اینکه پیشتر معادلاتی نظیر «غیرنظامی در برابر غیرنظامی» و «پایگاه‌های نظامی در برابر پایگاه‌های نظامی» را تثبیت کرده بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟