سرنوشت دریاچه ارومیه، سرنوشت همه است

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه سرنوشت دریاچه ارومیه، سرنوشت همه ما است، گفت: برای حل مشکل دریاچه ارومیه،باید حقابه محیط‌زیست را پیش‌فرض بدانیم، تغییر در الگوی‌ کشت را به دقت عملی کنیم و همزمان با این اقدامات، جامعه و کشاورزان را هم توجیه کنیم که چگونه باید از آب به درستی استفاده کنند.
کد خبر: ۱۲۶۴۹۸۶
|
۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵ 12 October 2024
|
3699 بازدید
|
۳

سرنوشت دریاچه ارومیه، سرنوشت همه است

شینا انصاری در یادداشتی با اشاره به برگزاری بیستمین جلسه کارگروه ملّی نجات دریاچه ارومیه و اولین جلسه این کارگروه در دولت چهاردهم به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور افزود: این جلسه با حضور اعضای اصلی کارگروه ملّی نجات دریاچه ارومیه برگزار شد، نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی و حسین افشین معاون علمی رئیس جمهور، حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه، محمد صادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی (دبیر کارگروه)، بهرام سرمست استاندارد آذربایجان شرقی و آرش زره‌تن لهونی استاندار کردستان به عنوان اعضای اصلی حاضر در جلسه بودند.

وی اظهار داشت: استاندار آذربایجان غربی از اقدامات انجام شده در ۲ حوزه سخت‌افزاری و نرم افزاری گزارشی ارایه کرد و گفت که طرح نجات دریاچه ارومیه، اکنون مهمترین پروژه محیط زیستی غرب آسیاست که بر اساس آن، آب در سه فاز به دریاچه ارومیه انتقال یافته است.

انصاری ادامه داد: همچنین وزیر جهاد کشاورزی هم یکی از مهمترین راه‌های نجات دریاچه را استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار در بخش کشاورزی دانست، به گفته وی کشاورزان خودشان هم به این نتیجه رسیده‌اند که باید حتی با صرف هزینه و سرمایه گذاری، آب را به درستی مصرف کرد و اکنون با تدابیری که صورت گرفته، زمینه برای اجرای پروژه‌های سیستم آبیاری تحت فشار مساعد است.

وی گفت: استاندار آذربایجان شرقی در سخنانش یادآوری کرد که «بخشی‌نگری» نمی‌تواند به رفع مشکل کمکی کند و نیازمند ساختاری «فرااستانی» و «مدیریت ملی» هستیم. استاندار کردستان هم از لزوم جلب اعتماد و مشارکت عمومی برای عملیاتی کردن مصوبه‌ها سخن گفت. موضوعی که به نظر من هم بسیار اهمیت دارد. مواضع استاندار آذربایجان شرقی درباره اقدامات ملی به جای رویکردهای منطقه‌ای هم به نظرم نکته‌ای است که در سال‌های اخیر از آن غفلت شد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهارداشت: من تاکید کردم که طرح های نجات دریاچه ارومیه که در دولت‌های قبل تصویب شده محترم است، اما تلاش می‌کنیم اگر نواقصی در این طرح‌ها وجود دارد آنها را رفع کنیم و اگر نقاط قوتی بوده آنها را تقویت کنیم و البته اینکه تجربه ۱۱ سال گذشته حاکی از آن بوده مادامی که دبیرخانه در سطح ملّی فعال بوده و ساختار فرابخشی فعالیت داشته دستاوردهای بهتری نیز در وضعیت دریاچه ارومیه به‌دست آمده است، بنابراین با تایید پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور پیشنهاد کردم که مجدداً متولی و مجری اجرایی طرح نجات دریاچه ارومیه در سطح ملّی انتخاب شود.

انصاری اظهار داشت: معاون اول رئیس جمهور در بخشی از سخنانش همین رویکرد ملی را مورد تاکید قرار داد و گفت هر چند استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و کردستان که در همسایگی دریاچه هستند نقش برجسته‌ای برای نجات دریاچه دارند اما واقعیت این است که عزم ملی می‌تواند ارومیه را نجات دهد.

وی گفت: به نظر من مهم‌ترین بخش صحبت‌های ریاست جلسه به این جمله ایشان باز می‌گشت که گفت: «اکنون برای حل مشکل، باید حقابه محیط زیست را پیش‌فرض بدانیم، تغییر درالگوی‌ کشت را به دقت عملی کنیم و همزمان با این اقدامات، جامعه و کشاورزان را هم توجیه کنیم که چگونه باید از آب به درستی استفاده کنند.»

انصاری افزود: برای ما در سازمان حفاظت محیط‌زیست اطلاق عبارت «پیش‌فرض» به حقابه‌های محیط‌زیستی پیش از هر امر و تصمیم‌گیری دیگری در کشور توسط معاون اول رئیس‌جمهور بسیار مهم است و اگر فقط بر همین اصل پایبند باشیم، قادر خواهیم بود وضعیت نامطلوب دریاچه ارومیه در ابتدای شروع به کار دولت چهاردهم را با شرایط مناسب‌تری پیش ببریم.

سرنوشت دریاچه ارومیه، سرنوشت همه است

وی گفت: اتفاق نظر اعضا در این موضوع نهایتا منجر به این شد که آقای عارف دستور داد با همکاری معاونان و استانداران سه استان حوضه آبریز دریاچه ارومیه و مسئولان سایر دستگاه‌ها بررسی‌های لازم درباره اقدامات گذشته و راهکارهای علمی برای نجات دریاچه ارومیه صورت گرفته و مدت یک ماه، برنامه مدونی شامل ساختار پیشنهادی برای فعالیت دبیرخانه را ‌آماده کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که سرنوشت دریاچه ارومیه، سرنوشت همه ما است، از این رو باید با اولویت احیای این دریاچه که کاری به غایت دشوار است را پیگیری کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۱
دیر امدی ای نگار سرمست.
همیشه دیر بیدار می شویم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۱
مگه دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم احیا نشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۱
هر وقت درک کردید که دو دو تا میشه چارتا، نه فقط دریاچه ارومیه که مشکل تمام مملکت رفع خواهد شد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟