یک بام و دو هوای ترکیه درباره جنگ روسیه و اوکراین

وزیر خارجه روسیه با اشاره به همکاری تسلیحاتی ترکیه و اوکراین، گفت: تلاش هیچ کشوری برای میانجی‌گری موفق نخواهد شد، زیرا رقبای روسیه صلح را در دستور کار خود ندارند.
کد خبر: ۱۲۶۹۱۲۰
|
۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰ 01 November 2024
|
2751 بازدید
|
۱

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت با توجه‌ به اعلام آمادگی ترکیه برای کمک به حل بحران اوکراین، ادامه همکاری میان صنایع دفاعی آنکارا و کی‌یف جای تعجب دارد.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، لاوروف در گفت‌وگو با روزنامه ترکیه‌ای «حریت» گفت: «متأسفانه آنکارا به همکاری نظامی-فنی خود با کی‌یف ادامه می‌دهد. نیروهای مسلح اوکراین از سلاح‌های ترکیه برای کشتن سربازان و غیرنظامیان روسی استفاده می‌کنند و باتوجه‌به اعلام آمادگی ترکیه برای میانجیگری، این جای تعجب دارد.»

او همچنین با بیان اینکه روسیه برای حل‌وفصل سیاسی بحران اوکراین آماده است، اما خواستار آتش‌بس موقت نیست، گفت: «روسیه آماده دستیابی به یک راه حل سیاسی است، اما این نباید صرفاً به یک آتش‌بس موقت منجر شود، بلکه باید به حل‌وفصل مناقشه با ازبین‌بردن علل ریشه‌ای آن منجر شود، علت‌هایی از جمله گسترش ناتو به سمت شرق، ایجاد تهدیداتی برای امنیت و منافع اساسی روسیه و نقض حقوق روس‌ها و ساکنان روسی‌زبان اوکراین توسط کی‌یف.»
تلاش هیچ کشوری برای میانجی‌گری موفق نخواهد بود

لاوروف با بیان اینکه صلح در دستور کار مخالفان روسیه قرار ندارد، گفت در چنین شرایطی بعید است تلاش‌های میانجی‌گری هیچ کشوری موفق باشد.

او گفت: «در حال حاضر، به نظر نمی‌رسد مخالفان ما خواهان صلح باشند. واکنش اوکراین به طرح صلح ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که در ژوئن پیشنهاد شد، حمله به منطقه کورسک و حملات هوایی به اهدافی در سایر مناطق مرزی بود. واشنگتن و متحدانش نیز همچنان به حمایت گسترده از کی‌یف ادامه می‌دهند و در مورد امکان استفاده از موشک‌های دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه بحث می‌کنند. زلنسکی نیز ممنوعیت مذاکره با روسیه را لغو نکرده و با این اوصاف، تلاش‌های هیچ کشوری از جمله ترکیه برای میانجی‌گری، موفق نخواهد شد.»
همکاری مسکو و آنکارا در ساخت نیروگاه هسته‌ای، سودمند است

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت مسکو معتقد است اگر بتوان بر روی پارامترهای مشارکت روسیه در ساخت نیروگاه هسته‌ای «سینوپ» در ترکیه به توافق رسید، هر ۲ کشور سود خواهند برد.

او گفت: «مقامات ترکیه باید تصمیم بگیرند که پروژه ساخت نیروگاه هسته‌ای سینوپ بر چه اساسی و با کمک چه کسی اجرا شود. اگر ما موفق به توافق بر روی پارامترهای مشارکت روسیه شویم، معتقدیم که هر ۲ طرف از این امر منتفع خواهند شد.»
آمریکا مانع توسعه روابط تجاری روسیه و ترکیه است

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه با بیان اینکه ایالات متحده سعی دارد مانع تجارت بین روسیه و ترکیه شود، گفت چشم‌انداز همکاری بین مسکو و آنکارا به این بستگی دارد که آیا به‌زودی راه‌حل‌های قابل‌قبول برای هر ۲ طرف یافت خواهد شد یا نه.

او گفت: «ایالات متحده در تلاش است فرصت‌های شرکای خارجی ما را که علاقه‌مند به تجارت با روسیه هستند، محدود کند. متأسفانه ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. چشم‌انداز همکاری عملی ما بستگی به این دارد که آیا کارشناسان بتوانند در آینده نزدیک راه‌حل‌های قابل‌قبولی برای طرفین پیدا کنند یا خیر.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
نازین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
کار درست رو ترکیه میکنه در حق روسهای دورو ، باید مثل خودشون باهاشون رفتار کرد کاش ما هم از ترکها یاد بگیریم یکی به نعل یکی به میخ بزنیم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟