پتروشیمی ممسنی، کارخانه یا بهتر بگوییم پروژهای که از سال ۱۳۸۶ در دولت احمدی نژاد کلید خورده، اما همچنان به بهره برداری کامل نرسیده، شرکتی که با زیان دهی همراه است.
به گزارش سرویس اقتصادی «تابناک»، پروژه پتروشیمی ممسنی، تقریباً زمین ۹۳ هکتاری است که ظاهرا جز فنس کشی دور زمین، پیشرفت قابل توجه دیگری نداشته است.
حسابرس مستقل و بازرس قانونی از عملکرد دوازدهماهه این شرکت در سال گذشته بیان میکند: پیشرفت فیزیکی پروژه حدود ۶ درصد بوده و به علت عدم تامین منابع مالی و مشکلات ناشی از تحریم، طی سال مالی منتهی به پایان ۱۴۰۲، پروژه فاقد پیشرفت بوده و دستیابی به تداوم فعالیت شرکت، منوط به تامین مالی قابل توجه است.
بنابراین، طبق اظهارنظر حسابرس و بازرس، پتروشیمی ممسنی که یکی از شرکتهای فرعی صنایع پتروشیمی خلیجفارس است و با هدف تولید پلیاتیلن سنگین تأسیس شده بود، حالا در مرحله توقف است؛ چراکه مشکل تأمین مالی دارد.
صورتهای مالی ششماهه این شرکت در نیمه نخست سال جاری نشان میدهد پتروشیمی ممسنی در این مدت، ۲ میلیارد و ۳۴۹ میلیون تومان زیان خالص داشته است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش معنادار ۱۵۶ درصدی دارد. این در شرایطی است که رقم زیان انباشته تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳ با رشد ۳۰۳ درصدی نسبت به پایان سال قبل، به رقم ۳ میلیارد و ۱۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است.
پتروشیمی ممسنی با سرمایه ثبتی ۱۳۹ میلیارد تومانی، حالا از یک سو با توقف در مرحله پروژه مواجه است و از سوی دیگر، بر زیان انباشته اش افزوده شده است، شرکتی که در مجموع ۲۹ میلیارد و ۷۹۲ میلیون تومان نیز بدهی دارد.
بخش مربوط به تولید در شرکت پتروشیمی نیز از رقم صفر در مقابل تولید پلیاتیلن سنگین خبر میدهد. عددی که سال گذشته نیز صفر بوده است و خبری از تولید در ممسنی نیست. البته میدانیم از شرکتی که همچنان در مرحله پروژه و فنسکشی است، نمیتوان انتظار تولید از آن را داشت.
اما سؤال اینجاست که در چنین شرکتی که هیچ تولیدی ندارد و سالهای سال است که روی زمین معطلمانده، بر چه اساسی در مجمععمومی سالیانه صاحبان سهام برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲، پرداخت رقم ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای حق حضور در یک جلسه، به هیئت مدیره تصویب میشود؟ رقمی که نسبت به قبل، یک میلیون تومان بیشتر است.
پتروشیمی ممسنی ۸ نفر نیروی کار به صورت قراردادی دارد که این افراد سال گذشته، مجموعا ۳ میلیارد و ۳۷۲ میلیون تومان حقوق و دستمزد و مزایا دریافت کرده اند که نسبت به سال ۱۴۰۱، بیش از ۶۳ درصد افزایش داشته است. به بیان دیگر، هر نفر به طور میانگین ماهیانه بیش از ۳۵ میلیون تومان دریافتی داشته است.
همچنین این هشت نفر در سال گذشته، مجموعاً ۹۳۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان عیدی و پاداش و پرداختهای غیرنقدی دریافت کرده اند که به ازای هر نفر، تقریبا ۱۱۷ میلیون تومان میشود، ارقامی که نسبت به سال قبل تر، ۱۵۱ درصد رشد داشته است.
نکته جالب در این میان، هزینه ۱۲ میلیون تومانی این شرکت بابت آگهی و تبلیغات است. مشخص نیست شرکتی که هیچ تولیدی دارد، دقیقا چه چیزی را تبلیغ میکند؟!