تابناک بررسی می‌کند؛

ابر پروژه مسکن ملی اسلامشهر بدون تامین زیرساخت‌ها اجرا می‌شود+فیلم

گروه استان‌ها -تبعات منفی ساخت مسکن در قالب طرح‌های ملی در اسلامشهر بیشتر از مزایای خانه دارشدن ساکنین این واحد‌ها است.
کد خبر: ۱۲۷۴۴۴۹
|
۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۵ 27 November 2024
|
655 بازدید

ابر پروژه مسکن ملی اسلامشهر بدون تامین زیرساخت‌ها اجرا می‌شود+فیلم

به گزارش خبرنگار «تابناک» از استان تهران، مسکن اسلامشهر در ۳ طرح در واوان در حال اجراست، پروژه ۸۰۰ واحدی شهید سلیمانی که به دو صورت ۲۰۰ واحدی و ۶۰۰ واحدی در حال ساخت است و ۲۰۰ واحدی آن تکمیل شده انشعابات آب و برق و گاز آن درحال اجراست. 

همچنین طرح شهید همت هم در کنار مسکن مهر، با ۲۶۸۰ واحد در ۶۴ هکتار در حال ساخت بوده و پروژه ۷۷۴ واحدی شهید کلانتری هم توسط بنیاد مسکن در جوار روستای ده عباس در حال ساخت است و تمام مسئولان شهرستان اسلامشهر همراه و همپای مدیران استانی و ملی با تمکین به این موضوع و تلاش در تحقق این وعده، فشار زیادی را متحمل می‌شوند.  
در مجموع بالغ بر ۸هزار واحدمسکونی شامل طرح‌های ملی مسکن، شرکت‌های تعاونی مسکن و انبوه‌سازان در اسلامشهر درسال‌های اخیر آغاز به ساخت کرده اند.  
در کنار ساخت این واحد‌های مسکونی باید مدرسه و سرانه آموزشی، فضای سبز و آب و دیگر انشعابات در کنار مسکن دیده و تأمین شود، در حالیکه با بررسی‌های انجام شده مشخص شد این واحد‌ها بدون درنظر گرفتن زیرساخت‌های لازم و تامین سرانه‌ها درحال اجراست.

ابر پروژه مسکن ملی اسلامشهر بدون تامین زیرساخت‌ها اجرا می‌شود+فیلم

شهرستان اسلامشهر با جمعیت ثابت بیش از ۷۰۰ هزار نفری با مشکلاتی، چون همجواری پایتخت و سرریز جمعیت تهران، جمعیت یکصدهزار نفری دانش‌آموزی و کمبود سرانه آموزشی، کم‌آبی و افت فشار آب به‌ویژه در فصول گرم و تکمیل نشدن طرح فاضلاب شهری دست‌وپنجه نرم می‌کند، لذا ساخت ۴ هزار مسکن درصورتی که سرانه‌های آن تأمین نشود، علاوه بر اینکه از مشکلات این شهرستان نمی‌کاهد، بلکه بر آن می‌افزاید، بنابراین ساخت مسکن جدید در اسلامشهر توجه ویژه و برنامه‌ریزی دقیق مسئولین استانی را می‌طلبد.  
متاسفانه در سال‌های اخیر ساخت‌وساز‌های بی‌رویه بدون توجه به نیاز‌های اساسی نظیر آب، برق، فضا‌های تفریحی و حمل‌ونقل، اسلامشهر را به مسیری نگران‌کننده هدایت کرده که در آینده‌ای نزدیک به کاهش کیفیت زندگی و احتمالاً پشیمانی ساکنان از ماندن در این شهر منجر می‌سازد.  
حجم بالای انبوه‌سازی‌ها در کنار اجرای طرح اقدام ملی و نهضت ملی مسکن بدون برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه زیرساخت‌ها، نه تنها زیرساخت‌های موجود را تحت فشار گذاشته، بلکه موجب کاهش کیفیت زندگی در اسلامشهر شده است.

ساخت مسکن ملی بدون زیرساخت‌های لازم 

ماه گذشته محسن حمیدی شهردار اسلامشهر، در نشست خبری خود به تهدید بزرگ ناشی از ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی ساخته شده تحت پروژه‌های مسکن مهر، مسکن ملی، قانون جهش تولید مسکن و بنیاد مستضعفان اشاره کرد و جمعیت اسلامشهر را پس از ساخت این واحد‌های مسکونی میلیونی تخمین زد که زیرساختی برای آن دیده نشده است.  
وی با انتقاد از عدم توجه به تامین زیرساخت‌های اساسی و سرانه‌های خدماتی که هر شهروندی به آنها نیاز دارد، از فشار روزافزون بر منابع این شهر هشدار داد.  
حسین حبیبی فرماندار شهرستان اسلامشهر هم در نشست شورای مسکن شهرستان که در تابستان باحضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد با اشاره به صحبت‌های مدیر آموزش و پرورش اسلامشهر برای ضرورت تأمین سرانه آموزشی در پروژه‌های مسکن در حال ساخت، گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان تهران متعهد شده زمینی حتماً برای ساخت مدرسه پیش‌بینی کند، در دو پروژه شهید سلیمانی و شهید همت و پروژه شهید کلانتری بنیاد مسکن هم زمین در اختیار بگذارد تا توسط سازمان نوسازی مدارس ساخته شود.  
فرماندار اسلامشهر در این نشست با تأکید بر اینکه تمام تلاشمان بر این است اگر مسکنی پس از سال‌ها ساخته می‌شود، تمام سرانه‌های آن تأمین و کار کامل باشد، خاطرنشان کرد: مردم امید دارند و متقاضیان بسیاری ثبت‌نام کرده و با وجود هزینه‌های اقتصادی و اجاره مسکن، واریزی‌هایی داشته‌اند و امیدوارم پروژه سریعتر تکمیل شده و تحویل واجدین شرایط شود تا قیمت تمام شده خانه زودتر اتفاق بیفتد.  

در ساخت مسکن ملی سرانه‌های ورزشی دیده نشده است 

اکبر قنبری مدیر آموزش و پرورش اسلامشهر در این خصوص اظهارداشت: متاسفانه برای این حجم از ساخت وساز‌ها و انبوه سازی‌ها سرانه آموزشی پیش بینی نشده است.  
وی با اشاره به اینکه تعریف زمین برای پروژه‌های مسکن مشکل آموزش و پرورش را حل نمیکند، تاکیدکرد: آموزش و پرورش پروژه‌های آموزشی نیمه تمامی دارد که شاید برای پرداخت بدهی پیمانکار با مشکلاتی مواجه است و بابت ساخت وساز‌های مسکن شهرستان باید کارگروهی تشکیل و اقدام ملی صورت گیرد.  

کمبود سرانه‌های ورزشی 

سیدصادق صالحی رئیس اداره ورزش و جوانان اسلامشهر هم میزان سرانه ورزشی اسلامشهر را ۵۶سانتی متر اعلام کرد وگفت: این سرانه برای جمعیت ۷۰۰هزارنفری شهرستان اسلامشهر بوده و میطلبد این میزان با پیگیری‌های مسئولان به استاندارد کشوری و جهانی برسد.
وی افزود: باتوجه به اجرای طرح‌های مسکن و انبوه‌سازی‌ها و افزایش جمعیت شهرستان اسلامشهر، سرانه ورزشی هم در کنار دیگر سرانه‌های فرهنگی، درمانی، فضای سبز و آموزشی نیز باید افزایش یابد.
قابل ذکر است اسلامشهر در نزدیکی پایتخت به عنوان یکی از شهر‌های مهم حاشیه تهران، نیازمند توجه ویژه و سیاست‌گذاری‌های متناسب با جمعیت رو به رشد خود است. این شهر به امکانات شهری، فضا‌های سبز، مراکز تفریحی، مراکز آموزشی، درمانی، فرهنگی، حمل‌ونقل و تسهیلات عمومی نیاز دارد تا ساکنانش بتوانند در آرامش زندگی کنند.  
اما درحال حاضر و درسایه بی تدبیری مدیران ملی و استانی پس از ساکن شدن اهالی هزاران واحد مسکونی درحال ساخت این شهر، ادامه وضعیت کنونی می‌تواند به مهاجرت ناخواسته مردم از اسلامشهر و کاهش سرمایه‌های انسانی منجر شود، که به زودی اثرات منفی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی‌اش بر پیکره این شهر نمایان خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟