قطب تولید فولاد خصوصی کشور حال خوشی ندارد!

گروه استان ها- آذربایجان‌شرقی، قطب فولاد کشور از حیث پرچمداری بخش خصوصی است، این صنعت که تولید ۲۵ الی ۲۷ درصدی فولاد کشور را به خود اختصاص داده، این روزها حال خوشی ندارد.
کد خبر: ۱۲۷۸۹۴۷
|
۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷ 21 December 2024
|
2632 بازدید

یک روز مشکلات ارزی، روزی دیگر مشکلات مالیاتی و تامین مواد اولیه؛ آما آنچه که پای ثابت مشکلات چند سال اخیر بوده است، بحث ناترازی انرژی است که به نظر می‌رسد هرساله شدت بیشتری می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار تابناک از استان آذربایجان شرقی، ناترازی انرژی و قطعی‌های برق در تابستان و ادامه دار شدن این قطعی در کنار کمبود گاز و نبود سوخت دوم، صدای اعتراض اهالی این صنعت را بالا برده است.

در جلسه‌ی فعالین صنعت فولاد استان با استاندار آذربایجان‌شرقی، این مسئله نمود بیشتری داشت، به حدی که  استاندار آذربایجان شرقی ضمن استماع مشکلات این صنف، طی تماس با مسئولین ارشد وزارتخانه مربوطه در تهران، در خصوص مسائل مطرح شده در جلسه با آنها صحبت کرد.

استاندار شرایط صنعت، آب و هوا و اقلیم در آذربایجان شرقی را متفاوت دانست و گفت: در فصل زمستان باید با شهر‌های شمال غرب کشور مدارای بیشتری انجام بگیرد.

بهرام سرمست خطاب به مدیران دولتی حاضر در جلسه گفت: با اهالی صنعت همدل باشید، حامی مدیری هستم که به نفع بخش خصوصی مطالبه گر است، پشتیبان مدیری نیستم که برای حفظ میز و صندلی خود با برنامه ریزی نامناسب به صنعت و تولید آسیب می‌رساند.

موضوع ناترازی انرژی و ناعدالتی در توزیع انرژی در کشور، موضوعی بود که رئیس انجمن فولاد آذربایجان به آن اشاره کرد.

نویده نواده اباذر ادامه داد: در بحث انرژی و به ویژه موضوع برق، در حق استان ما اجحاف می‌شود؛ وقتی ما با تولیدکننده‌های فولاد سایر استان‌های صنعتی صحبت می‌کنیم، متوجه می‌شویم در آنجا، مدارای بیشتری با تولیدکننده انجام می‌گیرد.

وی در تشریح دیگر چالش صنعتگران در بحث ناترازی انرژی بر ضرورت نظم بخشیدن به جدول خاموشی‌های واحد‌های تولیدی تاکیدکرد و گفت: برای جلوگیری از خسارات بیشتر به واحد‌های تولیدی، مسئولین ذیربط باید روز‌های کاری موثر را در نظر بگیرند؛ چرا که برای این واحد‌ها استمرار و پویایی در چند روز متوالی هفته، لازم و ضروری است.

وی اضافه کرد: در تعطیلات چند روز اخیر ادارات دولتی ناهماهنگی‌هایی وجود داشت؛ سیستم اداری برخی ارگان‌ها با بخش خصوصی هماهنگ نیستند و بعد از تعطیلات بخش خصوصی باید جوابگوی دیرکرد پرداخت‌های مالیاتی و بیمه‌ای و … باشد، هرچند در این تعطیلی‌ها نقشی نداشته و اصلا تعطیل نبوده است.

 

حقوق سه ماه کارگران ما را پرداخت کنید؛ ما هم تعطیل کنیم

اکبر دقیقی، فعال بخش خصوصی فولاد استان آذربایجان شرقی، ضمن انتقاد از بی نظمی قطع برق و گاز در واحد‌های فولادی اظهار کرد: ما تقاضا می‌کنیم حقوق سه ماه کارگران ما را پرداخت کنند آن وقت ما نیز واحد‌ها را تعطیل می‌کنیم، یعنی ما از خواب سرمایه چشم پوشی کنیم و شما هم حقوق کارگران را پرداخت کنید!

 

زیرساخت‌ها را فراهم کنید، خودمان برق تولید کنیم

نایب رئیس انجمن فولاد آذربایجان نیز اظهار کرد: برخی از واحد‌های فولادی توان سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه را دارند، تا هم نیاز خود را تامین کنند و در صورت تولید مازاد انرژی، آن را به شبکه اضافه کنند. بدین صورت که برای واردات تجهیزات نیروگاهی با راندمان بالا و به روز، دولت باید با معافیت صددرصدی گمرکی و همچنین تضمین تامین سوخت اولیه و ثانویه، سرمایه گذار را به این کار تشویق کند.

 یعقوب دلال قدیم خزانه دار انجمن فولاد آذربایجان نیز در این جلسه با بیان اینکه برای احداث نیروگاه‌های بخش خصوصی باید کارگروه‌های استانی مربوطه در استان‌ها تشکیل شده و دولت برای امنیت سرمایه گذاری، تضمین‌های لازم را به سرمایه گذار بدهد، گفت: ما شرایط کشور و تعطیلی‌های اخیر را درک می‌کنیم، اما بخش اداری و دولتی نیز ما را درک بکنند؛ زمانیکه داده‌هایی را با تاخیر در سامانه‌ای وارد می‌کنیم، از صد جا مورد نقد و جریمه قرار می‌گیریم.

وی با بیان اینکه اکثر صنایع فولادی استان نوردی است و در انتهای زنجیره فولاد قرار دارند، گفت: ما در جزئی‌ترین صورت برق و گاز مصرف می‌کنیم و تقاضا داریم این مورد را مدنظر قرار داده و صنعت فولاد استان را متحمل هزینه‌های گزاف تعطیلی قرار ندهید.

 

فولادی های آذربایجان‌شرقی: آقای استاندار، صدای ما باشید!

چرا در کاهش بار در رتبه‌های اول هستیم؟

زیرک، فعال صنعت فولاد نیز با بیان اینکه از مسئولین استانی این پرسش را دارم چرا در کاهش پیک بار، جزو رتبه‌های اول هستیم گفت: شش ماه اول درگیر کمبود برق بودیم؛ در حال حاضر سهمیه گاز ما صفر شده است و سهمیه گازوئیل هم تخصیص نیافته است.

وی اضافه کرد: سرمایه گذار خارجی اذعان دارد که در وضعیت فعلی حاضریم کلید کارخانه را به مسئولان استانی تحویل دهیم؛ چون در این شرایط نمی‌توانیم تولید و صادرات بکنیم.

زیرک اضافه کرد: صنایع فولادی کمتر از ۵ درصد گاز کشور را مصرف می‌کنند؛ با این وجود زمانی که می‌خواهیم کاهش بار داشته باشیم، از صنایع فولادی می‌زنیم و به بخش‌های دیگر تزریق می‌کنیم.

از مسئولین استانی انتظار داریم، صدای ما باشند

رضوی، دیگر فعال صنعت فولاد حاضر در این جلسه نیز با بیان اینکه از مسئولین استانی انتظار داریم، صدای ما باشند، گفت:  اکثر صنایع بزرگ کشور بدون در نظر گرفتن طرح آمایش سرزمین در مناطق خشک کشور ایجاد شدند، در حال حاضر نیز شاهد این هستیم که برای جبران مشکلات برای این صنایع، سرمایه گذاری بزرگ دولتی به کمک می‌آیند، اما برای صنایع استان‌های شمالغرب کشور که موقعیت مناسب زیست محیطی دارند فکری نمی‌شود.

وی اضافه کرد: مواد اولیه صنعت فولاد استان ما از این صنایع مرکزی تامین می‌شود؛ حال با وجود حمایت‌های دولتی از این صنایع (مثل پروژه عظیم تامین آب این صنایع از خلیح فارس) مواد اولیه که به دست ما خواهد رسید، چه قیمتی خواهد داشت؟

به گزارش تابناک، تامین انرژی یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها و مشکلاتی است که صنعت فولاد در استان آذربایجان شرقی و کشور با آن مواجه است. قطعی‌های اجباری برق، فولاد استان را در مسیر سختی قرار داده است به گونه‌ای که این محدودیت‌ها در زمینه برق، به طور مستقیم بر تولید و سودآوری آنان اثر بسیار منفی داشته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟