فرنام صنعت صفحه داخلی بالا گردشی
رنگ اکریلیک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
کیان صفحه خبر نسخه موبایل
رنگ اکریلیک  صفحه خبر موبایل
فرنام صنعت صفحه خبر موبایل
داریک صفحه خبر
تبلیغات در تابناک صفحه خبر
مبین نت
فلای تو دی- صفحه خبر

ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر

طبق نتایج یک مطالعه جدید، به نظر می رسد ویروس تبخال دهان با بیماری آلزایمر مرتبط است و نشان می دهد که این عفونت رایج ممکن است در این بیماری نقش داشته باشد.
کد خبر: ۱۲۸۳۱۰۲
|
۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱ 13 January 2025
|
3879 بازدید

ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر

به گزارش تابناک به نقل از مهر، به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان، ویروس هرپس سیمپلکس ۱ (HSV-۱) - ویروسی که عامل تبخال دهان است- به نظر می‌رسد که باعث ایجاد پروتئین تاو در مغز می‌شود.

کوشا خودرو بین متن خبر

این تاو ممکن است در ابتدا از مغز در برابر ویروس محافظت کند، اما بعداً به آسیب مغزی منجر می‌شود.

«اور شمش»، محقق ارشد از دانشگاه پیتزبورگ، در بیانیه‌ای گفت: «مطالعه ما دیدگاه مرسوم تاو را به عنوان صرفاً مضر به چالش می‌کشد و نشان می‌دهد که ممکن است در ابتدا به عنوان بخشی از دفاع ایمنی مغز عمل کند.»

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

برای این مطالعه، محققان پروتئین‌های مرتبط با HSV-۱ را در نمونه‌های گرفته شده از مغز بیماران آلزایمر شناسایی کردند.

آنها مقادیر بیشتری از پروتئین‌های HSV-۱ را در میان تاو، پیچش‌های لخته شده پروتئین تاو که به عنوان یکی از علائم بیماری آلزایمر شناخته می‌شود، یافتند.

سپس پزشکان مدل‌های سلولی مینیاتوری مغز انسان را در ظروف پتری ساختند تا تأثیر ویروس را بر سلول‌های مغز مطالعه کنند.

شمش در پایان گفت: «این یافته‌ها بر تعامل پیچیده بین عفونت‌ها، پاسخ‌های ایمنی و تخریب عصبی تأکید می‌کنند و دیدگاهی تازه و اهداف جدید بالقوه برای توسعه درمانی ارائه می‌دهند.»

با این حال، هنوز مشخص نیست که ویروس تبخال چگونه بر پروتئین تاو تأثیر می‌گذارد و چرا تاو می‌تواند در برخی از مغز‌ها از محافظ به مخرب تبدیل شود.

تیم تحقیقاتی قصد دارد دارو‌هایی را آزمایش کند که ویروس‌ها را هدف قرار می‌دهند یا پاسخ ایمنی مغز را تنظیم می‌کنند تا ببینند آیا می‌توانند خطر ابتلاء به آلزایمر یا سایر اختلالات مغزی دژنراتیو مانند بیماری پارکینسون یا ALS را کاهش دهند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
داریک موبایل صفحه خبر
کوشا خودرو پایین متن خبر
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
نظرسنجی
کدام دولت عملکرد بهتری داشته است؟