جهان به تجارت بدون آمریکا روی آورده است

تا به امروز جنگ تجاری ترامپ با چین، نه تنها به هدف اصلی خود نرسیده، بلکه متحدان واشنگتن را وادار به جستجوی کشورهای دیگر برای تجارت به جای آمریکا کرده است.
کد خبر: ۱۲۸۵۳۳۱
|
۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴ 26 January 2025
|
3112 بازدید
|
۷

جهان به تجارت بدون آمریکا روی آورده است

بسیاری از کشورها به جنگ تعرفه ای ترامپ نه با تلافی، بلکه با همکاری با سایر شرکای تجاری، پاسخ داده اند.

به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، "فایننشال تایمز" در مقاله ای به قلم " روچیر شارما" رئیس "راکفلر اینترنشنال"، نوشت:" در حالی که دونالد ترامپ هنوز به تهدیدهای تعرفه ای متعدد خود عمل نکرده است، اما او احتمالا این کار را خواهد کرد. بنابراین این نگرانی وجود دارد که موضع تجاری تهاجمی رئیس جمهوری ایالات متحده باعث ایجاد بی نظمی جهانی، کاهش رشد و آشفتگی بازارها شود، به ویژه اگر کشورهای هدف تلافی کنند."

در ادامه این مقاله آمده است: اما انتقام‌جویی تنها و یا حتی محتمل‌ترین پاسخ به ترامپ نیست، صرف نظر از این که او در نهایت چقدر به تهدیدات خود عمل کند.

آمریکا 8 سال است که از تعرفه ها به عنوان یک سلاح استفاده می کند. تعرفه های اعمالی ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود عمدتا توسط جو بایدن ادامه یافت یا حتی - در مورد چین - گسترش یافت. برخی کشورها تلافی کردند. برخی دیگر از کشورها امتیازاتی ارایه کردند یا به نهادهای بین المللی از جمله سازمان تجارت جهانی شکایت بردند. اما بیشتر کشورها بی سر و صدا پیش رفتند و به دنبال تجارت با کشورهایی غیر از ایالات متحده رفتند.

از سال 2017 - اولین سال روی کار آمدن ترامپ - تجارت کم و بیش ثابت بوده و کمتر از 60 درصد تولید ناخالص داخلی جهانی بوده است. اما سهم ایالات متحده از جریان تجاری کاهش یافته است که با افزایش در سایر مناطق، به ویژه کشورهای آسیا، اروپا و خاورمیانه جبران شده است. به نظر می‌رسد دوره دوم ترامپ ادامه همان روند را به همراه خواهد داشت: تجارت بدون آمریکا.

جهان به تجارت بدون آمریکا روی آورده است

در طول 8 سال گذشته، بیش از 4 کشور از هر 5 کشور - توسعه یافته و در حال توسعه - شاهد افزایش سهم تجارت از تولید ناخالص داخلی ملی خود بوده اند. در بیش از 12 کشور از جمله ژاپن، ایتالیا و سوئد گرفته تا ویتنام، یونان و ترکیه سهم تجارت از تولید ناخالص ملی بیش از 10 درصد افزایش یافته است.

 استثنای بزرگ ایالات متحده است که در آن سهم تجارت به حدود 25 درصد از تولید ناخالص داخلی کاهش یافته است. ایالات متحده سریعتر از بسیاری از کشورهای همتای خود رشد کرده است - اما بدون افزایش تجارت.

آمریکا ممکن است به عنوان یک ابرقدرت مالی و اقتصادی به طور فزاینده ای بر اقتصاد جهانی مسلط باشد، اما نه به اندازه یک قدرت تجاری. سهم آن از شاخص های جهانی سهام به تقریبا 70 درصد افزایش یافته است. سهم این کشور از تولید ناخالص داخلی جهانی به بیش از 25 درصد رسیده است. با این حال، سهم آن از تجارت جهانی کمتر از 15 درصد است و در 8 سال گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

بسیاری از هشدارها در مورد تاثیر جنگ تجاری و تعرفه ای ترامپ بیشتر بر این موضوع متمرکز است که چگونه تعرفه های جدید می تواند به کشورهای صادرکننده ای که به ایالات متحده به عنوان مشتری اصلی خود متکی هستند، آسیب برساند. 

اما در دوره اول ترامپ، قبل از همه‌گیری کرونا و علیرغم جنگ تعرفه‌ای او، کشورهای توسعه‌یافته شاهد رشد پایدار و کشورهای در حال توسعه شتاب شدیدی در صادرات کالاها (به رهبری محصولات و کالاهای فناوری) و خدمات (به رهبری حمل و نقل و خدمات دیجیتال) بودند.

مذاکرات تجارت جهانی پس از سال 2008 از هم پاشیده شده بود، زیرا تنش های ناشی از بحران مالی در آن سال باعث شد تا انعقاد قراردادهای بین المللی بسیار دشوار شود. اما بسیاری از کشورها همچنان به دنبال معاملات کوچکتر بودند. پس از روی کار آمدن ترامپ در سال 2017 تعداد توافق‌های دوجانبه و منطقه‌ای بین کشورها به‌طور پیوسته افزایش یافت، در حالی که ایالات متحده به یک کشور در حاشیه توافقات تجاری تبدیل شده است.

از سال 2017، ایالات متحده مذاکرات در مورد مشارکت با اتحادیه اروپا و آسیا را کنار گذاشت و حتی یک توافق تجاری جدید را منعقد نکرد. در همین زمان، اتحادیه اروپا 8 توافق و چین 9 توافق را منعقد کرده است، از جمله مشارکت جامع  با 15 کشور آسیایی.

در اواخر سال گذشته، با نزدیک شدن به آغاز دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ، معاملات تجاری کشورها دوباره با چشم انداز برگشتن ترامپ، شروع شد. اتحادیه اروپا عجله کرد تا طرح کلی یک توافق دشوار25 ساله را با اعضای ائتلاف "مرکوسور" در آمریکای جنوبی و پس از آن با مکزیک به پایان برساند. اکنون، مکزیک عجله دارد تا روابط تجاری خود را با کشورهای دیگر در آمریکای لاتین گسترش دهد، تا حدی به عنوان بیمه ای در برابر اقدامات بعدی ترامپ.

نتیجه: طی 8 سال گذشته، با دور شدن کانون تجارت جهانی از ایالات متحده و به سمت خاورمیانه، اروپا و آسیا، کشورهایی که سهم بزرگی را به ثبت رساندند، شامل امارات متحده عربی، لهستان و بالاتر از همه، چین بودند. از 10 راهگذر (کریدور) تجاری با سریعترین رشد، 5 راهگذر تجاری دارای یک پایانه در چین هستند در حالی که فقط 2 پایانه در ایالات متحده دارند.

جهان به تجارت بدون آمریکا روی آورده است

ترامپ می گوید تعرفه ها باعث احترام می شود و به بازیابی قدرت ایالات متحده کمک می کند. اما خطر دیگری وجود دارد که ارزش بررسی دارد. رئیس جمهورس جدید وعده می دهد که ایالات متحده را از مداخله سنگین دولت از طریق مالیات و مقررات رها کند، اما تعرفه ها شکل دیگری از مداخلات دست وپاگیر است - و به همان اندازه مشمول قوانین و عواقب ناخواسته است.

تا به امروز، رژیم تعرفه ای "اول آمریکا" کمتر به هدف اصلی خود یعنی چین آسیب رسانده و بیشتر، متحدان ایالات متحده را وادار به جستجوی کشورهای دیگر برای تجارت به جای آمریکا کرده است. بنابراین تعرفه‌های گسترده‌تر ممکن است خطر افزایش تضعیف اهمیت ایالات متحده به عنوان یک قدرت تجاری و در نهایت از بین بردن قدرت اقتصادی آن را به همراه داشته باشد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
تجارت بدون امریکا .الان تجارت چین و اروپا با امریکا رو ببینید .بعد ببیتید ایا میشه .این حرف ها جک هستند.امریکا هنوز هم قوی تر از همه ی کشور ها است و حالا ببینید که خیلی ها در بریکس با پول بریکس کار نمی کنند .خیلی خودتون با این حرفها سرگرم نکنید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
دلار هشتاد و چهار هزارتومان می توانید بدون آمریکا تجارت کنید؟ پاسخ خیر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
آخه این همه زور الکی.مگه ما چند سال تو این دنیا هستیم بذارید راحت زندگی کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
چه فکر می کنید حجم تجارت چین را با آمریکا بررسی فرمائید
ببینید چطور اروپایی هابه خاطر روابط اقتصادی با آمریکا و به خاطر نگرانی از تحریم شرکت هایشان توسط آمریکا برجام را رها کردند
بررسی بفرمائید ببینید 25 درصد تولید ناخالص جهان مال کدام کشور است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
ققط حجم تجارت یک ایالت ان از بسیاری از کشورها بیشتر است..راه مقابله نیست..همکاری تجاری مهم است
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
تا زمانی که دلار پول رایج معاملات و معادلات جهان هست هرچی بگید از افول آمریکا توهمی بیش نیست
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
تحیل در حد همون زمستان سخت جناب مرندی بود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟