چای ایرانی یا خارجی؛ کدام سالم‌تر است؟

یک متخصص علوم و صنایع غذایی، گفت: چای مرغوب ایرانی باید عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه‌ای و در غلظت کم باشد.
کد خبر: ۱۲۹۰۰۱۵
|
۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰ 22 February 2025
|
2071 بازدید
|
۳

چای ایرانی یا خارجی؛ کدام سالم‌تر است؟

انواع عطر‌های طبیعی چای از پودر میوه مخروطی شکل کاج و گیاهی به نام برگاموت تهیه می‌شود و از انواع عطر‌های سنتزی می‌توان به اسانس‌های میوه‌ای و شکلاتی اشاره کرد که متاسفانه بیشتر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی، معطر می‌شوند و مصرف زیاد و مستمر آن برای سلامت مضر است.

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، محمد حسین عزیزی اظهار داشت: اغلب چای‌های درجه یک معطر هستند و عطر طبیعی چای را دارند. اما اگر منظور چای معطر شده‌ای است که روی بسته‌بندی آن درج می‌شود باید بدانید عطر چای به صورت طبیعی و مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع عطر‌های طبیعی از پودر میوه مخروطی شکل کاج و گیاهی با نام برگاموت تهیه می‌شود و از انواع عطر‌های سنتزی می‌توان به اسانس‌های میوه‌ای و شکلاتی اشاره کرد که متاسفانه بیشتر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی معطر می‌شود و مصرف زیاد و مستمر آن برای سلامت مضر است. البته این را هم بدانید در یک نشریه علمی خارجی گزارشی از تاثیر زیان‌آور چای معطر شده با برگاموت روی کبد درج شده است.

چای، بومی ایران نیست و در زمان قاجار از هندوستان به ایران آمده است و هنوز به‌طور قطعی نمی‌توان گفت، چرا چای خارجی، زوددم و پررنگ و چای ایرانی، دیردم و کمرنگ است، چون تحقیقات کاملی در این خصوص انجام نشده است. این متخصص می‌افزاید، این احتمال وجود دارد که چای خارجی حاوی مواد رنگی و طعم‌دهنده باشد یا این که هنوز ایرانی‌ها در روش عمل‌آوری چای همچون خارجی‌ها به آن فوت کوزه‌گری دست نیافته‌اند. از سوی دیگر فصل برداشت، شرایط آب و هوایی و نوع گونه گیاه هم می‌تواند تا حدودی در رنگ‌دهی و سرعت دم کشیدن چای تاثیرگذار باشد.

به‌طور مثال چای بهاره ایرانی کمرنگ، اما معطرتر از چای برداشت شده در فصل پاییز است. بهترین و خوش طعم‌ترین چای ایرانی مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز قرار دارد. همچنین لازم است بدانید پررنگ یا کمرنگ بودن چای به معنای برتر بودن یک چای بر چای دیگر نیست.

چای شکسته، برگی و قلمی بهترین انواع چای سیاه ایرانی هستند که پس از دم کشیدن، برگ‌های چای در قوری درشت و مسطح می‌شوند. چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ هستند. چای دارجیلینگ و ارل‌گری هم انواعی از چای سیاه هستند که براساس محل پرورش و تولید نام گرفته‌اند و باید بر اساس ذائقه برای مصرف انتخاب شوند. بدترین نوع چای، کیسه‌ای است که از خاکه‌های بی‌کیفیت چای تهیه می‌شود و اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی است. این را هم بدانید چای ارگانیک که این روز‌ها در برخی مراکز عرضه می‌شود، قابل اعتماد نیست.

چای مرغوب ایرانی باید عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه‌ای و در غلظت کم باشد. مزه آن گس و طعمش کمی تلخ باشد و انواعی که روی بسته‌بندی آن درجه یک و دو قید شده است، خریده شود.

قیمت بالای چای می‌تواند نشان‌دهنده مرغوبیت آن باشد البته این ملاک برای چای‌هایی که در مراکز غیرمعتبر عرضه می‌شوند، صدق نمی‌کند. بهتر است چای از برند‌های معتبر و معروف تهیه شود و هرگز چای فله‌ای را که کارشناسی نشده و اغلب غیربهداشتی است، نخرید.
 

اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
غفار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
چای کلاچیزخوبی نیست وبایدازصفحه روزگارمحوبشه ""
ahad
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
بالاخره جواب سوال چی بود؟ ایرانی یا خارجی؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
چای هم مثل تمام محصولات تولیدی است هرکشوری که درنظرگرفتن سلامت انسانهادرآن ارزش زیادی داردجائی چای سالم تروبهتری داردکه مثلاًبرای ایجادبرق مازوت نمیسوزاند ویابرای سلامت شهروندانش دارو ودرمان سالم وخوب دردسترس همه است والی آخر درغیر اینصورت چای آن کشورچنان چنگی بدل نخواهدزد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟