
در داستان سرگردانی کنکور، نهادهای زیادی نقش دارند و البته در این میان ظاهراً بسیاری نیز در حال بازی کردن نقش هستند. این نمایش مبتذل، اشک داوطلبان و خانوادهها را درآورده است.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، هنوز که هنوز است، سرنوشت کنکور معلق است میان این نهاد و آن نهاد. مجلس یک چیز میگوید، شورای عالی انقلاب فرهنگی چیز دیگری. وزارت علوم هم که انگار اصلاً در این مملکت حضور ندارد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
از شرایط موجود و مبهم کنکور، فقط یک عده سود میبرند؛ همانها که پشت پرده نشستهاند و از نگرانی پدرها و مادرها، از عرق جبین دانشآموزان و از اقتصاد خانوادهها میدزدند و نان میخورند و در سایه بیمسئولیتی مسئولان، به حیات خود ادامه میدهند.
قربانی کردن آرامش و روان جامعه
فرهاد پرویزیان، روانکاو و نوروتراپیست، درباره تأثیر این نابسامانیها بر سلامت روان دانشآموزان هشدار میدهد: "تصمیماتی که گاه بدون پشتوانه مطالعات کافی اتخاذ میشود، تبعات بسیار عمیقی برای سلامت روانی، تمرکز و ثبات ذهنی دانشآموزان دارد."
وی به چند پیامد این وضعیت اشاره میکند: "اولین پیامد افزایش اضطراب و استرس دانشآموزان است. کاهش تمرکز و اختلال در برنامهریزیهای ذهنی و آموزشی دانشآموزان، آسیب به انگیزه و امید، تشدید نابرابری آموزشی در مناطق مختلف و آسیب به خانوادهها پیامدهای بعدی این مشکل هستند."
صنعت پررونق کنکور و فشار بر خانوادهها
در این میان، کنکور به صنعتی پرسود تبدیل شده است. علی ناجی، کارشناس اقتصاد آموزشی، در این باره میگوید: "شرایط متغیر در کنکور به افزایش درآمد مؤسسات کنکوری منجر شده است زیرا تعداد بیشتری از داوطلبان به سمت این مؤسسات جذب شدهاند و این وضعیت بار مالی سنگینی بر دوش خانوادهها تحمیل میکند."
وی میگوید: "در واقع این مؤسسات و مافیای کنکور هستند که در شرایط فعلی از جان و مال مردم پورسانت گیری میکنند و مسئولان همچنان حاضر نیستند به تصمیمی واحد تن دهند."
توصیه ویژه روانشناسان برای کنکوریها؛ دیگر دنبال اخبار نباشید
فرهاد پرویزیان به داوطلبان توصیه میکند: "ما در حوزه روانشناختی از آسیبپذیری در برابر ضرر و حتی بیماری میگوییم. الان هم باید به دانشآموزان توصیه کنیم که اخبار مربوط به مسائل آموزشی را دنبال نکنند."
وی پیشنهاد میکند: "شخص دیگری از اعضای خانواده از تغییرات مطلع شود که بداند چه مسئلهای ممکن است اتفاق بیفتد و اگر خدای ناکرده تغییراتی اتفاق افتاد یا خبری رسید که ممکن بود دانشآموز را دچار اضطراب کند، از تکنیکهای تنفسی، مدیتیشن و آرامسازی برای مدیریت این مسئله استفاده کند."
وی میگوید: "به خاطر دارم که در دوران کرونا همیشه گوشزد میشد که مردم اخبار کرونا را دنبال نکنند و یا گفته میشد که در زمان جنگ، مردم اخبار جنگ را پی نگیرند. الان هم باید به دانشآموزان توصیه کنیم که اخبار مربوط به مسائل آموزشی را دنبال نکنند."