عارف: روحانی پس از انتخابات ۹۶ از اصلاحطلبان فاصله گرفت
عارف با بیان اینکه من میتوانستم از جایگاه خود به عنوان رای اول تهران بهترین استفاده را کرده و اقدامات خوب فراکسیون امید را به نام خودم تمام کنم، گفت: اگر از هر یک از اعضای فراکسیون میخواستم وقت خود را در مجلس به من بدهند، دریغ نمیکردند؛ اما این کار اخلاقی نبود و مبنای کار من اخلاق است و نمیخواهم از جایگاه خود سوءاستفاده کنم. رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه بعد از پیروزی در مجلس دهم، جناح چپ اصلاحطلبان فشار زیادی وارد کردند و کسانی روبهروی ما قرار گرفتند که اصلاحطلب بوده و ما آنها را قبول داشتیم، اظهار داشت: در مجلس دهم، با جریان سوم هم روبهرو بودیم. این جریان میخواست با هر دو طرف کار کند و پیروزی روحانی را به نام خود بنویسد. آنها دنبال اصلاحطلب و اصولگرای میانه بودند. من به آنها گفتم شما کجای کار بودهاید؟ در انتخابات ۹۶ آنها به التماس ما افتادند؛ اما بعد از پیروزی روحانی، کاملا روی خود را چرخاندند. وی افزود: آقای روحانی بعد از انتخابات ۹۶ کاملا از اصلاح طلبان فاصله گرفت.
پاسخ عجیب زاکانی درباره کاندیدا شدن در انتخابات ۱۴۰۰
نماینده قم در مجلس گفت: ولع گرفتن مسئولیت در نظام اسلامی چیز خوبی نیست و نباید کسی ولع قدرت داشته باشد. علیرضا زاکانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا کاندیدای ریاست جمهوری خواهد شد یا نه، گفت: باید نهضت نیامدن راه بیفتد نه نهضت آمدن.رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید نهضت نیامدن راه بیفتد، نه با این معنی که کسی برای مسئولیت نیایید بلکه منظور این است که اگر کسی توانمندی داشت سراغش می آیند.
پشت پرده تلاش برای استعفای روحانی از زبان هاشمی
محمد هاشمی گفت: برخی اصلاحطلبان تلاش میکنند با استعفای حسن روحانی، مسیر رئیس جمهور شدن اسحاق جهانگیری هموار شود.محمد هاشمی، با اشاره به یادداشت اخیر عباس عبدی و درخواست او از رئیس جمهور برای استعفا از مقام خود در راستای تسریع حل مشکلات کشور گفت: شخصی این درخواست را مطرح میکند که ارزش عکسالعمل نشان دادن هم ندارد. آقای عبدی از چه موضعی چنین سخنی را میگوید. او کیست که از رئیس جمهور درخواست استعفا میکند یا دستور میدهد.وی خاطرنشان کرد: به باور من نباید به چنین سخنانی اعتنا کرد و پاسخی هم نباید به آنها داد. در این مقطع استعفای رئیس جمهور به نفع کشور نیست. حتی رهبر معظم انقلاب هم در هفته دولت به رئیس جمهور توصیه کردند که باید تا روز آخر این دولت به کار خود ادامه دهد. با تجربهای که به دست آمده، استعفا راهحل خوبی نیست. به عنوان مثال چند هفته است که وزیر صمت استعفا داده و این وزارتخانه با سرپرست اداره میشود و میبینیم که سرپرست قدرت اجرایی و برنامهریزی ندارد و نمیتواند برای این وزارتخانه تصمیمگیری کند.این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: وقتی چنین تجربه کوچکی را نسبت به این وزارتخانه داریم، چرا باید موضوع استعفای رئیس جمهور را مطرح کنیم و چه استعفا چه دردی را درمان خواهد کرد. البته برخی اصلاحطلبان تلاش میکنند تا با استعفای حسن روحانی، مسیر رئیس جمهور شدن اسحاق جهانگیری هموار شود.
پیشبینی یک اصولگرا از تصمیم احمدینژاد برای ۱۴۰۰
تحلیلگر مسائل سیاسی درباره حضور احتمالی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاستجمهوری آینده توضیحاتی ارائه کرد.وهاب عزیزی تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حضور احتمالی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، گفت: در حالی که انتخابات یک رکود و کسالت بی سابقهای را تجربه میکند، حضور جسورانه احمدی نژاد آرامش فکری را از کرسی نشینان اصولگرایی و اصلاح طلبی گرفته است. او در واکنش به تحرکات رسانهای احمدی نژاد گفت: نوشتن نامههای غیر متعارف، انجام سفرهای استانی، فعالیت گسترده در فضای شبکههای مجازی و مصاحبه اخیر ایشان با رادیو فردا نشانههایی از تمایل آقای احمدی نژاد به ترمیم پایگاه اجتماعی و حضور مجدد در قدرت اجرایی کشور است.دبیرکل جهادگران ایران اسلامی تصریح کرد: برآیند پیش بینیها حاکی از آن است که محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام میکند. از آنجایی که شرایط سیاسی کشور نسبت به چهار سال گذشته تغییر کرده و احمدی نژاد نیز در این مدت مواضع و حرکات غیر معقولی نداشته که موجب عدم احراز صلاحیت ایشان شود، به صورت طبیعی حساسیت و حسگرهای ترس را در جریانهای سیاسی تحریک میکند؛ لذا احتمال نامزدی احمدی نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ آرامش را از اتاقهای فکر اصولگرایان و اصلاح طلبان میگیرد.
شانس آخوندی برای ریاست جمهوری از نگاه فعال معروف اصولگرا
چهره اصولگرا در واکنش به آمدن احتمالی آخوندی برای انتخابات بر عقیده است که کسی از وزیر سابق روحانی استقبال نمی کند.سلیمی نمین در واکنش به اینکه شنیدهها حاکی از این است که عباس آخوندی اعلام کرده با برنامه وارد عرصه انتخابات میشود، اظهار کرد: بعید میدانم جریانی آخوندی را قبول داشته باشد و از او پشتیبانی کند. در واقع آخوندی، فرد موفقی در امر وزارت نبود، وی به بحث مسکن لطمه وارد کرد و موجب عقب ماندگی جدی در این زمینه شد. آخوندی که در بحث وزارت برنامه نداشت، چگونه میتواند برای ریاست جمهوری در سطح کلان طرح داشته باشد. در حقیقت تمایل افراد برای ورود به صحنه انتخابات به این معنی نیست که با اقبال، مواجه خواهند شد.
گلایه ی واعظی از برخی اصلاح طلبان خارج از کابینه دولت
واعظی در جمع خبرنگاران گفت: اصلاحطلبانی که منتقد دولت شدهاند، اگر مراعات سایر اعضای دولت را نمیکنند، ملاحظه رفقای خودشان را در کابینه بکنند. همه جای دنیا مبارزات انتخابات یکی دو ماه است، اینجا چهار سال طول میکشد.نمیدانم چرا عدهای در داخل کشور از این که رئیس جمهور گفت مردم کاخ سفید را لعنت کنند، ناراحت و عصبانی شدهاند. اینها ادعای انقلابیگری هم دارند؛ من دیگر این افراد را نمیفهمم.
واکنش آشنا به مناظره بایدن و ترامپ
رییس مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوی درباره نخستین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا، اظهار کرد: اجازه ندهیم غلبه گفتمان ایران هراسی موجب شود که میزان دشمنی با ایران، محور رقابت در حوزه سیاست خارجی شود.حسام الدین آشنا در حساب کاربری خود در توییتر در واکنش به نخستین مناظره انتخاباتی دونالد ترامپ و جو بایدن، نوشت: دنیا نظارهگر فرآیند انتخاباتی در آمریکا است. رییس مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوی افزود: آمریکا در کار خود فرومانده است؛ اقتصاد و سیاست داخلی محور رقابتها و سیاست خارجی در حاشیه است. آشنا تصریح کرد: اجازه ندهیم غلبه گفتمان ایران هراسی موجب شود که میزان دشمنی با ایران، محور رقابت در حوزه سیاست خارجی شود.
پایان جنجال بر سر «دنا پلاس» در مجلس؛ خودروها تحویل داده نشد
سخنگوی هیات رئیسه مجلس درباره "دناپلاس"های جنجالی این روزهای پارلمان، گفت: با توجه به افزایش سرسامآور قیمت خودرو از زمان خرید بر اساس مصوبه هیات رئیسه خودروهای دنا به نمایندگان فروخته نمیشود و در مالکیت مجلس خواهد ماند.محمد حسین فرهنگی افزود: مجلس یازدهم که قریب به چهار ماه است سکان تقنین و نظارت را در بهارستان بهدست گرفته، تلاش دارد ضمن اصلاح رویههای گذشته، نیازهای ضروری نمایندگان برای خدمت به مردم را نیز مهیا کند. وی ادامه داد: یکی از نیازهای نمایندگان مجلس، وجود خودرو برای سرکشی به نقاط دور و نزدیک حوزههای انتخابیه است. در دوره گذشته خودروهایی به نمایندگان داده شده که در این میان، خودروهای گران قیمت سوزوکی ویتارا و سراتو و در ادوار قبلتر زانتیا مشاهده میشود. سخنگوی هیات رئیسه مجلس یازدهم تصریح کرد: با این حال مجلس یازدهم بر تهیه خودروی داخلی با اولویت خودروی پژوپارس تأکید داشت اما با توجه به برنامه تولید کارخانه ایران خودرو ناگزیر به خرید ترکیبی از دنا و پژو پارس اقدام کرد. مطابق قواعد و رویههای جاری دستگاههای دولتی این خرید حدود چهار ماه پیش با قیمت مصوب کارخانه که برای همه دستگاههای دولتی بوده انجام شد.فرهنگی با بیان این که تأمین خودرو و راننده توسط مجلس برای انجام وظایف نمایندگی امری بدیهی است عنوان کرد: رویه چند سال گذشته این بود که برای صرفه جویی در هزینهها خودرو قسطی به نماینده واگذار و در این صورت تمام هزینههای مربوط به خودرو به عهده نماینده گذاشته میشد.