منابع هدفمندی یارانه‌ها محقق نشد

مرکز پژوهش‌های مجلس با ابراز نگرانی درباره تامین نیمی از بودجه اجرای طرح تامین کالاهای اساسی از محل منابع هدفمندی یارانه ها، اعلام کرد: حدود 50 هزار میلیارد تومان از این منابع در نیمه اول امسال محقق نشده است.
کد خبر: ۱۰۰۶۴۵۵
|
۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۴ 02 October 2020
|
8579 بازدید


به گزارش  تابناک به نقل از خبرآنلاین، براساس جزئیات طرح تامین کالاهای اساسی (توزیع کالاهای اساسی با استفاده از کالابرگ) که کلیات آن در جلسه سه شنبه این هفته مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، قرار است نیمی از اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح از محل منابع هدفمندی یارانه ها (تبصره 14 قانون بودجه 99) تامین شود.

براساس این گزارش، کل منابع پیش بینی شده از محل هدفمندی یارانه ها که در تبصره مذکور به جزئیات مصارف آن اشاره شده، 250 هزار میلیارد تومان است.

در گزارش مرکز پژوهش های مجلس درباره طرح مذکور تاکید کرد که در این بخش یعنی تامین 15 هزار میلیارد تومان از منابع لازم برای اجرای طرح تامین کالاهای اساسی از منابع هدفمندی یارانه ها، قرار نیست منبع جدیدی ایجاد شود و صرفا قرار است بخشی از منابع اختصاص یافته به ردیف‌های مختلف هدفمندی یارانه‌ها مانند عوارض مالیات بر ارزش‌افزوده، بازپرداخت بدهی‌ها و تعهدات دولت، هزینه‌های تولید، انتقال و توزیع، خرید و فروش آب، برق، گاز و فرآورده های نفتی، سهم شرکت‌های ملی نفت و گاز از هدفمندی یارانه‌ها و سایر مصارف هدفمندی (ردیف 30 جدول تبصره 14 قانون بودجه 99) به‌صورت سرجمع کسر شده و به سیاست پرداخت یارانه به کالاهای اساسی اختصاص یابد.

بازوی کارشناسی مجلس با اشاره به اینکه براساس عملکرد 6 ماهه، منابع هدفمندی(تبصره 14 قانون بودجه 99) حدود 50 هزار میلیارد تومان عدم تحقق (کسری) داشته است، اعلام کرد: «این نوع تأمین اعتبار صرفاً موجب افزایش عمق کسری بودجه خواهد شد».

البته این مرکز پژوهشی به این نکته هم اشاره کرد که بخشی از عدم تحقق منابع هدفمندی مربوط به ماه‌های ابتدایی سال بوده که به‌خاطر شرایط ویژه ایجاد شده ناشی از شیوع کرونا به‌شدت کاهش یافته است و لزوماً نمی‌توان همین میزان کسری را در 6 ماه دوم سال نیز انتظار داشت.

گفتنی است محمدخدابخشی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم در مصاحبه با خبرگزاری خانه ملت در تاریخ 23 تیرماه به نقل از مقامات سازمان برنامه و بودجه کشور گفته بود: «آنها اعلام کردند در سه ماه اول امسال 50 درصد درآمدهای مربوط به تبصره 14 یعنی تقریبا 30 هزار میلیارد تومان به دلیل شرایط حاصل از شیوع کرونا محقق نشده و عملا 33.9 هزار میلیارد تومان منابع در این تبصره وصول شده است».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟