به گزارش «تابناک»، امیر برادران ـ نویسنده و طنزپرداز ـ در گفتوگویی با ایسنا درباره بلاتکلیفی سریالهای شبکه نمایش خانگی و اختلاف بر سر نظارت و مدیریت شبکه خانگی، گفت: بلاتکلیفی در هر حوزهای موجب دلسردی و ناراحتی است. صداوسیما اگر توان و همت تولید دارد خودش باید قویتر کار کند. صداوسیما در پخش، ابزار قوی تر و مخاطب بیشتری برای ارائه برنامههایش دارد. شبکه خانگی صنعت نوپایی است و باید اجازه دهند رشد کند.
او افزود: درست است که یکسری ممیزیها وجود دارد که باید رعایت شود اما کارهای شبکه نمایش خانگی هم در همین کشور ساخته میشود و تفاوتهای ریشه ای و ساختاری با برنامه های تلویزیون ندارد. این مقدار تفاوتی که وجود دارد آنقدر بزرگ نیست که بخواهند این رسانه را کاملا تحت پوشش گرفته و نظارتیاش کنند. میتوان تذکر داد. در نهایت همه تحت نظارت یک سیستم مشغول کار هستیم. اگر در مواردی اختلاف سلیقه وجود دارد، میتوان با تذکر حلش کرد. اینکه شبکه خانگی تحت پوشش صدا و سیما قرار بگیرد مثل این میماند که یک تیم فوتبال را ببریم تحت پوشش و نظارت تیم رقیبش و بگوییم با قوانین این تیم کار کن! در این صورت قطعا تیمی که قدرت را در دست دارد، تیم رقیب را نابود می کند!
امیر برادران
برادران با انتقاد از شرایط فعلی نویسندگان عنوان کرد: پروسه و چرخهای که در صداوسیما برای تصویب فیلمنامهها وجود دارد خودش گاهی باعث ناامیدی میشود. من در یکی از شوراهای فیلمنامه در تلویزیون هم گفتم عده ای از همکاران ما دچار ناامیدی شده اند زیرا سرگردانند و پروسه ی بررسی فیلمنامه ها بسیار طولانی و پیچیده شده است. چند روز قبل خبری خواندم که گفته بود در چند ماه اخیر نزدیک به چند هزار دقیقه سریال تکراری از تلویزیون پخش شده است. وقتی خودشان تولید نمیکنند و سریالهای تکراری پخش میکنند چرا باید بخش رسانه را هم در اختیار بگیرند؟
این نویسنده که تاکنون چند فیلمنامه طنز برای تلویزیون نوشته است در پاسخ به این پرسش که آیا صداوسیما با شبکه نمایش خانگی احساس رقابت داشته و نگران این است که هنرمندان به سمت شبکه خانگی کشیده شوند؟ گفت: ماجرا از نگرانی گذشته و الان این اتفاق افتاده است و خیلی از هنرمندان به آن سمت کشیده شده اند؛ البته من هم کار کردن در تلویزیون و هم شبکه خانگی را دوست دارم. اگر واقعا بشود که برای صداوسیما فیلمنامهای بنویسم تا مردمی که به اینترنت دسترسی ندارند یا توان خرید دی وی دی را ندارند، بتوانند ببینند و حتی برای لحظه ای بخندند واقعا از ته قلبم خوشحال خواهم شد. بالاخره تلویزیون هنوز هم مخاطبان خودش را دارد. اما از نظر شرایط مالی و روانی کار در شبکه خانگی راحت تر است.
او تاکید کرد: شبکه خانگی چیز عجیب غریبی نشان نمیدهد. یعنی ماشین مدل بالا و خانه گران قیمت در کشور نیست که میگویند درست نیست نشان دهید؟ در سریالهای تلویزیونی شخصی ثروتمند را هم در خانه ای نهایتا صد متری و دو خواب با شاسی بلند چینی نشان میدهند.
برادران با بیان اینکه برنده این مناقشه ۱۰۰ درصد ماهواره است، عنوان کرد: تعارف که نداریم. کسانی شبکههای ماهوارهای را میبینند که معمولا تمایل دیدن تلویزیون ندارند. وقتی سلیقه یک نفر تلویزیون نیست، اگر ببیند رسانه خانگی هم سریالهایش تلویزیونی شده است، قطعا به سمت ماهواره می رود. در تلویزیون مدت هاست تلاشی برای ارتقاء کیفی محصولات دیده نمی شود. برنده این ماجرا قطعا شبکه های ماهواره ای هستند. زیرا صداو سیما در رقابت با شبکه خانگی به فکر ارتقاء نیست و شبکه خانگی هم نابود میشود. رسانه خانگی در جذب مخاطبی که پای ماهواره مینشست، موفق بوده است.
این نویسنده در پایان درباره پیشنهادی مبنی بر تشکیل هیات نظارت بر شبکه خانگی متشکل از نمایندگان نهادهای مختلف، گفت: این پیشنهاد قطعا از اینکه صرفا صدا و سیما نظارت داشته باشد پیشنهاد بهتری است. اگر آدمهای مختلف از نهادهای مختلف نظر دهند میتواند کمک کند تا بحث ممیزی ها هم به حد معقولی رعایت شود که امیدوارم سختگیرانه نباشد. اما اینکه صدا و سیما بخواهد برای رقیبش تصمیم گیری کند، به نظر منصفانه نمی آید!
امیر برادران در سریالهای تلویزیونی همچون «ساختمان پزشکان»، «در حاشیه» و «مسافران» به عنوان نویسنده حضور داشته و نویسنده سریال نمایش خانگی «هیولا» به کارگردانی مهران مدیری نیز بوده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.