توضیحات رییس شورای شهر درباره انتقال پایتخت

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: انتقال پایتخت از تهران، صرف نظر از شعاری بودن، ایده ای غیرقابل اجرا و به لحاظ تامین منابع و مشکلات زیرساختی، پاک کردن صورت مساله است.
کد خبر: ۱۰۰۶۷۹۱
|
۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰ 04 October 2020
|
9586 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در ابتدای جلسه علنی امروز این شورا با تبریک پیروزی مسابقه پرسپولیس تهران در مقابل النصر سعودی گفت: این پیروزی را که در جدالی نابرابر بود به همه ایرانیان تبریک می‌گوئیم و آرزوی موفقیت نماینده کشورمان را در فینال آسیا داریم.

وی با اشاره به اینکه امروز سیزدهم مهر، روز نیروی انتظامی و آغاز هفته نیروی انتظامی است، آغاز این هفته را به تمامی خدمتگزاران حوزه امنیت و نظم عمومی تبریک گفته و اظهار امیدواری کرد، کارکرد و عملکرد پلیس که تعامل و ارتباط تنگاتنگی با مدیریت شهری نیز دارد، روندی مثبت و بهبودی کیفی و کمی را شاهد باشد و کمبودهای زیرساختی حوزه انتظامی با همکاری مدیریت شهری برطرف شود.

هاشمی با بیان اینکه فردا (دوشنبه) در تقویم روز تهران نامگذاری شده است، اظهار داشت: از ۲۳۵ سال قبل که تهران عملاً به عنوان مرکز حکومت قاجار تعیین شد، در مقیاس شهرهای کهن جهان زمان زیادی سپری نشده است، بخصوص که ۱۱۳ سال قبل، در سال ۱۲۸۶ هجری شمسی، تهران رسماً به عنوان دارالخلافه توسط مجلس مشروطه تعیین شده است و شاید بتوان بخش عمده توسعه تهران را مربوط به نیم قرن اخیر، یعنی از اواخر دهه چهل و با افزایش درامد نفتی کشور دانست.

رئیس شورای شهر گفت: بنابراین تهران در مقایسه با بسیاری از کلانشهرهای جهان، شهری جوان و نوپاست، شهری با ظرفیت‌های طبیعی و انسانی کم نظیر، شهری که می‌تواند موتور محرکه اقتصاد ایران و منطقه در جهت توسعه‌ای پایدار باشد. اما متأسفانه همزمان با نگاه مثبت و فرصت محور به تهران، نگاهی منفی و تهدید محور نیز به این شهر وجود دارد، نگاهی که تهران را بعنوان منبعی از تهدیدات بالقوه و بالفعل می‌داند، از آلاینده‌های فزاینده تا تاب آوری پایین در برابر سوانح، شهری پر از معضلات اجتماعی و فرهنگی.

وی افزود: پرسش اینجاست که اگر با نگاهی منفی گرایانه به تهران بنگریم، با چه پیامدهای مواجه خواهیم شد؟ پاسخی که داده می‌شود، انتقال پایتخت از تهران است، صرف نظر از شعاری بودن و غیرقابل اجرا بودن این ایده به لحاظ تأمین منابع و مشکلات زیرساختی، این روش پاک کردن صورت مساله به کجا خواهد انجامید؟

هاشمی ابراز داشت: آیا با این نگاه سرنوشت همه کلانشهرهای ما، نابودی نخواهد بود؟، چگونه دیگر کشورها با اصلاح و ساماندهی معضلات خود می‌توانند به بازافرینی و نوسازی شهرها خود اقدام کنند اما باید با ایجاد مشکل در یک شهر، آن را به حال خود رها کنیم و سراغ منطقه‌ای دیگر و شهری دیگر برویم؟

وی در ادامه تصریح کرد: در این نگاه تمدن سازی و ساخت میراثی که در کشورهای توسعه یافته جهان در لندن، پاریس، برلین، رم و دهها و صدها کلانشهر کهن جهان که بعضاً عمری بیش از یکهزاره را دارند، چه جایگاهی دارد؟ واقعیت آن است که در دهه‌های اخیر و با سیاستهای نادرست و بعضاً فقدان سیاستی جامع، در تهران مشکلاتی ایجاد کرده‌ایم که برخورد مسئولانه با آن حل این مشکلات است نه پاک کردن صورت مساله.

رئیس شورای شهر افزود: نمی‌توان شهری را با ده میلیون شهروند با مشکلات فراوان رها کرد و سخن از مسئولیت پذیری و اخلاق مداری گفت.

وی مشکلات امروزه تهران، را ناشی از تصمیمات نادرست و عدم تصمیمات درست در پنج دهه اخیر دانست و گفت: اما می‌توان با اصلاح رویه‌های مدیریتی و تصمیم گیری صحیح و اجرای درست تصمیمات، این روند را اصلاح کرد و شهری مدرن، بی نظیر در منطقه و کم نظیر در جهان را از درون تهران بازآفرینی کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۰
محمد شریفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
پایتختی تهران درسته 235 ساله ولی تهران روستایی در کنار شهر ری بوده... قدیمی ترین کلان شهر تهران....
خیلی از شهرها اسم شهر و اسم استانشان یکی نیست... چرا تهران اینطور نیست.... پایتخت ، تهران در استان ری!



فقط با تغییر یک کلمه ، پایتخت 235 ساله رو به شهری 7 هزار ساله پیوند بزنید... کار خیلی سختی نیست برای شماها که هر روز در حال تغییر نام خیابانها هستین.....
محمد شریفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
جمعیت تهران 12 میلیون نفره که خیلی خیلی فاصله داره با کلان شهرهایی که 20 تا 25 میلیون نفر جمعیت دارن... مهمترین راه حل معظل تهران هم درست کردن حمل و نقل عمومی است.... مترو: به نحوی که با ده دقیقه پیاده روی به اولین ایستگاه مترو برسی و از هر نقطه از شهر به هر نقطه دیگر حداکثر ظرف 20 دقیقه برسی..... و استفاده از تراموا برقی به جای اتوبوسهای هزارپایی....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
راه حل مشکل تهران به هیچ وجه انتقال پایتخت نیست. راه صحیح که به مراتب هزینه های کمتری هم دارد توسعه امکانات و مراکز آموزشی، رفاهی و درمانی در سایر استانها است. با انتقال پایتخت، صرفا مشکلات را به شهر دیگه منتقل خواهیم کرد اون هم با هزینه های گزاف از جیب مردم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
خودتو ناراحت نکن خواستن یه حرفی بزنن ذهن مردم رو منحرف کنن!
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
هفتاد درصد بودجه کشور درتهران مابقی درمراکز استانها صرف میشود سایر شهرستان اگر ته سفره چیزی ماند میخورند ترکیه نصف ایران وسعت دارد استان دارد تقسیم عدالت را یاد بگیرید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
برای هر کی خوب نباشه برای شما که خوبه. بر می گردی رفسنجان بالاسر درختان پسته ات.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
بر اساس تجربه 40 سال گذشته هر چقدر مشکلات تهران را حل کنید جمعیت بیشتری هجوم میاره و دوباره مشکلات ایجاد میشه
یک چرخه باطل همیشگی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
مخالفت ها با انتقال پايتخت به لحاظ اقتصادي است زيرا برخي افراد سرمايه گذاري هاي عمده بر روي املاك كرده اند و جابجايي پايتخت احتمال كاهش قيمت را دارد لذا با عناوين نختلف مخالفت مي كنند زيرا بخش عظيمي از جمعيت كشور در يك منطقه جمع شده و با توجه به وسعت كشور اين روش صحيح نيست ما با ژاپن كه سطح كوچي از خشكي دارد فرق داريم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
مگر صاحبان ملک های چند میلیاردی در تهران میزارن پایتخت جابجا بشه. پایتخت که جابجا بشه جمعیت کم شده و ملک ها شون ارزون میشه.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟