بازدید 2869
اقتصاد در گذر زمان

از «وزیر مالیه شدن مصدق السلطنه» تا «نزول ایران در شاخص رقابت پذیری جهانی»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی شانزدهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۰۶۹۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰ 07 October 2020

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی شانزدهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

16 مهر 1300، قوام ‌السلطنه در ترکیب کابینه تغییراتی به این شرح داد: مصدق ‌السلطنه وزیر مالیه، مشارالسلطنه وزیر خارجه، عمیدالسلطنه وزیر عدلیه، نیرالسلطان وزیر فوائد عامه.

16 مهر 1305، برای اولین بار اتاق تجارت در ایران تشکیل شد و حاج حسین امین ‌الضرب به ریاست اتاق انتخاب شد.

16 مهر 1320، دکترحسن مشرف نفیسی وزیر دارایی لایحه افزایش حقوق مستخدمین کشوری و لشگری را تسلیم مجلس کرد.

16 مهر 1323، محمد ساعد نخست وزير در جلسه غيرعلني مجلس شوراي ملي اعلام كرد هيأت دولت تصميم گرفته است كه موضوع اعطاي امتياز نفت به شوروي را تا خاتمه جنگ و روشن شدن اوضاع اقتصادي جهان مسكوت بگذارد.

16 مهر 1336، قانون مجازات اخلالگران در صنایع نفت کشور به تصویب رسید.

16 مهر 1348، موافقتنامه جدید ترانزیت بین ایران و شوروی امضا شد.

16 مهر 1349، بزرگترين موافقتنامه اقتصادي ايران و اتحاد جماهير شوروي به امضا رسيد. به موجب اين موافقتنامه، روس ها اجازه اكتشاف نفت در بعضي حوزه ‌هاي نفتي ايران را به دست آوردند.

16 مهر 1365، اولين سرشماري عمومي نفوس و مسكن با پيام حجت الاسلام سيدعلي خامنه اي رئيس جمهور توسط 70 هزار آمارگير از 10 ميليون خانوار در 495 شهر و يكصد هزار آبادي در سراسر كشور آغاز شد.

16 مهر 1391، نمایندگان مجلس به فوریت طرحی رای دادند که در صورت تصویب نهایی، اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ‌ها را منتفی می‌ کند. این موضوع در قالب طرح اصلاح قانون بودجه ۹۱ در صحن علنی بررسی شد و به موجب آن هرگونه افزایش قیمت فرآورده ‌های نفتی و سایر حامل ‌های انرژی در سال ۹۱ ممنوع است.

16 مهر 1393، شرکت ملی نفتکش ایران اعلام کرد که تحریم ‌های اتحادیه اروپا علیه این شرکت با توجه به عدم اعتراض اتحادیه اروپا در مهلت تعیین شده برای تجدیدنظر لغو شده است.

16 مهر 1396، لیست ۲۵۴ فعال بزرگ ارزی از سوی بانک مرکزی به سازمان امور مالیاتی داده شد.

16 مهر 1397، عادل آذر رئیس‌کل دیوان محاسبات کشور گفت: سال گذشته، ۲۲ میلیارد دلار ارز مداخله‌ای به بازار تزریق شد. رئیس‌کل دیوان محاسبات کشور گفت: هیأت مستشاری و دادستان دیوان محاسبات کشور در بهمن سال ۹۶ تخلفات بانک مرکزی را محرز دید و بر انفصال رئیس‌کل بانک مرکزی و معاونان ایشان رأی داد.

16 مهر 1398، تازه‌ترین گزارش مجمع جهانی اقتصاد از وضعیت رقابت‌پذیری جهانی به‌صورت اختصاصی در اختیار نهادهای همکار با این مجمع، از جمله اتاق ایران قرار گرفت. در این گزارش رتبه رقابت‌پذیری ایران 10 پله سقوط کرده و به 99 رسیده است. ایران از میان 12 رکن رقابت‌پذیری، فقط در 4 رکن به‌کارگیری فناوری اطلاعات، بهداشت، مهارت و نوآوری کسب‌وکارها امتیاز بهتری نسبت به سال قبل کسب کرده است.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# سعید جلیلی # مسعود پزشکیان # انتخابات ریاست جمهوری