«۵ درصد»؛ نکته ترسناک کرونا در ایران در قیاس با جهان!

۲۳۱ روز پس از شناسایی نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشورمان، نیم نگاهی به آمار حکایت، کافی است تا نگرانی‌هایی جدی بروز و نمود پیدا کند؛ نگرانی‌هایی از جمله کمبود شدید تست پی‌سی‌آر که از ماه‌ها پیش قرار بود رفع شود.
کد خبر: ۱۰۰۷۴۳۱
|
۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۲ 07 October 2020
|
20868 بازدید
|
تابناک اجتماعی
۲۳۱ روز پس از شناسایی نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشورمان، نیم نگاهی به آمار حکایت کافی است تا نگرانی‌هایی جدی بروز و نمود پیدا کند؛ نگرانی‌هایی از جمله کمبود شدید تست پی‌سی‌آر.

به گزارش «تابناک»؛ پس از آنکه موج وسیع شیوع ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن، کووید ۱۹ در کشورمان در نخستین روز‌های سال جاری و در نتیجه همراهی مثال زدنی مردم و پرهیز اغلب مردم از سفر و عمل به توصیه‌هایی مانند «ماندن در خانه» مهار شد، سلسله اخباری منتشر شد که حکایت از پیشرفت‌های چشمگیر کشورمان در زمینه مقابله با این شیوع داشت.

در آن ایام اخبار فراوانی منتشر می‌شد که حکایت از تولید انبوه کیت‌های تشخیص ابتلای افراد به ویروس نوپدید داشت؛ کیت‌های ویژه تشخیص مولکولی یا همان پی‌سی‌آر که حالا معرف حضور اغلب ساکنان کره خاکی هستند، اما کماکان دسترسی به آن‌ها در بسیاری از کشور‌ها ساده نیست و مستلزم صرف هزینه‌های هنگفتی است.

البته ماهیت این تست‌ها به گونه‌ای نیست که برای عموم تجویز شوند و تنها برای افرادی توصیه می‌شوند که علائم ابتلا به این بیماری را دارند یا به دلایلی از جمله حضور در مسابقات ورزشی یا فعالیت‌های خاص، باید مدام سلامتشان رصد شود، اما اخباری که درباره تولید انبوه کیت‌های تشخیصی تولید داخل منتشر می‌شد، این اطمینان را به وجود می‌آورد که همه افراد ضرورت دار  تست خواهند شد.

نکته جالب توجه در آن برهه، دورنمایی بود که مسئولان در سایه انتشار اخبار تولید انبوه کیت در بخش‌های مختلف ترسیم می‌کردند و تاکید داشتند، اوضاع به گونه‌ای پیش خواهد رفت که کشورمان به سرعت از وارد کننده کیت‌های تشخیصی به صادر کننده آن تبدیل خواهد شد و هیچ نیازی به مراجعه به بازار‌های ملتهب جهانی و استفاده از کیت‌های شائبه برانگیز و نامطمئن نخواهد داشت.
این دورنما در حالی ترسیم می‌شد که خبر می‌رسید، برخی کشور‌های تولید کننده کیت ماننده کره جنوبی در راستای تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، از تحویل کیت‌های فروخته شده به ایران سر باز زده اند و به این ترتیب، بار دیگر سلامت ایرانیان توسط دشمنان به خطر افتاده است؛ خطری که امیدوار بودیم با تولید روزانه ۸۰ هزار کیت به سرعت رفع شود و در فاز‌های بعدی و با رسیدن به جایگاه صادرکننده این کیت‌ها و تمرکز روی واکسن و پروسه‌های درمانی کووید ۱۹، کامل و جامع رفع شود.

البته این اتفاق هرگز رخ نداد. این را می‌شود از آمار‌های روزانه وزارت بهداشت و درمان کشورمان دریافت که حکایت از انجام روزانه حدود ۳۰ هزار تست کرونا در ایران دارد. عددی بسیار کمتر از آنچه وعده داده می‌شد و در بدترین حالت هم به نظر نمی‌رسید که به فاصله هفت، هشت ماه از شیوع ویروس در کشورمان، محقق نشود و حتی فراتر از آن، هنوز هم افق روشنی برای تحققش دیده نمی‌شود!

گویی هرگز کسی وعده تولید روزانه ۸۰ هزار تست و انجام آن در کشور را نداده است. وعده تولید انبوه تست‌هایی که قرار بود به کمک شان حتی افراد مشکوک به ابتلا به کرونا که علایمی ندارند، هم شناسایی شوند تا زنجیره انتقال ویروس با قرنطینه کردن این افراد گسسته شود و #کرونا را شکست دهیم؛ شعاری که گویی وجود نداشته، همان گونه که وعده تولید انبوه تست و تعیین تکلیف شدن افراد مشکوک گویی خواب و خیال بوده است.

این در حالی است که نیم نگاهی به آمار‌های جهانی کرونا، حکایت از آن دارد که کشورمان از حیث انجام تست ویژه کرونا جایگاه خوبی ندارد و به نسبت جمعیت، تنها ۵ درصد ایرانیان موفق به انجام تست پی‌سی‌ار شده اند؛ عددی که برای کشور همسایه مان، ترکیه ۱۳ درصد است، در عربستان به ۲۰ درصد رسیده، در قطر ۲۸ درصد است و در امارات متحده عربی بالغ بر ۱۰۰ درصد است!

تست‌هایی که آمارش در ایران امروز به ۴ میلیون و ۱۷۹ هزار رسید، اما در کشور‌های اروپایی که با بحران وسیع کرونا دست به گریبان شده بودند، به مراتب بالاتر است تا جایی که انگلستان با حدود ۶۸ میلیون جمعیت، از مرز ۲۶ میلیون گذشته، در اسپانیا با جمعیت حدود ۴۷ میلیون نفر، از ۱۳.۵ میلیون فراتر رفته و در ایتالیا و فرانسه ۶۰ و ۶۵ میلیون نفری، حدود ۱۲ میلیون تست است.

این آمار زمانی هراس آور به نظر می‌رسد که بدانیم تقریبا ۱۰ درصد ایرانیانی که مورد تست قرار گرفته اند، مبتلا به کووید ۱۹ بوده اند؛ درصد بالایی که می‌شود از آن نتیجه گرفت اگر تست‌های انجام شده در کشورمان دو یا سه برابر آنچه به انجام رسیده بود، احتمالا مدت‌ها پیشتر شمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ در ایران میلیونی شده بود و جایگاه کشورمان در جدول جهانی کرونا، دست کم رتبه پنجم بود، نه رتبه فعلی یعنی سیزدهم!
 
«۵ درصد»؛ نکته ترسناک کرونا در ایران در قیاس با جهان!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
ناقلین خاموش ویروس کرونا ممکن است دیگران را مبتلا کنند
اگر حتی یک نفر رعایت نکند می تواند عامل خاموش گسترش ویروس به 10 نفر باشد
باید برخورد با این فرد برای به خطر انداختن جان مردم شود
حامد صادق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
سلام و تشکر که بالاخره یکنفر بصورت علمی به این موضوع پرداخت. بله ۵ درصد نتیجه ایی دارد و انهم مرگ با فراوانی بالا در روزهای اینده است. وقتی جامعه مثلا علمی سکوت میکنند و دروغهایی که میگویند را باور میکنند چه انتظاری از خلق خدا دارید. وقتی در تعطیلی اموزش اساتید گرام در حال استراحت همچنان حقوق میگیرند و خوشحال از مجازی گری به حال کارگر بیکار میخندند که نه گریه میکنند انتظار دارید کیت تشخیصی ساخته شود. بخشی زیادی از افتضاح کرونا در ایران نتیجه انفعال جامعه علمی است که حالا کارایی اش را نشان میدهد.
ناشناس
|
France
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
سلام شرکت نانوحسگرسازان سلامت اریا که تکنولوژیه انجام تست توی یه دقیقه رو داره و بومی هم هست اگه حمایت بشه ازطرف دولت که نیروهای زیادی بگیره قادره تعداد دستگاه زیادی تولید کنه با قیمت پایینتر که اگه هربیمارستانی یکی ام از دستگاهشو داشته باشه کافیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
با نادرستهای که مسئولین در همه زمینه ها میگویند فقط شرایط وخیم و وخیمتر خواهد شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
تست پی سی آر با خطای بالای 40درصد قابل اعتماد نیست.
من خودم تستم منفی شد در حالی که به خاطر دریافت نکردن داروی کرونا نزدیک بود بمیرم.
ناشناس
|
Singapore
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
تازه دولت حتی ادعای صادرات کیت به آلمان رو هم داشت. حالا از دو حالت خارج نیست یا دولت راست گفته و به تولید انبوه کیت رسیده اما عامدا ویا برای کسب درآمد حاضر نیست این تست‌ها رو در کشور بیشتر کنه یا دروغ گفته و هرگز به تولید انبوه است نرسیده که در هر دو حالت تخلف کرده و باید پاسخگو باشه هرچند که پاسخگو بودن دولت تبدیل به آرزوی محال شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
دکتر ردیف 13 ما نیستیما ما 17 جدولیم..................
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
این جدولی که توی این مطلب گذاشته شده و ایران هفدهمه مربوط به میزان تست انجام شده است. رتبه سیزدهم مد نظر نویسنده مربوط به میزان مبتلایان قطعی به کروناست. یه کم دقت کن دکتر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
تعجب نداره ، ؛ آزمايشگاه مرجع سلامت تمام درخواست هاي آزمايشگاه ها براي انجام تست رو معلق نگه داشته و فقط چند آزمايشگاه خاص و نور چشمي با روابط خاص ميتوانند انجام دهند ؛ اونم با درآمدهاي نجومي كه كل شهر را كنتراتي ورداشتن ؛ اجازه بدين اونا سير بشن( البته اگر بشن) بعدا!!! واقعا شورش رو درآورديم از مصيبت مردم هم دنبال سودجويي؟! اين ديگه ناكجا آباد هم نيست ، چي هست خدا ميدونه
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
خوش به حالمان برای اینهمه کنترل به خاطر مردم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۶
مشکل ما اینجاست که هر چیزی رو مسئولان وعده میدن یا به اصطلاح دست روی اون میگذارند یا نایاب میشه یا به شدت گران میشه!!!
پیشنهاد میکنیم مدتی مسئولان کلا حرف نزنند و سرشان به کار خودشان باشد شاید خدای عز و جل موهبتی به این ملت ستمدیده عطا نمود و خود به خودی، فراوانی رخت بر بسته از این خاک را دوباره بازگرداند!!!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟